anxietate dusa la extrem?

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Bea_Special spune:

Ignora-l. Daca are nevoie de ajutor stie unde sa te gaseasca ! Si sa vezi ce repede gaseste calea...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinas spune:

il ignor in continuare,vad ca functioneaza.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisigri spune:

Alina....prioritatile la ora asta sint asa: binele copiilor, binele tau, binele lui.
Binele lui nu garanteaza binele copiilor tai. Poate cel mult binele tau, ca spui ca il iubesti.
Nu e pentru voi. Nu se "potriveste" in peisajul familiei voastre. Nu ai nevoie de inca un copil.
Si in depresie daca ar fi, primul pas ar fi sa vorbeasca. Cu tine. Mai ales daca spui ca v-ati fost alaturi.
Mie si plinsul cind pleca din salonul de spital mi se pare aiurea, nu stiu ce problema ai avut, da' in afara cazului in care viata iti era in pericol direct, bocitul asta nu stiu, parca nu-i de om calm si echilibrat...

http://pisigri.blogspot.com/

Mami de Ilinca (5.03.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mik spune:

Alina, eu cred ca omul asta te iubeste din moment ce ti-a fost atit de aproape cind ai avut nevoie.
Poate ca si lui acum ii vine foarte greu.

Eu as zice sa incerci sa iei legatura cu el si sa vorbiti omeneste. Parerea mea.

Mergi la inceput

m-a sunat azi dimineata de 2 ori dar eram in sedinta.sincer nu mai stiu ce sa fac.pe de o parte il simt sincer si ca e o problema acolo,pe de alta parte nu vreau sa fiu luata de fraiera.cand spuneam ca plangea de fiecare data cand pleca,ma refeream cand se intorcea la iasi,nu cand eram in spital.sunt foarte confuza in continuare.as dori sa vorbim omeneste dar nu inteleg de ce trebuie tinut telefonul inchis si sa fie offline.daca e deprimat,as intelege dar ce face ca sa iasa din gaura asta neagra?pur si simpul sta si se gandeste de ce pierde cand e fericit,de ce mereu esueaza.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisigri spune:

Pai daca te-a sunat de 2 ori si tu nu puteai vorbi, suna-l inapoi sa vezi ce doreste. Daca nu raspunde, da-i un sms scurt, spune-i ca nu puteai vorbi pentru ca....
Acum nu face si tu ca el, sa dispari de pe fata pamintului. Sfaturile erau "nu-l mai cauta, asteapta sa te caute el", nu "fa-i si tu exact la fel sa vezi ce se intimpla"...

http://pisigri.blogspot.com/

Mami de Ilinca (5.03.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AgnesLuca spune:

Alina, tu il iubesti asa cum este el sau iubesti numai partea "buna" din el ?

Eu cred ca teama asta de "a fi luata de fraiera" nu are ce cauta in iubire. Este de fapt o frina si o forma de aparare, ceva care ne impiedica sa iubim adevarat. Daca ai iubi cu toata fiinta ta ai avea incredere.

Pe de alta parte, daca instinctul tau iti spune ca ceva nu e ok eu cred (din experienta proprie) ca ar trebui sa-l asculti. Instinctul nu prea greseste, chiar daca partea rationala incearca sa ne convinga ca nu e asa (mie mi se pare ca tu incerci sa te convingi rational ca el te iubeste, bazindu-te pe amintirile frumoase din trecut).

Durerea pe care o simti nu este pentru ca-l iubesti, ci pentru ca esti dezamagita si te simti singura. Este vorba de singuratatea metafizica a omului intr-un univers ostil, care-si gaseste alinare doar in raspunsul semenilor sai, in "co-traire". Si aunci incepem (rational) sa ne mintim, sa ne cream o realitate falsa, sa ne "luptam" pentru iubire. Pe termen scurt, poate functiona, pe termen lung insa este destructiv.

Mergi la inceput

il iubesc asa cum e el.stateam si ma intrebam pana unde merge increderea si in ce moment incepi sa-ti pui intrebari.situatia asta dureaza de aproape 6 saptamani.de cat timp are nevoie un om sa se regaseasca?il simt ca sufera si sunt confuza de ce ma da la o parte cand sufera.l-am sunat si are telefonul inchis,i-am trimis un email scurt.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AgnesLuca spune:

alina, eu cred ca increderea exista atit cit exista si dragostea, adica dragoste fara incredere nu se poate. Dragostea are insa la baza cunoasterea, fara ea iubim imagini plasmuite de nevooia noastra. Cunoasterea se realizeaza in timp insa exista si o componenta instinctuala care trebuie sa fie luata in considerare; in cazul persoanelor care in copilarie nu au avut un model de dragoste autentica instinctul asta este reprimat de multe ori. Cei care stiu cum e sa iubesti pentru ca au fost iubiti atunci cind au fost mici, reactioneaza corect la instincte, fara sa-si puna prea multe intrebari.

In cazul tau, cred ca mesajul corect pe care ar trebui sa il transmiti ar fi "te astept pina iti rezolvi problema, daca ai nevoie de ajutor iti stau la dispozitie" iar apoi, daca se hotaraste pentru continuarea relatiei as discuta foarte serios problema instabilitatii lui emotionale si i-as pune in vedere faptul ca datoria de mama ma obiga sa-mi protejez in primul rind copiii, deci nu as face pasi prea mari inante de a fi sigura ca si-a rezolvat problema (cel mai bine prin terapie).

Pusul "pe jar" nu face decit sa-l preseze in mod inutil; tu nu ai nevoie de un partener cu orice pret, ci de o persoana pe care sa te poti baza la bine si la rau.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns balanta_tm spune:

Eu cred ca un om care isi tine aproape mereu telefonul inchis, care trimite mailuri cu versuri sau fraze greu de inteles in loc sa spuna clar ce are de spus, nu va accepta sa faca psihoterapie. Ca sa vrei sa faci phihoterapie, trebuie sa iti doresti sa comunici. Ori el se pare ca are probleme mari in a comunica.
Eu nu as putea sa imi leg viata de un om care imi aduce mai multa neliniste decat liniste, indiferent din ce motive ar fi aceasta neliniste. Mai ales ca ar refuza sa aibe o discutie cu mine.

Mergi la inceput