Pufi de ian - feb 2010 (30) - in vacanta

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns tomaca spune:

Citat:
citat din mesajul lui sorina_bz

Despre noi.....desi au iesit toti cei 4 premolari(in sfarsit!), are de o saptamana niste crize de nervi cu tzipete, lacrimi, azvarlit pe jos....de ma duc cu gandul drept la canini!
De papat...papa binisor (ofc ca nu cat si ce as vrea eu), si-a mai diversificat nitzel meniul, adica accepta si cereale(numai straciatella, si biscuiti de la milupa), mai papa si fructe si iaurt cateodata (mai cu efort, mai cu cantec, dar papa, nu mai refuza categoric)...
Refuza in continuare sa-mi dea drumul la deget cand merge pe afara....se aseaza in fund si urla ...pare ingrozita...desi prin casa fuge de rupe podelele...

Cam asta imi amintesc...gata placinta cu branza....

O zi frumoasa tuturor!

Sorina, mami de Diana si Iris

Sorina, si cate masele ies pana la sfarsit?

Noi suntem la capitolul 4 premolari si ultimii canini, ce-i de jos(asa a fost mereu moda la noi) odata. A iesit un premolar deja jos. Si simt coltii la toate celelate, inclusiv la cea de sus la care are de vreo 4 luni un hematom ! S-a mai tras abcesul si simt si acolo coltul ascutit care trebuie sa de sub tesut.

Caninii de sus au dat de vreo 2 luni- amandoi odata. A fost ok, scaunul cam moale.
E si ceva maraiala cateodata si-mi arata obrazul, semn ca nu-i place ceva, plus saliva ce curge rauri, dar am fost destul de ok.

Povestea unui Dor
mami tomaca si bebe Tudor Ioan un

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blue_flower spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ruxita
nici eu cu umiditatea, dar larisel ne-a tinut o lectie interesanta... acum umiditatea in buc e de 63%, deci ok.

--------------------------------------------------------------------------------------------
Kay, un pui iubit! (21.01.2010)

Inainte de a naste eram innebunita sa cumpar toate gadgeturile existente pe piata pt bebe.
Sotul lucreaza in domeniul incalzire-racire, proiecteaza sisteme pentru cladiri, ma rog, stie cum e cu umiditatea si incalzirea si racirea mai bine decat multi altii (face din astea cu umiditati pt fabrici de medicamente de exemplu) si mi-a explicat ca umidificatoarele astea sunt pur marketing pt parinti. Ca umiditatea intr-o casa e normala, undeva la 50%, evident daca nu ai egrasie pe pereti sau daca nu locuieti in desert. Mi-a explicat mai multe chestii de fizica, din care eu nu am inteles prea mare lucru, ca nu depinde temperatura de umiditate, chestii complicate pt mine, prea abstracte pt mintea mea de finante...ma rog, ideea e ca umidificatorul nu e necesar intr-o casa cu mai multe camere, izolata, cu geam termopan si cu temperatura normala, cu mai multi oameni in casa. Si nu am luat. Si nu vad de ce ar fi nevoie, ca Dani nu a patit niciodata nimic.
Sau cum e? Ar trebui sa iau sa vad ca e mai bine? Sau sa iau doar cand raceste?
Oricum, al meu e f impotriva acestor aparate inutile (cum le zice el).

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Loredana71

Din pacate is tare,tare multe,Dece...Ne ramane doar sa alegem pe cele mai putin rele din toate relele care ne inconjoara....
Iti multumesc!

Fetelor,ce le mai faceti la copii de mancare?Eu una sunt intr-un mare blocaj...

Lara

Aici m-ai lovit. Eu nu mai gatesc separat pt el, mai putin porc si prajeli. Ce mancam noi, aia e.
Ciorba, friptura la cuptor, piure de cartofi, legume la abur, peste, vita, curcan. In orice forma.
Eu nu fac mancare complicata, sufleuri, chestii.....mancarea simpla, gatita simplu, cu niste branza/iaurt....yammi...

Mergi la inceput

http://www.desprecopii.com/info.asp?id=3196
Produse toxice in alimentatia bebelusilor

Povestea unui Dor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorina_bz spune:

Citat:
citat din mesajul lui tomaca

Noi suntem la capitolul 4 premolari si ultimii canini, ce-i de jos(asa a fost mereu moda la noi) odata. A iesit un premolar deja jos. Si simt coltii la toate celelate, inclusiv la cea de sus la care are de vreo 4 luni un hematom ! S-a mai tras abcesul si simt si acolo coltul ascutit care trebuie sa de sub tesut.

Caninii de sus au dat de vreo 2 luni- amandoi odata. A fost ok, scaunul cam moale.
E si ceva maraiala cateodata si-mi arata obrazul, semn ca nu-i place ceva, plus saliva ce curge rauri, dar am fost destul de ok.

