anxietate dusa la extrem?
Raspunsuri - Pagina 7
violetan spune:
offf, alina, , te cred, stiu cum e, been there, done that!
doar ca, pe cat sunt barbatii de imaturi, pe atat sunt femeile de toante cand se indragostesc. Si culmea- femeile sunt destepte- majoritatea, si stiu, inteleg, intuiesc perfect, judeca grozav, dar...reactioneaza fix pe dos.
Stim ca barbatii nu sunt deloc subtili (pe cat vor sa para) si totusi dam semnificatii apocaliptice unor chestii marunte sau ignoram (voit) lucruri/defecte/gesturi importante.
Stim ca barbatii cand vor sa spuna ceva-spun, cand nu vor- o dau cotita in cel mai patetic mod. Si totusi le facem jocul. Ciudat, ha?
Stim ca barbatilor le place vanatoarea si misterul, pentru ca asa sunt ei construiti si totusi ne dezvaluim (aproape) total, de la inceput.
Stim ca ar trebui sa-i tinem si noi putin pe jar si sa nu-i sunam atunci cand avem impulsul de-ai suna, si totusi o facem, asumandu-ne, cica, toate riscurile, dupa care jelim si ne vine sa ne dam una in cap singure, ca "cine dracu' m-a pus? bah, si stiam ca nu trebuie!" [Aici sunam toata agenda de prietene si despicam toate firele in cinspe mii, ca n-are niciun farmec sa dezbatem singure ]
Asta e, doar ca ar fi frumos din cand in cand sa fim si noi destepte cu aia pe care ii iubim/placem, si nu sa facem figuri si sa ne dam mari ca suntem smechere doar cu aia care nu prezinta cine stie ce interes pentru noi. Aia nu e victorie.
E greu sa dai sfaturi; sfaturile oricum sunt facute sa fie ignorate. Cea mai buna experienta e aia personala, nu aia impartasita.
Ai si tu rabdare (daca poti ) si daca va vedea ca nu reactionezi, probabil ca va incerca sa devina serios si sa te sune sau sa-ti scrie, macar din simplul motiv ca ii va suna un clopotel de nedumerire in cap: "cum?? nu ma mai iubeste?? nu ma mai vrea? nu raspunde la mail? nu zice nimic? s-o fi resemnat? o avea pe altul?"
Logic ca niciuna din intrebarile de mai sus nu vor fi constiente, nu se obosesc barbatii sa isi ia falca in mana sa isi puna putin mintea la lucru, nuuuuuu, deloc; intrebarile de mai sus se vor naste cumva in subconstient, constientul e prea obositor pentru geniul creator al barbatului, ocupat cu probleme globale mult mai importante, cum ar fi temperatura optima a berii: cat sa nu crape dantura da' nici sa-ntingi cu paine in ea sau cum sa mai achizitioneze cateva proprietati la mafia pa feisbuc.
Iti tin pumnii si tine-ne la curent; sper sa fie cu happy end.
Violeta, mami de Laurentiu Cristian 15.08.2007
alinas spune:
pot fi foarte perseverenta cand vreau,deci n-am sa-i raspund, e timpul lui sa se perpeleasca.nu credeam in jocurile astea de genul:nu te dezvalui toata,tine-l pe jar etc,mereu am mers pe ideea de a fi sincera,fara jocuri si figuri din astea.el a fost mereu deschis,sincer si eu la fel,asa mi s-a parut normal.am fost mereu alaturi de el cand avea nevoie.a existat reciprocitate mereu.de asta si sunt asa confuza.
a.deci m-ar cauta din orgoliu?adica cum mi-am permis sa nu-l mai iubesc?ceva de genul?
roxxy,am incercat sa vad ce transmite cantecul ala.ori sunt eu prea epuizata,ori nu stiu de ce nu inteleg mare lucru.e vorba de
http://www.youtube.com/watch?v=QMB-RjAJe0I
violetan spune:
aaaaa, roxy, da, exact! ai perfecta dreptate! chiar vroiam sa scriu si eu asta, dar m-a prins miraju' vorbitului aiurea.
mesajul canticelului respectiv e desprins direct din filmele alea americane rasuflate si care, de fapt vrea sa zica ceva in genu': "it's not you, it's me." De fapt io te iubesc, da' trec printr-o faza de desfrunzire a spiritului, trebuie sa ma regasesc, imi trebuie timp sa ma gandesc etc etc etc.
violetan spune:
Aoleo, Alina, imi vine sa te sun!
