Iul-aug 2011!HAI MAMUTZ&LAURA! SNTATE RAMONA! (69)
Raspunsuri - Pagina 5
al3xutza_81 spune:
hello burticutze!
eu sunt super entuziasmata, abia astept weekendul sa merg la shopping si sa luam primele lucruri pentru Anastasia! am mari emotii! in primul rand nu stiu cu ce sa preg bagajul pentru spital, ce hainute ar fi mai potrivite avand in vedere ca la sfarsitul lui iulie e deja foarte cald! in ce s-o imbrac cand iesim? offf.... e complicat!
cat despre celelalte cumparaturi as lua asa strictul necesar dar nici la asta nu ma pricep prea bine! ma poate ajuta cineva cu o lista ceva? (va roooooooggg) ce sa contina bagajul pt spital? care e strictul necesar pentru acasa? nu stiu daca sa iau de acum acum pompa san, incalzitor bibe, sterilizator? voi avea nevoie de ele din primele zile?
apopos?! voi v-ati luat si pompa pentru san? de la ce firma si ce tip, manuala sau electrica?
multumesc anticipat pt ajutor!
ici la mamici, bebici si burtici!
Cu drag,
Alexandra, cea mai fericita cu Anastasia (28 iulie 2011)
lisssa_ana spune:
am revenit
bai miha...2fete...eu sper sa nu am chiar asa surprize...cred ca as fi primul caz in istorie de cand sunt ecografele la care sa nu se fi vazut sarcina gemelara
deci, am fost la medic, colul moale dar destul...inca nu s-a subtiat. Sunt dilatata aproape 2 cm...si bb are de gand sa mai stea
va pup!
Mama de Ana si 38+
Fashion
Ruxiiiii spune:
Lissa poate nasti o fetita si deci vei avea 2 :)
Alexuta iti voi raspunde pe scurt:
Bagaj spital pt tine: 2-3 camasi de noapte, papuci, chiloti (fie din material textil, fie de unica folosinta - eu am luat din ambele variante), halat, sosete, pasta de dinti, periuta, gel de dus, hartie igienica, servetele uscate si umede, sapun, crema de maini, ceva de buze, elastice de prins parul (in functie de tine demachiant, crema etc), spirt, vata, absorbante, comprese sterile, garmastan, lingura,furculita, cutit, farfurie, cana, sutien pt alaptat, tampoane pentru san.
Pt bebe depinde de spital dar iti trebuie cel putin o punga de pampers new born, o crema (la elias cer bephanten), un pachet servetele umede, hainute (daca cere spitalul).
Eu am cumparat un set de biberoane, sterilizator, incalzitor, pompa manuala...pe toate de la avent. Sper sa alaptez sincer si o sa fac tot posibilul sa pape lapticul meu bubulina insa nu m-am aruncat dinainte la pompa electrica pt ca s-ar putea sa ma obisnuiesc si cu aceasta.
maria2mami spune:
Bebe Petru si bebe Alexia, bun-venit pe lume!
Si noi suntem bine....in mare parte, maine mergem la medicul de fam pt analizele uzuale, am cam terminat bagajelul pt spital si pt mine si pt bebe...
32+ Mihnea Nicholas
fecian spune:
Offff...si s-a mai terminat o zi...
Doamne, bucurati-va cei care inca nu aveti copii inca! Daca pana acum totul a fost greu de acum incolo va fi si mai greu!!!
Tocmai s-a terminat un episod violent de isterie la noi... Ce sa zic, mi-am cam pierdut cumpatul, bine ca era sotul acolo si a preluat sarcina supravegherii ca nu a lipsit mult pana sa ii dau una la fund.
E incredibil de solicitant sa iti urle mai bine de 40 de minute continuu, cu cereri absurde, cu strigate si tzipete. Ne-a terminat psihic, nu mai zic fizic
Cand sunt mici si nu stii ce vor iarasi e greu pana te obisnuiesti cu ei, pana le dai de cap...copii vin fara manual de instructiuni si de aici greul in a iti da seama ce vor
Dupa colici vin turele de cresteri de dinti...iarasi, jale mare...febra, diaree, lipsa poftei de mancare si iritabilitate.
Mai creste nitzel, uiti toate astea vin crizele de personalitate. Incep cu mici crizutze ce se pot rezolva rapid ca sa evolueze la crize de minim juma'de ora.
