Buburuze de Ianuarie - Februarie 2011(56)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Doloress spune:

GABIVALCEANU – pai si tu ne seduce si ne abandonezi? Ntz, ntz, nu-i frumos! Macar odata la doua zile sa intri pe la noi!

ZUMZU- bravo, ma bucur mult pentru voi ca sunteti numai pe tzitzi, asa si eu la Patrick, cand am inceput diversificarea i-a ajuns numai laptele meu. Desi ii mai dadeam din cand in cand si praf, pentru linistea mea. Ia zi, ieri ai facut si niste poze de-alea faine daca tot v-ati plimbat?

ZIKI- eu ma gandeam ca te-au apostrofat babele ca era Felix prea imbracat, hihihihihi…. Azi dimineata la cursul de cardio erau 16 grade, un vant si-un frig pe malul apei ca eram vanata. Bine, cu gimnastica m-am mai revigorat, aveam pantalon lung, bluza cu maneca lunga de polar. Piticul era si el in pantalon si body cu maneca scurta si pe de-asupra o flaneluta de bumbacel cu maneca lunga, si o paturica subtire. Ei erau copilasi pe langa mine in pantaloni scurti si tricou! Oricum caciulita n-avea nici unul, nici cea mai mica de 2 luni jumate.

ANDRI- cerealele sunt foarte bune pentru sanatate. Ceea ce urmarim noi ca mamici e sa le dam o alimentatie echilibrata si cerealele au rolul lor, ca si fructele, legumele, carnita, lactatele. In primul rand contin fibre – care ajuta la formarea unui tranzit intestinal sanatos, scad colesterolul, previn diversele boli ale colonului, mentin o buna sanatate a inimii. Sora-mea a fost constipata ani de zile (de la medicamentele de colesterol pe care le ia zilnic), pana a descoperit acum la batranete ovazul (oatmealul). Acum mananca un bol de ovaz cu iaurt in fiecare dimineata si nu mai are nici un fel de probleme. Tu iti iei cerealele necesare din paine, paste, orez, si alte fainoase. Asa si ei ii trebuie portia de cereale, macar de doua ori pe saptamana. Mai mult decat cerealele, numai fasolea uscata are mai multe fibre, dar pana ajungem la ea, mai este. E important sa mancam cereale integrale, adica cele care nu au fost decojite de germen si de invelisul exterior, si albite, rafinate. Pentru ca prin procesul asta grana pierde mult din nutrientii ei. Invelisul exterior are cele mai multe fibre iar gemenul are prorpietati antioxidante. De aceea e important sa mancam paine neagra, sa gatim cu faina integrala cat mai des posibil, orez brun, sa cautam cerealele integrale.

SHINES- si eu o sa apelez la borcanele numai cand e nevoie mare. Asa si Patrick, nu le suporta, au un gust diferit. Numai cand era mort de foame prin deplasare le accepta. Noi o sa mergem o saptamana la o pensiune in munti in septembrie, dar avem bucatarie la dispozitie deci o sa ne descurcam, numai aprovizionarea sa ne-o facem cum trebuie.

MISSMJ – wow, ce mamica activa, bravo, tine-o tot asa!

Eu ieri am facut de mancare pentru mine (salata) pentru sot (o mancarica cu pui si praz) si pentru Patrick (paste cu pui si legume, desi pana la urma mi-a mancat salata mea, ca de obicei) si apoi stau si ma gandesc stai, ca trebuie sa-i faci si lui asta micu’! Deja e prea mult 4 feluri, fiecare cu aia ma-sii cum zice mama mea, scuzati expresia. Oare cand am sa ajung si eu sa fac numai o mancare sa-i multumesc pe toti? Deci ieri am bagat morcovelul cu ovaz, i-a placut. I-am luat si o chestie din aia cu plasa, unde pui fructa sau leguma si ei o rod, desi scrie pe ea ca de la 10 luni se da, nu inteleg de ce. Ca nu are cum sa se inece cu ea, doar daca isi baga coada in fundul gatului. I-am pus o bucata de banana, a papat, dar s-a cam murdarit, ca se inmoaie toata si curge in toate directiile. Dar mi-am promis ca nu ma mai deranjeaza murdaria. Desi e greu, piticii stau buluc pe creierul meu si nu ma lasa in pace deloc.
Cu voma stam cam tot asa, parca parca o usoara ameliorare. Ca doar de asta am inceput diversificarea mai repede. Asta este, oricum o sa lungesc la greu, pana la 6 luni nu vreau sa aiba decat maxim 2 legume si 2 fructe bagate (morcov, cartof dulce sau dovlecel, mai vad eu si banana si mar).


