poznasi dragalasi de ian-febr.2004

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns arturicii spune:

Citat:
citat din mesajul lui adlemi

Ioana,apropos de ce povestesti tu cu Philip,cam asa i-am facut eu lui Andrei.I-am spus ca sunt magician si ca pot sa fac sa ninga atunci cand vreau eu.Si nu m-a crezut.Asa ca l-am dus la baie,l-am pus in cada,am luat punga de faina si o strecuratoare si da-i nene ninsoare pe noi...Si apoi a trebuit bineinteles sa curatam "zapada" de pe noi.Dar nu cred ca pe voi va va incanta faza cu zapada....

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Port in suflet Povestea unui Licurici!

Adlemi si Andrei

Hahaha, e tare asta! Pai vara ne incanta si faza cu zapada!

E buna ideea, o sa o retin.

Ioana & Arturicii'SBiblioteca Romaneasca din Canada

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxana_G spune:

Imelda, , de cand astept eu un semn de la voi. Felicitari pentru vestile bune privind adaptarea lui Andrei si hai si cu povestirea lunga.La concurs...mi-e cam lene sa ma mobilizez si nici pozele nu prea au calitate pentru ca am folosit telefonul.

Ioana si Imelda, pentru imaginatie si rabdare. Sunteti minunate, chiar magicieni.

Ioana, ziceai de stresul cu temele. Sigur ca nu vreau sa ma suprapun peste treaba scolii. Constat insa ca atunci cand nu intelege sau nu stie ceva, Alex nu spune si lasa sa se acumuleze. Mi-e teama ca daca nu verific eu acasa nu aflu ce nu stie si nici invatatoarea nu remarca. Sunt paranoica, nu?

Mergi la inceput

Monica, nu stiu daca e musai sa scape de ei la 7, dar cu siguranta dupa 7 si la ei e "hahaiala" sau "giugiuleala". In fine...Promisesem sa caut cartea cu olandezii, nu am gasit-o si m-am si necajit. Acolo povestea, desigur ca si satira, ce relaxati sunt parintii si cum ii lasa sa se descurce de capul lor, ceea ce am vazut cu ochii mei cat am stat acolo (sotul meu chiar a lucrat acolo o perioada). Am auzit inclusiv de situatia in care culcau copiii la 7 si ii lasau singuri in casa, dormind, iar parintii ieseau la o terasa. Poate nu e asta regula, dar nici la noi semintele pe banca din parc nu sunt musai regula. Trebuie insa sa ma detasez de subiectul cu pricina ca prea m-am agitat.

Legat de scoala, nici noi n-am primit inca teme. Nu prea stiu ce face la scoala, nu povesteste. Ieri a reusit mama mea sa afle ca a dat un test cu un text din care trebuia sa povesteasca apoi cate ceva. Nu vrea sa scrie nimic acasa, sta afara de cand vine acasa si pana ajung eu. Dar sa stii ca si Alex merge cu bucurie la scoala.

Optionalele le-au inceput, in sensul in care ii plimba pe la toate sa isi faca o idee. Saptamana aceasta vor face copiii propria optiune, ne trimite hartia lor acasa si apoi noi decidem daca vrem sa ii dam la altceva. Mi s-a parut super ideea.

Caietul de comunicari nu prea l-am vazut, am si certat o ca nu il are in geanta, poate vreau eu sa scriu ceva invatatoarei. A zis caii spune doamnei, dar a venit tot fara el. Oricum nu ne vor scrie temele pe el, se merge pe responsabilizarea copiilor, astfel incat daca vor uita tema vor suporta consecintele. E si asta o metoda, eu as zice buna.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Babee spune:

Multam de raspunsuri, am scris deja.

La 7 seara copiii sunt in pat, unii adorm imediat altii putin mai tarziu, la 6 e trezirea.Avem ziua incarcata si nevoie de somn cat mai mult ca sa facem fata.Vinerea si sambata mai tarziu, timp mult pentru noi.
Lectii...ohoooo au intrat "in paine" din a treia zi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buli spune:

hahaha, Rox, ai grija sa nu cumva sa ajunga fata la liceu si sa nu aiba habar despartirea in silabe sau tabla adunarii cu 7 :)
zau, asa, prea multa agitatie cu clasa I, bine zice Sabina, obiectivul tb sa fie sa stea in banca si sa isi faca un program cat de cat.

pe mine cel mai mult m-a interesat sa fiu sigura ca scrie din capul lui ce scrie, ca nu invata lucruri gresit, mai bine sa nu stie decat sa stie gresit si sa devina constient ca tb sa fie atent cand e cazul.
la clasele I-II chiar nu cred ca au ce lacune sa acumuleze, poate mai tarziu, nu stiu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buli spune:

in mod normal, de cand cu afterschool, M se culca la 8-8.30 max. altfel nu poate fi ok a doua zi. el chiar nu e genul somnoros, dar am observat ca e cea mai buna ora.
in condtitiile astea se trezeste singur la 6.30-7, deci plecam vioi, mancati, aranjati la 7.30.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Babee spune:

Phillip si-a facut un obicei ca in fiecare zi sa imi deseneze sau sa scrie ce a facut/ce s-a intamplat in ziua precedenta.Chiar daca vorbim,mi se pare un exercitiu bun.

Mergi la inceput

Eu constat ca baietii sunt mai "povestitori".

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui buli

hahaha, Rox, ai grija sa nu cumva sa ajunga fata la liceu si sa nu aiba habar despartirea in silabe sau tabla adunarii cu 7 :)

Bine, bine, asa sunt eu panicoasa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anda141 spune:

Albert se culca mereu obligat, tot timpul trage de timp, il apuca toate alea , foamea, setea, are nevoie la baie, desi a fost de 2 ori, desi a mancat, a baut ,numai sa nu se culce. De cand s-a nascut a fost asa, eu nu stiu ce e aia culcat devreme la el, devreme spunand 9 , 9.30 nici gand de alte ore . Incerc sa-l bag in pat la 9, dar foarte greu reusim, aseara s-a culcat la 9.30, cam asa si la 6 jumate era in picioare, fara sa-l trezesc eu si se apucase de joaca, la care eu i-am spus sa se spele, sa ne pregatim de scoala. Si el, pai cum mergem la scoala asa pe noapte ? Si de la 6 jumate sculati si tot tarziu si pe fuga am plecat.
Ieri a primit o fata zambitoare, dar nu stiu pentru ce motiv. A mai primit o colegere de matematica, din care o sa lucreze la scoala. I-a dat o acasa sa i punem coperti.

Mergi la inceput