Clubul ursuletilor & ursuletelor de novdec2010(33)
Raspunsuri - Pagina 23
![](images/user_woman.png)
simonique spune:
Buna fetele!
Adipapazi, ms frumos pt raspuns, dar sa stii ca asa fac, bag branza la blender cu fructele...dar azi am avut cat de cat succes...am descoperit ca lui nu ii place marul, asa ca azi am amestecat branza cu para care ii place si a mancat-o mai bine, apoi i-am dat si cateva lingurite separat de mar simplu...deci de acum tre sa fac mancarica de dimineata pe sortimente...mey frate ce fitzos am asta nu vrea amestecate, vrea sa savureze fiecare fructa separat..pfff
Cat despre discutia cu olita... eu la cel mare am incercat olita dupa un an..insucces, am mai incercat apoi din cand in cand dar o lua pe post de jucarie apoi a renuntat sg la 2,5 ani si a trecut direct la wc cu colacel reductor...asa ca eu mai astept
Elfica, iaurtelul de casa si eu fac la fel ca si Mosulik, fierb laptele (1 l), il las sa se raceasca pana se face caldutz asa si apoi pui prima data un iaurt din comert, de ex de ala bio de la Carrefour ca sa fie mai natural , apoi vei folosi din cel anterior facut si lasi peste noapte de ex. A doua zi il pui in frigider, pt bb il folosesti 2 zile e indicat, pt voi vreo 4-5. Din ce povestesti se pare ca ati avut o prima vacanta reusita, ma bucur mult pt voi!
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
simonique spune:
aaa, Adipapazi, suna tare bine reteta ta cu paste, dar cum mananca puiutii, o bagi la blender, o pasezi cu furculita,sau cum?...al meu dak simte ceva mai mare in guritza ii vine sa vomite, asta apropo de pasat...in fine eu nu ma mai omor, am vazut la primul cam cum e si stiu ca pana la 2-3 ani tot va renunta la obiceiul asta...
adipapazi spune:
neatza, fete,
corina, vreau si eu sa citesc ce spui tu acolo. cam pe unde? chiar vreau niste carti despre psihologia copilului. am numai una, o porcarie mica si impropriu numita psihologia copilului, mai mult ma abureste cu progresele neuro-motorii si cu ce papa bebe la diferite varste.
simonique, la barilla au o cutie cu stelline minuscule. le-am pasat pt ioakim, ca el e mai "inecat", iar ana le-a papat asa.
azi le dau ficatul fiert in lapte cu cartof, dovlecel, fasole verde si broccoli. au papat aproape 200 de ml fructe: o banana, o caisa, un mar si 2 felii de pepene galben, plus branzica, au iesit peste 400ml, iar mie mi-au lasat in total vreo 50-60. sa vedem ce-or face cu ficatelul.
ioakim s-a trezit la 5. pe la 5.30 a inceput kiraiala. la 6 m-am dus la el si i-am dat lp, a bagat 220. la 6.30 inca se foia, a bazait, apoi s-a culcat singur la 7. offfff, asta nu o sa inteleaga never ever ca dimineatza se mai doarme inca, desi e lumina? am citit si eu vreo 60 de pagini din zorba grecul si la 7.15 m-am culcat la loc. ana s-a trezit la 7 sio s-a jucat tuta sola inca o ora in patutz.
doamne, ce carte si zorba asta!as citi-o si rasciti-o. daca tot nu ajung la mare, macar sa ma cred acolo dimineatza. e asa bine de la 6 la 7: deskid geamul, nu aud decat raul si pasarile, vad muntii, e racoare si citesc numai superbitati. asta cand nu ma perturba individul.
am fost cu husband in poiana acum 2 zile si pt vca ploua, am coborat in brasov, de unde mi-am luat o poala de carti de la carturesti. acuma incerc sa le fac fatza.
oops, s-a trezit o fetica. e suparata rau, urla!!!!
simona, am vazut pe forum ca treci prin momente grele. nu vreau sa banuiesc nimic, nu trebuie sa ne spui nimic. trebuie doar sa crezi ca vor veni si zile mai bune. ma gandesc la tine si sper sa te auzim din nou si aici, si pe FB, unde nu am citit decat acest subiect, dupa ce am deschis mailul de la ana, care a vdeskis seria incurajarilor. multa putere!
BraveGirl spune:
Adina, eu am citit mai multe carti de F. Dolto. Nu mai stiu acum titlurile, dar cd am putin ragaz, iti dau detalii. am mai citit 'Copii sunt dib rai" de J. Gray (mi-a placut mult)
Fug....
PS: ce se intampla cu Simona?
==========
Corina
Mami de Arianna Maria (18.11.2008) si
Patrick Stefan (16.10.2010)
POZE
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/sugubina/sugubina.jpg)
sugubina spune:
Cucul Buna!
Adi da ce babanica e Ana fata de mires! Felicitari. Ai zis tu ca el e mai fitzos la papa..
In ce ii culci? ai pat pliant?
