Camere de supraveghere la BAC
Raspunsuri - Pagina 15
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/viviana/viviana.jpg)
viviana spune:
Androix,
Concluziile sunt ale mele.
Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/valentinag/valentinag.jpg)
valentinag spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Letitia1 Apropo, in afara de Franta, unde au bacalaureat la terminarea liceului, ceva mai greu decat al nostru, ce alte tari mai au un astfel de examen? Ce intrebare! . |
In Belgia am inteles ca nu se da bacalaureat, este un test pe la 12 ani, care iti permite sa alegi un liceu sau altul!
In suedia se dau teste pe parursul anilor de scoala, nu este unul final, doar in cazul in care nu le-au trecut pe cele de pe parcursul scolii, elevii pot da un test final!
De mancare
Dulciuri
Din gradina mea
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Rufus/Rufus.jpg)
Rufus spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Androix Cand ar fi mult mai simplu si mai corect sa te impaci cu ce ai si sa-l indrumi catre ce poate sa faca asa cum este, incet la minte sau puturos la invatat. Asta pentru ca pentru aproape tot ce ai fi putut face ca sa-l transformi intr-un copil de 7-8 sau 10 este de mult trecut timpul cand ai ajuns in pragul unui examen! |
Sa-ti spun eu de ce nu-i simplu, chiar daca-i corect.
Tora si cu mine suntem speriati (mai mult eu) rau din cauza bac-ului de anul asta. Ioana intra a 11-a, Tea a 8-a si va opta pentru un liceu. Dupa parerea noastra, ambele nu se omoara cu invatatul, adica isi folosesc mult sub capacitatea lor intelectuala pentru invatat. Fiind o chestie generala, nu m-am panicat, desi suntem nemultumiti de ele (la acest aspect). In fond (ne spuneam noi) poate-s istete, copiii de azi sunt mai isteti, asta-i nivelul, accentul cade pe altceva in procesul de invatamant decat pe toceala zilnica a anilor nostri de scoala. Eu, insa, mi-am tras mai demult niste semnale de alarma (nu m-au "adormit" mediile lor mari)...iar anul asta s-au confirmat. Daca e pe bune, examenele se iau numai daca inveti. Daca nu, nu.
Si m-am revoltat (doar cu Tora de fata
![](icon_smile_big.gif)
Si ne-am "sfadit" noi o buna perioada, pe etape...concluzia este ca nu se poate. Nu-i usor si nici simplu. Daca Tea intra la un liceu prost, anturajul poate face mai rau decat lectia oferita de mine. Daca ambele nu iau bacul, nu continua invatatul la o facultate pe un profil pe care si-l doresc, care le place, vor avea acces pana la un anumit nivel...oamenii se aduna, in general, dupa asemanari, dupa medii comune...e greu sa razbesti, dupa aia, prin propria vointa, sa ajungi la ceea ce meriti...si ai mari sanse sa ramai undeva mult sub puterea si capacitatea ta, pentru ca, in fond, e mai comod sa te complaci.
Si revolta mea s-a stins. Am spus ca asta-i datoria mea, iar acum ma gandesc intens sa gasesc alte metode prin care sa ne atingem scopurile cu cat mai putina incarcatura negativa de ambele parti.
Pentru ca, in majoritatea cazurilor, copiii pot, dar nu vor/stiu ce sa faca. Daca ar fi incete la minte, m-as bucura sa le fie bine oricum. Dar nu sunt...si nu ma pot impaca cu gandul de a le lasa de capul lor.
Rufus, Tora si iadele
![](foto.gif)
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/corap/corap.jpg)
corap spune:
mie subiectele la bac-ul de anul asta (excludem materiile tehnice la care nu ma pricep) mi s-au parut accesibile oamenilor isteti si cu mintea deschisa (care au mai deschis urechile pe la scoala si cate o carte, totusi) si mai putin celor care tocesc si iau meditatii.
subiectele au fost destul de "libere".
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
grati.ela spune:
Rufus, mi-a placut mesajul tau. Trebuie sa le indrumi, sa gasesti cai sa le motivezi. Anturajul conteaza enorm....
