LMA Bea - Delfinasi in straie de sarbatoare (151)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns imaya spune:

Citat:
citat din mesajul lui bambi_bv

Puiutz_mic a mai mancat iaurt, deci nici eu nu cred ca ala e cauza.Dintisor nou nu am observat, o sa ma mai uit.

Momentan nu ma alarmez, mai stau putin sa vad daca mai face, ca in mod normal pana la ora asta isi face portia zilnica de kk.

Rody acum cateva zile (de fapt vreo 2 saptamani) a avut si Isa un episod d-asta nu? Si imi amintesc ca a trecut de la sine. Sau era doar numarul scaunelor mai mare la voi?

Ma uitam peste meniul pe care l-am scris si am vazut ca am uitat sa mentionez carnita la piureul de legume....asta ca sa fie corect scris, nu ca ar putea fi de la ea.

Mamica lui Matei-Alexandru (22.07.2010)

Bambi, al meu a facut diaree (2 zile l-a tinut)inainte sa i dea dintisorii cu o saptamana -doua. Eu i am dat ceai de menta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns imaya spune:

Citat:
citat din mesajul lui paula_m

Puiutz, nu-ti tb user si parola de yahoo. O are doar Crissy. Daca i-ai trimis lui Crissy, adresa ta de yahoo, tb sa primesti invitatie pana acum...
Raul s-a lovit de 3 ori in nici 10 minute, dar din alea cu urlete...nu se oprea bine din plans ca iar incepea. . Prima data mergea cu scaunul de birou si a cazut, a doua oara nu am vazut ce a lucrat, semne nu are, dar s-a lasat cu urlete si l-am cules de pe jos. Si a3a oara si-a prins degetelul la usa de la birou, cu care se juca, de la mine din brate...
Ce pot sa-i fac? In patut nu sta, cuminte nu sta 2 secunde, ajutati-ma cu un sfat, cum sa-mi potolesc copilul...nu stie ce inseamna nu e voie

Paula, mamica Raul Ionut, nascut la 24.07.2010
Poze luna 11

Of, Paula si al meu la fel e! Tot timpul se loveste si boceste, numai mult de 3 minute ca ii arat ceva interesant de obicei. Daca nu se opreste din plans atunci chiar ca il doare tare, dar acum eu zic ca le este imediat distrasa atentia de ceva nou sau ceva care le place.
Lui Andrei ii place sa plimbe usile. Se posteaza langa ele si le plimba. Cred ca nu e zi sa nu si prinda minuta sub ea (fiind joasa). Si d-aia tot la ele se duce. Daca il iau dintr un loc care mi se pare periculos, urla. Cred ca e ofticos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rodyka spune:

Citat:
citat din mesajul lui laurika1982

Neata fetele!!

Intru fuga-fuguta!!Azi dau tort si sampanie!!Pustiul meu mi-a dat cel mai frumos cadou, de ieri zice incontinuu MA-MA!!Va pupez mult

PS: Rody: nu-s chiar asa tinerica...

primim si tort si sampanie

ba esti tinerica, eu te compar cu mine. de fapt, suntem toate tinerele, hihihi, si fara minte

am implinit un anisor!!

LA MULTI ANI, ISABELA!!!

Isa = parfum de fericire (19 iunie 2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rodyka spune:

buna dimineata, delfinariu

o, ce bine am dormit, neintoarsa! 5 ore ! isa s-a trezit foindu-se, i-am facut o portie `mica` de lp (180) si i-am lasat sticla cu ea in patut, a terminat-o singura si a luat somn, asa cum ma asteptam. daca stateam langa ea, isi cauta joaca... iar am ajuns la 3 portii de lp/noapte, la 22, la 2 si acum, adica 660 ml apa + 22 masuri lp si 6 cereale

ei, acuma sa vad daca mai adorm eu, ca inca nici n-am facut nici n-am oferit cafea... am ceva treaba azi, pragatiri de ziua Mariei

am implinit un anisor!!

LA MULTI ANI, ISABELA!!!

Isa = parfum de fericire (19 iunie 2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crispro spune:

Neata, fetele!

Laurikaaaaaaaaaa, la multi ani , mami!!! Sa fii sanatoasa si fericita, sa va bucurati de puiul scump, sa ai parte de multe realizari si impliniri! Sa fii iubita!

Antonia, poate de la dinti o fi Sasha asa marait. AL meu asa era inainte sa se vada dintisorii (cred ca atunci se formau ei pe sub gingie).

Bambi, Vai, bine ca ai fost calma si ai reusit sa ii scoti din gurita aia, asa mica... Pfiu... tre sa ma uit ca si eu am la mobila, nu stiu cat de jos (daca ajunge piticul)- bine, deocamdata nu ajunge, ca nu se deplaseaza, decat cu premergator sau de mana mea (deci il vad.).

No, mai vroiam sa zic ceva, dar uite ca am uitat.

Saddie, cum a fost noaptea?

