As desfiinta facultatile particulare

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Pai si a cui e vina, Rufus, ca s-a ajuns aici? Eu zic ca a celor care ar trebui sa supravegheze activitatea universitatilor. www.aracis.ro/" target="_blank">ARACIS este organismul care acrediteaza institutiile de invatamant particular. E firesc ca cei care decid viitorul unei institutii private sa fie concurentii de la stat? Eu zic ca nu, dar se pare ca e inca unul din lucrurile alea pe dos care se intampla doar la noi.

Eniuei, Libelula, daca nu ma insala memoria tot tu ai avut un subiect megacontroversat despre cum nu mai vrei tu sa platesti impozite la stat. Si chiar ai venit victorioasa sa ne anunti ca ai gasit fix solutia prin care sa faci asta. Inteleg ca superficilitatea e o trasatura care te caracterizeaza asa ca nu cred ca te va convinge cineva ca facultatile particulare nu trebuie si nu pot fi desfiintate tot la fel cum nu pot fi desfiintate impozitele.

www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux

Niste copii si toti copiii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Citat:
citat din mesajul lui Androix

Pai si a cui e vina, Rufus, ca s-a ajuns aici? Eu zic ca a celor care ar trebui sa supravegheze activitatea universitatilor. www.aracis.ro/" target="_blank">ARACIS este organismul care acrediteaza institutiile de invatamant particular. E firesc ca cei care decid viitorul unei institutii private sa fie concurentii de la stat? Eu zic ca nu, dar se pare ca e inca unul din lucrurile alea pe dos care se intampla doar la noi.

E vorba de bani. S-au dat bani grei pentru acreditari. Nu generalizez, dar facultatile private sunt doar afaceri, pentru ca au clienti care platesc, iar afacerea merge; nu intereseaza pe nimeni ce valoare are facultatea, pe ce loc este in topul facultatilor din lume (unde oricum ale noastre, de stat sau private sunt dupa cateva sute).
Mie imi suna exact ca agentiile de modeling, astea infiintate cu zecile, care fac portofolii scumpe copiilor cu parinti ametiti de promisiuni desarte.

Citat:

Eniuei, Libelula, daca nu ma insala memoria tot tu ai avut un subiect megacontroversat despre cum nu mai vrei tu sa platesti impozite la stat. Si chiar ai venit victorioasa sa ne anunti ca ai gasit fix solutia prin care sa faci asta. Inteleg ca superficilitatea e o trasatura care te caracterizeaza asa ca nu cred ca te va convinge cineva ca facultatile particulare nu trebuie si nu pot fi desfiintate tot la fel cum nu pot fi desfiintate impozitele.

Bineinteles ca nu pot fi desfiintate impozitele si nici facultatile private nu vor fi; probabil ca, dupa ce vom fi licentiati cu totii, vom constata ca murim de foame si atunci unele facultati se vor transforma in scoli de meserii. Depinde ce fel de meseriasi vor iesi de acolo...

Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns soricica spune:

Asa este s-au dat bani grei pt acreditari,dar de ei nu au beneficiat studenti,ci tot cei care ii promoveaza:)eu propun nu sa desfiintam facultatile private,ci spaga.la privat nu prea iti vine sa dai spaga la cat costa anul, pe cand la stat parca iti mai poti permite.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Citat:
citat din mesajul lui Rufus
Citat:
citat din mesajul lui Gabi_K
de ce, la particular nu exista gratis???

Eu n-am auzit. Exista?
(Te referi la burse?)

Da. Exista si in Romania facultati private care dau burse ce acopera partial sau chiar integral scolarizarea. Nu m-ar mira ca peste cativa ani prima facultate romaneasca ce va intra in Top 500 sa fie particulara. Deja dotarile unor sectii de la unele facultati private depasesc cu mult cele mai bune dotari ale sectiilor omoloage de la stat. Iar privatii care investesc multi bani in dotari nu o fac pentru a scoate tonti pe banda rulanta, din contra.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cleo78 spune:

sistemul de invatamant superior a luat-o razna cu aparitia a PREA MULTE locuri universitare. Pe timpul meu, maica, era limita: 3% din absolventii de liceu intra la facultate. La fel este inca in Marea Britanie. In Ro, sumt prea multe locuri si preiau 8-10 % din aboslventii de liceu (asta era un articol acum 4-5 ani). Pragul de acceptabilitate a scazut, elevii varfuri din liceu nu se mai zbat f. mult ca oricum vor intra cu examen ori ba, elevii medii nu se mai zbat sa ajunga varfurile, ca oricum exista locuri si pt ei; elevii slabi nu se mai zbat sa invete ca oricum are tata bani si merge la facultate asa.
Astfel, nivelul liceului scade. Nu mai exista motivul competitiei de alta data. Maica, pe vremea mea....
Ba mai mult, deja sunt 20 ani de la revolutie. Numarul de copii nascuti dupa revolutie s-a injumatatit. S-au redus scoli, licee, clasele nu mai au 35 copii, ci 20. Dar nr de facultati a ramas la fel. Ba mai mult, se fac evaluari la scoli si licee - si trebuie sa dea bine, uite cati copii au nota 8-9-10! Ni s-au anihilat varfurile, acei copii minune, care luau locuri la olimpiade internationale, acei care intrau la fackultate fara examen si cu bursa etc. Mai sunt si acum cativa, doar cei cu bani, a caror parinti preocupati au reusit sa ii plaseze in universitati in afara. Dar copiii din medii sarace, de la tara cum zicea cineva, al femeii de serviciu um zicea altcineva, nu vor invata la fel ca pe vremea mea.

