Pufi de ian - feb 2010 (30) - in vacanta
Raspunsuri - Pagina 11
ale1212xa spune:
Citat: |
citat din mesajul lui larisel ale Cum sunt carticelele cu magneti, nu-mi imaginez ? _ din 09.12.2009 mami de gemanutze sagetatoare |
sa vad daca ma lasa sa pun link: www.teora.ro/descrieri/Ma%20joc%20cu%20magneti%20-%20Numerele_6607.htm" target="_blank">carte magnet
asta e una de i-am luat-o(din 4)
sunt carticele cu 5 file, 2 dintre file sunt mai groase si au magnet in interior. Piesele sunt din plastic si magnet pe spate, lipindu-se de foile cartii
oare ai inteles? ca eu sunt mai la explicat
-----------------------------------------
Alexandra si Dragos Andrei(08.01.2010)...de acum suntem
ale1212xa spune:
da, sunt micute, au in medie 5cm pe 5cm dar cum nu i le las la indemana si ne jucam doar impreuna nu imi fac probleme
Ruxita spune:
Noi am ramas azi dimineata fara net si a trebuit sa-i fac entertainment 3 ore legate, afara nu puteam iesi si am umplut timpul cu diverse jocuri, tabla cu creta, desenat diverse, el stergea cu buretele, eu desenam, construit cuburi, eu faceam turnulete, el le demola, carticele, avem mai multe, popice - i le aranjez in formatie si el le devasteaza cu o minge, tabla cu placute cu animalute, le grupez pe categorii, il intreb de una-alta, imi arata elefant, girafa, leu, ii dau placutele sa formeze un rand, il ajut... si uite asa am reusit, sa omoram 3 ceasuri fara desene animate, doar din jocuri de interior... un record pentru noi...
--------------------------------------------------------------------------------------------
Kay, un pui iubit! (21.01.2010)
ale1212xa spune:
gata ma bag si eu la somn ca mi se inchid ochii...o noapte linistita va doresc
miremia spune:
Seara buna fetelor!
Am reusit si eu sa scriu, am mai avut cateva tentative azi.
Din ce am retinut (si eu fac parte din categoria "raspund in gand in timp ce citesc, apoi ma iau cu altele si uit sa mai raspund si in scris" ):
Lore cum adica nu te simti bine aici? Mie imi plac tare mult postarile tale explicative, sper sa ajungi si tu sa te simti "ca acasa" aici.
BF sper ca pana la ora asta sa fi aflat ce va spuneti cand va vorbiti.
Dece poate reusim sa lasam copiii cu taticii lor si ne culturalizam si noi intr-o seara.
Sanatate pufilor bolnaviori!
Tomaca mi-a placut tare mult cum ai povestit de Tudorel, tre' sa aprofundez si eu cum e cu metodele astea alternative.
Ce as mai manca niste clatite cu dulceata!
Ale, Larisel detinem si noi o carte cu magneti, i-am lasat-o vreo 2 luni, timp in care am strans magnetii de vreo 3-4 ori pe zi, pana mi s-a acrit si am pus-o la pastrare. Una bucata magnet a fost maruntita cu ajutorul coltului (pe atunci doar 1) din dotare.
Sorina imi pare tare rau pt colega ta, Sa-i dea DD putere sa mearga mai departe!
Cu intarziere zic : LMA sarbatoritilor de ieri! (sigur dau send la mesaj dupa 12)
Noi suntem inca la mare, din fericire vreamea e ok (nu chiar pt plaja), am auzit ca pe la voi e vremea urata...off, sa iasa soarele sa mai stea pufii prin parcuri.
Mi se pare ca matza mea a crescut (pare mai grea cu 1 kg dar n-am incredere in cantarul de aici) si ma uimeste cu cata rapiditate invata lucruri noi. Stiu ca vorbeati despre cat de multe inteleg, eu una as zice ca pricep cam 90% din ce li se spune.
Azi s-ar putea sa dam o fuga pana la Dana, sa le cunoastem si noi pe frumoasele iesence.
Aaa....sa-mi cer si eu scuze (cu intarziere), cu siguranta s-a intamplat sa "uit" sa multumesc pt raspunsuri.
_
Mirela si Mara Ioana (ianuarie 2010)
nyny spune:
Helloooo... Maaamaa da ce vorbarete ati fost azi. Ia sa vad ce-am ratat ...
Dece ma bucur de Luca ca nu a mai facut febra. Noapte buna sa aveti.
BF iti dai seama cati mai sunt in situatia voastra daca s-au terminat biletele asa de repede?
Ana sa inteleg ca plecati cu avionul spre... vacanta bine meritata? Pai ce sa spun... calatorie cat mai placuta. Cat despre vanatai... cunoastem, cunoastem.
Bea ma bucur ca esti mai bine. dansatorul din burtica. Caise?... cam devreme. Nu cred ca o sa gasesti romanesti si decat sa iei de prin "tarile calde" injectate si fara nici un gust mai bine mai astepti putin.
