Pro sau Contra TOM si JERRY
Raspunsuri - Pagina 2
lulu77 spune:
Prefer sa se uite clar la T&J sau Mickey, Cartea junglei, orice Disney dect Scooby sau altceva de gen.
dia_filipas spune:
Si Miruna mea se uita la T&J. Nu pare afectata de lovituri, luat foc, spart sau alte alea... Sincer Miruna se uita la Scooby doo si nu ii e frica. Eu i-am povestit actiunea, a inteles ca fantomele sunt oameni rai mascati pe care ii gaseste Scooby si pe care ii ia politistul. Nu se sperie deloc, din contra se distreaza de scooby si shaggy cum cad si se prostesc...
Dia, mami de soferita in devenire Miruna (15.07.2008)
18+ cu bb2
Nocom spune:
Si fetitei mele de aproape 3 ani ii plac desenele T&J, nu a devenit un copil violent si nici nu se sperie de actiunea din alte desene gen Scooby Doo sau altele cu personaje negative. Dar cred ca tine de copil si de capacitatea lui de a face diferenta intre scenele hazlii din desene si viata reala. Si asta vine cu varsta....
Nepotica mea la 2 ani, la lovit pe taticul ei in cap cu o tigaie in timp ce acesta dormea, razand si strigand fericita Tom si Jeryyyy!!! Nu va inchipuiti ce a fost pe cappul bietului om, insa fetita se distra de minune...:D
fecian spune:
Desenele clasice cred ca sunt indicate.
Sa fim seriosi, nu putem sa interzicem agresivitatea, face parte din viatza...ce faci acum ai sa opresti timpul in loc ca deh copilul sa nu se uite la desene cu un motan si un soarece care se ciondanesc?
Selectivitatea ar trebui sa vina din alte puncte de vedere.
Desenele sunt facute sa fie distractive sau educative...copilul sa aiba ce invata din ele.
Tom si Jerry, Alfred ratzoiul, cartea junglei, stiu eu Lars ursul polar, Dora, Diego, Whinnie the Pooh...astea sunt desene specifice varstei. Ele trebuie sa fie in concordantza cu experientele copilului si la nivelul lui. Imaginatia, limbajul se dezvolta extraordinar de mult in perioada asta.
Desene gen SPiderMan, Scooby doo, Pokemon si alte anime-uri sunt mult prea greu de digerat pentru un copil mic. Mai degraba sunt pentru adulti.
Asa ca...atata timp cat controlati la ce sa se uite copilul, nu aveti de ce sa va faceti griji.
Sunt unele desene care vor sa dezvolte inteligentza emotionala a copilului. De exemplu e un desene gen Kai Lan, in care personajul X e inca mic si se infurie ca nu stie sa isi lege sireturile de la pantofi sa sa se imbrace... sunt lucruri cu care ei relationeaza. Si ii invata cum sa faca fatza mai usor crizelor de frustrare.
Desenele trebuie sa fie simple, cartonate in jurul unui eveniment banal. Fara subtilitati, fara o poveste complicata.
De exemplu Alba ca zapada mi se pare destul de complicat pentru un copil de 2 ani. E mai util de la 4-5 ani incolo cand deja copii au ceva notiuni abstracte (gen iubire ura).
La varsta asta predomina dezvoltarea motrica si orice desen in care personajele alearga, sar inoata zbor, cad, etc sunt preferate.
Felicia,de pui (Gabriel) si 35+ cu bulina (Mihai sau Anamaria???) AMR 5 s!!!!
Victoria invinge cancerul!!!
_
Simply happy!
Alex@Sara spune:
Si ai mei sunt fani Tom&Jerry,se uita toti 3 cu mare placere
Chit ca feciorasul e fanul nr1 BEN10-si zau daca a devenit agresiv din cauza lor.Se joaca f frumos cu figurinele (are peste 100,la unele chiar dubluri,ca deh,ii cumpara si tataie si el nu prea se pricepe care ce si cum sunt )cu Omnitrix-ul,face el scenarii,dar nu e violent la gradinita,acasa sau in parc,din cauza asta.A avut si perioada Scooby,si Cars si Spiderman...toate trecatoare si inofensive la el .
Avem cred ca toate desenele cu Tom&Jerry si seriile vechi si cand vrea ,cere sa i le punem,daca cumva nu se uita fetele intre timp .
Deci eu iau partea buna-copiii mei nu au devenit violenti nici fizic,nici verbal din cauza desenelor animate la care se uita.Asa ca atunci cand cer ei,le pun cu mare placere,ca nu o fac prea des,ei fiind la gradinita pana seara la 6,apoi nu le ajunge curtea sau iesim in parc
Luminita,mami de 3 nazdravani:
tero Stefan-Alexandru 02.09.2005
shoricica Sara-Maria 30.05.2008
trompetzica Daria-Ioana 03 08 2009
...
