As desfiinta facultatile particulare
Raspunsuri - Pagina 9
![](images/user_woman.png)
soricica spune:
Universitati acredite in Romania sunt 35, iar in medie fiecare are in jur de 7 facultati, un total de 245 de facultati.
Mai sunt si 21 de fundatii care au autorizare sa functioneze provizoriu, dar specific sunt Fundatii.
Si ca sa facem haz de necaz, sa ne uitam si cine este la conducerea ministerului, ca doar deh,substantivul un coleg e de genul neutru.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
soricica spune:
si apropo, putem sa il blamam pe dl, ca a dat bacalaureatul in franta?
va doresc o seara buna tutor, absolventi de stat sau privat
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/libelula/libelula.jpg)
libelula spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Androix Eniuei, Libelula, daca nu ma insala memoria tot tu ai avut un subiect megacontroversat despre cum nu mai vrei tu sa platesti impozite la stat. Si chiar ai venit victorioasa sa ne anunti ca ai gasit fix solutia prin care sa faci asta. Inteleg ca superficilitatea e o trasatura care te caracterizeaza asa ca nu cred ca te va convinge cineva ca facultatile particulare nu trebuie si nu pot fi desfiintate tot la fel cum nu pot fi desfiintate impozitele. www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste Androix Bijoux Niste copii si toti copiii! ![]() |
poti sa imi spui si mie de ce este vorba de superficialitate, in cazul unei persoane care, deranjate de situatia in care se afla, a gasit solutia perfect legala de a o rezolva?
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/libelula/libelula.jpg)
libelula spune:
Citat: |
citat din mesajul lui cllaudia Haideti sa nu facem din acest subiect un conflict intre generatii. Cu totii avem studii superioare, chiar daca le-am absolvit acum multi ani sau astazi. Niciun tanar nu aspira la un post ocupat de o persoana cu 20 de ani vechime, asa cum nicio o persoana in varsta nu se baga pe un post de entry-level. Deci , unde este concurenta? Libelula, tu zici ca ai firma ta, deci esti libera sa angajezi pe cine vrei, pe riscul tau. Alte companii la fel, sunt libere sa angajeze pe cine vor. Studentii la fel, aplica pt o facultate mai prost cotata ( de catre cine !??) pe riscul lor, adica sunt pregatiti sa tina piept discriminarilor.Deci, de ce s-ar desfiinta facultatiile private? _ "Copilul nu datoreaza parintilor viata, ci cresterea" - Nicolae Iorga |
nu am firma mea, lucrez in multinationala, dar eu si numai eu raspund de proiectele alocate si resursele consumate.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/libelula/libelula.jpg)
libelula spune:
Citat: |
citat din mesajul lui kokiy Am avut colegi cu functii mai inalte(Area Sales Manager de ex.) care nu aveau o facultate terminata si aveau acele salarii de peste 1500-2000 euro. ****************************** "Cel ce lupta cu monstri ar trebui sa aiba grija sa nu devina unul" |
sotul meu nu a facut facultate, si are firma cu peste 30 de angajati. este unul dintre cei mai buni manageri pe care ii stiu.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
soricica spune:
libelula,
mi s-a parut interesant subiectul tau si m-a surprins placut ca s-a dezbatut pe tema asta.asa afli parerea celor din jur despre tine, despre studiile tale sau poate mai dur, despre felul in care te arata cu degetul.
am insa o intrebare pentru tine, in calitatea ta de angajator, daca sotul tau nu are facultate, banuiesc ca nici nu te-ai fi uitat pe CV-ul lui, si uite asa, ai fi taiat craca de sub picioare unuia "dintre cei mai buni manageri pe care ii stiu."
daca la inceput mi-a placut subiectul, acum dupa ce ai scris am senzatia unui film prost sau a unei glume si mai proaste.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Androix/Androix.jpg)
Androix spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui libelula
poti sa imi spui si mie de ce este vorba de superficialitate, in cazul unei persoane care, deranjate de situatia in care se afla, a gasit solutia perfect legala de a o rezolva? |
![](icon_smile_big.gif)
Dar cum e sa nu te uiti decat la cv-uri de studenti scoliti in mare parte pe bani de la buget?
![](icon_smile_big.gif)
![](icon_smile_big.gif)
![](icon_smile_big.gif)
![](punk.gif)
www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux
Niste copii si toti copiii!
![](icon_smile_wink.gif)
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/pisigri/pisigri.jpg)
pisigri spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui capcaunul
Nu-i bai, caci oricum vreo jumatate din ei vor fi scosi la pensie in vara asta conform noii legi. Foarte multi dinozauri. Care tineau cate trei-patru norme (inghesuind trei-patru grupe sau serii intr-una singura, ca doara nu se sinchisesc fosilele sa stea de trei-patru ori mai multe ore la facultate) pentru a ridica salarii de 2000-2500 euro de la stat! |
Capcaunule, stii care e baiul, cel putin aici, unde sint eu?
Fosilele care ies la pensie inca mai stiu carte, unii reusesc chiar sa se informeze si sa tina pasul cu ce se intimpla in lume in domeniile lor de studiu. Sunt - multi dintre ei - oameni recunoscuti in tara si in strainatate.
Care insa au facut marea greseala de a se inconjura in majoritate de incapabili servili, care au acceptat sa le pregateasca cafeaua, sa le care servieta si sa le faca vesnice comisioane, dar care sunt nulitati in domeniile in care activeaza, care sunt lipsiti de talent pedagogic si, pe scurt, sint absolut nepotriviti pentru posturile in care se afla.
