"Calendarul" conservarii legumelor pt iarna
Raspunsuri - Pagina 5
gogosel spune:
Citat: |
citat din mesajul lui valentinag Lulu, n-am o reteta anume, dar ma gandesc sa fierb ardei copti cu rosii, sare piper, ardei iute un pic, ceva ulei, un pic de zahar si por'ma sa le pasez, sucul rezultat sa-l mai pun iarasi la fiert pana are consistenta sosului!O sa caut pe bloguri o reteta sa vedem altii cum fac! "La vita e bella" www.youtube.com/watch?v=-3fbAZECphs" target="_blank">Explore Romania De mancare Dulciuri Din gradina mea |
wow, valentina! cred ca o sa fie ceva exceptional! din ceea ce ai enumerat cred ca iese delicios! atat de mult ca parca ma tenteaza si pe mine ideea
tcaciuci spune:
ce de retete aveti fetelor aici. sunteti o adevarata arhiva de retete..iau pixul si o foaie si incep sa notez..
b.nica spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui gogosel
wow, valentina! cred ca o sa fie ceva exceptional! din ceea ce ai enumerat cred ca iese delicios! atat de mult ca parca ma tenteaza si pe mine ideea |
Este OK reteta lui Valentina,dar strecoara si putin usturoi pisat,busuioc/oregano si cimbru.
Am impresia ca am uitat ceva,caut reteta si revin.
P&ANA spune:
Citat: |
citat din mesajul lui valentinag Lulu, n-am o reteta anume, dar ma gandesc sa fierb ardei copti cu rosii, sare piper, ardei iute un pic, ceva ulei, un pic de zahar si por'ma sa le pasez, sucul rezultat sa-l mai pun iarasi la fiert pana are consistenta sosului!O sa caut pe bloguri o reteta sa vedem altii cum fac! "La vita e bella" www.youtube.com/watch?v=-3fbAZECphs" target="_blank">Explore Romania De mancare Dulciuri Din gradina mea |
O sugestie : mai intai fierbe sucul de rosii , pana ajunge mai gros si adaugi apoi pasta de ardei dulce/picant si mai fierbi pana ajunge la consistenta dorita .
Eu am pus oregano , dafin ,piper ,zahar si ulei de masline.
le-am sterilizat la cuptor . La alta varianta am pus busuioc si restul:))
Totusi , iarna dupa ce desfaci sticla ,trebuie consumate repede sau puse in borcanele mai mici pentru ca se strica .
Androix spune:
Am facut gem de prune.
E primul gem/dulceata de anul asta care imi iese si sunt incantata! Am mai facut de visine si de capsuni si le-am fiert de le-am inebunit, le cureti cu spaclul de pe farfurie si de pe dinti.
Si am mai pus niste pungute cu amestec de legume la congelator. Nu mai stiu daca m-am laudat ca mi-a venit ideea sa fac amestesc pentru wok: dovlecei, ardei, vinete, morcov si telina. Am doua pungi la congelator puse asa cum erau. Azi am mai facut doar cu dovlecel, vinete si ardei si le-am oparit ca v-am citit ca nu v-a placut dovlecelul congelat crud. Acum ramane sa le incerc pe fiecare sa vad cum se pastreaza si sa ma decid cum pun in cantitate mai mare.
www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux
Niste copii si toti copiii!
lbelciug spune:
Fetele, am in gradina niste ardei bulgaresti (subtiri, ca cei iuti, doar ca-s dulci) si am observat ca se pateaza/strica pt ca nu-s culesi la timp. Dati-mi o idee, cum sa-i conserv ca sa nu-i pierd? Nu reusim sa-i consumam cat ar trebui de repede...
Merci.
Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)
Dorsilia spune:
buna
cine-mi da si mie o reteta de ghiveci de legume cu gust bun, care sa poata fi folosita si ca atare, pe paine dar si ca baza pt o oarecare mancare pe timpul iernii? (sa mai adaug ceva orez sau cartofi sau poate paste si sa rezulte o mancare rapida)
merci mult
ela_04 spune:
lbelciug, am vazut la matusa mea ca mureaza ardeii iuti cu cei dulci. cica si cei dulci devin iuti iar cei iuti nu mai sunt asa de iuti rau.
sau ii mai punea cu sfecla rosie pt salata iarna.
lbelciug spune:
Multumesc, Ella, dar eu vreau sa ii conserv doar pe cei dulci. Curios, dar nici pe net n-am gasit nimic....
Dorsilie, eu iti recomand aceasta reteta E testata de mine si e f gustoasa. Nu se pune insa orez/cartof.
Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)
b.nica spune:
Liviana,eu nu am facut(chiar imi doresc sa pun anul viitor!), dar acum 2 ani am luat ceteva borcane mari,facute de nemti, cu astfel de ardei care erau deliciosi.
Cred ca numai cu prajituri nu ii mancam!
Zeama era la gust ca la oricare conserva in otet(de castraveciori,gogosari,capia).
Banuiesc ca era reteta clasica: 2 parti apa si o parte otet si cate o lingura de sare la fiecare litru de lichid turnata fierbinte in borcane peste ardeii intregi,cu codite cu tot. Condimente nu prea multe, dupa gust:dafin,piper,coriandru, etc.