Parca ai fi una din surorile mele (la alegere, sunt doua si amandoua zic exact ca tine). Asta cu "mie nu-mi plac jocurile astea, io sunt sincera de la inceput, si el la fel, asa am fost tot timpul" e reala, e logica, da' nu se pupa cu realitatea din teren. Sinceritatea e buna, dar mai cu mila, nu asa, cu toptanu'. E obositor, ce-i drept sa nu fii tu insati intotdeauna, dar "joculete" tin relatia vie, nu sinceritatea..."manipularea" subtila (nu in sensul rau, nu-mi sariti in cap! ), aia da roade.
Hai, ca m-am intins. Mai vorbim maine.
Noapte buna si sa fie bine!
roxy spune:
buna dimineata alina (si pe sora mea tot alina o cheama ).Sper ca esti bine.In legatura cu subiectul parerea mea este ca daca ai timp sa-i dai atunci ii dai da fara reprosuri pentru ca doar tie iti faci rau.El va raspund e ca el vrea da tu nu il intelegi si deci tot tu cazi rau.Asa e cu barbatii.Oricum ai da tot ei trebuie sa aiba dreptate.Mai bine zici ca ei si faci ca tine, exact ca si cu un copil.OK, ii trebuie timp, atunci sa ia timp, da nu de la tine ca nu ai timp de pierdut.Si asa sunteti despartiti fizic de distanta, si asa nu vorbeste si nu raspunde facandu-te pe tine sa stai sa astepti un semn de la maria sa.Eu stiu una si buna probata in timp.Daca te vrea si e sa fie al tau atunci va fi indiferent de ce ai face tu, iar daca nu poti sa-l legi cu lanturi de tine ca nu e.Nu zic sa va separati, dar mutati macar pentru o vreme ganduri din zona asta spre altceva , servici, copii, vacanta cu copiii fara sa-l incluzi si pe el, mergi undeva in weekend doar voi 3 , indiferent ce, dar sa-ti muti centrul atentiei pe altceva ce trebuie finalizat intr-un termen de.Asa fci si tu ceva cu timpul tau si util, si domnuzl are timp de reflectie.
Repet daca e sa fiti impreuna , atunci se iveste ceva care sa va aduca fata in fata fara sa vreti.
Hai daca am tot scris atat ma mai scuzi un minut.Exemplu meu, l-am cunsocut pe sot in facultate , nu aveam nevoie de partener, ci doar de cineva pentru o seara de discoteca sa nu fiu singura cand toate colegele aveau partener.Am dansat noaptea respectiva si apoi am zis sa ne mai intalnim asa de amorul artei.A doua zi i-am dat paucii cum se spune, ca nu vroiam complicatii.Am zis asta e si gata.Peste o luna ne-am intalnit intamplator , am iesit iar impreuna vreo cateva zile, ca sa-mi dea el mie paucii, cica sa se razbune.
Am zis ok, mi-o merit, cu toate ca de data asta mi s-au aprins calcaiele ca nu-mi era indiferent.
Peste alte doua luni ne-am revazut absolut intamplator si de atunci suntem impreuna, de aceea spun, daca e cel care trebuie sa fie langa voi va fi, doar ca nu trebuie sa fii tu aia ce insista, lor le place ca ei sa fie cei care castiga sau macar sa aiba parerea asta.
Lasa-l sacreada ca el e cel ce dicteaza directia, dar de fapt condu-l tu in directia dorita de tine.Sperca am fost suficient de clara.
Si inca ceva, am vazut canu le place sa tragi de ei, sa le dai termene, atunci se retrag, si chiar daca vor nu mai fac nimic.In schimb le place foarte mult cand faci pe-a inaccesibila, adica ai tu un program incarcat si ei reusesc sa-si faca loc
alinas spune:
roxydeci daca nu ii mai raspund,va veni singur?eu timp am si il iubesc mult de tot,chiar ma vedeam imbatranind cu el.dar ce ma face confuza este urmatorul lucru:ok,ai nevoie de timp,dar el dispare 3 saptamani si apoi apare sa-mi spuna ca am avut dreptate,ca e singur,ca nu stie ce sa faca etc dar tot nu a luat nici o decizie si...dispare din nou.eu am crezut ca dupa 3 saptamani a venit sa vorbim si sa-mi spuna ce a decis,ce vrea dar nu.e adevarat ca l-am luat mai dur si i-am spus ca nu e ok ca si-a inchis telefonul,ca nici macar nu a intrebat daca eu sunt ok etc.asa ca s-a retras iar in cochilia de melc dupa ce mi-a spus ca nu ma merita.pai daca are nevoie de timp,de ce nu-si ia timp pana decide ce vrea?de ce vine la mine din cand in cand,de parca s-ar astepta sa-i spun ce sa decida?