Porumbita spune:
voi cand ziceti ca ati crescut cu Tom si Jerry va referti la cele 20 de minute care se dadeau sambata?
ca pana in 90 ca desene nu erau decat mihaela azorel, cele de la bulgari si cele de la rusi
apoi voi comparati cat timp ati alocat voi la 2-5 ani desenelor si cat timp sunt expusi acum copii?
am in jur 8 copii cu varste intre 1,5 si 5 ani
6 din ei se uita minim 1-2 ore pe zi;
ca sa nu zic ca la doi din ei sta TV non stop pe desene
e stupid sa interzici Tom si Jerry insa pana spre 5-6 ani cand ii e mai clara limitarea dintre real si ireal ar trebui limitat super mult accesul (personal consider ca ar tr sa tinda spre zero la 2 ani)
lulu77 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Porumbita am in jur 8 copii cu varste intre 1,5 si 5 ani 6 din ei se uita minim 1-2 ore pe zi; ca sa nu zic ca la doi din ei sta TV non stop pe desene |
aici deja vb de altceva, mie una mi se pare mult prea mare, enorm timpul alocat TV-ului la varsta lor, indiferent ca se uita la desene.
Androix spune:
Da cam asa e, nu stiu despre toate participantele la discutie din ce generatie fac parte, dar si eu zic ca e impropriu spus ca am crescut cu Tom si Jerry.
Accesul la desene, calculator si televizor, eu l-am cam ingradit, am avut o perioada pe la inceputuri cand si mie mi se parea inofensiv baby einstein si nu exista limita. Pana m-am mai desteptat si am pus pauza.
Nu e cazul sa interziceti desenele animate, toate povestile clasice se bazeaza pe lupta dintre bine si rau si inevitabil sunt si scene mai violente. Important e sa nu lasati copiii de izbeliste in fata televizorului si sa-i lasati sa-si explice singuri cine stie in ce fel ceea ce vad. Pe cat posibil stati cu ei si explicati-le ce vad. Si limitati activitatea asta. Cel putin acum vara, ehei, stati cu ei in aer liber toata ziua.
www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux
Niste copii si toti copiii!
AnnaBaby spune:
Eu una nu sunt de acord cu protejarea asta excesiva. Adica da, copilul nu trebuie sa vada scene violente, etc insa de aici si pana la a-mi pune problema daca violenta dintre Tom si Jerry poate fi daunatoare sau nu, mi se pare o distanta enorma. De asemenea, nu mi se pare normal sa modific povestile, vezi Doamne, sa nu-i spui copilului ca lupul o mananca pe Scufita sau pe iezi, sau mai stiu eu ce. E vreunul dintre voi traumatizat ca a auzit varianta asta in copilarie? Am cumparat eu o carte cu Scufita si m-am crucit cand am vazut ce au facut din biata poveste - bunica se ascunde intr-o lada, Scufita si vanatorul il fugaresc pe lup (dar il si impusca, deci pana la urma tot e violenta!) si la sfarsit cei 3 stau si beau impreuna o ciocolata calda! Penibil! Hai sa fim seriosi! Violenta sat in natura umana, in firea omului, si poate fi cultivata sau nu, dar emult mai important ce vede copilul in viata de zi cu zi in jurul sau, in mediul direct, nu ce i se citeste sau ce vede la desene. Pt ca chiar daca in lumea copiilor granita dintre real si imaginar e destul de subtire, ei tot reusesc sa faca diferenta intre ceva vazut la desene si ceva vazut in casa, pe strada, etc
Anna si Ioana (11.07.2008)
asa creste Ioana
povestea nasterii
Burtocika spune:
Dar de ce vreti voi cu tot dinadinsul sa le puneti Tom si Jerry de la 2 ani ? Dupa parerea mea, fiecare varsta are desenele potrivite ei, iar T&J nu se adreseaza unei varste atat de mici ...
Fata mea la 2 ani se uita la DUCK TV (fostul Bebe TV), apoi spre 3 ani i-am pus filmulete scurte din colectia Disney cu Mickey, Donald, Goofy etc. Era absolut incantata de ele, acum e prea mare si nu le mai gusta la fel ...
Pe la 3-4 ani am dat drumul la MINIMAX (singurul post de desene animate care mi se pare potrivit pt copiii asa mici), la care se uita si acum cu placere. Apoi am introdus incet-incet filmele clasice Disney, intai cele cu animale (gen 101 Dalmatieni, Bambi) si pe urma povestile.
A vazut si un pic de T&J si Scooby Doo, dar abia spre 5 ani. Mie sincer mi se par violente, si nu atat datorita faptului ca se bat tot timpul, ci pt ca se lovesc cu tot felul de obiecte si isi fac tot felul de sicane si rautati, dupa care se scoala ca si cand nimic nu s-ar fi itnamplat ... Copilul va ajunge sa considere ca e normal sa-ti dea cu tigaia in cap, ca nu se intampla nimic, e ok sa explodezi, ca pe urma esti teafar si nevatamat, e ok sa treaca trenul peste tine ca nu patesti nimic ...
Si eu "am crescut" cu T&J (in acelasi sens pe care l-au spus fetele inaintea mea, de 10 minute sambata / duminica), si imi aduc aminte perfect cum vroiam sa sar de la etajul 6 de pe balcon cu o batista sau o umbrela, ca asa vazusem eu in T&J si mi se parea perfect rezonabil si sigur
Irina (2006) si 34+ cu
www.goblenpartner.webs.com" target="_blank">mai coase cineva goblen ?
www.dealemele.webs.com" target="_blank">cartile copilariei mele