poznasi dragalasi de ian-febr.2004

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Roxana_G spune:

Ioana, sa aveti o toamna frumoasa cum iti doresti. Mie mi a placut mereu septembrie.

Adriana, pupici scolarului frumusel si zambaret. Succes si lui cu scoala si voua la pregatirile de botez. Sigur e mai greu la inceput cu programul diferit, la noi era diferenta mai mica si tot greu. Dar va obisnuiti.

Mergi la inceput

Monica, mai povesteste te rog de la sedinta ca e interesant. Nici nu ma gandisem la treaba cu stilourile, dar asa e. Vezi ca pana la urma luam mai multe decat estimasem noi.

In ce parc merg maine? E super ca incep deja cu activitati relaxate.

Cat despre mancare, sa stii ca si la noi sunt probleme. Alex nu vrea sa manance acasa dimineata. La scoala se ia cu joaca si nu mananca nici pachetelul, la care oricum face super mofturi. Am inceput sa ii pun doar cereale simple, macar stiu ca asta mananca. Uneori un iaurt.

La pranz nu mananca mai nimic, desi la gradi manca mereu de toate. Aici nu prea ii place, probabil pana se obisnuieste cu mancarea (pe vremea gradinitei imi cerea sa gatesc ca acolo). Tot asa nu s-a atins de ardeii umpluti, de legume si de multe altele. Ciorba o vrea si ea strecurata si cum nu se poate, alege doar cateva linguri de zeama. Cam aceeasi poveste. Gustarea de 4 nu ii place, si nu mananca. Asa ca vine acasa absolut hamesita.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arturicii spune:

Cu mancarea sunt probleme si la noi.

Ei primesc la scoala mancare calda la pranz insa nu pun gura pe nimic. Asa ca merg de-acasa cu pachetel in fiecare zi. Si in rarele momente in care le place ceva din ce primesc acolo vin cu pachetelul intrg acasa.

Roxana, la voi la scoala se merge pe programa scolilor de stat adaptata ptr intensiv engleza?
(ma gandesc eu ca iti place septembrie )

De joi incepem "meditatii" la romana, scris / citit, o data/sapt, cu o doamna fosta profesoara de lb romana.
Baietii sunt nerabdatori, sa vedem cum o fi.

Ioana & Arturicii'SBiblioteca Romaneasca din Canada

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buli spune:

aa, nici Matei nu prea mananca la scoala, doar ce ii place, insa mananca dimineata, e obligatoriu, nu plecam din casa pana nu mananca. am insa grij sa sa ii pregatesc ceva usor de inghitit, consistent si care stiu ca ii place.
prefer sa manance seara mai mult acasa, n-am foarte mare incredere in ce li se da la scoala, desi toata lumea lauda meniul.
insa noi inca mai tinem la pui de tara si oua de la gaini din curte. in plus eu nu gatesc cu delikat si alte chestii despre care stiu sigur ca se folosesc in masa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anda141 spune:

Si Albert mananca dimineata, chiar mananca bine. Are si pachetel la el pentru pauza de la ora 10 cand mananca din nou. Pranzul este la ora 12 , mancare gatita acolo, felul 1, 2 si desert. Numai ca mofturos cum este, nu-i place mai nimic. Problema e ca de la 10 pana seara la aproape 7 cand ajungem acasa e cam mult sa stea nemancat. Le da gustare si la 4, dar si aia depinde ce e. La gradinita ii bagau pe gat , aici nu cred ca mai sta cineva sa i dea lui sa manance. Astazi i-am pus 2 sandwiciuri mari , 4 triunghiuri, in ideea ca daca nu i place mancarea sa mai manace din alea. A venit cu 2 inapoi...ca nu stie daca i-a fost foame sau nu . Sper sa se obisnuiasca cu timpul, nu stiu.
Nici nu stiu in ce parc merg, ca nu am intrebat, sau nu am fost atenta cand au spus. O sa intreb maine dimineata.
Mi-a spus ca astazi au invatat despre limbajul civilizat, printre altele a retinut ca nu e frumos sa spuna "misto" in loc de frumos si nu mai stiu ce mi-a zis., au desenat niste planse de cunoasterea mediului si el mai stie ca nu-mi spune tot.
Ieri au stabilit regulile clasei. Ei si le-au stabilit si tot ei si-au stabilit astazi "sanctiunile", pentru intarziat la ore, uitat caiete acasa etc. Nu stiu ce pedepse si-au pus, nu am apucat s avb cu invatatoarea. Sunt curioasa
Despre sedinta . Anul acesta la scoala sunt 4 valori pe care le promoveaza : bunatatea, respectul,responsabilitatea si grija pentru mediul inconjurator.Vor avea diverse teme, activitati,si lectii pe aceste subiecte.
Au un imn al scolii si un motto : Educatie pentru caracter si caracter pentru viata !
In fiecare luna au cate o activitate extracuriculara , amintesc ce mi s-a parut mai interesant : proiect umanitar: copiii ajuta copiii in luna decembrie si concert de Craciun; in octombrie e ziua internationala a mancarii in care va avea loc o expozitie de mancare sanatoasa cu vanzare, iar banii stransi vor fi pentru copii pentru clasa .., ziua pamantului, concurs de creatie din materiale reciclabile etc.
Ne trebuie cate 2 caiete tip 1 si matematica, pentru ca scriu pe unul, apoi il lasa la ea pentru verificare si tot asa, fac schimb.
Fiecare copi a primit un caiet special in care scrie doamna ce are de transmis pentru parinti, temele ptr copil si ce considera ea ca mai trebuie sa stim. Nu o sa ne vedem prea des cu ea, mai ales noi cei care lasam copiii la after school.
Daca imi mai amintesc ceva interesant va mai zic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buli spune:

Monica, suna foarte interesant ce zici tu acolo

Mergi la inceput

Ioana, este intr-adevar programa romaneasca cu engleza intensiv, insa au aditional cateva ore pe programa britanica (mare parte din ele asa se si numesc, British Curriculum).

Monica, este super ceea ce povestesti despre scoala, cred ca esti multumita. Cam asa ceva este si la noi in ceea ce priveste activitatile extracurriculare, temele si subtemele si caietul de comunicari. Pana azi nu prea l-am vazut pentru i-au facut nu stiu ce coperta speciala, se pare ca il primesc diseara la sedinta. Ce
manuale folositi? Adica, de la ce editura?

Legat de pedepse/sanctiuni, la noi se aplica reducerea timpului de pauza, de regula din pauzele mari.

Mergi la inceput

Cu mancarea nu suna incurajator ce povestiti pe aici, ma gandeam ca e doar o mica problema initiala. La gradi Alex chiar manca bine, mai cerea si supliment. Nu cred ca mancarea este atat de rea la scoala (o sa deschid subiectul azi), probabil ca nu sta nimeni dupa ei si prefera sa se joace sau sa termine mai repede masa.

Pachetel ii dau si eu, insa ma gandeam ca asa nu ajut prea mult. Probabil il mananca pe la 11 in pauza mare si normal, la 12.30 nu ii mai este foame. Am citit meniul si chiar ar trebui sa fi mancat, sunt chiar felurile ei favorite. Nu inteleg de ce nu mananca. Iar gustarea de la 4 e micuta si o mananca mereu...Complicat va fi in zilele in care de la scoala merge la pictura si nu ajunge direct acasa, probabil va trebui sa ii dau pachetel sa il manance pe drum. In fine, o sa ne obisnuim si cu asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anda141 spune:

Manuale folosim pe cele de la editura Aramis, impreuna cu caietele speciale, autori Cleopatra Mihailescu, Stefan Pacearca...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramonaa spune:

Interesante lucruri povestiti voi.
Eu ce sa spun, Robert este clasa a II-a la o scoala de stat, la program normal. Dimineata manaca putin, iar la scoala are o briosa sau corn umplut cu crema. Masa de pranz o serveste acasa. Activitati extrascolare -face de trei ori pe saptamana aikido, iar joi navomodele sau origami la clubul copiilor. cred ca e suficient pentru moment.
Scoala a inceput-o cu bucurie, nu se plange de nimic, inca. I-a fost dor de colegi vara aceasta. Pe scurt cam asta e. Va urmaresc in continuare.Pup!

Poze

Ramona si Iris+ Larisa + Robert

Mergi la inceput