Palatoschizis si formele sale (9)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns iulyana spune:

Buna seara !....nu am mai intrat si acum am vazut ca a mai fost operat inca un copilas ....CORINA, RECUPERARE RAPIDA LUI RAUL ....multumim cecilia pentru tot .....raluca esti o curajoasa si ma bucur enorm pentru bebe 2 .....eu n-as mai avea curaj dar nici virsta la care sa ma mai gindesc la un al 3 lea .....cu toate ca mi-as dorii.....iau pauza si ma pregatesc sufleteste si astept ziua cind va trebui sa-mi cresc nepotii ...mult nu cred ca mai dureaza ,2-3 ani ca domnisoara mea e destul de mare doar trebuie sa ia o hotarire ...dar pina atunci abea ma mai linistesc si eu cu operatia cristinei ........cit de curind voi face un drum la bucuresti pentru niste investigatii .....................aaaaaaa si inca ceva ...nici cristinica mea nu poate da aierul pe gurita tot, e cam jumate ,jumate ....cind unfla balonul se tine de nas numai asa reuseste ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cameliam spune:

Alexandra zice asa:
"pepe" / "pepene" - ii iese cand varianta scurta, cand cea lunga, depinde cum are chef
"ba-na-na"
"oaia" care face "mee"
vaca face "muu"
cand vb la telefon incepe cu "a-oooo?" si termina cu "pa!" (un "pa" tare sec si scurt, de te si simti prost cand ti-l zice ca ai tinut-o de povesti cand ea are treaba :D )
"du-te" sau "du-te m#259;!" - cu asta a venit de la gradi...
"hai"
"'pa-ta" - adica "ceapa ta"... de asta eu sunt vinovata :D
"pute" (despre caca... ma rog, eu ii zic ca da, miroase urat, dar nu o corectez sa nu zica pute ca nu-i frumos, sincer ma bucur ca-l zice, e un cuvant in plus. cred ca si daca se apuca sa injure ma bucur, daca ma intelegeti...)
"papa", "apa", "nani", "ham-ham", "co-co-co" - asa face gaina, dar C-ul ii iese doar in 50% din cazuri, si daca are ea chef sa il zica, sa faca un efort sa-l zica

Deci la noi ca si consoane suntem ok cu: M, N, B, P, T si uneori si D, dar D-ul mai iese si ca T

Cam asta e vocabularul pana acum.

De suflat in pai am invatat-o cu paharul cu apa. Sigur, cand mergem la pizza ca ea face si in public si lumea se uita usor crucis ca noi o incurajam dar sa fie lumea sanatoasa. V-am zis ca si daca o aud ca zice un cuvant urat eu tot o laud.

Pentru suflat ne-am mai jucat si cu servetelul de hartie pe masa sau barcuta de hartie pe apa. Plus, baloanele de sapun, de fapt astea au avut cel mai mare succes.

Mergem si la innot, si acolo profesoara ii pune sa-si bage capul pe jumatate sub apa si sa sufle sa faca "bulbuci". Face cu succes in 50% din cazuri, bea apa / scuipa apoi in celelalate 50% :D
Insa ideea e ca daca vrea, ea poate sa sufle f bine pe gura, indraznesc chiar sa zic ca nu sufla deloc pe nas atunci cand vrea sa sufle pe gura.

Urmatorul pas e sa zica bine C-ul. Apoi vedem. Le luam pe rand. Poate F-ul, ca ala ii mai iese accidental.

Va pup.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cellia78 spune:

Buna ziulica!

Camelia, mersi de detalii! Pt litera C, puteti veni la noi, o invata Ade pe Ale cum sta treaba La noi, C e baza, din pacate inlocuieste multe consoane; la T inca muncim; in vreo doua cuvante il spune si o amuza; seara, inainte de nani, spune in joaca de mii de ori: MI-E TOMN. Si vad ca, atunci cand il pronunta pe T, tine cumva limba intre dinti, dar nu in spatele dintilor, ci fix intre ei, cam cum se tine limba cand pronunti Th in engleza, dc ma fac inteleasa; dar iese clar T.
Eu am alta treaba cu fata mea; habar nu am cum sa o expun; incerc: ii spun un cuvant si ea pana sa repete asa cum poate, sta nitel pe ganduri si scoate cum reuseste un alt cuvant ce are in cuprinsul lui un grup de litere identice continute in cuvantul nou, dat de mine; de ex., ii place cuvantul IASOMIE; a avut o perioada cand l-a repetat de ajunsesem sa urasc floarea asta, altfel faina ; ei, de la IASOMIE, mi-a atras atentia asupra lui MIAU; si accentua pe IA, la ambele cuvinte, le spunea alternativ: IASOMIE, MIAU, IASOMIE, MIAU ; sau: BANANE, NANI; sau: OCAII (OCHELARII), OK.
Jur ca nu asa i-am spus eu cuvintele, grupate! Nu asa am invatat-o cuvinte noi, pur si simplu nu am reguli dupa care aduc un cuvant nou in discutie, incerc sa aduc cuvinte usoare, sa nu-i fie greu, prea solicitant. Asta e alta problema de discutat cu logopedul; la care ajungem, sper, maine dimineata, ca am dat deja o tura luni si nu era la cabinet; sper sa avem noroc maine. Si mai sper sa se trezeasca Ade suficinet de devreme dimineata sau, dc o trezesc eu ca sa plecam, sa fie ok, sa nu devina arici morocanos.
Asa....de vorbit vorbeste, tace doar cand doarme, ii toaca gura, dar mai mult pe limba ei; si a devenit tzatza (scuzati); aseara s-a bagat in seama cu un nene care repara ceva la masina personala si cam facea galagie; Ade se apropie de el si:" Mai nenea, che fachi acolo???!!! Nenea, nu auzi??? Doale uchea (urechea)!" Dc pe nene l-a busit rasul cand a auzit ca il cearta, ca ea insista pana s-a oprit omul, a schimbat placa, deh, a bagat-o in seama :" Aaaa, nenea, ai teaba!" Sau striga la copii afara, mai ales la cei care se joaca cu mingea, nebunia ei :"Mai opiii, helloooo!!!!!!!Adelina vei (m)ingea!!!"
Amuzante, amuzante dar ma si gandesc sa nu dea vreodata de vreunul sau vreuna mai nervoasa si sa nu o certe......eu cu drobul meu de sare!