Facultatile particulare au aparut ca afaceri. Punct. Ca unii profesori fac carte, ok, ca unii elevi invata, ok. Aceeasi probabilistica e si la stat. Supriza este, ca programa de invatamant la privat e mult mai dinamica, si unii elevi buni aleg la privat doar pt a nu se mai umple de matematicile fosilizate de la politehnica etc . Aici e loc de polemizari.

Exemplu practic. Seful meu. Manager BUN in multinationala. A dat la cibernetica, la seral. Taxe: 2000 lei bi anuala (sau pe an, oricum dublu fata de la particuler). Scump domnle scump. Note: 5-6 -7 chinuit, proiecte grele si mari, materii inutile etc. La sf anului 2, pt ca nu reusea sa ia un examen de anu 1, e informat ca tre sa repete anu 1 si 2. Bani, de unde, timp de unde... tipul om bun si muncitor, ziua la job, cand sa mai traga cot la cot cu studentii de la zi de la stat???. S-a transferat in anu 2 la D. Cantemir, Marketing de nu stiu care, a echivalat examene, mai invata la munca, mai citea pe metrou; s-a dus fara sa invete la examen, dar avea habar de materie(ca a citit o carte acu 6 luni pt job) si a luat note de 9 si 10. A zis ca nivelul era mult mai jos; mai vedea o fusta scurta, dar a si cunoscut 2 tipi ca el, cu care chiar avea ce vorbi si schimba o carte/info cu profesorii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Citat:
citat din mesajul lui Rufus

Citat:
citat din mesajul lui soricica

eu cred ca este vorba de coloana vertebrala a fiecaruia.
daca vrei sa inveti , inveti oriunde.profesorii sunt aceasi si la stat si la particular.depinde de tine cat vrei sa asimilezi si sa progresezi.

Fara indoiala ca asa este...dar am o intrebare: daca iti doresti sa inveti (si o si faci, evident), de ce ai alege o facultate pe bani si nu una gratis?
Sau si asta e o gandire comunista?

Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010

"EXPERIENTA este numele pe care-l dam greselilor noastre" Oscar Wilde

Pai gandeste-te ca la facultatile pe bani intra si alea de la stat pt. pers. care sunt la a dpua, a treia, a tzaspea facultate.
Si gandeste-te ca si la stat daca ai note mici ajungi la "cu plata.

**Fur is for petting***
http://www.facebook.com/#!/adoptiicaini
www.adoptiipisici.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Si universitatile de stat sunt afaceri! Pe langa locurile cu plata, si a zis cineva acum cateva pagini ca taxele la stat sunt la unele facultati mai scumpe decat la particulara, as indrazni s-o contrazic spunand ca sunt niste taxe prohibitive bine la stat, dar si ei cand le-au fixat s-au bazat probabil pe aceeasi mentalitate cum ca mai bine o facultate de stat scumpa decat una particulara ieftina. Deci lasand locurile cu plata de-o parte, vorbim de profesori care in curand nu vor mai avea cui sa predea!

www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux

Niste copii si toti copiii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns giulia71 spune:

Eu zic sa nu va faceti probleme!

Piata este cea care va selecta absolventii, fie din invatamantul de Stat sau privat.Si cand zic piata, ma refer la angajatorii care te vor bun pe postul scos la concurs. Nici nu-l intereseaza ce ai absolvit atata timp cat rezultatele sunt peste medie.

Vorbesc de o companie multinationala care creeaza "pepiniere" cu tineri care promit. Ii selecteaza atent si ii formeaza dupa nevoi. Adevarat, de cele mai multe ori au absolvit facultati de Stat, insa pina la urma..individul conteaza, dorinta lui de a face treaba, restul, mai putin.

uneori gandesc prea mult....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Citat:
citat din mesajul lui Androix
Deci lasand locurile cu plata de-o parte, vorbim de profesori care in curand nu vor mai avea cui sa predea!

Nu-i bai, caci oricum vreo jumatate din ei vor fi scosi la pensie in vara asta conform noii legi. Foarte multi dinozauri. Care tineau cate trei-patru norme (inghesuind trei-patru grupe sau serii intr-una singura, ca doara nu se sinchisesc fosilele sa stea de trei-patru ori mai multe ore la facultate) pentru a ridica salarii de 2000-2500 euro de la stat!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Xio, si daca, doar daca dispare taxa de la facultatile de stat (dupa cum se preconizeaza)?
La ce imi spui sa ma mai gandesc?

Capcaune, eu nu-s asa optimist ca tine. Spui ca se vad rezultate la unele sectii de la unele facultati private?
Ei bine, era si cazul, avand in vedere ca prima facultate privata s-a infiintat in 1990, iar acum sunt in jur de 650. Ai calculat cam in cat timp vom ajunge, in ritmul asta, la o situatie macar satisfacatoare?

Mergi la inceput