Palatoschizis si formele sale (9)
Raspunsuri - Pagina 9
iulyana spune:
buna ziua !!!!!!!!CORINA esti o scumpa ..am patit si eu la fel ca tine dar eu nu stiu sa povestesc asa frumos ca tine ...te pup si ma bucur ca sunteti bine
mariamiron spune:
Buna seara,nu am mai scris de mult dar am citit aproape zilnic.
CORINA te pup si ma bucur ca ati trecut cu bine peste operatie si te admir pentru curajul tau de a merge singura la Bucuresti.
Robert a zis MAMA,ce poate fi mai frumos!?
iulyana spune:
buna seara !!!!!!!!am vrut sa va mai povestesc ceva dar tocmai ce-mi sunase musafirii la use si am revenit acum.....sunt un pic mai linistita acum fiinca ieri am fost la bucuresti si am aflat cu adevarat problema auzului cristinei si fiinca va ramasesem datoare cu un raspuns am venit sa va povestesc acum ......saptamina aceasta sa putut rezolva si am gasit medic o deosebita doamna doctora orl la fel ca si d-na doctora bratu care si de aceasta data ca de fiecare data ma linistit si ma incintat ,un om deosebit cum rar intilnesti ......deci ,auzul este afectat din cauza polipilor care vor trebui operati dar nu se poate acum decit dupa op de faringoplastie la 2-3 ani,iar asta depinde de ce va hotiri in noiembrie echipa de suedezi ,fiinca acum d-na doctora a ramas surprinsa cind a vazut evolutia maxilarului dupa schimbarea dintilor ...deci in concluzie mi-a zis sa vedem daca o sa mai fie nevoie ....ramine de vazut ce se va hotari atunci si sa exerseze mai mult fiinca poate dar e puturoasa si sa obisnuit asa ((((((mai ales cind vb repede sa vedeti cine o mai intelege))))))))))acum scriu pentru cele care-si pun intrebari in legatura cu copilasi cum va fii cind vor fii mai mari si-mi cer mii de scuze ca nu m-am tinut de cuvint sa pun inregistrare cu cristina cind vb ,dar nu din rea vointa ....mi-e rusine sa spun dar o sa va spun ....nu stiu cum ,iar aceea cu dansul m-a ajutat domnisoara mea si acum cu sesiunile cind le-a avut nu am vrut sa o stresez si eu ...promit ca am sa pun si o rog sa ma invete .....CECILIA I-TI MULTUMESC MULT PENTRU TOATE INCURAJARILE SI SFATURILE DATE ,M-AU AJUTAT F MULT FIINCA SI EU CA ORICE OM AM AVUT UNELE PROBLEME MAI GRAVE SAU MAI PUTIN GAVE DE SANATATE SI ACUM ASTEPT SI NOIEMBRIE SA VEDEM CE TREBUIE SA MAI FACEM (fiinca e totusi un stres asteptarea asta si acel necunoscut ) ....MA BUCUR CA EGZISTI TE ADMIR F MULT CU TOATE CA NU AM VB PREA MULT AMINDOUA SI NU AM AVUT INCA OCAZIA SA NE CUNOASTEM I-TI DORESC TOT BINELE DIN LUME TIE SI FAM TALE FIINCA VOI CHIAR MERITATI ATI AJUTAT F MULT MULTA LUME .......te rog sa ne mai scrii sa ne povestesti sa ne certi sau sa ne incurajezi asa cum poti tu si numai tu sti, iar daca ai nevoie cere si tu la rindul tau ajutor ....trebuia sa spun asta fiinca eu doar aici am putut sa vb deschis despre durerea mea si e foarte greu sa nu poti fii inteles si nu poti vb cu oricine ..........GATA VA PUP SI VA SPUN NOAPTE BUNA FIINCA NU VREAU SA VA PLICTISESC .............
cellia78 spune:
Buna de dimineata...la pranz!
