anxietate dusa la extrem?

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns natalia_nica spune:

Alina, i-ai propus sa mearga la psiholog? Caci, daca recunoaste ca are o problema si te iubeste, ar trebui sa si vrea sa se trateze...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniela_b spune:

Citat:
citat din mesajul lui alinas
vreau doar sa stiu de ce se poarta asa

Alina, oamenii petrec si cite o viata intreaga sa afle de ce se comporta asa, ei insisi.
Merg la psiholog, uneori la preot, isi descarca temerile pe zeci de prieteni pina fug toti, pe citiva parteneri de viata, pina sint parasiti sau isi distrug partenerii.
Trec zeci de ani ( fara exagerare) si tot nu sint lamuriti.
De ce ai vrea tu, o femeie in toata firea, cu o directie buna in viata, cu doi copii de crescut bine, sa investesti timp si emotii, sentimente si intrebari, intr-o chestiune dificila de viata ce-l priveste pe el, pe logodnicul tau?

Pastreaza-ti inima calma in timpul actiunii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinas spune:

pentru ca tine de o minima decenta sa-mi spuna verde in fata:uite mai,mi-e frica/m-am razgandit/nu te mai vreau/am pe alta etc.ca altfel raman cu impresia ca totul a fost doar o joaca si nu inteleg ce fel de om face asa ceva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AgnesLuca spune:

Citat:
citat din mesajul lui daniela_b

Citat:
vreau doar sa stiu de ce se poarta asa

Alina, oamenii petrec si cite o viata intreaga sa afle de ce se comporta asa, ei insisi.
Merg la psiholog, uneori la preot, isi descarca temerile pe zeci de prieteni pina fug toti, pe citiva parteneri de viata, pina sint parasiti sau isi distrug partenerii.
Trec zeci de ani ( fara exagerare) si tot nu sint lamuriti.
De ce ai vrea tu, o femeie in toata firea, cu o directie buna in viata, cu doi copii de crescut bine, sa investesti timp si emotii, sentimente si intrebari, intr-o chestiune dificila de viata ce-l priveste pe el, pe logodnicul tau?

Daniela_b ai dreptate ! Numai ca Alina (crede ca) il iubeste...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinas spune:

am vorbit si despre a merge la psiholog.a fost de acord doar ca nu vrea sa ia medicamente.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniela_b spune:

Citat:

pentru ca tine de o minima decenta sa-mi spuna verde in fata:uite mai,mi-e frica/m-am razgandit/nu te mai vreau/am pe alta etc.ca altfel raman cu impresia ca totul a fost doar o joaca si nu inteleg ce fel de om face asa ceva.

Ma crezi ca in anumite situatii aproape nimeni nu are minima decenta sa spuna verde in fata altora despre ce e vorba? ( nu ma crezi)
Eu, cu calmul celui neimplicat, iti spun ca nu are rost sa pierzi timp cautind in padurea intunecata, in care s-ar putea sa fie `sau nu un balaur sau poate ca, pur si simplu cineva o fi stins lumina ( o fi regizorul de scena sau femeia de serviciu)?

Un lucru e de subliniat:
absolut nimeni nu-ti poate spune ce sa faci.
Ai de ales intre a juca in scena cu luminile stinse sau a parasi teatrul pentru o piesa mai buna.

Bafta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Probabil ca tu il vrei pe cel care a fost in ultimii 3 ani. Dupa cum bine, vezi, nu mai este el. De ce te incrancenezi sa primesti raspunsuri la niste intrebari care nu-si au rostul? Inchide capitolul, gandeste frumos la cei 3 ani care au trecut, capul sus, mergi mai departe!

Chiar nu inteleg cum de esti dispusa sa-l mai accepti in viata ta, dupa ce v-a dat "ignore" atata timp si nu l-a interesat de voi.

In comparatie cu alte cazuri in care separarea ar fi mult mai complicata si dureroasa, la tine e foarte usor. Copiii nu sufera, tu nu ai fost casatorita cu el, nu aveti nimic de impartit, esti un caz fericit!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns balanta_tm spune:

Citat:

am vorbit si despre a merge la psiholog.a fost de acord doar ca nu vrea sa ia medicamente.

A merge la psiholog inseamna a lua si medicamente? Eu credeam ca medicamentele le prescriu doar medicii (psihiatrii) si ca la psiholog au loc doar discutii. Nu stiu exact, de asta intreb.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AgnesLuca spune:

Citat:
citat din mesajul lui daniela_b

Citat:

Ma crezi ca in anumite situatii aproape nimeni nu are minima decenta sa spuna verde in fata altora despre ce e vorba? ( nu ma crezi)
Eu, cu calmul celui neimplicat, iti spun ca nu are rost sa pierzi timp cautind in padurea intunecata, in care s-ar putea sa fie `sau nu un balaur sau poate ca, pur si simplu cineva o fi stins lumina ( o fi regizorul de scena sau femeia de serviciu)?

Un lucru e de subliniat:
absolut nimeni nu-ti poate spune ce sa faci.
Ai de ales intre a juca in scena cu luminile stinse sau a parasi teatrul pentru o piesa mai buna.

Bafta!

excelenta descrierea ! dar cred ca Alina are nevoie de ceva timp si introspectie pentru a lua o decizie definitiva si irevocabila.
Nu cred ca poate (inca) trage cortina !

Edit: si daca o sa reuseasca sa inteleaga ce se intimpla nu cu el, ci cu ea, o sa iasa imbogatita din piesa asta, fie ea si cu lumina stinsa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Burtocika spune:

Citat:

O minima decenta pe care foarte putini oameni o au !!! Si nu vorbesc doar de relatiile de cuplu, ci si in viata de zi cu zi. De cate ori nu vi s-a intamplat ca o persoana sa "dispara in ceata", fara nici o explicatie, si sa aflati abia dupa multa vreme care a fost motivul real ? Mie mi s-a intamplat de multe ori.

La psiholog nu se dau medicamente, psihologul este un fel de consilier, nu este medic.

Irina (2006) si 34+ cu
www.goblenpartner.webs.com" target="_blank">mai coase cineva goblen ?
www.dealemele.webs.com" target="_blank">cartile copilariei mele

Mergi la inceput