Strugurasi de Sept-Oct 2011 (75)
Raspunsuri - Pagina 5
athosik spune:
Fetele noi ne-am hotarat sa chemam pe finutzii nostri la noi si o sa facem niste gratarele si niste mici ...
Pusilici
30+ cu robert-mihai
Dumnezeu sa ne ajute sa ajungem cu bine la final!!!
didianana spune:
Mai fetelor imi pare tare rau sa vad ca aveti asa necazuri..Si noi stam cu mama, ca acum nu am avea cum sa ne mutam, desi am vrut asta de nenumarate ori, fiindca si ea e posesiva si dificila, si stiu ca e foarte greu.Acum s-a schimbat de cand am ramas iar gravida, sper sa o tina, desi ma indoiesc.Problema e ca eu ma cert cel mai tare cu ea, sotu nu zice nimica.E adevarat ca ne ajuta, si amandoi suntem ca si copii ei, si pe baiatul meu il iubeste foarte mult, dar e genu care se baga in toate.Noi ne mai linistim cu gandul ca in cativa ani se rezolva si problema unei locuinte proprii.
Eu nu prea am probleme mari cu socrii.Adica orice cearta eu o consider vina sotului, fiindca e exagerat de familist.Are o relatie tare stransa cu sora lui, si asta ma scoate de multe ori din pepeni.Daca e ii dau un sfat, d multe ori se incapataneaza, si nu il ia de bun, desi stie ca am dreptate.Daca i-l da ea, atunci bineinteles ca il ia in considerare.La inceputul relatiei am avut o multime de certuri, fiindca eu il pun pe el pe primul loc, si consider ca el e acum mai important, fiindca stiu ca, copii mei au nevoie de amandoi parintii, de armonie si de dragoste.In schimb eu simt ca de multe ori eu nu am fost pe primul loc pentru el, si asta ma durea enorm.
ZUBI e foarte dureros sa simti asa cum simteam eu, si sunt sigura ca sotul tau sufera enorm, incearca sa il convingi ca el e pe locul intai, fiindca si tu si copilul aveti nevoie de el acum.Vise si sperante cred ca toate femeile am avut pt sotii nostri, si am realizat ca nu sunt toate realizabile la un moment dat..Dar asta nu inseamna neaparat ca barbatii sunt vinovati, eu cred ca noi am aspirat la prea mult.
Eu am ramas gravida la 5 luni de relatie, cand nu ne mai intelegeam de loc, el era mereu cu prietenii lui, bea si era tare dificil, eram amandoi copii.Ne-am petrecut primii ani cunoscandu-ne si acceptandu-ne defectele.Chiar si acum ne luptam sa ne mulam unul dupa celalalt.Nici acum nu stiu daca vom reusi.Noi am crescut unul langa celalalt, si inca ne maturizam.El isi da toata silinta sa faca totul sa mearga, uneori mi se pare ca eu sunt cea care nu e in stare sa se schimbe.Eu inca ma mi lupt un pic cu nesiguranta, si nici acum nu sunt sigura ca ma iubeste cu adevarat, fiindca mai mult soarta ne-a tinut impreuna.Dar deocamdata totul e bine, sper ca totul sa mearga mult mai bine cand vom avea casuta noastra, si mai multa intimitate
24+ si mamica fericita de 3+ anisori
elly_b spune:
Citat: |
citat din mesajul lui seidana Elly.. nu as vrea sa iti zic parerea mea despre soacra-ta.. pt ca r iesi cu multe bipuri .. iar eu nu obisnuiesc sa bipuiesc, numai ca prostia si rautatea de copii ma face sa capiez... De fapt poate da mana cu a mea soacra, care le-a zis finilor ei sa nu mai vina cu fetele la ea ( fetele aveau vreo 2-3 ani si 5-6 ) ca atata sar si tipa ca proastele.. 29+ .. DD ajuta-ne sa avem sanatoasa ! |
no comment
mami de (30.06.2005) si 23+
May3 spune:
pt seidana:
eh, pai da, de ce faci asta?
am facut si eu asta. pana mi-am dat seama ca eu ma mint singura ;)
aveam un stres in plus fata de el. de ce? :D
elnu stia cand trebe facute cumparaturi, cand tre platita lumina.
