Bebelusi de Septembrie-Octombrie 2010! (70)
Raspunsuri - Pagina 9
eveline spune:
MARI - La multi ani fericiiti impreuna si multumim de tratatie!
Eu ii fierb ficatelul, separat fierb niste legume si le pasez pe toate la un loc cu furculita, sau le dau prin chestia aia de pasat usturoiul si la sfarsit le amestec si cu o lingurita de iaurt...rade tot... in conditiile astea nici nu ma gandesc sa caut alte retete.
Azi am o durere crunta de cap, cred ca vin uratii...uhhhh... Si am vreo 5kg de visine pe care trebuie sa le transform in dulceata ca nu mai tin pana maine....
mamica de Andreea Bianca(05.12.04) si Victor Darian(05.10.10)
Mari-Mariuk spune:
Citat: |
citat din mesajul lui eveline MARI - La multi ani fericiiti impreuna si multumim de tratatie! Eu ii fierb ficatelul, separat fierb niste legume si le pasez pe toate la un loc cu furculita, sau le dau prin chestia aia de pasat usturoiul si la sfarsit le amestec si cu o lingurita de iaurt...rade tot... in conditiile astea nici nu ma gandesc sa caut alte retete. Azi am o durere crunta de cap, cred ca vin uratii...uhhhh... Si am vreo 5kg de visine pe care trebuie sa le transform in dulceata ca nu mai tin pana maine.... mamica de Andreea Bianca(05.12.04) si Victor Darian(05.10.10) |
Eu am facut compot de visine de dimineata, tot pentru ca nu ar fi rezistat pana maine...
Vlad a mancat mai devreme peste cu mujdei si cartofi. Se pare ca i-a placut. insa mujdeiul nu i l-am dat ca pentru noi, ci l-am mai amestecat cu iaurt.
eveline spune:
Parca n-a fost duminica azi...
Am curatat samburi la visinele alea de mi-au iesit ochii si acum sunt pe foc. Nu va zic ca mi-am adus aminte ca am la vreo 100 m de casa mea un cires amar...si am facut o pauza de curatat visine si am vost de-am cules vreo 3kg de cirese amare. Sa vedeti acolo "distractie" ca samburii alora nu pot sa-i scot cu aparatul ala, trebuie sa-i scot cu acul caci sunt mici....Ar trebui sa ma apuc de azi dar mai vad eu...macar sa curat cateva sa pun zahar pe ele... Anul trecut am reusit de-am stropit un perete la bucatarie cu cirese dintr-astea...pana varuim ramane semnul acolo, n-a iesit cu nimic, Data asta ies direct afara sa le curat.
Da cine o sa aiba dulceata ??!!
mamica de Andreea Bianca(05.12.04) si Victor Darian(05.10.10)
pianna spune:
Mmmmm.....dulceata de cirese amare, preferata mea.
Mari felicitari pt anisorul implinit. La cati mai multi!!!!
Multumesc fetelor ca mi-ati raspuns la intrebarea cu ficateii. Eu cred ca incep sa disper. Am cautat si pe net ceva retete pt bbei ca eu ma plictisesc sa fac zilnic aceeasi mancare apoi ea sa manance. Si cica ficatul nu e bun ca vezi doamne el retine toate toxinele din organism. Si nici puiul ca-s crescuti cu hormoni. In felul asta trebuie sa te apuci tu de agricultura ca sa-ti cresti copilul!!!
simonaelena spune:
Buna seara fetelor!