O alta fata a pensionarii tuturor cadrelor didactice cu virste de peste 65 de ani o reprezinta lipsa deja acuta a oamenilor din sistem. In multe institutii de invatamint superior exista foarte multe posturi libere; profii sunt prea importanti sa tina ore; confii nu prea exista decit daca profii au fost deja pensionati, altfel profii prefera sa pastreze un grad liber intre ei si succesori...asistenti si sefi de lucrari sunt putini, posturile au fost foarte mult timp blocate; grilele de promovare au devenit atit de prohibitive incit confii care azi au 40-50 de ani nu mai au veci sanse sa promoveze profi, daca pe vremuri ajungeai sef de lucrari fara sa iti fi sustinut inca doctoratul, acum acesta este obligatoriu inclusiv pentru postul de asistent.
Doctoranzii au norme didactice, ei tin orele din norma si adesea tin, fara plata, orele superiorilor lor, care sint prea ocupati ca sa isi piarda vremea cu studentii. Deja existenta normei didactice pentru doctoranzi mi se pare o timpenie, o modalitate de a "face economie". Doctorandul e acolo pe post de cercetator, nu de cadru didactic, nu?
Si atunci, cine sa lucreze cu studentii?
Zicea cineva de cei 1900 de lei/luna bursa doctorala. Dar se stie ca banii astia se primesc in general in 2 transe pe an, nu se stie exact in care luni?
Se stie ca autonomia universitara a permis universitatilor sa isi creasca punctajele scotind la concurs locuri la doctorat, sustinute din fondurile universitatilor?
Astfel m-am apucat eu de doctorat, in 2006 (in domeniul stiinte medicale doctoratul dureaza 4 ani iar eu am avut nesimtirea de a face si un copil in perioada asta, de aceea inca nu am scapat de "beleaua " asta...), fara sa mi se spuna exact care sunt conditiile oferite. Am aflat in 22 noiembrie - la 2 luni de la data inmatricularii - ca noi avem "burse doctorale tip B", in cuantum de 250 de lei in 2006. Azi, in 2011, bursa mea doctorala este 385 de lei. Motivant, nu?
ARACIS este o formalitate, dupa parerea mea. Dupa modernizari peste modernizari, facultatea unde sunt eu se vede pusa in fata unei evaluari pentru incadrarea in una din categoriile "institutie de invatamint/invatamint si cercetare/cercetare". Indeplinim criteriile pentru institutie de invatamint. Daca raminem cu aceasta incadrare ne va fi imposibil sa mai aplicam si sa cistigam contracte de cercetare cu finantare CNCSIS/Europeana. Aveti idee cit la suta din echipamentele si consumabilele cu care functioneaza facultatea asta provin din astfel de contracte? Peste 80% in ultimii 4-5 ani. Nici macar sapunul lichid folosit la iesirea din clinica, nici macar detergentul de spalat pe jos in sala de necropsie nu mai sunt asigurate din fondurile universitatii, daramite coloranti, alte chimicale, cutite de unica folosinta pentru microtom etc.
Este o mare jale in invatamintul superior de stat, din toate punctele de vedere. Sistemul e in coma, iar reglementarile si cerintele europene - menite sa creeze si o piata a muncii unica in Europa - nu sunt de natura, in momentul de fata, sa ne faca un bine, pentru ca sintem incapabili, in clipa asta, sa ne aliniem lor, sa devenim competitivi. Daca facultatile particulare vor fi capabile sa faca asta, bravo lor! Selectia in acest caz va veni natural, odata cu obtinerea de catre acestea a acreditarilor INTERNATIONALE; atunci cu siguranta vei prefera sa dai un ban dar sa fii absolventul unei facultati recunoscute; facultatile, fie ele si private, nu isi vor putea pastra incadrarea internationala decit daca vor scoate absolventi de calitate, deci vor fi interesate sa ii selecteze si sa ii cearna cu cit mai multa atentie. Si uite-asa invatamintul particular are mai multe sanse sa treaca pe un loc fruntas...
http://pisigri.blogspot.com/
Mami de Ilinca (5.03.2009)
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/libelula/libelula.jpg)
libelula spune:
Citat: |
citat din mesajul lui soricica libelula, mi s-a parut interesant subiectul tau si m-a surprins placut ca s-a dezbatut pe tema asta.asa afli parerea celor din jur despre tine, despre studiile tale sau poate mai dur, despre felul in care te arata cu degetul. am insa o intrebare pentru tine, in calitatea ta de angajator, daca sotul tau nu are facultate, banuiesc ca nici nu te-ai fi uitat pe CV-ul lui, si uite asa, ai fi taiat craca de sub picioare unuia "dintre cei mai buni manageri pe care ii stiu." daca la inceput mi-a placut subiectul, acum dupa ce ai scris am senzatia unui film prost sau a unei glume si mai proaste. uka |
daca nu ar fi fost in stare sa inceapa si sa conduca afacerea lui, probabil s-ar fi dus la o facultate ca sa se poata angaja ulterior.
dar asa cum este el, nu cred ca ar lucra vreodata pentru un alt angajator. deci CV-ul lui nu mi-ar fi trecut prin mana. dar asta, strict pentru persoana lui.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/libelula/libelula.jpg)
libelula spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui pisigri
Zicea cineva de cei 1900 de lei/luna bursa doctorala. Dar se stie ca banii astia se primesc in general in 2 transe pe an, nu se stie exact in care luni? http://pisigri.blogspot.com/ Mami de Ilinca (5.03.2009) |
la bucuresti la ase se iau lunar, cu un decalaj doar la inceputul anului, pana se termina concursul si se aproba fondurile. sunt fonduri europene.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)