Ia sa va intreb ceva: voi le mai dati tot lapte praf? Aici ma refer la copilasii mai maricei, sau de-abia trecuti de 2 ani; am intrebat pediatrul ei si mi-a zis ca, in cazul ei, nu iesim din Humana AR inca macar vreo 6 luni; ca in cazul ei continuam asa ideal pana la 3 ani; eram doar curioasa, ca in jurul meu tot aud ca dupa 2 ani se trece pe lapte din comert, lapte normal sau UHT. Si eram asa...curioasa....deh!

Merg la actele mele. Poate ma mai strecor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gandacel08 spune:

Ai fost la logoped Cecilia ?
Iulia bea si acum lapte dimineata si seara lapte praf, nu vrea lapte de la cutie, sai oricum trebuie 400-500 ml lapte zilnic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coryna_k spune:

Neata!
Multumesc pt mesajele de incurajare!!!
De 2 zile suntem acasa dupa un drum epuizant de 14 ore cu trenul (am mers cu avionul-venit cu trenul).
Deci, in cele din urma am ales sa mergem la dr.Bratu; mare OM,mare CARACTER.
Alaturi de mine au fost in permanenta 2 parinti minunati; Stefan-care a stat cu mine in timpul operatiei si desi eram calma de la distonocalm, ma luase cu tensiune cand am vazut ca nu ma mai cheama la Raul,la terapie, desi trecuse 20 de min de cand il adusera...in fine,pana la urma totul a fost ok; Cecilia,<sefa de trib> cea care ma cam stresa cu mancarea si care m-a pus pe tren, sa fie sigura ca nu raman p-acolo
Ma simt cam super-datoare, dar vin eu la anul,numai sa fim sanatosi, si-o sa aduc ceva traditional de aici de la Maramu'
Raul a fost si e destul de cuminte, doar ca mananca mai putin. Ai dau sa pape cu medela soft cup.
Era sa uit, bine ca nu am mers cu barbatu, am venit acasa si a inceput sa planga omu' meu mare si tare; ca a slabit copilu' ; ca saracutu cat de mult l-a durut la operatie si dupa?, ca nu mai operam copilu pana dupa 3 ani, tot felu de bazaconii...de parca eu n-aveam ce lucra, numai sa duc copilu la operatie; daca trebuie-trebuie...
Inca o data mii de multumiri
Va las; ma cheama Raul

Mergi la inceput

Tot eu..
Inca sunt placut surprinsa de atitudinea d-nei dr. Bratu si n-o sa o uit niciodata, si desi a-ti scris si voi de dansa, nu credeam ca e chiar asa. E modelul omeniei, modestiei, compasiunii...desi e cel mai bun chirurg pediatru. Cat am stat acolo nu trecea o zi sa nu-mi arate pacienti si fosti pacienti ai dansei, sa ma calmeze ca totul va fi bine. Chiar inainte sa vin acasa m-a chemat sa-mi arate o fetita de 3 ani care a avut cheilognatopalatoschizis si care vorbea PERFECT-fara nici o tulburare(nazalizare). La toate intrebarile mele "intrebatoare" a-mi rapundea cu calm si-mi repeta pana intelegeam. S-a interesat si cu ce mergem acasa atata drum, a zis s-o sunam cand ajungem, ceea ce am si facut adineauri; am mai avut o intrebare si bine am facut, m-a linistit!

