poznasi dragalasi de ian-febr.2004

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns arturicii spune:

Caietul acela de comunicare scoala-casa mi se pare tare util. Il avem si noi si a ajutat mult la comunicarea cu invatatoarea.

Roxana, multumesc pentru raspuns.

Ramona, si noi tot in cls a 2-a, nici nu stiu cum zburat prima.

Ioana & Arturicii'SBiblioteca Romaneasca din Canada

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxana_G spune:

Caietul de comunicare l-am primit aseara, avand coperta o poza superba cu Alex. Aseara am avut si sedinta cu parintii. A fost utila si interesanta, insa mi-a lasat un sentiment puternic de scoala, si din nou griji legate de cum va fi. Invatatoarea este foarte draguta si pare focusata pe rezultate, este sigura pe ea si sigur stie ce face. Insa m-a ingrijorat oarecum mediul competitiv, sau mai degraba spiritul competitiv promovat intens de parinti. Probabil ar mai fi cate ceva, dar incerc sa plec cu o atitudine pozitiva.

Manualele si culegerile sunt de la Aramis in cea mai mare parte, cateva de la Carminis. O sa le caut azi pe net. Ideea de culegere ma sperie cumva, chiar daca par simple.

Cam asta ar fi. Deocamdata Alex este vesela si multumita de scoala, si eu ma bucur.

Ieri am fost si la dentist, se pare ca a mers tare bine cu aparatul si intr-o luna scapa fata de el.

Sa aveti o zi buna!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ad_risnov spune:

Salutare!

Avantajul sederii acasa: iau baiatul la 12,20 !

Rares mananca dimineata invariabil lapte cu cereale, iar la el ii pun un sandvis si un barni sau un baton cu cereale. De regula mananca tot. Si ei au carnetelul de comunicare intre parinti si invatatoare. Si ei invata dupa Aramis. Ca un fapt divers, Rares e coleg de banca cu baietelul dnei Cleopatra Mihailescu, Andrei si cu care se intelege f bine.

Facem de 2 ori pe saptamana karate si vrem sa incepem din nou inotul.

Pupici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buli spune:

de luni incepe si la noi programul de afterschool, Matei abia asteapta, si eu la fel
imi place foarte mult ca singura mea grija sa fie sa-l distrez

Mergi la inceput

Neatzaaaaa! Sa aveti o saptamana buna!

Nu mai zice nimeni nimic? Cum asa? Imelda hai la apel!

Succes lui Matei la AS!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arturicii spune:

Hello

o saptamana buna tuturor!

La noi a trecut repede weekendul, cu o aniversare a unei prietene de-a baietilor si cu o plimbare prin portul vechi sa vedem cele 6 corabii aflate temporar acolo.

Saptamana trecuta au avut baietii prima ora de "meditatii" la limba romana.
Asa de ciudat m-am simtit, parca ieri chemau parintii mei meditatoarea la engleza pentru mine....

S-au descurcat bine, au fost ascultatori, au citit 2 strofe dintr-o poezie de-a lui Grigore Vieru si au facut tot felul de activitati.
De saptamana aceasta incep si scrisul.

Joia trecuta am avut si noi sedintele cu parintii. Eu am mers la Yann in clasa unde e o invatatoare tare draguta si blanda, sotul a mers la Philip in clasa unde e o invatatoare cam stresata si agitata care tipa cam mult in clasa.
Daca la Yann in clasa e deja functional sistemul de recompense (ptr buna purtare in general), la Philip nu exista si a trebuit cerut . Se pare ca au fost toti parintii de acord ca trebuie sa fie si ca invatatoarea zice ca este dar..nu-l stiu cei mici. Astept sa vad daca il face vizibil saptamana asta.

In plus, la Philip a trebuit aparat si pinguinul. Fiecare are lipita pe banca o eticheta cu numele, eticheta care are si un pinguin ce trebuia colorat. Philip nu s-a multumit sa il faca bicolor ci i-a pus pe el tot felul de centuri, bandana, etc iar doamna i-a spus ca nu stie sa deseneze .
Comparat cu ceilalti pinguini era cel mai muncit la cate detalii avea.
A venit suparat foc acasa ca i-a spus asa doamna.

Ma rog, am aparat onoarea pinguinului

Din octombrie o sa inceapa si ei sa ramana o ora dupa scoala sa-si faca lectiile .

tuturor

Ioana & Arturicii'SBiblioteca Romaneasca din Canada

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dadi_t spune:

Si noi am avut un inceput de an scolar frumos! Bianca este f. incantata ca merge la scoala. Dimineata se trezeste prima . Ghiozdanul sui-l face de seara singurica. Merge la program Step by step si ce a povestit Monica se intampla cam la fel si la noi. Este f. ok si pt. ea, dar mai ales pt. mine. Nu am nicio treaba cu temele. Toate temele si ,,invatarea'' au loc in timpul programului.Clasa este f. frumoasa cu covor pe jos. Au incaltaminte de interior ca la gradinita. Trecerea de la gradi la scoala... a fost facuta aproape pe nesimtite. Singurul lucru care ma nedumireste este ca nu au notarea clasica a califficativelor ci se folosesc ,, fatuce''' ca la messenger...una care rade=f bine, una cu gura dreapta= bine si ultima care este trista-banuiesc ca insuficient...
Un an scolar plin de realizari!

Mergi la inceput

ah, Tania, va invidiez pt step by step :)
si noi am fi vrut asta pt Matei, din pacate s-a desfiintat fix cand a intrat el in cls I.

Mergi la inceput

Ce bine de Bianca, mult succes! Cred ca e tare relaxat asa si e firesc sa se bucure de scoala.

La noi au inceput deja mofturile fetei. Nu vrea sa spuna nimic acasa si nu vrea sa faca nimic, noroc ca am scapat de teme pana acum. Am constatat ca nu prea se descurca cu despartirea in silabe si trebuia sa o stie, dar nu vrea sa exerseze. Vine acasa si fuge direct afara, iar cand intra nu e chip sa inchid televizorul ca plange galagios cu lacrimi de crocodil. Pfiii, nu stiu de ce m-a apucat asa stresul.

Cum e la AS, Anca?

Ioana, uite ca nu ma gandisem ca acum trebuie sa va impartiti la cele 2 sedinte. Imi pare rau ca la Philip nu e tocmai invatatoarea potrivita, si eu am zis ca pana la urma omul conteaza. In prima faza a noastra imi paruse mai severa, insa pana acum e singura care a lucrat cu copiii in clasa si nu le-a dat teme de weekend. M-ai amuzat copios cu pinguinul, desi inteleg ca dragul de Philip a fost necajit. Bine ca ati fost fermi pe pozitii la sedinta.

Mergi la inceput

eii, e foarte bine la afterschool, pe M e doar mai multa dixtractie
au programul asa: pana la 12 ore, apoi juma de ora joaca, 12.30-13.00 - masa, 13-14 joaca, 14-15.30 teme, 15.30-16.15 joaca

Rox, sfatul pe care l-as da la orice parinte e sa nu se streseze si sa nu streseze copilul. se vor invata toate, usor-usor - nu e asa un capat de tara ca nu stie ceva, sau ca ia un insuficient intr-o zi.

nu mai stiu daca v-am zis faza cu insuficientul la germana

Mergi la inceput