Sorina dulceata de capsuni...sa aveti pofta. Iris devine din ce in ce mai sociabila .
Tomaca mi-au placut carticelele. Despre gradi... sunt de acord cu tine. Merita incercat.
Larisel si eu vreau sa emigrez. Super ca si-au revenit mandrele. pt toate info.
Ruxita si voi sunteti mai bine. Bravo.
MP sa inteleg ca nici apa plata cu lamaie nu mai e ok ?
Loredana lui David ii dau aproape orice sa manance (bineinteles exceptand: fasolea, varza, muraturile si alte cele care fac rau la burtica). Eu recunosc ca nu prea i-am gatit specialitati. I-am dat mancare ca a noastra doar ca adaptata pt el si pt Mara... fara sare, prajeala, etc. Ciorbitze de toate felurile, ghiveci de legume cu carne, piureuri de toate felurile la fel cu carne (pui, curcan, peste, ou... mai putin vita), pilaf, gris cu lapte, orez cu lapte... si cam astea sunt felurile de mancare care imi vin acum in minte si pe care le rotim si noi cum putem sa para cat mai diversificat. Am incercat si mamaliguta cu branza... paste la fel cu branza sau cu diverse sosuri dar lui David nu i-au placut. Inca nu pot sa-l fac sa muste din feliuta de paine, nici bucatele daca ii dau nu accepta. Le studiaza pe toate partile, le faramiteaza si le imprastie peste tot .
Ale1212xa jucarii... noi abia acum am descoperit cuburile din lemn. Momentan astea il tin cel mai mult ocupat... max 5-10 minute. I-am luat si eu un puzzle incastrat de la Fisher_price care canta cand nimeresti figura... nici nu-l baga in seama. In rest se mai joaca cu Mara in timpul zilei de-a gradinita ... adica Mara il tot incalta cu papucii, il ia de mana, il duce la gradi (sufragerie), il descalta/incalta si il aduce tot de mana acasa (dormitor). Se joaca asa si cate o jumatate de ora amandoi.
Mire ma bucur pt voi ca aveti parte de vreme ok. Pt Mara e super bine. Trimitem pt voi si pt Danasor si A.
Woooow cat am scris... o ditamai.... sper ca nu am sarit pe nimeni
Gata, ma duc la culcare. Maine sunt la serv de dimi deci beau cafeaua cu voi...
Sa avem o noapte buna .
Mamica fericita de Mara si de David
sorina_bz spune:
Buna dimineata, o cafea?...O tin calda, pana va treziti!
Mire, Larisel..... de gandul bun!
Ruxita, Dece....ma bucur ca sunt mai bine puii, si ca nu au mai facut febra.
Larisel... de informatii legate de papa si joaca de interior......f. utile, toate.
Ale1212xa, Larisel.....Cu cresa/gradi...si mie mi-ar fi placut sa duc pe iris la o gradi particulara, dar in buzau exista una singura (nici nu e in bz, ci intr-o suburbie), si accepta copii doar incepand cu varsta de 3 ani...So...incercam sa ne descurcam cu bona pana atunci, ca nu cred ca iris s-ar adapta la cresa de stat. Cel putin...nu inca. Are cam multe obiceiuri proaste (solidele le papa cu "program artistic" la tv, laptele...alergat, adoarme doar leganata muult si bine in brate de 2 ori pe zi, si...nu in ultimul rand.....papa doar borcanele..)
Nyny....felicitari micului papacios Dav! Clatite cu dulceata zici......dulceata am facut-o eu, sa vad cand fac si clatitele...
Mire...ma bucur ca s-a mai domesticit vremea! Pupam delfitza dolofana, si pe mami a ei!
Loredana...cu felurile de papa...e grele...nu ca nu vreau sa raspund, dar...n-am ce, ca iris tot intre borcanele se invarte. Am mai incercat eu sa-i dau cate o ciorba, dar refuza categoric, "isi ia jucariile si pleaca"...si nici altceva nu mai accepta sa pape la masa respectiva, de nervi ca..."am jignit-o"..
Ruxita...felicitari pentru cele 3 ore fara desene animate. Iris nu se uita deloc la desene...mai las deschis tv-ul pe duck tv, dar nu-i capteaza deloc interesul, si papa cu baby einstein, dar...atat. Asa ca eu musai tb sa-i fac eu entertainement continuu....nu ma pot baza pe desene.....la ea doar "contactul uman" conteaza.
Bea.......cum te mai simti? A mai trecut raul? Pup soacra cu 2 nurori!
Despre noi.....desi au iesit toti cei 4 premolari(in sfarsit!), are de o saptamana niste crize de nervi cu tzipete, lacrimi, azvarlit pe jos....de ma duc cu gandul drept la canini!
De papat...papa binisor (ofc ca nu cat si ce as vrea eu), si-a mai diversificat nitzel meniul, adica accepta si cereale(numai straciatella, si biscuiti de la milupa), mai papa si fructe si iaurt cateodata (mai cu efort, mai cu cantec, dar papa, nu mai refuza categoric)...