Adriana, tot vreau sa te intreb, ca ai zis acum cateva zile ca REbe sta cu bona. Deci ai gasit pana la urma. Cum e? va intelegeti? e ok? cate zile vine?

Sa-l ajutam pe Alex

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crissy77 spune:

Pana acum nu am scris povestea nasterii… Dupa ce m-au externat nu am vrut sa zic nimic, de teama sa nu se sperie gravidutele care inca nu nascuse.

Rog insistent mamicile cu buline in burtica (Alice, Adriana) sa nu citeasca.

Acum un an....

La ora 8 intra in salon dr. rezident insotita de 2 asistente si ma intreaba care e dulapul meu. Ma buseste plansul instantaneu, stiam ce urmeaza... Apa era rupta de la ora 3 A.M. dar ma gandeam ca ma mai lasa cateva zile sa mai creasca bb, avusesem o colega de salon cu apa rupta de joi, au bagat-o pe antibiotic si au lasat-o pana luni, cand s-a dilatat si nu au mai avut ce sa-i faca. Eram in saptamana 31 (dupa calculele mele, pe scrisoarea medicala scrie ca 29) si oricum eram pe tratament cu antibiotic. In timp ce rezidenta strangea de prin dulap asistentele imi schimbau camasa plina de lichid amniotic si sange... Apoi m-au dus de mana la etajul 1, in preoperator. Nu vedeam pe unde calc, aveam ochii plini de lacrimi. Apoi imi amintesc cum tipam la doctorita ca de ce ma opereaza, o intrebam ce sanse are copilul meu sa traiasca.
Apoi anestezistul... ca vrea sa-mi faca rahi, dr. gineco la fel. Iar eu ma rugam de ele sa-mi faca anestezie totala, macar sa nu stiu nimic... Au facut cum au stiut ele ca e mai bine, adica rahie.
In pre-operator, asistenta care-mi monta perfuzia mi-a zis ca in curtea spitalului este o biserica. Si ca ar fi bine sa vorbesc cu cineva sa mearga sa-l roage pe preot sa vina sa o boteze. Ca asa procedeaza mamicile care nasc prematuri, cica le merge mai bine daca sunt botezati. Si mi-am adus aminte de Bianca Brad... si ma gandeam ca daca Dzeu mi-o ia, macar sa fie botezata, sa aiba parte de slujba ca orice crestin. Cu ultimile puteri si printre lacrimi l-am sunat pe Stef sa-i zic de preot si sa-l intreb cum o vom boteza. Acasa vorbisem putin de numele ei, ne placea amandurora Alexia Teodora. Dar eu ma gandisem ca suna mai bine Beatrice Teodora, ca si surioara ei are nume strainesc. Elise si Beatrice, sufletelele mele.
Apoi in sala de operatii... asistenta care statea la capul meu si ma mangaia pe par... imi zice sa ma uit in stanga, ca acolo o vor prelua dr. Si ma uitam si nu vedeam decat o armata de dr. agitati. Si auzem un plans subtirel si vocea dr. neonato care m-a amortit: "Apgar 3"... am vazut doar un piciorus vanat si firav, nu mi-au aratat-o. Dr gineco a incercat sa ma linisteasca, zicandu-mi ca de obicei prematurii de gradul asta primesc Apgar 1... Pe ea au scos-o la 9.35, eu am mai ramas pe masa pana spre ora 11. La ora 14 a venit preotul si a botezat-o. Mi-a botezat-o cumnata, ca era singura din Iasi la care m-am gandit.
Abia a doua zi am reusit cu chiu cu vai sa ajung sa o vad. Mamele de prematuri erau mutate de la postoperator intr-o cladire exterioara, trebuia sa traversez curtea spitalului ca sa intram in cladirea unde era sectia de prematuri. Nu voi uita niciodata cum se agita mititica in incubator... si cum era plina de ace... In fiecare mana si fiecare piciorus avea pusa cate o branula... si tubul care o ajuta sa respire... si aparatele alea care o monitorizau si numai cat tiuiau... Parca si vad… puls 110.. 140… Saturatie 80, tiu, tiu… Dr. care avea grija de ea m-a amenintat ca ma da afara daca mai plang pe langa copil si ca nu ma mai lasa sa o vizitez. Am reusit sa merg la ea doua ori (mergeam la 3 ore ca sa ne mulgem cu pompele electrice) ca apoi m-a palit pe mine boala: febra, desi eram pe 4 antibiotice, la un moment dat chiar si 5. Stefan era la servici, eu aveam febra si mi-era frica sa merg la ea, sa nu-i dau ceva. Nu stia nimeni de ce faceam febra (abia peste vreo saptamana au aflat, dupa ce m-au plimbat pe la alte 2 spitale: pneumologie si infectioase). Rugam o colega de salon sa se mai intereseze de soarta ei dar raspunsul dr. a fost dur: doar rudele au acces la astfel de informatii. Si ca daca se intampla "ceva" vin ei si ma anunta... si atunci a inceput alt cosmar... nu pot descrie ce era in inima mea cand vedeam un halat alb sau cand ma striga asistenta (ca sa-mi faca injectia). Ma gandeam ca vin si ma "anunta ceva". Am avut mare noroc cu psihologul spitalului, a avut grija sa nu o iau pe aratura.
Intr-a sasea zi de ventilatie mecanica (era si sotul venit in vizita) ma suna sa-mi zica ca micuta noastra a reusit (din nou, era deja a treia oara) sa-si smulga tubul. Am inlemnit pana sa-mi spuna ca de data asta a reusit si sa respire singurica, asa ca ramane doar cu masca de oxigen pe langa ea, sa o mai ajute cand oboseste. Apoi a rasarit soarele si pe strada mea. Mi-am revenit si eu, s-a ajuns la concluzia ca am avut tromboflebita la niste vase de pe uter (plus e-coli, rezultat venit la o zi dupa cezariana; eu cred ca in urma recoltarii secretiei mi s-au declansat contractiile iar la doua zile dupa s-a rupt si apa; eram suspecta si de fisurarea membraelor (la ultimele ecografe indicele amniotic era sub limita inferioara)+e-coli+cezariana... un intreg scenariu de cosmar, dr. care m-a operat se gandea sa nu se fi raspandit infectia in tot corpul, chiar imi spusese ca ma taie din nou si scoate uterul). Micuta incepea sa ia in greutate. 3 saptamani a strat in terapie intensiva, timp in care a facut in doua ture de 2-3 zile fototerapie pentru icter fiziologic, tratament cu antibiotice (cam ce faceam eu ii dadeau si ei) si o transfuzie de sange ca era anemica. Abia la o saptamana dupa ce au mutat-o la sectia prematuri mi-au dat voie sa pun mana pe ea, SA O TIN IN BRATE! Dupa o luna de la nastere mi-am tinut si eu copilul in brate, l-am atins pentru prima oara... Nu aveam voie sa o ating pentru ca avea branule si exista risc de infectie. Nu voi uita niciodata senzatia pe care am simtit-o. Ce calduta era, moale si firava. Ma simteam si eu MAMA. In incubator statea doar in scutecel, ca avea 34.6 grade acolo.
Am stat in Iasi de pe 11 iunie pana pe 19 august… Cat timp am facut tratament ma storceam si aruncam laptele in chiuveta…. chestia asta m-a macinat teribil… faceam tratament cu metronidazol si era interzis alaptatul. Asa ca laptele stors il aruncam, nu am renuntat sa merg la pompa desi mai ramasese cat sa umplu o lingura. Apoi m-a muscat cainele, chiar in fata maternitatii… alt cosmar: fugi la Spiridon, fa antitetanos; mergi la infectioase si fa antirabic. Noroc cu dr. de acolo ca m-a pus sa urmaresc cainele si nu a mai fost nevoie de dozele saptamanale pt antirabic. Iar stors si aruncat… pana nu a mai curs nicio picatura.
In anul care a trecut am tras multe, bune si rele. Parul mi-e alb in cap dar nu-i bai: mergem inaine! Cu ajutorul lui Dumnezeu. Si cu sprijinul vostru. Aici pot sa intru si sa ma plang de cate ori simt nevoia. Nu ma judeca si nu ma cearta nimeni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crissy77 spune:

