As desfiinta facultatile particulare

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Gabi_K spune:

Citat:
citat din mesajul lui Rufus

Citat:
citat din mesajul lui Gabi_K

de ce, la particular nu exista gratis???

Eu n-am auzit. Exista?
(Te referi la burse?)

Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010

"EXPERIENTA este numele pe care-l dam greselilor noastre" Oscar Wilde

exista. Si nu ma refer la burse. Sunt locuri gratuite si sunt locuri cu taxa. Bursele se dau ca la stat- pt cei cu medii bune burse de merit sau de studiu, pentru cei cu probleme burse sociale, etc.

Gabi+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)

Povestea nasterii: Lili si Robert

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns glimmer spune:

Citat:
citat din mesajul lui cllaudia

Eu una ma mandresc ca suntem un popor tanar cu studii superioare.

Uau!

Citat:

Pe vremuri erai mandru, te umflai in pene daca spuneai cuiva ca esti student, acum nu mai ai cum sa te falesti, pt ca oricine este capabil sa termine o facultate.

Tocmai faptul ca oricine poate absolvi o facultate, arata catde serioase sunt unele. Ca doar n-om fi noi un neam de super-genii.

Citat:

Pe vremuri erai mandru, te umflai in pene daca spuneai cuiva ca esti student, acum nu mai ai cum sa te falesti, pt ca oricine este capabil sa termine o facultate. Eu cred ca aici este marea problema, de aici si inversunarea autoarei topicului si a celorlalti cu mentalitati asemanatoare. Vedeti ca acum chiar si fiul vecinului, al menajerei sau al taranului este student si va este ciuda, pt ca nu mai aveti motiv de fala, nu se mai minuneaza nimeni si nu va mai felicita nimeni cand spuneti ca ati terminat o FACULTATE acum zeci de ani.

Si pe alte vremuri copiii menajerelor si taranilor puteau deveni studenti, daca invatau si treceau de un examen de admitere. Acum, in multe cazuri, trebuie doar sa aiba bani de taxa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Citat:
Vedeti ca acum chiar si fiul vecinului, al menajerei sau al taranului este student si va este ciuda, pt ca nu mai aveti motiv de fala, nu se mai minuneaza nimeni si nu va mai felicita nimeni cand spuneti ca ati terminat o FACULTATE acum zeci de ani.

Iar eu cred ca n-ai inteles nimic din ce se discuta aici, ti-e ciuda pentru asta, dar iti dai cu parerea cu orice risc.
Intr-un fel ciudat, definesti comunistul clasic: cunostiinte minime, dar discursuri cu limba de lemn, ce se vor sofisticate.

Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns soricica spune:

eu revin si spun ca razboiul nu trebuie sa se dea intre facultatile de stat si cele private.
eu cred ca trebuie sa ne indreptam atentia catre profesori.
spunea cineva aici, ca a facut naveta in bucuresti si a concurat cu 2 studenti ai caror parinti le-au "äranjat" locul.
probabil ca exista profesori cu o mare etica , care dau meditaii,incaseaza niste bani neimpozabili , de la niste copii ai caror parinti numai ei stiu cat se chinuie si tot ac profesori" aranjeza"cate un loc unui viitor student care , va fi viitorul de maine, iar asta nu se intampla la facultatile particulare ca acolo ...intra oricine, nu?

probleme de absolvire exista in egala masura atat la stat, cat si la privat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Citat:

Citat:

Citat:

Eu n-am auzit. Exista?
(Te referi la burse?)

exista. Si nu ma refer la burse. Sunt locuri gratuite si sunt locuri cu taxa. Bursele se dau ca la stat- pt cei cu medii bune burse de merit sau de studiu, pentru cei cu probleme burse sociale, etc.

Gabi, nu stiam ca exista locuri fara taxa la facultati private. In ce conditii se intra la acestea? Este o practica generala, sau doar exceptii?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns abramburika spune:

Eu nu le-as desfiinta facultatile particulare, ci le-as mai rari, le-as selecta cumva. Nu stiu acum pe ce criterii ... asa cum sunt spitale private, scoli etc. e bine sa fie si facultatile. Dar bune, cu renume, unde numai banul sa faca diferenta (adica plata anumitor servicii, cursuri etc.).

Lacrimile sunt limbajul tacut al durerii.