Simo da ii dai branza cu fructe? La mine combinatia e f fluida, pun brz facuta din 250lapte in cam 400 fructe (pt amandoo). Nici nu se simte ca sa zici ca e inecacios.
Elfica felicitari pentru mersu la mare! Se pare ca i-a priit si mai ales si tie! bravoo!
Pai pan la urma ar fi fost veste buna bebe nou sau nu>? ca nu mai pricepific?
Merci de complimente. Asteptam poze cu iepurasa ta.
Reteta iaurt:
cam 800ml lapte (de obicei iau de la dozator) se fierbe. Se lasa la racit sa ajunga la temp camerei (cat suporti la deget/pe termometru cam 40gr max. Il imparti in borcanase de sticla sau intr-unu mare de sticla (f imp sa fie sticla). Si se adauga 200-250 iaurt simplu cu grasime normala. Daca faceti la borcanase mici de 200 puneti cam 2-3lgrite iaurt.Se inveleste intr-un prosop si se lasa la caldura. Acu pe caniculile astea e ok si in bucatarie undeva la suare, geam..
Data trecuta am facut iaurt din lapte 1.5, aveam emotii ca nu va iesi, da a iesit suuuper!
Raportam si noi kilele: 6.6 Ilinca cu 8.4 BigDogova. A inceput si Mara sa se catzelifice, probabil vazand ce amuzant e de la sorsa.
Am vrea sa mai plecam la un munte cateva zile. Question& rugaminte: ati putea/vreti/aveti sa imi imprumutati careva un patut dinala pliant de plasa cateva zile? (3-4). (Din Bucuresti)
Sugubina si Puficele
Mara Diana si Ilinca Miruna 6.11.2010
fluturasha23 spune:
Adina , uite cateva carti utile daca ai timp de citit:
http://www.librarie.net/carti/99728/Manualul-parintilor-eficace-DR-Thomas-Gordon-THOMAS-DR-GORDON
http://www.librarie.net/carti/145118/Educa-pozitiv-copilul-ofera-vrei-primesti-Tanya-Byron
http://www.librarie.net/carti/145121/Parinti-consecventi-copii-fericiti-Pilar-Sanchez-Ester-Lopez
heidy spune:
Citat: |
citat din mesajul lui sugubina Cucul Buna! Adi da ce babanica e Ana fata de mires! Felicitari. Ai zis tu ca el e mai fitzos la papa.. In ce ii culci? ai pat pliant? Simo da ii dai branza cu fructe? La mine combinatia e f fluida, pun brz facuta din 250lapte in cam 400 fructe (pt amandoo). Nici nu se simte ca sa zici ca e inecacios. Elfica felicitari pentru mersu la mare! Se pare ca i-a priit si mai ales si tie! bravoo! Pai pan la urma ar fi fost veste buna bebe nou sau nu>? ca nu mai pricepific? Merci de complimente. Asteptam poze cu iepurasa ta. Reteta iaurt: cam 800ml lapte (de obicei iau de la dozator) se fierbe. Se lasa la racit sa ajunga la temp camerei (cat suporti la deget/pe termometru cam 40gr max. Il imparti in borcanase de sticla sau intr-unu mare de sticla (f imp sa fie sticla). Si se adauga 200-250 iaurt simplu cu grasime normala. Daca faceti la borcanase mici de 200 puneti cam 2-3lgrite iaurt.Se inveleste intr-un prosop si se lasa la caldura. Acu pe caniculile astea e ok si in bucatarie undeva la suare, geam.. Data trecuta am facut iaurt din lapte 1.5, aveam emotii ca nu va iesi, da a iesit suuuper! Raportam si noi kilele: 6.6 Ilinca cu 8.4 BigDogova. A inceput si Mara sa se catzelifice, probabil vazand ce amuzant e de la sorsa. Am vrea sa mai plecam la un munte cateva zile. Question& rugaminte: ati putea/vreti/aveti sa imi imprumutati careva un patut dinala pliant de plasa cateva zile? (3-4). (Din Bucuresti) Sugubina si Puficele ![]() ![]() |
Sugu.. iti imprumut eu patut daca vrei! Da-mi un call maine si vorbim.
Fericita mamica de Tudor Andrei POZE
Elfica spune:
Buna! Am adormit mandrutza, am pus-o in patutul ei, i-am pus ciorbitza la fiert si hop pe internet, unde e cam pustiu. Ce sa-i faci, perioada de concedii, hotul de ursoaice, Facebook-ul, si cine stie ce alte motive. Dar ma bucur sa va citesc cat de des pot. Bine ai revenit alaturi de noi, Heidy!
Noi maine plecam la Galati, la parintii sotului, ca nu am mai fost de destula vreme. Si acolo ma bucur ca sta si mandra la aer, ca au curte, pe cand acasa o tin doar cu geamul deschis, ca la cat de cald a fost zilele astea, nu am scos-o afara. Doar luni am fugit putin, dar nu cu scopul de a scoate copilul sa ia aer, ci obligata de scadenta unor facturi. In rest, home sweet home! Dar trec ele si caldurile astea si apoi le vom duce dorul, cand vor veni ploile, inundatiile etc.