Nu prea mai sunt in stare de nimic, nici nu vad bine tastele, scuzati eventualele greseli.
Vreau doar sa va multumesc pt cuvintele frumoase pe care le-ati spus despre noi, pentru tot ceea ce ati facut pt noi, pt ca ne sunteti alaturi si ne sustineti, ne incurajati, ne laudati.
Ma rog la Dzeu sa fiti sanatosi cu totii, sa fie pace si intelegere in delfinariu si in casele voastre.
Va imbratisez si va pup strans

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns paula_m spune:

Crissy, stiu povestea voastra, o stiu pe de rost...daca m-ar intreba cineva cine e Crissy si Bea, as putea sa o spun, aproape toata, bine...fara detaliile pe care le-ai dat azi, dar cu toate astea, iar mi-au dat lacrimile cand am citit-o, desi finalul e unul fericit. Sa nu mai spun de filmuletul postat de FB, cred ca s-a saturat Cosmin sa ma vada cu lacrimi in ochi, fara motiv...cred ca se gandeste ca am pb hormonale mari
Dar azi chiar nu e zi de plans, e zi de sarbatorit!! Sa-ti traiasca minunea, sa creasca mare si sa fie fericita!!
Cum e Bea? I-am mai trecut raceala?
La multi ani Beatrice!!!
La multi ani Laura!!!
La multi ani Filip!!!

Paula, mamica Raul Ionut, nascut la 24.07.2010
Poze luna 11

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Diana_Eva spune:

Crissy pls schimba culoarea scrisului ca nu se vede pe telefon nimic!

Diana, mami de pui iubit Eva (20.08.2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Diana_Eva spune:

La multi ani Bea, Laura, Filip! Sa fiti fericiti, sanatosi, norocosi, iubiti!

Diana, mami de pui iubit Eva (20.08.2010)

Mergi la inceput