LMA Tudor si Aida - Delfinasi in sarbatoare(153)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns crissy77 spune:

Multumesc de raspunsuri

O astept sa se trezeasca, doarme de la 18.30, am emotii....

puiutz, nu stiu cat e de normal scaun moale. Cate scaune are / zi? Cat de moale? Si nooi am trecut prin asa ceva, eu credeam ca e de la dinti si cand colo era diaree. Ne-am dres cu lapte fara lactoza (Milupa HN), smecta 1 plic/zi diz. in 50 ml apa plata sau ceai de menta, laptele facut cu mucilagiu sau apa de orez, multe lichide, fara fructe doar mar copt si mai tarziu banana (cand si-a revenit cat de cat), mancare de regim (morcov fiert, orez, piureuri din legume albe exceptand cartof). Si probiotic musai.

Mergi la inceput

puiutz, completez: fara siropele dulci (gen nurofen), alegi supozitoare daca e cazul

Eu alternez nurofen cu paracetamol, nu mai retin cine imi spunea
Si pe mine ma streseaza, nu mi se pare normal sa faca febra peste antib. Antib. e unul puternic, Cedax, varianta suspensie la ce i-a dat cand a facut pneumonie (fortum inj.), are spectru f larg.

Mergi la inceput

cris, ma zapaceste barbatu' de cap ca i-a zis un coleg de serviciu ca s-a deschis la Zalau un centru de tratare boli rare. Stii ceva?

Mergi la inceput

crispro, am gasit ceva pe net dar scrie f putin
http://www.adevarul.ro/actualitate/social/Centru_pentru_tratarea_bolilor_rare_la_Zalau_0_506949856.html

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns puiutz_mic spune:

Citat:
citat din mesajul lui crissy77

Multumesc de raspunsuri

O astept sa se trezeasca, doarme de la 18.30, am emotii....

puiutz, nu stiu cat e de normal scaun moale. Cate scaune are / zi? Cat de moale? Si nooi am trecut prin asa ceva, eu credeam ca e de la dinti si cand colo era diaree. Ne-am dres cu lapte fara lactoza (Milupa HN), smecta 1 plic/zi diz. in 50 ml apa plata sau ceai de menta, laptele facut cu mucilagiu sau apa de orez, multe lichide, fara fructe doar mar copt si mai tarziu banana (cand si-a revenit cat de cat), mancare de regim (morcov fiert, orez, piureuri din legume albe exceptand cartof). Si probiotic musai.

Cristina cu Beatrice-Teodora (25 iun. 2010) si Elise-Stefania (3 dec. 2005)

nu are decat 1-2 scaune pe zi, moale ca o pasta, scuze de descriere... pediatra mi-a spus ca e de la dinti si mai stiu si alte cazuri. deci scaune moi sau chiar apoase sunt posibile la eruptia dentara, dar febra mare nu.

dr. mi-a recomandat sa-i dau 1 plic de enterol/zi. azi la pranz i-am dat orez+morov+cartof dulce+dovlecel dar nu a mancat tot, cam jumatate, 3 sferturi din 250 ml. tot e bine. seara i-am facut branzica si am amestecat iarasi cu orez si cu mar copt. i-am dat si putin ceai de menta azi. e greu cu ceaiul, ca el nu bea lichide....doar ii fac piureurile mai zemoase. cu greu reusesc sa-i dau 20-30 ml apa/ceai.

si santate multa lui Bea!

Elena, mami de Raducu cel cumintel 12.08.2010

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui crissy77

puiutz, completez: fara siropele dulci (gen nurofen), alegi supozitoare daca e cazul

Eu alternez nurofen cu paracetamol, nu mai retin cine imi spunea
Si pe mine ma streseaza, nu mi se pare normal sa faca febra peste antib. Antib. e unul puternic, Cedax, varianta suspensie la ce i-a dat cand a facut pneumonie (fortum inj.), are spectru f larg.