eu ma gandeam la tot.
si mi-am dat seama ca nu-i asa de bine sa am eu cardul lui si sa am impresia ca eu il tin in frau pe el.
era tocmai invers :D
ia gandeste-te un pic :D
25+ cu Beatrice Ana
zebraroz.ro
seidana spune:
Mie mi-i se par naive ( sa nu zic altfel), femeile care se sacrifica pt un barbat , oricat de barbat ar fi el, eu recunosc ca nu as putea sta cu un barbat f puternic, pt ca ne-am da in cap, O casnicie nu inseamna sacrificiu, din punctul meu de vedere compromisul e altceva , insa nu sacrificiu, sacrifici tot si apoi te trezesti singura.. pai bine ar fi.. Eu lupt sa avem amandoi punct de vedre desi de multe ori e mai comod ca numai eu sa am punct de vedere, insa nu imi doresc ca el sa se simta inutil si neglijat.. insa repet zi cum zici ca pana la urma facem cum vreau eu: e ex: cand am ales culorile in camera lui pitik mie imi placeau 2 mai tari, lui 2 f pale, desi am ales o cale de mijloc in care jos e o cul mai tare sus una mai pala, tot eu le-am ales in final el voia roz eu mov, mov e vopsit , atatea culori si schite i-am aratat pana cand culorile mele i s-au parut la un mom dat ca sunt doar putin mai inchise decat ale lui ( nici vb ..), apoi eu la toti le ziceam uite el a ales culoarea asta .. si e asa cocos acum si e convins ca el a facut totul.... nu ma intere ce cred oamenii atata timp cat culorile sunt cele pe care le-am vrut eu , iar el e fericit ca el a ales..
29+ .. DD ajuta-ne sa avem sanatoasa !
athosik spune:
Va tzuc fetele ... merg AKASA!!!!
Nu mai fiti suparate ... intr-un final totul va fi bine!!!!
30+ cu robert-mihai
Dumnezeu sa ne ajute sa ajungem cu bine la final!!!
seidana spune:
Citat: |
citat din mesajul lui May3 pt seidana: eh, pai da, de ce faci asta? am facut si eu asta. pana mi-am dat seama ca eu ma mint singura ;) aveam un stres in plus fata de el. de ce? :D elnu stia cand trebe facute cumparaturi, cand tre platita lumina. eu ma gandeam la tot. si mi-am dat seama ca nu-i asa de bine sa am eu cardul lui si sa am impresia ca eu il tin in frau pe el. era tocmai invers :D ia gandeste-te un pic :D 25+ cu Beatrice Ana zebraroz.ro |
MAi da oarecum ai dreptate in faza cu : eu platesc ratele si facturile , insa stie si el sa le plateasca, ii las bani si merge la banca cu factura si cu banii.. mie imi place asta pt ca oricum sunt economist si sunt f obisnuite cu calcule si bugetele incat ceea ce fac acasa e joaca de copii.. Vi-am zis ca eu am si acasa bugete pe vn si cheltuieli pe categorii?
Si MAy nu ma tine in control ascuns, nu e sentimentul meu , eu prefer sa duc controlul banilor asa pt ca el e f liber la mana , cand ne punem amandoi pe stricat bani e teroare , nu ii place la shoping insa si cand mergem impreuna toate kkturile le cumpara..
Deciziile importante le luam impreuna , cheltuielile mari le facem imrpeuna, insa de 10 ani de cand il stiu nu mi-a zis odata nu iti lua un papuc sau o haina, din contra zicea nu lua papaucul asta cu 100 lei ia-l ala cu 300 .. la cap asta as vrea control recunoasc , am un ulap de toale si port vreo 10 ..
Edit: pt mine nu e stres e placere.. acu vreo 2 ani srangeam bonurile, le puneam cheluielile pe categorii , aveam bugete restante .. ce mai mai mul decat o conta primara, e mai mult o pasiune si o meserie..
oanaiasi spune:
Eu mi-am facut direct debit si plateste banca darile. Singura mea grija e rata, iar daca il las pe al meu sigur ramane neplatita ca e cascat . Aici prefer sa ma implic eu pt ca n-am chef de dobanda penalizatoare.