Corina, mersi! Va rog sa ma credeti ca i-am zis ca o caftesc pt ca refuza orice ajutor si repeta mereu ca se simte prost. Asa ca....
Inteleg ca esti "experta" ; e bine, sau asa consider eu, ca vorbesti cu mamici patite, ca le spui din ceea ce cunosti; parerea mea!
Iuliana, mersi si tie! Ma bucur ca ati descoperit sursa problemei de auz; asta presupune o operatie de polipi?
Maria, multu' ca ne citesti! Felicitari lui Robert pt cuvintel! Sa vezi alta mai incolo, sa vezi fericire cand iti va declara ca te iubeste!!!
Trimit asta si incerc sa revin mai incolo cu povesti de la prima intalnire cu logopedul.
coryna_k spune:
Buna!
Mariana te pup si eu si-ti multumesc ca m-ai sustinut in momentele alea de "jos" ( vorba lui Cecilia). Acum sunt intr-o alta etapa, astept sa cada firele si ma rog ca operatia sa fie ok!
Bravo lui Robert , da i-a invata-l sa zica si tata nu numai mama, sa-l mai strige si pe tat-su!
Iuliana, iti multumesc pt gandurile bune!
Am vazut in spital o domnisoara de 7 ani care a facut aceasta operatie de faringoplastie- la dr.Bratu- si era ok. Acuma nu stiu ce sa zic, daca vrei sa astepti pana in noiembrie e alegerea ta. Initial si noi am zis de noiembrie pt ca am vazut ca ne tot amana dr.; ba ca era in concediu, ba ca e prea cald, ba ca era prea ocupata..dar am tot insistat mai ales ca am citit pe un site ca operatia de palat moale e indicata intre 6-10 luni, bineinteles sa fie sanatos copilu. Noi am mers martea si ne-a zis ca ne opereaza vinerea, iar joi dimineata cand a venit la vizita eu ai dadeam sa pape lui Raul, iar dansa ami spune ca a vrut sa-l opereze atunci,dar pt ca a papat ramane pe vineri.Adevarul e ca tare multi pacienti are, o mamica era de 2 sapt cu fetita pt operatie la rinichi, o alta de o sapt. iar eu ma si imaginasem ca fac vechime pe acolo, dar eram bucuroasa ca m-a primit, nici nu mai conta cat urma sa stau, nici ca stateam intr-o camera cu 5 paturi si multa galagie, ami focalizam atentia doar asupra lui Raul sa-i fac sederea cat mai placuta.
Asa ca ,decizile astea...tare greu de luat!
coryna_k spune:
Asa deci- CECILIA
Scriai despre mine ca eram relaxata, calma, zen (si eu ziceam)...iar in relatarea mea de la spital vroiam sa arat ca se poate SI MAI SI- relaxare totala. Aici nu vreau sa JUDEC pe acea mamica, dar cand am vazut cat e de ....nestiutoare dar nici nu facea eforturi sa stie-sa afle mai multe ,cand a venit doctora si i-a aratat pe Raul, mamica zice " d-voastra stiti ce trebuie sa face-ti, am incredere in d-voastra". Normal ca dr. stie ce sa faca, normal ca si eu am incredere in dansa, dar eu intrebam; ce o sa face-ti, cum o sa face-ti, cat timp...tot felul de intrebari..
