Palatoschizis si formele sale (9)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cellia78 spune:

Roxa, eu NU fac minuni!!!!
Eu........cum sa descriu eu aici ce fac sau ce incerc sa fac?
Pentru ca sigur nu vreau sa-mi iau rosii in freza ca mi se ridica statui, inutil.
Eu....incerc sa cunosc parintele, mai ales dc nu-i din oras de aici, incerc sa ajut cum are nevoie (cumparaturi, eventual a fost de gazduire cand s-a putut, orice a fost nevoie si am putut, eu sau sotul meu), incerc sa merg acolo ca sa incurajez; as da din energia mea, as da fiecarui parinte in acele momente de disperare din puterea si siguranta de care stiu ca e nevoie, as da putere, as da siguranta; stiu ca nu se poate, stiu ca puterea nu e la mine, stiu ca NU eu fac minuni; eu doar ma rog pt ca aceste minuni sa se intample; pentru ca nu pot face mare lucru; tot ce pot face este sa strang in brate mamica ce plange pt puiul ei. Nu cred ca fac mare lucru, e chiar nimic.

Visez sa pot face multe pt parintii ce trec prin asta. Momentan am mainile legate, mai ales de timp. Dar nu renunt. Stiu ca in cateva luni maxim, ma mai eliberez si recuperez eu. Stiu ca nu s-a renuntat la ideea de a exista si la noi o fundatie, stiu ca cei care o vor deschide se incapataneaza sa o faca, stiu ca si ei tot prin toamna tarziu accelereaza in domeniul asta; ne asteptam reciproc. Dar important este ca SE VA FACE!

Deci, eu NU fac minuni! Eu doar ... ajut cum pot, cu ce pot, pe cine are nevoie si spune.

Editez ca sa spun, Roxa, ca minuni fac doctorii care opereaza si recupereaza acesti copii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxa82 spune:

:)))yo v-am zis k nu ma pricep la scris:)))

Nu la minuni d-alea supranaturale ma refer bre Ceci:)()))ma refer la faptul k...faci minuni cu sufletul; omului...ai un dar aparte de a incuraja care nu il are oricine....ofof ...sari tu repede...modesta de tine:)))nu te laud spun purul adevar!Si asta o sa spun toata viata...kiar dak ma repet...dak nu erai tu cu incurajarile tale si vorbele alea care fac minuni...eram...naspa,dar naspa rau....asa k...nu mai zic nimic:)))))

Mergi la inceput

Roxa, ma bucur daca ti-am putut fi de ajutor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralucaserban spune:

Ceci, ma bucur ca ai inceput sa scrii din nou! Aveam nevoie de experientele tale si de incurajari! Felicitari ca ati scapat definitiv! Bravo! In noiembrie speram sa facem si noi urmatoarea operatie la palat tare si sa putem spune si noi asta!
Asa....pentru Corina: Te sarut dulce, bravo ca ai venit la dr Bratu, bravo pentru curajul de a zbura cu avionul, cu toata frica ta, bravo ca ai venit singura cu Raul, fara barbat!!!!!!! te sustinem noi aici cum putem!!!!!!! si stai linistita, o sa fie bine si dupa operatie o sa vezi muuulte schimbari in bine, nesperat de multe, la noi asa a fost!!!!!!!!!!! Te mai sun si mai vorbim, dar am vrut sa-ti si scriu si sa te incurajez ca stiu prin ce treci!
Sa va mai povestesc despre mine: sunt in sapt 33 de sarcina, avem o fetita care ma bate mai mereu, am o burta cat casa, m-am ingrasat deja 17 kg, am 78 de kg, mi-e asa de cald incat imi doresc sa traiesc numai sub dus, pana acum, la toate ecografiile facute, totul a fost ok, normal, la cea morfo-fetala din trim 2 am vazut si palatul inchis, toti doctorii ne incurajaza ca totul o sa fie bine, asta ma rog si eu si, cu toate ca mai am cate un cosmar din joi in pasti, sunt, in general, linistita...
Fi-miu este un nazdravan, ma alearga nonstop, este un viteaz, ma uimeste cateodata ce-i trazneste prin cap, as vrea sa inceapa si el sa mai lege 2 vorbe, dar inca nimic semnificativ, am zis ca daca reusim si facem operatia de palat tare in nov. o sa-l duc la 6 luni dupa la logoped, asta ar venii cam pe la 3 ani... sa vedem ce o mai fi si pana atunci.
Va salut pe toti si va urez sanatate multa voua si puiutilor vostrii!