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/rrox3/rrox3.jpg)
rrox3 spune:
Dupa parerea mea, starea invatamantului este exact oglinda societatii actuale romanesti. Unde educatia nu mai reprezinta demult o valoare si furtul, inselaciunea sunt considerate abilitati.
Sunt prea multe lucruri putrede in societatea romanesca. O gramada de insi cu o gramada de diplome,mastere, doctorate, medii imense, si totusi analfabeti la tot pasul. Prea multa impostura.
Profesorii, in mare parte, sunt incapabili sa educe si sa motiveze copii. Lipsiti de motivatie, ajung in invatamant tot soiul de oameni de slaba calitate pedagogica... si, nu numai.
Parintii se situeaza pe un continuum, de la indiferenta totala, pana la implicare exagerata, presiune, meditatii, control pe capul copilului. Cam toti nu dau doi bani pe sistemul educational actual, multi incercand sa-l manipuleze cum se pricep mai bine sa iasa mediile cat mai favorabil.
Iar copiii se adapteaza foarte repede si eficient la o scoala prin care poti sa treci lejer, fara sa faci efort, fara sa te implici. Se uita in jur si compara valorile cu care au venit de acasa cu cele evidente in societate.
De unde sa vina motivatia cand materiile sunt plicticoase, prost prezentate si eventualul efort nu e urmat de niciun beneficiu? Cand stralucesc tot soiul de vedete mai mult sau mai putin ne-educate? Ca parintii au invatat? Hei.. erau alte vremuri...
Parintele roman e nevoit sa isi asume mult mai mult decat ar fi normal. Nu poate pur si simplu sa aiba incredere in scoala - ca-i va educa copilul, in medic - ca-i va vindeca copilul, etc. Trebuie sa stea cocotat pe baricade si sa supravhegheze toate astea, sa se informeze, sa controleze. Si asta nu e deloc ok pentru copilul acelui parinte. Echilibrul intre toate astea e ca mersul pe sarma.
Sigur, exista si exceptii. Dar sunt rodul unor eforturi individuale, personale, nu meritul sistemului sau societatii.
Eu vad BAC-ul asta ca un inceput de restabilire a valorii educatiei, a valorii diplomelor. E un imbold motivational.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Androix/Androix.jpg)
Androix spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Rufus
Sa-ti spun eu de ce nu-i simplu, chiar daca-i corect. Tora si cu mine suntem speriati (mai mult eu) rau din cauza bac-ului de anul asta. Ioana intra a 11-a, Tea a 8-a si va opta pentru un liceu. Dupa parerea noastra, ambele nu se omoara cu invatatul, adica isi folosesc mult sub capacitatea lor intelectuala pentru invatat. Fiind o chestie generala, nu m-am panicat, desi suntem nemultumiti de ele (la acest aspect). In fond (ne spuneam noi) poate-s istete, copiii de azi sunt mai isteti, asta-i nivelul, accentul cade pe altceva in procesul de invatamant decat pe toceala zilnica a anilor nostri de scoala. Eu, insa, mi-am tras mai demult niste semnale de alarma (nu m-au "adormit" mediile lor mari)...iar anul asta s-au confirmat. Daca e pe bune, examenele se iau numai daca inveti. Daca nu, nu. Si m-am revoltat (doar cu Tora de fata ![]() Si ne-am "sfadit" noi o buna perioada, pe etape...concluzia este ca nu se poate. Nu-i usor si nici simplu. Daca Tea intra la un liceu prost, anturajul poate face mai rau decat lectia oferita de mine. Daca ambele nu iau bacul, nu continua invatatul la o facultate pe un profil pe care si-l doresc, care le place, vor avea acces pana la un anumit nivel...oamenii se aduna, in general, dupa asemanari, dupa medii comune...e greu sa razbesti, dupa aia, prin propria vointa, sa ajungi la ceea ce meriti...si ai mari sanse sa ramai undeva mult sub puterea si capacitatea ta, pentru ca, in fond, e mai comod sa te complaci. Si revolta mea s-a stins. Am spus ca asta-i datoria mea, iar acum ma gandesc intens sa gasesc alte metode prin care sa ne atingem scopurile cu cat mai putina incarcatura negativa de ambele parti. Pentru ca, in majoritatea cazurilor, copiii pot, dar nu vor/stiu ce sa faca. Daca ar fi incete la minte, m-as bucura sa le fie bine oricum. Dar nu sunt...si nu ma pot impaca cu gandul de a le lasa de capul lor. Rufus, Tora si iadele ![]() "EXPERIENTA este numele pe care-l dam greselilor noastre" Oscar Wilde |
Am mai subliniat o data. Daca pot dar nu vor ati depasit dupa mine momentul in care puteati sa faceti ceva. Cine nu si-ar dori copilul ideal care sa invete de drag si care sa ia 10 pe linie pe fortele proprii si pe merit?