Tomaca...eu stiu ca tb sa fie in total 20 de dinti, 8 incisivi(4 sus, 4 jos), 4 canini (2 sus, 2 jos), 4 premolari (2 sus, 2 jos) si 4 molari (2 sus, si 2 jos).

Din cate stiu eu...ar trebui ca ultimele masele, molarii adicatelea, ar trebui sa iasa undeva dupa varsta de doi ani, dar....nu e nici o regula, ofc...

Felicitari pentru iesirea caninilor Tudorelului! Wow, ce bine ca au iesit inaintea premolarilor...mai aveti putin si scapati!

Mergi la inceput

Citat:
Duminica chiar m-a uimit, a fost tare interesant s-o observ...
Apropos de ce povestea Dece (), cu jiji cel cumintzel, care lasa sa-i fie luate jucariile...
Am fost in vizita(pt prima data cu iris intr-o vizita!) la o prietena ce are o fetita cu 3 luni mai micutza ca mandra mea. A tras iris o urlare preventiva, la inceput, cand am ajuns, sa stea toata lumea in garda, dar in cateva minute s-a acomodat, si a inceput explorarea.
Fetitza prietenei mele, fiind pe teritoriul ei, ii lua lui iris toate jucariile din mana(corect, dealtfel, ca erau ale ei, si a mea era intrusul). Ei bine...iris nici n-a muscat-o, nici n-a urlat-o...nika n-a facut rau...isi tot cauta altceva de joaca....nu s-a necajit deloc-deloc.
Si eu .... care in primul moment, cand am vazut ce se intampla...asteptam sa tzashneasca sange...

Eu stiu ca ai tras si mai tragi inca cu Iris....dar...(stiu ca nu te superi pe mine), crezi ca e ok sa duci copilul in prima vizita la 1.5ani?
Tu esti in interior, noi privim din exterior. Uneori si mie mi-a prins bine o idee din exterior.
Poate ar fi mai bine sa o socializezi mai mult. Poate sa nu o bagi atat de mult in seama si sa o "stresezi" cu mananca aia, mai ia o lingurita, dansul ploii....zic si eu...ca doar ai mai avut un bebe si stii mai bine decat noi, care suntem la primul copil....

Mergi la inceput

Citat:

http://www.desprecopii.com/info.asp?id=3196
Produse toxice in alimentatia bebelusilor

Povestea unui Dor

Offf, Tomaca....mi-e raaauuuuu!

Mergi la inceput

Citat:

Citat:

Tomaca...eu stiu ca tb sa fie in total 20 de dinti, 8 incisivi(4 sus, 4 jos), 4 canini (2 sus, 2 jos), 4 premolari (2 sus, 2 jos) si 4 molari (2 sus, si 2 jos).

Din cate stiu eu...ar trebui ca ultimele masele, molarii adicatelea, ar trebui sa iasa undeva dupa varsta de doi ani, dar....nu e nici o regula, ofc...

Felicitari pentru iesirea caninilor Tudorelului! Wow, ce bine ca au iesit inaintea premolarilor...mai aveti putin si scapati!

WOW - daca ies toti acum, m-am scos

Povestea unui Dor

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui miremia
[BF sper ca pana la ora asta sa fi aflat ce va spuneti cand va vorbiti.

Nu am aflat inca, dar aseara mi-a facut masaj la picioare fara sa ii cer si evident....fara sa vorbim.

Ma bucur ca e vreme buna la mare.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui blue_flower

Eu stiu ca ai tras si mai tragi inca cu Iris....dar...(stiu ca nu te superi pe mine), crezi ca e ok sa duci copilul in prima vizita la 1.5ani?
Tu esti in interior, noi privim din exterior. Uneori si mie mi-a prins bine o idee din exterior.
Poate ar fi mai bine sa o socializezi mai mult. Poate sa nu o bagi atat de mult in seama si sa o "stresezi" cu mananca aia, mai ia o lingurita, dansul ploii....zic si eu...ca doar ai mai avut un bebe si stii mai bine decat noi, care suntem la primul copil....

Doamne, BF....eu stiu ca ai dreptate...fara indoiala...stiu ca suna sf, prima vizita la 1,5 ani...
Dar efectiv nu am avut ce face cu ea....a urlat aproape continuu 1 an...
Nu putea veni la mine nimeni-nimeni....ii urla ingrozitor pana si pe parintii mei....La petrecerea ei de un an a trebuit s-o tinem separat de invitati.......urla fara oprire, rau de tot...chiar nu am avut ce face...

Acum, cand mai ia si pauze de maraiala...sigur ca o socializez...
Pe mine, personal....iris m-a lasat fara argumente, desi am terminat psihologia...nu am stiut ce altceva sa fac....decat sa o feresc de ceea ce o deranja, pana cand avea sa fie pregatita...
Vad ca evolueaza, vad progrese...si asta ma face sa prind putere...

Mergi la inceput