Bea_Special spune:
Alina , mai acorda-i un pic de timp. Am inteles ca un drum la Iasi e imposibil acum. Dispari din peisaj, oricum. Stand-by. Ai alta solutie,nu cred ? Vezi de viata ta alaturi de copii. Timpul le rezolva pe toate.
Tu,incearca sa iti ocupi timpul.Seara , vezi tu cum pici "lata". Nu te mai macina. Daca e sa fie,o sa fie. Daca nu...fii pregatita moral!
roxy spune:
buna ziua Alina si un weekend super frumos iti doresc.Iesiti toti 3 si bucurati-va de timp liber.Fa-ti planuri legate de voi 3 ...pentru ca daca va dori si domnul sa se regaseasca in aceste planuri va fi doar o surpriza placuta si nu o dezamagire dureroasa.
balanta_tm spune:
alinas, un barbat care se ascunde de tine 3 saptamani, care taie orice forma de comunicare cu tine (email, telefon) poate fi asa din doua motive:
1. nu te iubeste (sau are pe altcineva acolo)
2. este imatur emotional, nepregatit sa infrunte greutatile vietii
Oricare din cele doua variante ar fi, as indrazni sa spun ca acest barbat nu merita atentia ta.
Faptul ca tu ai parola de la contul lui de email nu inseamna nimic. El poate avea inca n conturi de email de care tu sa nu stii. Faptul ca si-a inchis telefonul atata vreme, nu inseamna neaparat ca el nu a comunicat cu alte persoane (parca chiar tu ai zis ca te gandesti ca poate mai mare un telefon/un numar de care tu nu stii).
Iar emailul ce l-ai primit recent cu versurile alea in el, sincer, mi se pare o chestie de copii mici, nu de oameni maturi.
Dincolo de toate astea, tu ai doi copii, lucru care mi se pare crucial in toata povestea asta. Cred ca barbatul pe care il vei aduce in casa sa locuiasca cu voi (fie si temporar), trebuie sa fie in primul rand o persoana responsabila, care sa iti respecte si pretuiasca copii; altfel, ei vor fi traumatizati. Iti spun din experienta proprie lucrul asta, fiindca de la 5 ani eu am crescut cu tata vitreg. Copilaria si adolescenta mea au fost un cosmar din cauza lui, dar mama mea a fost oarba in sensul ca l-a iubit ca o nebuna desi el i-a facut si eu foarte mult rau. Si nici nu a iubit-o vreodata, doar s-a prefacut. I-a spus asta dupa 16 ani stati impreuna.
Din postarile tale, nu mi-a placut o chestie: i-ai spus ca ai niste bani economisiti si ca poate veni la tine linistit si nu va fi o drama pana cand isi va gasi un job; va veti descurca. Eu personal nu sunt de acord cu abordarea asta: tu ai doi copii, ai deja niste greutati si nu cred ca este firesc sa iti asumi altele si din partea lui. Ce garantie ai ca daca vine la tine isi va cauta cu staruinta un job si nu va sta asa luni in sir? Cum il vor privi oare copiii pe acest om care vine, sta la voi in casa, dar nu munceste? Eu consider ca el ar fi trebuit sa isi fi depus deja niste CVuri la Bucuresti, sa aibe la ora asta niste promisiuni si cand ar fi venit acolo, sa vina doar la interviurile finale.
Oricum, senzatia mea este ca tu esti mult mai implicata in relatia asta decat este el. Tu investesti prea mult, iar el prea putin.
Stiu, am fost foarte directa in tot ceea ce am scris. Si la fel de bine stiu ca ce am scris nu este probabil ceea ce ai fi vrut sa auzi .
alinas spune:
toate parerile sunt binevenite,e ok.eram acum pe invisible sa vorbesc cu o colega de la lucru si se logheaza domnul,sta 2 min,si pleaca.nici un mesaj,nimic.incepe sa-l racaie raceala mea.