Pe mine m-a socat atitudinea mamei, dar privind altfel situatia un pic, da numai un pic am invidiat-o cat a putut fi de detasata... si mai cred ca poate d-nei dr i-a placut atitudinea ei, iti dai seama,nu a stresat-o cu intrebarile
Te-am pupat! Ma duc la cratita!
iulyana spune:
buna seara !in primul rind am sa-i raspund ceciliei .....da va urma o operatie de polipi dar numai dupa ce se va hotari cu op de faringoplastie ,ea avind raceli repetate au crescut polipii si trebuiesc operati fiinca din cauza lor se stringe acolo lichid in spatele timpanului si scade auzul.....bine am facut doanme ca nu m-am luat dupa doctora asta de aici ca regretam daca ma duceam sa-i fac acele injectii in timpan ...acum cristina e bine, i-a revenit auzul chiar dupa prima balaceala in mare dar am vrut sa fiu sigura ca nu e alta cauza ........................................................................buna seara si tie corina ........tin sa te contrazic un pic dar doctora bratu nu a facut niciodata operatie de faringoplastie si stiu sigur pentru ca mi-a repetat=o de foarte multe ori ,chiar si alaltaieri fiinca eu o intrebam cum va taia si ce metoda are profesorul suedez si mi-a zis ca nu stie sa-mi explice ca nu a facut nici o op si ca rtebuie sa astept pina in noiembrie cind va veni echipa si ca mai are inca o fetita programata pentru atunci .....altfel pina acum poate si uitam de operatie si nu mai stateam in stres atita timp ca daca stau sa ma gindesc sunt aproape 2 ani de cind tot aminam op asta..............te inteleg perfec in ceea ce spui cu aminare ca am simtit-o si o simt pe pielea mea fiinca si la prima operatie am avut rabdare si am asteptat ...astept si acum numai sa-i fie bine micutei mele ............te pup si vindecare rapida va doresc ..............sa inteleg ca la voi mai urmeaza o a doua op?.... noapte buna !!!!!!!!fug la nani ...
coryna_k spune:
Da Iuliana, la noi urmeaza inca o operatie, la palatul tare.
Raul s-a nascut cu palatoschizis total+ pierre robin. Initial am fost cu el la Cluj si ni s-a spus ca la 1 an jumate ai anchide ambele palate. Vazand cat e de important pt fonatie palatul moale, mergem pe mana dr. Bratu, pe 22 iulie i-a inchis palatul moale (la 8 luni), iar prin februarie/martie a zis sa mergem pt cel tare. Cu Dumnezeu inainte!
coryna_k spune:
Dr. Bratu tot asa inchidea ambele palate dintr-o singura operatie, dar bineinteles copilasul sa aiba peste 1 an jumate (ca si cei de la Cluj). Acum echipa de suedezi a invatat-o sa inchida palatele in 2 etape, de la 6 luni palatul moale, dupa 6 luni cel tare. Orice metoda ar folosi (si aici ma refer la oricare medic) noi ne rugam ca, copilasii nostri in cele din urma sa fie OK!!!
iulyana spune:
multumesc pentru raspuns corina .....si micuta mea sa nascut cu palatoschizis total despicatura f mare si cred ca si pierre robin dar in 2001nu prea se stia de aceste malfolmatii cel putin la noi in spital si am mers de la 3 luni cu ea sa o operam pina cind am reusit ................ma bucur acum ca a mai avansat medicina fiinca e mult mai bine acum ........sa ai mare incredere in d-na doctora fiinca stie ea ce spune ..eu am avut si am mare incredere in continuare fiinca e unicata (e parerea mea ),o stimez si o admir pentru rabdarea si calmul cu care sta si vb cu pacienti .....sincer sa va spun am fost prin spitale nu prea multe cei drept si nici nu-mi doresc si am intilnit f multi medici dar ca in spitalul budimex medici mai intelegatori si profesonialisti nu am intilnit ......acum am un caz in fam.cu care am de umblat fiinca nu i-a mai dat de trait decit o luna , cu un cancer si sincer se vede diferenta intre bucuresti si constanta ..........sau poate ma insel ca fiecare padure are uscaturile ei, dar nu poti tine un om cu un diagnostic si in 2 -3 luni il declari ca are cancer ,agravinduse situatia si spunindui ca are zilele numarate ..........sunt un pic suparata acum dar i-mi revin ...................NOAPTE BUNA !!!multa sanatate va doresc si fericire !!!!!!!