Doamne-Doamne, ai grija de noi 19s

Se tu sentissi come mi batte il cuore,
Se premo la mano, mi batte più forte ancora:
Sai tu dirmi perché batte così?
Perché il mio amore per te sta tutto qui!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cllaudia spune:

Haideti sa nu facem din acest subiect un conflict intre generatii. Cu totii avem studii superioare, chiar daca le-am absolvit acum multi ani sau astazi. Niciun tanar nu aspira la un post ocupat de o persoana cu 20 de ani vechime, asa cum nicio o persoana in varsta nu se baga pe un post de entry-level. Deci , unde este concurenta? Libelula, tu zici ca ai firma ta, deci esti libera sa angajezi pe cine vrei, pe riscul tau. Alte companii la fel, sunt libere sa angajeze pe cine vor. Studentii la fel, aplica pt o facultate mai prost cotata ( de catre cine !??) pe riscul lor, adica sunt pregatiti sa tina piept discriminarilor.Deci, de ce s-ar desfiinta facultatiile private?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AndraP_87 spune:

Citat:

Citat:

Citat:

Citat:

Eu n-am auzit. Exista?
(Te referi la burse?)

Gabi, nu stiam ca exista locuri fara taxa la facultati private. In ce conditii se intra la acestea? Este o practica generala, sau doar exceptii?

"EXPERIENTA este numele pe care-l dam greselilor noastre" Oscar Wilde

Si pe mine m-ar interesa sa aflu ce facultate privata are locuri fara taxa, ca eu stiam ca nu exista asa ceva. Si cine suporta cheltuielile pentru studentii la fara taxa la privat? Ca la facultatile de stat e evident ca statul, dar aici?
Si, intr-adevar, nu am studiat eu ofertele de la prea multe facultati private, dar la facultatea la care e vara-mea, la drept (privat, Bucuresti) nu exista burse. (si, ca fapt divers, nu exista nici examene picate PT NIMENI, ca doar nu de aia dau saracii studenti atatia bani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisigri spune:

Eu nu vad sa fie aprobat prea curind proiectul ala de lege cu interzicerea locurilor cu taxa in invatamintul universitar de stat.

Acum depinde si ce se ofera de taxa aia. Ca s-ar putea ca la stat sa fie niste fosile sictirite, iar la privat sa existe asistentii si confii fosilelor, care sa fie mai pusi la punct cu realitatea academica si cu noutatile in domeniul lor.

Durerea nu e ca la privat nu poti sa inveti carte, daca iti doresti. E ca, in general, se pica la examene mai putin decit la stat.

Dar in conditiile in care si la stat exigentele sunt atit de mici...nici nu stiu daca mai conteaza.

A, inca ceva. Pe o piata a muncii cum e cea de la noi, nimeni nu vrea entry-level-uri (de aia studentii incearca sa munceasca in domeniu inca din facultate), si multi dintre cei cu 20 de ani de experienta intr-un domeniu sunt dispusi sa se reprofileze numai sa aiba de unde primi un salariu.

http://pisigri.blogspot.com/

Mami de Ilinca (5.03.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns grati.ela spune:

incep cu pct 1. nu locatia conteaza ci verticalitatea celor care populeaza locatia e importanta...stat sau privat, nu conteaza...a, terminat privat cu 7, apoi 5 la mate, 5 la info, 5 la statistica e clar ca nu am ce face cu el pe un post unde trebuie sa mai si gandesti...terminat ASE, 5 la mate, 5 la statistica, 5 la info...acelasi tratament. Numai ca am intalint olimpici nationali la mate, cu note bune la automatica Bucuresti care lucrand in IT/retele, au dovedit ca au doua maini stangi si nu au pic de intuitie...unii erau puturosi si complet indisciplinati...
2. mai privat decat un MBA care costa 6000E nu cred ca gasim in Romania...ar trebui sa nu ne uitam pe un asemenea CV... cunosc persoane care mi-au intrat pe mana si care erau zero la capitolul logica si au acum MBA, se simt foarte importanti si...foarte inteligenti.
Sincer, nu asa as pune problema.

alternativa pentru absolventi de 10 clase: scoli profesionale, de meserii si apoi scoli de maistrii (asa cum era inainte) si ciclul doi de liceu cu un BAC care sa includa si proba practica (pe specificul clasei) si care sa poata fi continuat cu studii superioare

intoleranta maxima pentru cei care fraudeaza chiar si un partial, nu discutam de un examen

revizuirea programei universitare astfel incat partea aplicativa sa aiba o pondere mai mare atat in ciclul I de studii universitare cat si in ciclul II. Angajatorii sa ajute in acest sens oferind in mod real baze de practica...

Mergi la inceput