Refuza in continuare sa-mi dea drumul la deget cand merge pe afara....se aseaza in fund si urla ...pare ingrozita...desi prin casa fuge de rupe podelele...
Cam asta imi amintesc...gata placinta cu branza....
O zi frumoasa tuturor!
decenuela spune:
neatza fetili...satumana de coffe , sorina....buna si la fix, ca de obicei ( oricum tot te tin minte ca mi-ai luat painea de la gura)
scriu repede pt ca ne-am trez tarziu...7.45...
s-a trezit de cateva ori aseara...n-a vrut lapte decat pe la 4-5 cred...doarme dezvelit si eu mor de frig..acu la 8 era mort de foame si i-am fc un milk shake cu o banana si lapte( 250 ml) baut dintr-o inghititura...
mire...de cand mi-ai fc invitatia la teatru......mergem??? insa am studiat despre piesa amintita...nu prea are legatura cu ce speram noi...si am fost putin dezamagita..dar..mergem...abia astept...poate in felul asta ma maiculturalizez si eu ( ultima culturalizare a fost la balet...lacul lebedelor acu vreo 3 ani...cand Jm m-a lasat balta la pauza ca murea de somn)
larisel...wow...cand am citit meniul...mi-am adus aminte ca erai stalpulodiseei ca sa zic asa...totul minutios si ca la carte facut...ti-as zice...relax....insa , banuiesc ca asa esti tu...
sorina..pupam mall-iasta...te rog ai si tu grija cu mancarea sa nu depaseasca greutata maxima admisa la mall
alicredo...si eu cu ce ma doare..cum mai stai cu...kilele???? minte-ma frumos sa nu-mi pocneasca ranza
of sunt in criza de timp..in juma de ora..tresa fac si shmotru...sa-i las si mancarea ( vad ca bona...e cam dusa)...si sa ma aranjej si je...cat decat..
pup si revin mai incolo...
Mihaela, de LUCA ... minunea de la miezul noptii...
Povestea unui...petrecaret
JUCARII PENTRU PITICI...
N-am stiut ca poate exista pe pamant o dragoste atat de mare!...
tomaca spune:
Buna dimineata,
Ma bucur ca va plac carticelele. Am sa incerc sa le iau si pe celelalte doua ramase in colectie. Tudor deja le-a frunzarit. M-a innebunit. Cum vede o carte, hop pe ea. A revenit la dragostea dintai, cartile. Tasu zice sa nu stric copilul ca in ziua de azi cine mai pune pret pe carte. Are o biblioteca. Atunci cand vrea o anumita "poveste" (adica imagini) cauta intre toate (adica le arunca pe toate pana gaseste cartea cu pricina) si in carte cauta anumite pagini pe care sa le citesc ( adica imi ia aratatorul si mi-l pune pe anumite poze de la anumite pagini). Se lumiteaza tot cand gaseste pagina dorita. E asa serios pana gaseste ce vrea in carte (ca mama-sa ). Momentan paginile preferate din miile de carti sunt 2: una cu familia si una cu ambarcatiunile (dintro carte cu primele asocieri).
Ruxi, larisel: da asa este, metoda Montessori merge pe grupe cu copii intr 3-6 ani si nu cu program fix ca la scoala, fiecare face cam ce-i place (evident cu o intrumare). Doar ca noi nu avem 3 ani, asa ca mergem la grupa mini de 2-3 ani. E una cu juniori dintrastia mai kkciosi, care nu mananca singuri, nu vorbesc bine etc. Nu m-am exprimat eu corect ca eram pe fuga (deja picioarele mele ajunsesera la usa, iar mainile mai erau inca pe taste ). Si ii integreaza si pe picii astia.
Acum eu nu am vrut Montessori (recunosc ca habar nu aveam de ea, daca am invatat asa tangential despre ea la istoria pedagogiei s-a dus de mult informatia, si cand eram eu pedagoaga step by step era noua pe piata). Doar ca s-a nimerit sa se transforme acesta gradi in asa ceva. Presendinta asociatiei a vrut neaparat asta pentru copiii ei, asa ca a investit bani in scolarizarea educatoarei ca sa devinta certificate (cateva luni in SUA), materiale originale (f scumpe). Si am zis, de ce nu? Daca mie mi s-a lipit de suflet gradi asta de la inceput, am zis ca e un semn. Plus mai apoi, am aflat ca presedinta (adica proprietarul) a fost colega de scoala cu sotul, iar mie era sa-mi fie dir gen acum vreo 5 ani la o firma care acum este un client f important al nostru, am zis ca teoria aia despre care v-am mai povestit eu ca oamenii se invart in acelasi cerc de la inceputul vietii cu aceeasi oameni si nu-i vad decat la un moment dat, se mai confirma odata.
hai ca scriu, dau indicatii pe la oameni... ce-o fi iesit
O zi buna.....
Povestea unui Dor
mami tomaca si bebe Tudor Ioan un