Acusi te trezesti ca ai in casa un adolescent ..ghiciti ce ? In alta mare criza de personalitate. Atunci crizele nu dureaza juma'de ora (doar se respecta, nu???) Si dureaza si dureaza, cam vreo saptmana asa pana uita de ce a fost crizat. Ca sa apara o noua tentatie la orizont
Si cand deja sunt gata sa isi ia zborul, ti-au tabacit asa de bine nervii si te-au educat in asemenea hal ca sincer ZEN e cuvantul care te caracterizeaza!!!
Iertati-mi iesirea insa chiar m-a terminat! E o personalitate puternica si uneori e tare tare greu sa ii dai de capat.
Sper sincer ca poate daca voi avea o fetitza o sa fie altfel(mai ushor adica).
Incerc sa nu ma gandesc, incerc sa iau lucrurile asa cum sunt.
Felicia,de pui (Gabriel) si 35+ cu bulina (Mihai sau Anamaria???) AMR 5 s!!!!
Victoria invinge cancerul!!!
_
Simply happy!
lisssa_ana spune:
fecian, eu una...te inteleg perfect. e greu acum, maia les ca hormonii nostri joaca bine mersi pe masa.
Iti toaca nervii...pana nu mai ai nimic de tocat, de multe ori imi venea sa plang atat de tare ma enervam, sincer...ams i plans de cateva ori. Nu intelg de ce un pui asa de mic si frumos si pe care il iubesti de nu mai poti te poate aduce intr-o stare de nervi cum nu ai mai fost niciodata.
Eu cred ca ai nevoie de o pauza, nu neaparat 1 sapt, dar macar 1 zi - doua pe sapt.
Eu inca ma consider normala la cap din cauza ca merg la birou si nu am de a face cu ea in ziua acea. Stau pana la 8 seara la birou. plus ca am zile in care efectiv il sun pe Cristi sa vina acasa si sa o ia ca nu mai pot. Noroc ca ma intelege.
oricum, in sarcina a fost mai greu, inainte eram mult mai calma cand era vorba de Ana, acum...nu mai suport cuvintele:" VREAU..." sau "Da-mi si mie"... sau" ce ai in gura". Intimitate IOC( si nu vorbesxc de ci de mersul la toaleta.
Sper sa imi revin repede hormonal si sa fiu din noua cea . Calma n-am fost niciodata dar nu am fost asa de nervoasa.
Hai ca mai e un pic, ne sustinem noi una pe alta pe aici
Mama de Ana si 38+
Fashion
al3xutza_81 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Ruxiiiii Lissa poate nasti o fetita si deci vei avea 2 :) Alexuta iti voi raspunde pe scurt: Bagaj spital pt tine: 2-3 camasi de noapte, papuci, chiloti (fie din material textil, fie de unica folosinta - eu am luat din ambele variante), halat, sosete, pasta de dinti, periuta, gel de dus, hartie igienica, servetele uscate si umede, sapun, crema de maini, ceva de buze, elastice de prins parul (in functie de tine demachiant, crema etc), spirt, vata, absorbante, comprese sterile, garmastan, lingura,furculita, cutit, farfurie, cana, sutien pt alaptat, tampoane pentru san. Pt bebe depinde de spital dar iti trebuie cel putin o punga de pampers new born, o crema (la elias cer bephanten), un pachet servetele umede, hainute (daca cere spitalul). Eu am cumparat un set de biberoane, sterilizator, incalzitor, pompa manuala...pe toate de la avent. Sper sa alaptez sincer si o sa fac tot posibilul sa pape lapticul meu bubulina insa nu m-am aruncat dinainte la pompa electrica pt ca s-ar putea sa ma obisnuiesc si cu aceasta. |
multumesc frumos Ruxi! asa ma gandeam si eu la pompa manuala, dar apoi am zis ca daca dau banii pe ea si nu e suficient de eficienta si apoi alti bani alta distractie! m-am gandit si in perspectiva ca eu mai mult de trei luni nu o sa pot sta acasa si am zis sa fie eficienta si sa imi fac treaba repede cu ea sa am ce sa las copilului acasa sa nu faca foamea!
mersi oricum!