Mergi la inceput

Raluca, Raluca!
Ma crezi ca am inceput sa plang citind mesajul de la tine? Si-s la munca......

Tare ma bucur ca sunteti bine, tu si bebe, nu ai tu idee cat ne ajuti pe cele ce planuim bebe 2! Nu ai idee cat de mult ne incurajezi!
Eu una sunt sigura-sigura ca bebita voastra este bine! E activa ca fratiorul mare deja, nu?
Si lasa tu kg alea, da-le-ncolo, tu sa fii sanatoasa, tu si bebe, pe alea le dai tu jos! Iti spun eu ca se dau jos.
Scrisese Corina pe undeva (mai in urma) ca ai fetita, dar nu am indraznit sa ma bag in seama, sa fac caz; te asteptam pe tine sa spui.
Ia vino matale si mai spune ce mai presteaza David! S-a mai temperat sau dimpotriva? Cat si cum intelege el treaba cu surioara ce vine? Ce zice de "treaba" asta?

Multumesc ca ai iesit de sub dus ca sa ne scrii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralucaserban spune:

Citat:
citat din mesajul lui cellia78

Raluca, Raluca!
Ma crezi ca am inceput sa plang citind mesajul de la tine? Si-s la munca......

Tare ma bucur ca sunteti bine, tu si bebe, nu ai tu idee cat ne ajuti pe cele ce planuim bebe 2! Nu ai idee cat de mult ne incurajezi!
Eu una sunt sigura-sigura ca bebita voastra este bine! E activa ca fratiorul mare deja, nu?
Si lasa tu kg alea, da-le-ncolo, tu sa fii sanatoasa, tu si bebe, pe alea le dai tu jos! Iti spun eu ca se dau jos.
Scrisese Corina pe undeva (mai in urma) ca ai fetita, dar nu am indraznit sa ma bag in seama, sa fac caz; te asteptam pe tine sa spui.
Ia vino matale si mai spune ce mai presteaza David! S-a mai temperat sau dimpotriva? Cat si cum intelege el treaba cu surioara ce vine? Ce zice de "treaba" asta?

Multumesc ca ai iesit de sub dus ca sa ne scrii!

Cecilia, mami de Nicolle Adelina

Ceci, multumesc de raspuns asa rapid!!!
Noi am trecut asa de repede la treaba pentru al 2-lea copil pentru ca asa ne-a recmandat d-l dr: daca-l vreti pe al2lea, il faceti repede sau nu mai puteti... asa ca ne-am luat inima in dinti si am incercat (si reusit) ca mai tarziu sa nu regret...
Rebeca este foarte activa, imi da niste buzz-uri cateodata de trebuie sa ma intind...
David a inceput sa ma mai asculte, nu mai este asa de imprevizibil... Este o fire foarte foarte activa, dar de vreo luna a inceput sa perceapa pericolele si asculta mai mult de mine si prin casa, dar si afara, cand iesim la joaca. Incerc sa-l sustin si sa-l incurajez in tot ce face, daca e de bine il ovationez, il aplaud, daca nu, ii explic, care este rezultatul actiunilor lui s cateodata ma asculta, cateodata vrea neaparat si-l las sa se convinga. Acum avem o mare problema: imi doresc sa scapam de pampers si nu prea vrea sa stea nici pe olita, nici pe colacel la wc; ar vrea sa stea fara nimic pe el, dar fara sa faca la olita sau la wc...
Cam asa...
Cu surioara lui, nu prea stiu eu ce intelege... la inceput, cand ii spuneam dadea din cap ca nu vrea nici o surioara, apoi, cand a vazut ca-mi creste burta, daca ii zic sa o pupe pe Rebeca, vine si ma pupa pe burtica... O sa vad eu dupa ce nasc cum o sa reactoneze... mi-e putin cam frica, dar am zis ca din august o sa fac terapie intensiva cu el si in fiecare zi o sa-i spun despre cum o sa decurga lucrurile si cu spitalul, si cu lipsa mea 3 zile si cu venirea acasa cu Rebeca, astfel incat sa se obisnuiasca cu ideea...
Acum are din nou o perioada ciudata in care ma vrea mereu prin preajma lui, ma striga disperat cum ma vede ca dispar din radarul lui... in schimb daca plec si-l mai las cu mama, si-i explic unde ma duc si ce fac, e ok, isi vede de treaba pana ma intorc...
Cam asa cu copii care sunt ingrijiti numai de mame in timpul zilei... foarte atasati de mame, ca doar cu ele petrec majoritatea timpului, nu?
Ma duc sa vad ce mai face, ca trebuie sa se trezeasca... s-a mai trezit el de 2 ori dar l-a luat somnul la loc dupa ce m-a vazut langa el...
Va pup pe toti!