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Doloress spune:

ANDRI - pai normal trebuie sa le schimbi ca alea mai mici curg foarte greu, ei sunt capabili sa suga mai repede acuma.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fragrant8 spune:

ziua buna si de la noi; eu mi-s ca dupa nastere azi; am fost ieri la dr sa imi rezolve tesutul granulos de pe epizio; si a decis sa il cauterizeze cu nitrat de argint; o sa fie nevoie de 2-3 interventii; daca nu dispare cu asta, bisturiu scrie pe mine;
doare ca naiba cauterizarea asta; a fost mai nasol ca la nastere, si mie la nastere mi-au facut epidurala la dilatatie 7 si nu s-a prins...si forceps si tot tacamul, si tot nu a durut ca ieri;

ca tot nu eram eu alaturi de voi si nu mi-ati scos motate la nastere, mi-am zis sa mai nasc o data

gabiv - am reprogramat nutritionistul pe maine, ca nu ma simteam in stare sa ma duc la ea dupa "interventie"; iti scriu ce mi-a zis; si spor sa-ti termini trebile si sa mai vii pe la noi

alinush - am vazut ca ti-a raspuns buni;

doloress - nu mai stiu daca ai zis ca ti-ai cumparat bilete de romania sau nu; daca nu, au cei de la Teo travel o oferta f faina; 1000$/persoana pt plecari in perioada aug-oct;
mi-am facut si eu in sfarsit rezervarea;

laura - tu erai cu muscatura de albina, ca nu mai stiu? am un remediu f bun, incercat de 2 colege de serviciu; imediat dupa muscatura, dupa ce ai scos acul, pui miez de paine de secara inmuiat in miere, ca sa scoti veninul (etapa asta s-ar putea sa fie depasita pt tine)
iar dupa, pt durere - faci o pasta din bicarbonat de sodiu si apa si aplici pe locul muscaturii, sau pui un cub de gheata;

nu mai stiu ce voiam sa zic; ma duc sa citesc din urma;
sophic doarme de 3 ore si tot nu s-a trezit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lenuta8 spune:


Simo, eu cu Maia am fost la facultatea de medicina, la o firma-Attacc-parca. Iti dau numele si nr. de tel. al instructoarei : OANA PETRESCU-
0723266880. E impreuna cu sotul ei , sutem f. multumiti de ei. Pretul a fost de 300 lei=10 sedinte in 2 sapt. Are mai multe tipuri de abonament.
La inceput au fost 20 copii in grupa, cu 3 instructori, azi au fost 10 copii cu 2 instructori. De luni incepe cu alta grupa, poti s-o suni maine, ca mai avea locuri libere. Noi doream sa-i mai prelungim abonamentul cu o tura, dar nu mai vrea Maia, ne-a rugat s-o lasam o sapt. sa se mai gandeasca. Au program de la 12, la 16 si 18-parca. Noi mergem de la 12 , sa nu ne dam peste cap somnul de pranz , care-i obligatoriu in vacanta, ca la gradi nu prea l-a efectuat.
Iti urez bafta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabivalceanu spune:

Atit statui fara voi.

DOLORESS, de dragul multor fete intru, dar de-al tau... parca mai mult!

FLAGRANT, ce zici tu acolo... BRRRRRRRRRRRRR! Nu se poate nicio anestezie locala, ceva? Mi-e mila de tine. Pe Sophie cu cine-ai lasat-o? Sanatate si sa scapi repede-repede!

ZIKI, toti copiii cad (din pat). Nu e vina ta. Eu am scapat-o pe Ioana de multe ori, dar parca cel mai rau m-am simtit cind avea un an: am pus-o in fund pe masa sa ma incalt (nu m-am uitat la ea FIX o secunda). Evident ca a venit de acolo direct in cap pe gresie. A fost naspa. Si a doua zi a mai tras o cazatura cu ceafa pe treptele blocului. Si vreau sa zic ca eu sunt cam obsedata sa nu se loveasca la cap... si chiar o pazesc. Chiar si acum: e singurul copil de virsta ei din parc cu bicicleta/trotineta/role care are casca in cap.

SHINES, pupi!

G

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Shines spune:

Lenuta..multumesc mult
exact acolo mergem si noi de sapt viit,incepem de luni.
tot 10 sedinte la 300 deocamdata si vedem pe urma.
inca nu am stabilit clar cu cine..deci maine o sun pe Oana Petrescu.
de la 12-1 stabilisem si noi azi la receptie..e cel mai convenabil pentru noi,mai ales ca merg cu piticu.