Ne intoarcem de unde am plecat eu cu asta, la exemplul Valentinei, cu palnia in cap nu poti sa le torni.
Dar ele acum cu toata tevatura asta, mai ales cea mare care e atat de aproape de BAC, ce parere are? Nu a speriat-o deloc ce s-a intamplat anul asta?
E foarte corect ce spui tu, dar din pacate nu imi contrazici mesajul dimpotriva, doar am spus ca "nu e usor sa accepti ca..."
![](icon_smile.gif)
Si te rog sa ma ierti dar cu asta
Citat: |
oamenii se aduna, in general, dupa asemanari, dupa medii comune |
sunt de acord pana intr-un punct. Crezi ca daca o sa ia bacul si vor intra la facultate vor fi alti oameni? Daca sunt influentabile de un anturaj prost asta se poate intampla oricum.
www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux
Niste copii si toti copiii!
![](icon_smile_wink.gif)
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
en_kvinna spune:
Implicarea parintilor in educarea permanenta a copiilor e obligatia lor morala si responsabilitatea lor, a parintilor. Nu faci un copil si apoi astepti ca statul sa ti-l educe. Educarea si invatarea incepe inca de cand se rezolva primul puzzel, primul lego construit, primele poezii invatate, cand il inveti sa-si lege sireturilor etc. In primii ani de scoala obligatia parintelui e sa-l motiveze sa-i justifice importanta educatiei, sa-l ajute. Un invatator are 20-25 de copii 4 ore pe zi. Un parinte isi are un copil,2,3 tot pe zi plus in week end. Un invatator preda la nivel mediu ca sa poate fie suficient tuturor elevilor. Un parinte trebuie sa-si cunoasca nivelul copilului si sa-l educe pe masura. Daca are probleme de citire, parintele trebuie sa corecteze mereu, daca are probleme de logica matematica, parintele acasa trebuie sa-l ajute. Invatatorul ajuta 20-25 copii, la nivel mediu si nu poate sta dupa fiecare copil care nu tine pasul pt ca lucruri noi trebuie predate. Si nici nu e corect fata de copiii care invata si stiu ca sa fie mentinuti la acelasi nivel doar pt a ajuta mai mult copiii care nu invata sau nu vor.Daca pana in cls. a IVa copilul are ajutor din partea parintilor si nu are lacune si are si motivatie , de acolo incolo e mult mai usor. Liceele cu promovabilitate zero sau foarte scazuta sunt din cauza ca acolo s-au strans cei care si in generala aveau rezultate slabe.
Si profesorii isi au portia de vina, dar de aici a spune ca nu stiu sa predea, sa invete, sa educe, deja e cale lunga. Daca profesorii care su studiat psihopedagogie, metodica si didactica nu stiu sa educe si sa predea , atunci cum stiu parintii? Cum stiu parintii sa evalueze ca profii nu stiu , daca parintii nu stiu nici ei ?
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Rufus/Rufus.jpg)
Rufus spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Androix Crezi ca daca o sa ia bacul si vor intra la facultate vor fi alti oameni? |
Nu-i obligatoriu.
Dar sansele sunt incomparabile.
Cu Ioana n-am vorbit, e plecata, vine maine. Adica am vorbit la telefon, are prieteni mai mari care au picat, ea zice ca-s buni. Nu stiu daca-i speriata, ea oricum isi mascheaza bine trairile. Dar nu cred ca-i chiar constienta.
Rufus, Tora si iadele
![](foto.gif)
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)