Camere de supraveghere la BAC
Raspunsuri - Pagina 16
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Androix/Androix.jpg)
Androix spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Rufus
Nu-i obligatoriu. Dar sansele sunt incomparabile. Cu Ioana n-am vorbit, e plecata, vine maine. Adica am vorbit la telefon, are prieteni mai mari care au picat, ea zice ca-s buni. Nu stiu daca-i speriata, ea oricum isi mascheaza bine trairile. Dar nu cred ca-i chiar constienta. Rufus, Tora si iadele ![]() "EXPERIENTA este numele pe care-l dam greselilor noastre" Oscar Wilde |
![](icon_smile.gif)
www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux
Niste copii si toti copiii!
![](icon_smile_wink.gif)
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Rufus/Rufus.jpg)
Rufus spune:
Nu am vreun motiv sau dorinta sa te conving. Mi-am spus parerea personala vis a vis de afirmatia ta cum ca ar fi mai simplu ca parintii sa accepte puturosenia copilului lor (ca de slab la minte nu discutam, chiar n-ai ce face).
Daca tine de mine, in afara de "sacose" cred ca sunt dator sa fac orice altceva.
Desigur, tu poti proceda cum vrei sau cum crezi ca-i bine.
Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010
![](images/user_woman.png)
cleo78 spune:
rufus, pt fata ta mare, care e in prag de BAC, o propunere a mea este: sunt de 2 ani propuse subiectele de examinare. Ce ar fi daca ati lua impreuna fiecare subiect, si sa incercati sa il descifrati/faceti? Atat cat va permit cunostintele. Multe sunt de nivelul clasei a9a, 10, nu sunt complet de materia de clasa a12a; altele se pot rezolva si intuitiv; in plus, citind cele de la romana de anul asta, si fara o cultura generala (sa nu stii cine e sau ce a scris Nichita Stanescu), cineva istet putea scrie si sa nu dea foaia goala.
Ba mai mult, acolo unde sunt lacune, poti propune sa citeasca cartea de ex. la romana. Eventual, tu ii propui si citesti o alta carte despre acelasi scriitor, apoi vorbiti etc.
La istorie, poti face altfel: cauta carti de altfel de istorie. Sau cautati impreuna rezolvarile. Exclus netul - propun sa aveti manualele pt programa, si sa ii dai ei sa rasfoiasca. Merge mai repede cu google, dar din citit o pagina sa cautati un raspuns in manual, tot va ramane cu ceva.
ba mai mult,cea mica v-a da capacitatea. Eventual cautati voi, cei mari (si cu cea mare) subiecte pt cea mica, si cumva o examinati. Nu strict, nu rigid, ci in fiecare zi, 1 ora sa zicem. Poate asa si cea mare se va responsabiliza putin, sau ca e important un program etc.
Eu le-as incuraja si cu o limba straina. Erau cursuri de spaniola/franceza/engleza la Cervantes/institutul francez etc. nu f. scumpe (e posibil sa bat campiii, dar ca idee). Nu strica o limba straina. Chiar daca nu dau ele la medicina(desi si medicilor le prinde bine sa mai citeasca un tratat nou etc), dar si secretara/ traducator/administrator la o firma straina - sunt joburi care se potrivesc unor fete dinamice si istete.
edit:
rufus, tu esti mai detasat. Ca tata. De obicei tatii sunt mai detasati, si asta le da o minte/privire mai limpede, obiectiva. Mamele se agita (cam ca berea, asa), si taretca aia e disperata ca i-a picat copilul dupa atata meditatii. Io tin minte cand era frate meu in scoala (frate meu - o branza buna in burduf de ciine), ca i-a zis vreo 2 profesori mamei: ca e baiat istet dar ar trebui sa mai puna mana pe carte si sa fie mai atent. Stii ce s-a ofticat mama!???! cum au indraznit sa zica asa ceva despre fiul ei!! Ca dupa aia a picat examenul de capacitate....(cu 7 la mate, 7 romana, 4.80 la istorie...bine, la contestatie a ajuns la 6 la istorie, dar asta e), ei, atunci a avut maica mea primul shoc. Asa ca nu ma mir ca mai sunt si alte mame in fata bacului cu reactia asta! Faza e ca maica mea nu a fost implicata deloc, sa incerce sa discute despre o carte, o lectie, ceva; macar de curiozitate...
michelle-usa spune:
eu zic ca un copil se pregateste pentru un examen cu mult timp inainte.
nu poate sa inceapa doar cu un an sau cel mult 2, gata ca s-a speriat si pune burta pe carte.
e nevoie de o metodologie de a invata si de a asimila si asta se dobindeste in ani si ani de studiu/scoala.