Simo - mamica de pui scumpi , Camelia(2002) si Eduard Matei(2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Magnetism79 spune:

Seara buna si de la noi,
Mirela maine vine soferul sa ia colacul si pachetul cel mare ca sa zic asa , el a zis ca pe la 12 dar eu am zis sa te sune ca sa fii acasa sa nu te deranjeze sau sa fii cu motaneii la plimbare, inca o data imi cer mii de scuze pt intarziere dar a avut o groaza de trebi iar eu is la Gruiu cu piticii.
Eu am un apartament la Mangalia si e grozav orasul, recomand aceasta statiune pe litoral pt orice fam cu copii, e acolo pe plaja un mic golfulet cu apa mica unde e plin de copii, e bine Cami ca ati ajuns si acolo, sper ca v-a placut.Am cumparat apart acum 8 ani cu 9000 de euro din cauza unui turc care vindea inghetata si suberek, si acum are afacerea si inghetata e serbet asa e de buna.....
Am un nou proiect la care lucrez acum si de aceea intru mai rar, mai precis cu o tipa din Australia facem un quilt sa vedem ce va iesi, intre timp mi construiesc si un blog: kioskul cu peticele, o sa fie functional sper in cateva zile, el deja exista.
V pup si va doresc o noapte buna.
Missmj ai PM, ti-ma scris acolo ce si cum
Fetelor deci pana la urma ce cereale recomandati, si in ce cantitate dati pe zi, ma refer la varianta bio, daca se poate sa recomandati unele care se amesteca cu apa ca lapte deocamdata papam de la mama, sau cu ce sa le mai amestec,Simo parca zicea cu suc de fructe.
Va pup
la Multi Ani Mada !!!! Scuze de intarziere mai bine mai tarziu decat niciodata!!!!!!!!
Asta mica a mea e tusitoare ii dau Prospan, ce le dati bebeilor cand mai tusesc? , e si ragusita!!!!!!!Dati-mi o idee!!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxx26 spune:

Pup fetele!
Sunt rupta de oboseala...am fost la plimbare, shopping + gatit + prajiturit (am facut prajitura aia a copilariei, cu foi de napolitane, caramel si nuci - ”Lica”, o mai stiti?)...lunga zi. A cazut si Catalina mea lata, deja doarme, ea care pana la 11 nu are somn de obicei.
Am fost la BioGood, am facut aprovizionarea de morcovi + broccoli + dovlecel. Nu-s preturile asa mari pe cat credeam. Sper sa fie bio cu acte in regula, ca la cati tepari sunt in tara asta, ma astept la orice. Ne-am mai luat niste lingurite, bavetici si canita cu varf de silicon. Suntem inarmati pana in dinti, asa ca de sambata avem liber la diversificare.
Nu stiu ce sa va mai spun in rest, ca-s moarta de obo...
Pupici
Mai misun pe aici un pic...



_

Roxana
Mami fericita de printesa superba Catalina-Victoria 02.01.2011

Scrisoare pentru Catalina


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabivalceanu spune:

ROXX, spor la papa! Sa porniti cu dreptul!

Vreau si eu reteta aia la praji! Doamne, e gustul pierdut al copilariei...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fragrant8 spune:

gabi - sophic a stat cu tati; la anestezie am zis pas, ca nu mai puteam alapta dupa aia, iar sophic nu serveste decat apa din bibe; ma credeam fortoasa, mi-am zis ca deh, am nascut eu cu forceps si n-am murit, rezist si la o cauterizare; da stii cum e cu socoteala de-acasa...

mada, chiar asa, la multi ani pt ieri scuze de intarziere

am stabilit: fix la mijloc de august aterizam in bucuresti; daca mai vrea careva dintre voi boiroane de pe-aici dati pm; ma bag la vreo 10 cutii deocamdata, ca nu stiu cum stau cu spatiul la bagaje.
andri si mirela, pe voi v-am sarit data trecuta, asa ca aveti intaietate acum daca mai vreti ceva;

lui sophic ii place mult cartoful dulce; i l-am facut la abur, desi initial voiam sa i-l fac la cuptor; de 4 ori a mancat pana acum si de fiecare data plimba gurita deschisa dupa lingurita;
iar dintre cereale ii plac orezul si ovazul; dupa orz nu se omoara;

Mergi la inceput