Cu drag,
Alexandra, cea mai fericita cu Anastasia (28 iulie 2011)
fecian spune:
citat din mesajul lui lisssa_ana fecian, eu una...te inteleg perfect. e greu acum, maia les ca hormonii nostri joaca bine mersi pe masa. Iti toaca nervii...pana nu mai ai nimic de tocat, de multe ori imi venea sa plang atat de tare ma enervam, sincer...ams i plans de cateva ori. Nu intelg de ce un pui asa de mic si frumos si pe care il iubesti de nu mai poti te poate aduce intr-o stare de nervi cum nu ai mai fost niciodata. Eu cred ca ai nevoie de o pauza, nu neaparat 1 sapt, dar macar 1 zi - doua pe sapt. Eu inca ma consider normala la cap din cauza ca merg la birou si nu am de a face cu ea in ziua acea. Stau pana la 8 seara la birou. plus ca am zile in care efectiv il sun pe Cristi sa vina acasa si sa o ia ca nu mai pot. Noroc ca ma intelege. oricum, in sarcina a fost mai greu, inainte eram mult mai calma cand era vorba de Ana, acum...nu mai suport cuvintele:" VREAU..." sau "Da-mi si mie"... sau" ce ai in gura". Intimitate IOC( si nu vorbesxc de ci de mersul la toaleta. Sper sa imi revin repede hormonal si sa fiu din noua cea . Calma n-am fost niciodata dar nu am fost asa de nervoasa. Hai ca mai e un pic, ne sustinem noi una pe alta pe aici Mama de Ana si 38+ Fashion |
multumesc lissa
La noi a inceput tura 2 de urlete!
Am uitat ca asa face de fiecare data cand ceva major se intampla in viatza lui : cand ne-am mutat tot asa 2 saptamani de urlete continui! Cand e bolnav iarasi ne tine in priza perioada de boala+ 3 zile extra (recuperare cica)
Acum cu operatia... sa vedem cat ne tine. DEja sunt 2 nopti si se preconizeaza cu succes si a 3-a!!
_
Simply happy!
squirrel spune:
Venit si noi de la doc-ob, ca in America toate sunt bune, ma ingras deoarece nu fac asa multa miscare ca inainte-dar cum sa fac, deabia ma misc si norocul meu ca atunci cand mergem afara ii toropeste caldura pe copii si nu alearga. Burdihanul la masurat da 36 saptamani dupa calcule am 33+, sa vedem maine cum se prezinta BB.
Felicia , bine ca a mai trecut o zi, asa zic si eu cand se apropie de 8.30 si vine ora de culcare. La mine se intalnesc (aproape)toate fazele. Cu Vlad (11 ani) suntem la preadolescenta iar cu Paul(aproape4 +personalitate puternica)suntem in floarea copilariei. Inca un pic si vine si BB. . Deci se poate si mai rau.
Va pup, ii duc la piscina ca asa scap mai usor
fecian spune:
citat din mesajul lui al3xutza_81 multumesc frumos Ruxi! asa ma gandeam si eu la pompa manuala, dar apoi am zis ca daca dau banii pe ea si nu e suficient de eficienta si apoi alti bani alta distractie! m-am gandit si in perspectiva ca eu mai mult de trei luni nu o sa pot sta acasa si am zis sa fie eficienta si sa imi fac treaba repede cu ea sa am ce sa las copilului acasa sa nu faca foamea! mersi oricum! Cu drag, Alexandra, cea mai fericita cu Anastasia (28 iulie 2011) |
Depinde cat de mult vei folosi pompa de san. Gandeste-te la aspectul asta. Daca vrei sa alaptezi si dupa cele 3 luni de stat acasa apai iti recomand cu succes o pompa electrica.
Eu am avut pompa de san manuala Avent. Foarte eficienta insa ...pentru folosinta pe termen lung sincer nu o recomand. Nu ca nu ar fi buna ci pentru ca vei ajunge sa o urasti la cata febra musculara vei face de la ea (eu am mentinut laptele inca 4 luni dupa ce m-am intors la seervici..la 3 luni de la nastere). Am ajuns sa o urasc, imi lua prea mult timp.
Acum mi-am luat o pompa de san electrica medela. Am experimentat-o cand eram cu matza la spital si am fost foarte multumita de rezultatele ei.
Acum decizia iti apartine! Uneori o investitie mai mare la inceput e mult mai rentabila pe termen lung!
_
Simply happy!