In rest ne intelegem cam la tot. mai tine si el cu dintii de anumite chestii pe care vrea sa le faca mort copt si cu care eu nu sunt de acord si atunci ies scantei. Imi vine sa ii rup capul pentru ca e ffff capos si se ambitioneaza de aiurea . Mi-ar fi placut si mie sa fie mai docil , recunosc... dar asta e cu asta defilez!
oricum ar fi barbati perfecti nu exista si trebuie sa invatam sa le acceptam minusurile pentru ca altfel nu putem convietui.
cat despre compromis versus sacrificiu ...pentru mine sunt 2 notiuni pe care tre sa le studiez bine in dex sa imi dau cu parerea. asta pentru ca nu stiu exact care e limita dintre ele.
io de acu ma duc acasa . de fapt intai pe la colega mea la maternitate sa o vad si apoi acasica.
Oana 26+ cu Maria Ecaterina
Doamne Doamne , ajuta-ne sa avem o sanatoasa si la termen!
darisa spune:
hello fetele,
daca e vorba de soacre: v-am zis, a mea ne ajuta f. mult si se poarta extraordinar cu fiul meu dar este o fire mai rece, si panicoasa si nu ma pot apropia de ea. Am invatzat dupa cateva tensiuni sa ma comport cu ea si merg pe principiul: strictul necesar: adica cer strictul necesar de la ea, ii zic strictul necesar, ne vizitam strict necesar si asa mai departe. Stiu ca am nevoie de ea (ma ajuta zilnic 1 ora cu Alex, cand intru pe usa, imi da raportul se incaltza, ma intreaba daca am nevoie de ceva si pleaca) si ea are nevoie sa simta ca face parte din viata noastra (o data pe saptamana il las pe Alex numai cu socrii sa iasa unde vor ei, daca suna ca vrea sa-l vada il duc la ea 1 ora-2 si profit de timp sa fac altceva, ii chem la masa 1 data pe luna etc, sotul o suna zilnic si nu ma deranjeaza, la inceput ma enerva ii ziceam, ce faci dai raportul, dar apoi mi-am dat seama ca se suna reciproc ca asa s-au obisnuit si chiar daca isi da cu parerea si-a dat seama ca oricum facem ce vrem noi, cand vrem noi si cum vrem noi.
despre prieteni: prietena buna nu am, am cateva fete cu care ma inteleg mai bine si cu fiecare dezbat alte subiecte, avem si prieteni cupluri cu care iesim, dar tot asa, pentru ca in timp ne-am dat seama amandoi ca nu poti sa placi pe toata lumea, si nu toata lumea te place (si nici nu trebuie ) iesim cu fiecare in functie de hobby-uri si de placeri: avem prieteni cu care mergem la cort, prieteni cu care iesim la cafea, prieteni cu care mergem la ski, prieteni cu care nu ne prea vedem ca sunt departe dar ne sunt dragi pur si simplu...
cam asta despre subiectele dezbatute.
In rest suntem bine, eu am 5 kile in plus, bb misca f tare. Mai am doua saptamani de venit la scarbici. Apoi ma voi bucura de vara impreuna cu Alex ca si pe il il mai duc doar 1 saptamana la cresa.
Va pup, revin dupa ce ma pun la curent cu ce ati mai dezbatut.
22+
Mami de Alex-3 ani si Radu-DNP 12 OCT
Cel mai frumos compliment e cand imi spune cineva: "Ai un copil fericit!"
seidana spune:
BA mie sa nu imi platesca facturile banca.. uneori mai sar pt scadente imi fac si eu prioritati .. poate curentu sa astepte 2 saptamani, dac pantofii pe care i-am vazut acu 3 uni sunt la reduceri .... Si a meu avea principii legate de bani , acu.. e relax.. atata timp cat mancarea e in frigider, hainutele curate si berea pe masa..
OAna chiar te rog sa studiezi Compromis Vs sacrificiu... Dupa cum zici tu suntem femei destepte, nu ne sacrificam noi pt orice..
MA ar ma enervati mergeti acasa .. si nu mai veti net? ce ne facem in prenatal?