eu cred ca parintii au datoria incepand din clasa 1 sa stea cu copiii, sa-i supravegheze la lectii, sa vada ce lacune are si sa le corecteze.
nu pot lasa totul in baza profesorilor.
un alt aspect care trebuie corectat la timp este: copierea/furtul la teste care e tolerat de profesori.
daca ani de zile a avut profesori care nu l-ea pasat si i-a lasat sa copieze...ops, se trezeste la examene importante ca nu mai pot si asta face confuzie in creierele lor, ba o ia si ca o mare nedreptate.
furtul domina societatea romaneasca in toate domeniile. e greu sa-i explici unui copil de ce el nu poate sa fure, cand peste tot se fura.
meditatiile, unii isi permit, altii nu...profesorii in loc sa-si faca datoria se bazeaza ca pe copii oricum ii invata la meditatii. de ce, de cand aceasta practica in masa?
din timp treb discutat cu copilul si explicat ca daca nu invata are mai putine optiuni in viatza.
michelle
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/jenn/jenn.jpg)
jenn spune:
De acord,michelle,dar din pacate ce vedem in Ro in ultimii 10 ani infirma ultima ta fraza.Asta e buba,adolescentii asta vad zilnic,vrand nevrand-"succesul"fotbalistilor,manelistilor,etc.Care, evident ,multa carte nu au.Cand oameni care isi dau bac-ul la 35 de ani(nu ca ar fi ceva rau sa- si faca studiile la maturitate) apoi devin doctoranzi si ministri,sau chiar indrumatori la doctorat...cand aceeasi oameni de abia acot doua vorbe coerente in public...va amintiti conferinta ministrului educatiei cand ii sufla consiliera?Penibil dar reprezentativ.De ce toata goana asta dupa o diploma de facultate?Cred ca Ro are cei mai multi licentiati dintre tarile est- europene.Cifrele de scolarizare nu-s deloc coordonate cu piata locurilor de munca,anual se "fac"pur si simplu prea multi profesori,psihologi,etc.Asta e o buba,zic eu,"sita "are ochiurile mari de tot,de aia apar situatii hilare in care profesorii iau in masa note sub 4 la examenul de titularizare.Pai daca asta e nivelul lor,ce performanta sa faca cu elevii?!!
karmenutza spune:
Fiu-miu este unul dintre cei ce a picat bacul. A absolvit un liceu tehnic, toti anii de studiu au fost plini de materii tehnice si tehnologii. 5, 6, 7 ore pe saptamana de materii tehnologice de vreo cinci tipuri si doar UNA de matematica si doua de lb. romana. Nu a putut da examen la una din materiile tehnologice - pe care le viseaza. A fost obligat sa dea la matematica. Materia la alegere a fost biologie vegetala si animala, pe care nu le-a mai studiat din cls a IXa si a Xa, cand avea tot cate o ora pe saptamana.
Nu mi se pare corect ca s-au dat la matematica subiecte destul de dificile, aceleasi si pentru cei ce au avut cate 5, 6 ore de mate pe saptamana si pentru cei cu o ora pe saptamana. Daca cei cu multe ore au avut dificultati si nu au trecut, ceilalti....?? Cred ca era mai normal ca ei sa dea examen la o materie tehnologica, din cele studiate intensiv in timpul celor 4 ani. La lb. romana a luat 8,05, prost nu e. S-a "prins" foarte repede de cerintele subiectelor si a scris bine. Dar degeaba, daca a picat la matematica. Sa speram ca in vara asta va reusi sa puna la punct anumite chestii din materie. El a rezolvat multe dintre variantele propuse pt bac (din culegere) si reusea sa ia punctaj bun. La examen...s-a pierdut.
Eu asta nemultumire am - cu subiectul identic la matematica, indiferent cate ore de mate au avut in programa.