Cristina cu Beatrice-Teodora (25 iun. 2010) si Elise-Stefania (3 dec. 2005)

Crissy, daca are o viroza antibioticul nu ajuta cu nimic. daca e infectie bacteriana, trebuie facuta antibiograma, ca sa vezi la ce e sensibila bacteria. Cedax o fi el puternic si cu spectru larg, dar daca nu e bun pt. bacteria respectiva....

pt infectie urinara ai testat-o?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ilinca79 spune:

michelle, multu' de raspuns , cred ca ne vedem si noi maine scaunul, ca azi cand ne-am intors de la plimbare am gasit un aviz de la cargus...abia astept

puiutz, al meu face tot timpul scaune moi ca o pasta...eu ma gandeam ca cele apoase sunt semn rau. Raducu avea scaun tare inainte?

crissy, eu am o prietena a carei fetita a facut febra 40 si medicul a zis ca e de la dinti. A tratat-o doar cu antitermice si in doua zile i-a trecut. Poate totusi il gasiti maine pe medic

Ilinca, mama lui Victor (09.07.2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crispro spune:

Crissy, acum ca m-ai intrebat am citit si eu presa locala- da, se deschide (sau e si deschis deja). Auzisem ceva zvonuri. Tipa care se ocupa de acest centru are 2 copii cu probleme- nu au senzatia de satietate, mananca non stop, nu se pot controla. Au lacat pe frigider, camara, etc. Credeam ca numai cu astfel de boli se ocupa. Nu prea stiu mai multe. Ai nevoie de ceva info mai precise? Pot sa merg eventual, sa vad unde e sediul, si sa intreb!

Legat de dinti- mai nou, pediatrii zic ca nu are legatura eruptia dintilor cu febra si diareea. Dar parerile lor se tot schimba. Tot mai nou, aceiasi pediatri zic ca nu se mai face calotare, ca diversificarea se incepe cu legume, ca premergatorul nu e indicat. Ca atii zic fox invers, de nu mai stii care varianta e buna. In cazul nostru- copil posesor de 8 dinti, 4 masele si 4 canini- nu a fost vorba de febra sau diaree. Doar maraiala.

Scaune- primul e carnacior,. Al doilea-pasta. ne scuzati...

Am adormit si eu copilul, merg sa imi tai un pic din rochia ce am luat-o... sau poate o las pe maine, ca is obosita... mi-e larga la piept (ca orice alta rochie care imi e buna pe fundoc), asa ca mai tai un pic de la umeri, o mai ridic nitel, sa nu se vada ca flutura in partea de sus. Si cum mi-e lene sa merg la croitorie, sa probez, sa merg in alta zi dupa ea, o tai eu si o cos de mana. Nu se vede, ca am mai facut din astea.

No, cred ca merg la nani!!!

Sa-l ajutam pe Alex

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crispro spune:

Ilinca, mami, ti-am raspuns la Pm!

Sa-l ajutam pe Alex

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui ilinca79

michelle, multu' de raspuns , cred ca ne vedem si noi maine scaunul, ca azi cand ne-am intors de la plimbare am gasit un aviz de la cargus...abia astept

puiutz, al meu face tot timpul scaune moi ca o pasta...eu ma gandeam ca cele apoase sunt semn rau. Raducu avea scaun tare inainte?

crissy, eu am o prietena a carei fetita a facut febra 40 si medicul a zis ca e de la dinti. A tratat-o doar cu antitermice si in doua zile i-a trecut. Poate totusi il gasiti maine pe medic

Ilinca, mama lui Victor (09.07.2010)

Pai inainte facea cam cum zice crispro, unul mai tare si unul mai moale, dar nu pasta. Mai facea si "primoline" (asa le numim eu si cu tati scaunele mici, ca niste bombonele). De cand cu dintele asta nu am mai vazut primoline

Mergi la inceput