Nu am mai scris de mult dar va urmaresc aproape zilnic. Trebuie sa spun ca ma doare sufletul sa le vad pe citeva mamici cum se chinuie cu bebelusii sa manince, cred ca este o adevarata tortura pentru ele ora de masa. Oricum le tin pumnii sa aiba nervii tari si sa nu renunte incet incet se vor pune pe mincat. Si noi am avut problema asta dar dna doctor ne-a zis sa incercam o noua metoda la 7 luni jumate cind eram disperati: sa nu ii mai dam nimic de mincare cu lingurita pt o sapatamina si toate mesele sa i le dam doar lapte (200 -230 - 260 ml) si in timp ce noi mincam cele 3 mese sa il punem in scaunul de masa si sa ne vada cum mincam noi si sa ne aratam f incintati de mincare si va imaginati cum faceam: "mmmmmm ce bun" de 100 de ori. Va marturisesc ca nu am crezut ca va da nici un rezultat. Dar dupa acea saptamina a inceput sa manince dupa urmatorul program dim la 6 - 200 ml lapte, la 10 - 200 ml fructe diverse, la 14 - 230 ml minim supa in diverse combinatii, la 18 - 200 ml cerale sau mai nou brinza sau iaurt gol, cu fructe sau biscuite si seara la culcare 260 ml lapte. Nu chiar din prima zi dar in maxim o sapatamina asta era programul. Bineinteles cind maninca el mincam si noi, si in continuare ne minunam cit de buna e mincarea "mmmmm, ce bun!!! mmmm ce bun!!!". De atunci nu am mai avut probleme. Acum are 9 luni si o sapatamina si are 76 cm si 8400 desi mainca zic eu destul de mult. Nu stiu dc va incerca cineva dar la noi a mers si dc ne-a recomandat-o inseamna ca a mers si la altii. Mult mult succes si curaj inainte.
Referitor la crema de protectie eu il dau zilnic cu Avene 50+ pt copii deoarece iesim zilnic si nu as vrea sa aiba probleme. Chiar si asa este foarte bronzat pe fata si miini. Medicul dermatolog spunea ca este indicat ca cei mici sa nu mearga la mare, la plaja pina la 3 ani in noiile conditii climaterice (dar sa nu exageram, 5-6 zile intr-un an, sub protectia cremelor de soare nu cred ca pot dauna atit de mult).
Referitor la premergator si mie medicii mi-au spus ca nu este indicat deloc si nu am achizitionat niciunul.
Va pup pe toate si va urez o sapatamina cit mai usoara. Pupici si bebeilor.
doina_1984 spune:
Buna dimineatza!
Sunt prima... deci ofer o cafeluta cu lapte As mai fi dormit, dar cand a plecat sotul la serviciu s-a trezit Matei
Ieri i-am cumparat o masinuta foarte interesanta si e super incantat de ea
O zi buna!
Mami lui Matei Mihai 26.10.2010
https://picasaweb.google.com/109290866538691083533/QlYZoC?authkey=Gv1sRgCKrt0LG1l43ntAE#5623188814819769282
Mari-Mariuk spune:
Buna dimineata.
Multumim DOINA, buna cafeaua! Tu ,,plangi'' ca s-a trezit M cand a plecat tata la munca...la noi plange tata ca V ii da trezirea in fiecare dimineata si nu mai poate fura macar 15 minute de somn.
ANCA te asteptam sa faci si tu cinste azi LA MUUUULTI ANI FERICITI!!!
Mari-Mariuk spune:
EVELINE, tu vei avea dulceata, noi doar la gandul ca tu vei manca...
SIMONAELENA, si la noi e ,,interesanta'' mancarea cand stam toti 3 la masa, dar din pacate nu prea reusim sa ne potrivim orele de masa...
Noaptea asta am reusit sa dormim ceva mai bine, nu a mai plans ca noptile trecute, ca de, avem 4 dinti, muscam cu ei tot ce sta in cale, dar pentru a-mi face mie pielea ca de gaina, scrasnitul din dinti e prezent in fiecare ora
donna79 spune:
Neata! Doina, buna cafeluta, pun eu niste prajiturele langa ea, ca azi face puiul meu 9 lunite!
EVE, merita efortul... Dulceata de cirese amare e delicioasa, am primit si noi un borcanel cand am fost la Horezu si acum ciugulim cate un bob...asa, de pofta.
La multi ani celorlalti sarbatoriti ai zilei: Ancuta, Sebi si Tiberiu!
O zi insorita va dorim! (ca mie mi s-a luat de frig si ploaie...)
..............................................................................................
Donna, mamica lui Tudor-Gabriel (04.10.2010)
Sa-l ajutam pe Bibi sa se faca mare! http://viatacudba.blogspot.com/
Puteti ajuta donand sau cumparand de la Bazarul umanitar
ancamak spune:
Buna dimineata!
Azi va fac cinste cu cafeluta( cine mai doreste) si ca garnitura mititei cu salata asortata si minieclere si nuga cu alune, deoarece implinim doi ani de casatorie.
Mami Anca cu Andrei Ionut(22.09.2010)
Poze Andrei-Ionut