Pro sau Contra TOM si JERRY

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns AgnesLuca spune:

AnnaBaby, ai dreptate cu povestile, numasi ca ele se adreseaza subconstientului prin cuvint, lasind libera imaginea.

Eu sunt de acord cu Porumbita ca un copil de 2 ani nu prea are ce cauta la TV. El trebuie sa alerge, sa se miste, in felul asta se dezvolta el optim la virsta asta. Iar in momentele liniste, sa ne bucuram sa rasfoim impreuna o carte sau sa ascultam un cintecel !

A mea se uita (foarte rar) la Cartile Junglei, de unde a invatat si cintecelele. Dar niciodata nu are rabdare mai mult de 10-15 minute. Si se mai uita din cind in cind la un episod de mai putin de 10 minute cu un ursulet-papusa polonez (era pe vremuri Mihaela lor) care la sfirsit merge la culcare. Dar in nici un caz in fiecare seara, am citit ca asa se formeaza dependenta, prin vizionare regulata. Deci eu una in nici un caz nu sunt de acord cu program regulat de TV sau PC, chiar si limitat la timp foarte redus.

Scuze daca am fost off topic. On topic, T&J nu mi se pare periculos prin continut, da vorbesc din amintiri ca nu l-am testat cu a mea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisigri spune:

Sa mai dau un exemplu, nu vreau sa il comentez, fiecare intelege ce vrea din el.

Doua desene animate.
Primul, varianta Disney veche a Celor trei purcelusi. Isi construiesc fiecare casutele, apoi vine lupul. Cei doi purcelusi se sperie, se ascund in casa primului, lupul bate la usa, sufla, le darima casa, ei fug spre casuta din vreascuri. Lupul ii prinde de codite, dar ii scapa pentru ca se loveste de un copac; merele i se scutura lupului in cap. Ma rog, lupul se deghizeaza in oaie, in cele din urma sufla si darima si casa din vreascuri, purcelusii fug la purcelusul cu casa din caramida. Toate-s bune si frumoase, pina cind lupul vrea sa intre pe horn si cade intr-un ceaun cu apa clocotita, incepe sa schelalaie si sa fuga. Ilinca are niste retineri cind se ajunge la etapa asta, o vad clar ca ii este mila.

Al doilea, tot Disney, e o combinatie intre Scufita Rosie si Cei 3 purcelusi. La un moment dat lupul o fugareste pe Scufita prin padure, fetita tipa; apoi se duce la casa bunicii (care se ascunde in dulap in final) pe care o fugareste, bunica tipa; lupul se deghizeaza in bunica, se ascunde in pat, Scufita se prinde in final ca nu-i bunica ci e lupul, iar fugareala, iar tipete. Ilinca ma ia de git si se ascunde, nu vrea sa se uite la fazele astea.

A facut insa o fixatie pentru cele doua desene, le cere si s-ar uita la ele non stop cred. (si la noi e limitat timpul de TV).

http://pisigri.blogspot.com/

Mami de Ilinca (5.03.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns myky791 spune:

buna
chiar voiam sa deschid un topic referitor la desen animate.
piciul meu de 1 an si 5 luni se uita la clubul lui mickey mouse. e inebunit, se aseaza in scaunul de calculator si se uita linistit, bate din palme, mai rade. voiam sa va intreb cat ar trebui s astea la calc? eu il las sa vada 2 episoade de cate 20 min adik 40 min dim si mai vede unul seara. ca desene nu cred ca sunt violente de fel, dar imi pun intrebarea cat are voie sa stea la calc? eu il pun cand am treaba si el sta cumintel. sunt in limba romana, poate isi da si drumul vorbit mai repede.
multumesc

_
SOACRA CU DOUA NURORI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns myky791 spune:

scuzati ca am fost un pic off topic, dar tot legat de desene este intrebare voiam sa aud parerile altor mamici si sfaturi
_
SOACRA CU DOUA NURORI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Porumbita spune:

sta prea mult 40 min + 20 seara zilnic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chatonel spune:

la noi, la 2 ani si 3 luni, are voie 10 min/zi, desene pe calculator (nu avem Tv). Dar uneori, cind e urit afara (ori foarte cald) si nu putem iesi facem exceptie si putem ajunge pina la o ora de vizionat desene/cintece.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dorsilia spune:

tom si jerry sunt la fel ca si celelalte enumerate potrivite pt copii daca le sunt accesibile la varsta potrivita

baietelul meu de ex cand era mic, aveam mai putin de 3 ani, plangea la Tom si Jerry, pur si simplu, mai ales la episoadele in care plangea vreunul din personaje (ugly duck de ex.)

insa acum amandoi copiii mei se uita cu drag la desene si la alba ca zapada, bambi, cenusareasa, degetica, tom degetel, cei trei muschetari, punguta cu doi bani, capra cu trei iezi, greierele si furnica, scufita rosie, ursul pacalit de vulpe, cei trei purcelusi, frumoasa adormita, si multe altele, povesti clasice pt copii....am grija mereu sa le punctez MORALA, cum ca binele invinge raul, ca cei ascultatori si respectuosi sunt mai feriti de necazuri etc, la finele fiecarei povesti discutam despre ce s-a intamplat, de ce, cum ar fi fost sa fie altfel, si mai ales sa subliniez ca sunt POVESTI, NU SITUATII REALE DE VIATA, insa ca ei pot invata ceva din aceste povesti, asta e rostul povestilor pana la urma, sa antreneze mintea copiilor, sa le dezvolte imaginatia, sa invete sa-si puna intrebari etc

da, unele sunt scrise mai "sadic" insa pe dvd varianta este foarte ok

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adisirazvan spune:

Citat:
citat din mesajul lui Burtocika

Dar de ce vreti voi cu tot dinadinsul sa le puneti Tom si Jerry de la 2 ani ?

I-am pus si alte desene, cum ar fi Donald, Chip and Dale, cam tot ce era Disney, insa el alege Tom si Jerry in 80% din cazuri

hainutecopilasi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Burtocika spune:

La 2 ani eu zic ca alegerea ar trebui sa fie a ta, nu a lui

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Burtocika spune:

Citat:
citat din mesajul lui Nocom
Nepotica mea la 2 ani, la lovit pe taticul ei in cap cu o tigaie in timp ce acesta dormea, razand si strigand fericita Tom si Jeryyyy!!! Nu va inchipuiti ce a fost pe cappul bietului om, insa fetita se distra de minune...:D

Vad ca nimeni n-a remarcat fraza asta ... mie mi se pare relevanta pentru subiect ... Nu zic ca toti copiii ar reactiona la fel, dar unul mi se pare suficient, la 2 ani nu pot face distinctia foarte clara intre bine si rau, depinde de noi, prin povestile si desenele pe care le aratam, sa le-o explicam.

Mergi la inceput