Vreau sa imi iau covor pentru sufragerie, sa o pot lasa pe Iulia sa zburde in voie. De unde imi sugerati, incat sa fie cu firul scurt, sa nu se desprinda usor, sa il inghita, si nici foarte scump sa nu fie? Bravegirl, parca tu i-ai vandut un pont bun lui MSymo anul trecut, cand ea si-a luat dintr-un magazin si tu i-ai spun ca aceleasi produse, dar mult mai ieftine se gasesc in alta parte si le au prezentate si pe internt?
Despre olita eu imi pastrez dorinta de a o pune pe Iulia din cand in cand. Nu fac un scop sa o obisnuiesc de pe acum sa faca la olita, ca stiu ca e absurd, nu o voi obliga sa stea pe ea, daca nu vrea, dar o acomodare nu strica. Daca acum nu incerc, mai tarziu mi se pare si mai greu sa o fac sa stea pe ea. Asa... din cand in cand va sti ca sta fara pampers pe scaunelul cu gaurica, ocazie cu care ii mai respira si pielea. Chiar, copiii vostri sufera de caldura, li se spuzeste pielea? Iulia ziua face niste bubite rosioare in zona gatului si a pieptului, la baie se estompeaza, iar pana dimineata trec de tot. Apoi se fac iar, din cauza caldurii de peste zi. O tin in body cu maneca scurta sau fara maneca si ziua si noaptea, iar geamuls ta deschis in permanenta. Uneori, daca mi se pare prea racoare, noaptea o invelesc cu un scutec de finet, dar nu sta prea mult acoperita. Are o miscocorita in ea, ceva de speriat... O culc cu capul la un capat si o gasesc la celalalt capat! Si asta in patutul ei, ca daca are mai mult spatiu migreaza si mai mult. Se mira si mama ca toata ziua se frichineste de pe o parte pe alta, se pune perpendicular pe directia de somn etc. Seamana cu ta'su la asta, pe mine unde ma culci, acolo ma gasesti, de obicei... si o zi frumoasa, dragelor!
Fericita mamica de Iulia Andreea, nascuta pe 26.10.2010 POZE
Elfica spune:
Sugubina: Legat de sarcina si bebe oricand ar fi o bucurie, e binevenit bebe doi, dar va fi un soc pentru noi, ca ne gandim de pe acum cum va arata viata noastra cand voi incepe serviciul. Unul din noi inainte de serviciu duce copilul la cresa/gradinita, tot acela sau celalalt il ia, acasa nu vom sti ce sa facem mai intai, copilul va vrea atentie, joaca, pentru ca abia atunci ne vede etc. Pe de alta parte ar pica la fix sa nasc la putin timp dupa ce face Iulia 2 ani, incat sa fie distanta mica intre fratiori, sa pot avea grija de Iulia si dupa doi ani, iar pe bebe doi nu il voi putea ingriji decat un an, ca la noua legislatie, nu vom putea subzista cu 12 mil. cat e maximumul dat de stat pentru varianta cu doi ani. Asadar voi opta pentru un an si 75%. Vom vedea cum va fi! Dumnezeu va stabili, iar noi vom afla la momentul potrivit... Cand o vedem pe Iulia ce dulce e, asa de mult ne-am mai dori unul, dar cand ne gandim la spatiu, la banii pe care ne propunem sa ii strangem si nu reusim, zicem ca nu ar fi acum momentul. Eh, si cand am decis sa o avem pe Iulia eram imprumutati rau, dar am hotarat sa lasam voia Domnului, pentru ca sotul isi promisese siesi ca dupa ce vom avea casa noastra, vom face si bebe. Si cu Prima casa am reusit sa ne luam casa, ca atare i s-a parut un pacat sa nu se tina de cuvant. Si Dumnezeu ne-a ajutat cu atat de multe, ca putem spune ca Iulia a venit in viata noastra cu aproape tot ce i-a trebuit (am primit o gramada de hainute, scoica, doua carucioare, tarc, jucarii si chiar patutul Iuliei ni l-au lasat fostii proprietari ai apartamentului, ca fata lor crescuse si ei plecau in Anglia si le prisosea - mai mult de atat, ce sa iti doresti???). Asa ca vestea ne-ar bucura, emotia ne-ar coplesi, dar si grijile vor spori! Daca ar fi dupa mine as face si mai multi, dar facand cezariana voi fi limitata la doi, maxim trei, ca nu avem in gene samanta de gemeni ca voi :(
Elfica spune:
Am tot cautat pe net covoare si acum sunt in cumpana: covor de lana sau sintetic? Am inteles ca cele din lana lasa foarte mult par foarte mult timp dupa achizitie. Sa iau sintetic? Ce dezavantaje ar fi? Ma intereseaza sa fie bun pentru copil, sa nu inhaleze puful covoarelor. Cele sintetice lasa si ele puf? Eu nu am covoare deloc, am parchet, iar de la ai mei nu retin sa fi avut problema cu puful, dar am citit pe forumul desprecopii si se plangeau parintii de asa ceva. Daca ma puteti sfatui, va multumesc mult.