en_kvinna spune:
Citat: |
citat din mesajul lui jenn De acord,michelle,dar din pacate ce vedem in Ro in ultimii 10 ani infirma ultima ta fraza.Asta e buba,adolescentii asta vad zilnic,vrand nevrand-"succesul"fotbalistilor,manelistilor,etc.Care, evident ,multa carte nu au.Cand oameni care isi dau bac-ul la 35 de ani(nu ca ar fi ceva rau sa- si faca studiile la maturitate) apoi devin doctoranzi si ministri,sau chiar indrumatori la doctorat...cand aceeasi oameni de abia acot doua vorbe coerente in public...va amintiti conferinta ministrului educatiei cand ii sufla consiliera?Penibil dar reprezentativ.De ce toata goana asta dupa o diploma de facultate?Cred ca Ro are cei mai multi licentiati dintre tarile est- europene.Cifrele de scolarizare nu-s deloc coordonate cu piata locurilor de munca,anual se "fac"pur si simplu prea multi profesori,psihologi,etc.Asta e o buba,zic eu,"sita "are ochiurile mari de tot,de aia apar situatii hilare in care profesorii iau in masa note sub 4 la examenul de titularizare.Pai daca asta e nivelul lor,ce performanta sa faca cu elevii?!! |
Total de acord.Numai ca profii care iau note sub 5 la titularizare nu iau post, doar exceptiile in cazul in care in nu stiu ce sat nu doreste niciun alt prof sa mearga. Stiu ca am fost la titulariare. Apoi, tot pe sate se ajunge daca tinerii studenti originari de la sate isi iau o bursa de la stat dupa care sunt obligat sa predea la sat un nr de ani, si statul e obligat sa le faca loc la sat indiferent de nota luata(dar peste 5). Asta a venit ca o solutie pt invatamantul rural pt ca in vremurile bune cand erau posturi profii nu se prea duceau la sate. La oras se iau posturi fie ca ai peste 9 si chair aproape de 10 , fie candva in vremurile bune ai prins post de suplinitor si iti tot faci continuitate (dar si atunci trebuie reinoita nota de la titularizare odata la 3 ani parca, deci alt exame), fie ai pile.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/mistral/mistral.jpg)
mistral spune:
Citat: |
citat din mesajul lui karmenutza A fost obligat sa dea la matematica. Carmen & Ioana Catalina (4.oct.2005) |
Eu am o alta nelamurire.In orasul nostru este un liceu privat.Multi dintre elevi sunt dintre cei plecati la munca in strainatate.Se fac 2(doua) saptamani de cursuri pe semestru,asta e forma de invatamant la distanta,ca au si elevi la zi.Ei bine....acesti elevi nu au facut nici o ora de matematica in timpul liceului,nu au avut in programa aceasta materie.La bac nu dau examen din matematica. Au promovat 60-70% dintre cei care au dat acum. Si ma intreb de ce aceasta diferenta intre liceul privat si cele de stat?
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Lala_D/Lala_D.jpg)
Lala_D spune:
Mistral, depinde de specializarea liceului.
Aveti aici disciplinele concursului in functie de filiera liceului:
http://www.clopotel.ro/edu/invatamant/Bacalaureat/Discipline_Examen_Bacalaureat/
karmenutza imi pare rau pentru esecul la matematica. Totusi, fiul tau stia de 4 ani de zile ca va da matematica la Bac. Acest lucru nu s-a schimbat de multi ani. Filiera tehnologica da matematica. Cand si-au ales la sfarsitul clasei a opta specializarea liceului au stiut ce se face in cadrul lui, care vor fi probele de bac.
Sau ar fi trebuit sa stie .
Ei dau M2 ceea ce oricum este mult mai usor decat M1 - matematica pentru cei de profil real ( mate-info).
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/XIO/XIO.jpg)
XIO spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui glimmer
Nu inteleg de ce seriozitatea in invatamantul romanesc depinde in primul rand de "bagajul" cu care vine copilul de acasa. Mie mi se pare ca o contributie cel putin egala o au cadrele didactice. Eu vorbesc acum stiind concret ce se petrece la scoala unde invata fiica mea. O invatatoare care spune "cinstit" ca ea mai are de dus doua generatii si iese la pensie, ca urmare si-a propus sa "nu-si mai bata capul" sau o profesoara de limba romana care nu termina de predat materia pana la finele anului scolar, un profesor care nu preda lectia, iar "ascultatul" la ora consta in reproducerea pe de rost a unor notiuni etc. De fapt o mare parte din procesul de asimilare la elevi consta in invatarea pe de rost a unor notiuni sau paragrafe sau pagini intregi din care de multe ori nu raman cu nimic. In fine, ma opresc sa nu ma indepartez prea mult de la subiect. Doar ca m-am cam saturat ca la sedintele cu parintii inca din clasa I sa auzim indemnul de a ne ocupa de copii, iar cadrele didactice considera ca n-au nicio obligatie. Dealtfel cadrele didactice adevarate sunt din ce in ce mai putine. |
Pai depinde, ca daca parintii iti spun sa nu-ti bati capul tu stai linistit si nu inveti.
Un copil de 7-8 ani trebuie impulsionat atat la scoala, cat si acasa.
Degeaba la scoala are invataori/profesori birici, daca acasa pe parinti nu ii intereseaza sau nu stiu sa comunice bine cu copilul.
Generatiile noi de copii ma ingrozesc. Stateam langa o scoala generala si eram stupefiata de nesimtirea crasa pe care o afisau 80% din copii atat in dialogurile cu oamenii in varsta cat si in comportamentul lor.
**Fur is for petting***
http://www.facebook.com/#!/adoptiicaini
www.adoptiipisici.ro