Mergi la inceput

Raluca, inca un raspuns rapid! Pai is la munca, breee, intre altele asta fac, imi stric ochii pe monitor si asa ca profit si pt cele placute mie. Maine raspunsurile vin mai greu, sunt acasa, unde sefa e sefa; acasa am curajul de a deschide netul doar cand sforaie sefa, altfel e de rau, ar sta numai cu ochii in el si ma-sa nu e de acord, mama rea ; tot mami si tati sunt vinovati, ca cine ii punea cantecele? Dar nah, se prinse copilul de sursa cantecelor si doar acolo ar sta; rezulta ca am taiat sursa din programul ei; mai intreaba, dc-l vede si ii spunem ca face nani, ca e obosit, ca a lucrat tati la el.
Ma rog!

Merci de raspuns!
De bebe 2, felicitari inca o data! Ma tot gandeam la voi, la urmatoarea operatie, ca va trebui sa te imparti, uuuffffff! Sincer, te mai felicit inca o data, ca eu nu as avea curajul!
La noi inca se mai asteapta nitel cu acest "proiect"; unu la mana si dc as vrea, eu am interdictie din cauza de cezariana si de complicatii survenite in timpul operatiei; apoi, cand ne vom hotari...o sa fiu nevoita sa fac o mie si una de investigatii suplimentare; plus altele, altele, altele, pe care le-as putea explica, dar nu aici.
In fine! Vine ea si ziua aia, de o vrea Domnul sa ne mai dea o binecuvantare!

Tare imi place cand citesc de David! Auzi, ceva crize de-alea specifice de doi ani? Alea de care stiu parintii...alea mult citite...
Eu tot intreb, ma informez, astept sa vina crizele; ca are putin peste doi ani si crize inca nu; dar am auzit ca toti copiii le fac si tot astept cu inima ghem. Si poate aflu ca de fapt astea vin si mai incolo; ca eu sper ca, daca ajunge pe la 3 ani, scapam de asteptatele crize. Si cum mai trece o luna, in liniste, cum ma bucur! La modul: a mai trecut o luna, inca nu si-a schimbat comportamentul si imi frec bucuroasa mainile

Capitolul pampers e idem si la noi; doar ca ei place la wc; cu olita face "de toate" (joaca, pune papusile, si-o face palarie ) , mai putin ce ar trebui; dar spune ca vrea si ea la wc, acolo, ca mami ; partea faina e ca a priceput si anunta, partea nasoala e ca, evident, anunta dupa ce face in chilotei; am anuntat-o ca pana pe la 4 ani nu ma oftic prea tare, ca o luam usurel, dar ca nu prea imi doresc sa o marit in pampers. Vedem in timp ce a priceput ea!

Aia cu perioada mamoasa e si la noi; a fost mai nasol acum o vreme, cand a trebuit sa vin la job zilnic, se obisnuise ca stau cu ea mai mult, ca lucrez nitel "altfel" si a fost nasol, cum ajungeam seara, era lipita de mine, se agata de un picior de-al meu si neam sa ma lase! Acum e oarecum mai bine, rabda pana ajunge unul din noi acasa dar cand ajungem, la fel, nu mai scapam, vine si la dus cu noi; nu prefera pe cineva anume, intre mami si tati, atat timp cat unul din noi e acasa si stie doar ca nu mai vrea cu mamaie. De-ale ei, nah!

Te las; poate mai vii, eu asa sper!

Mergi la inceput

Buna dimineata!

Raul al Corinei a intrat acum cateva minute in operatie.

DOAMNE-AJUTA!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ginye55 spune:

Asteptam vesti bune!

Mergi la inceput

De ceva vreme, Raul este la Terapie Intensiva; s-a trezit, e ok, nu e agitat, e linistit, a baut apa, s-a jucat putin.
Si mami si bebe sunt ok si calmi. Dea Domnul sa fie tot asa!

Mergi la inceput