Despre Raul...
Tare cuminte mi-a fost. Dupa ce s-a trezit la terapie era putintel agitat, l-am si luat in brate(eram calma-zen)i-am cantat, l-am pupat si gata s-a calmat, numai tare putina apa a baut, prefera sa doarma dar numai in brate la mine. A doua zi cand au auzit cat de putina apa a baut, l-au mai tinut pana seara la perfuzie.
De cum am ajuns in salon el vroia sa umble,le-am rugat pe asistente sa-i scoata branula de la picior si i-au pus-o la manuta. De mancat mananca putin, dar ai dau des si diversificat; 80ml lapte, 10ml ceai, cate 10 lingurite cereale, supica, cartofi cu ficatel; de banane si iaurt e satul.
Cam asa stau lucrurile la noi, in rest zici ca nu e operat(atat ca a slabit putin dar punem noi la loc)

O zi faina tuturor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cellia78 spune:

Buna ziulica!

Pe rand asa:

Gandacel, am ajuns aseara abia la logoped, a fost dna doctor in concediu; scriu mai incolo detalii. Mersi de intrebare!

Corina....Corina......ma bucur ca te-ai mai linistit, ca v-ati relaxat! Multumesc mult ca ne-ai povestit aici!
Ce sa mai spun? Ca ma simt prost si spun asta cu toata sinceritatea! Unde ai vazut la mine ca-s parinte minunat? Ca te-am ajutat? Ca ma simt aiurea ca nu am fost la tine zilnic!!!
Nu o credeti cu mancarea! Pai de cate ori o intrebam, cica intrebam seara dc a mancat, zicea ca da, iar cand intrebam ce, raspundea invariabil :" O nectarina"; pai cum sa lasi o mamica in spital sa faca foamea? Si mai si refuza sa-i aduc de papa, cica se descurca ea, viteaza!
In rest, e fata faina Corina, e o curajoasa si o indrazneata si o descurcareata! Eu nu am vazut pe fata asta sa planga, sa se lamenteze, sa se planga de soarta; poate a avut si ea momente de "jos", dar de venit cu copilul la operatie a venit calma, lucida, zen, atenta la detalii, pe faza. A contat copilul si tot ce a tinut de operatia lui, nu ea, nu vaicarelile. BRAVO, Corina!

Corina, apropo, tare faza cu pusul la tren ca sa fim siguri ca pleci!
Sa stii ca ala a fost motivul , nu ca aveai si bagaje si copil mic operat si nici nu cunosti orasul!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ginye55 spune:

Coryna_k bine ati revenit! Recuperare rapida puiutului!

Mergi la inceput

Buna!

Flori, multumim!

Asa deci...Cecilia- imagineaza-te ca mergi in celalalt capat al tarii pt ca statisticile arata ca acolo e ok sa-ti faci bine puiucu. Ajunsa acolo esti SINGURA, dar trebuie sa fi si puternica pt pitic.
Ei, la mine n-a fost asa, doar faza cu capatul tarii. De cum am ajuns am primit vizita neasteptata + sfaturi, telefoane de incurajare, telefoane gen "ce sa-ti aduc, ce mai vrei..hai,zi repede ca te caftesc! etc.etc..." Atunci eu am simtit ca am sprijin,ca ma pot baza pe cineva, ca nu sunt singura si m-am putut concentra doar asupra lui Raul!
Asa ca nu mai face IAR pe modesta...ca ma nierviezi!

Mergi la inceput

Inca ceva..despre mine..

Pe data de 27.11.10 l-am nascut pe Raul Stefan. La 5 zile, dupa ce am venit acasa de la spital, am intrat pe net, dar doar treptat si citeam doar franturi,vroiam sa aflu cat mai multe dar parca ami era frica...sa nu fie ceva mult mai grav decat imi imaginam. Raluca, mamica lui David a fost prima cu care am vorbit, m-a mai linistit, apoi Stefan, pt ca i-am vazut pozele cu flacaul si transformarile fizionomiei, de zici ca n-a avut PR; toti parintii de aici sunt minunati, pt ca au puterea sa-si deschida sufletul!
Eu am mers la operatie cu lectia invatata, de la voi, parinti deosebiti!
Gata, ca ma apuca melancolia si iar si Cecilia zice ca nu-s plangacioasa.
Si acum o relatare de la spital:
Cu o zi inainte sa venim acasa s-a internat o mamica respectabila si FOARTE relaxata(nu mai stiu de unde,6 ore a facut cu trenul) cu o bebita de 7 luni. Intru in vorba cu ea, o intreb ce are bebelusa, imi raspunde " cerul gurii crapat ", zic eu "palatoschizis!" , se uita la mine " ce?", zic "asta e diagnosticul", raspunde " pai nu stiu, cand am nascut-o mi-au zis ca are cerul gurii crapat, iar dupa 6 luni sa vin la dr Bratu ca mi-o repara dansa, de atunci n-am mai fost la nici un medic",zic eu " acum o sa faca doar palatul moale", ea "nu stiu", vad ca are barbita mica, eu "are si pierre robin", ea " ce-i aia?", eu " barbita mica", zice " pai, creste aia".Eu no comment!
Seara buna!

Mergi la inceput