Buburuze de Ianuarie - Februarie 2011(53)
Raspunsuri - Pagina 12
Andutza_B spune:
Salutare! Sunt din nou in butoi, nu ma bagati in seama, eu va citesc dar efectiv nu am ce sa scriu..
Azi am urlat la Miruna, am trantit usa la dulap, am zbierat ca o isterica. Am clacat. De cateva saptamani e dezastru, nu are gingiile inflamate, dar urla urla urla. Sau maraie maraie maraie. Nicio pozitie nu e buna. Nicicum nu ii poti intra in voie. Si azi a fost la fel.
Dupa aia am plans o jumatate de ora in hohote, dar asta nu ma face o mama mai buna. Ca nu stiu de ce am plans.
Nici nu avem gaz, deci nu pot face nimic. S-a spart magistrala de gaz din comuna, nu-i fain??
Va pup, va citesc, revin cand ma simt capabila. Sper sa fie cat mai curand.
Andutza- de pisicuta Miruna-Georgiana (26.01.2011)
Shines spune:
Andutza..hai capul sus!!!
asta nu te face o mama mai rea..in niciun caz.
ai nevoie de timp..totul va trece.
au si ei niste perioade in care se comporta asa,aparent fara motiv..dar totusi ceva au..mai ales ca inainte nu erau asa...trebuie intelesi si ei ca sunt o mana de om.
cu mult calm,stapanire de sine..se rezolva.
pup fetele
Simo - mamica de pui scumpi , Camelia(2002) si Eduard Matei(2010)
monika_bt spune:
Andreea, poate are totusi ceva..oare nu ar fi bine s-o duci la un dr? Zic si eu ptr ca ma gandesc la Mirela care tot asa spunea ca era marait unul din motani si cand colo el saracul avea temperatura...Mai maraie ei dar nu asa mult, cred eu...Mititica, poate o doare ceva...
Azi i-am dat cereale la mandra...cu lingurita, Gabi. Ma gandesc sa-i dau seara in biberon, asa, sa-i ingros putin lapticul de aia am spus de bibe...restul mancarii il primeste cu lingurita. Asa, deci dupa prima lingurita a inceput efectiv sa vorbeasca non-stop, sa rada, sa dea din picioare, iar cand intarziam cu lingura maraia si-si baga piciorul in gura. A papat bine si a rezistat 4 ore cu ele. Daca pana maine e ok, ii voi da zilnic, seara. Am luat cu orez de la Nestle.
Mititica mea are ochii verzi, oare se mai schimba??
AMR:5 kg
Mamica de minune Antonia Luiza (18 feb.2011)
Multumesc Doamne, multumesc parinte Arsenie Boca, multumesc sfintelui Spiridon si Fecioarei Maria.
fragrant8 spune:
andutza- eu cred ca nu e mama care sa nu fi clacat macar o data; dar te inteleg cu complexele de vinovatie de dupa; e normal; e normal sa izbucnesti, e normal sa iti para rau dupa aia; dar uite asa inveti cum sa gerezi urmatoarele crize, ca sa nu se mai lase cu izbit de usi si tipete;
am avut si eu o perioada cand eram cu nervii pe bigudiuri; sophia plangea non stop; nimic nu o alina;
si mi-au scapat cuvinte pe care le regret si acum;
si dr (prima la care am fost) imi spunea mereu ca nu are nimic copilul, e perfect sanatos, asta e temperamentul ei;
am fost alt dr si in final copilul avea ceva;
de aia zic si eu ca si fetele: daca inainte nu era asa, ceva este;
sper sa afli buba cat mai repede;
si rabdare multa;
am gasit un articol interesant despre fructele si legumele cu cel mai ridicat continut de pesticide;
http://www.ewg.org/foodnews/summary/
Doloress spune:
FRAGRANT- perfect de acord, cu tine si cu GABIV, depinde mult de copil cu caldura si frigul. Patrick doarme dezvelit de cand era la incubator, prematur, nici nu deschidea bine ochii la 32 de saptamani la cat l-am nascut dar el isi dadea jos manusile si patura de pe el o impingea cu piuciorutele. Kevinul, oricat de cald ar fi, pana nu pun o paturica pe el nu adoarme. Si acuma la 30 de grade, vin de-afara, cu paturica de finet dupa el. Nu stiu daca chiar ii e frig sau si-a format el un obicei cu paturica. Ca si-o trage pana aproape de ochi.
Mare grija cu cerealele, de asta nu vreau de la Nestle, contin lapte praf, unele soya. Ce marca ai luat? Ai si pe well.ca unele bune fara nimic decat cereala:
http://well.ca/categories/baby-cereal-feeding_1183.html
Pe mine ma batea gandul sa iau cereala si s-o maruntesc sa fiu eu sigura ca nu e nimic acolo.
Da, si noi mancam quinoa, bun bun. Mai consumam si alte cucuri din astea gen chia seeds, lin (din astea iau pudra si adaug in oatmealul de dimineata cu fructe si iaurt sau cu lapte de soya). Acum studiez algele si retete cu alge (in afara de sushi, la asta nu ma bag, e cam complicat ).
ANNDUTA- stai linistita, oricare din noi clacam cateodata. S-ar putea ca Miruna sa te simta si sa-ti preia din stare. Ia gandeste-te cand erai vesela si fericita , nu era si ea exact la fel? De aceea sunt unii bebelusi niste dulci in vacante, dincolo de orice asteptari, ca isi simt parintii linistiti si relaxati, si oricate schimbari ar fi in jur, preiau din starea de relaxare. sa treaca supararea!
Am fost azi la analize, ca in sarcina mi-au descoperit colesterolul prea mare (era valoare de luat medicamente, chiar si pentru o femeie insarcinata) si mi-au zis sa-l repet dupa nastere. Oricum il aveam marisor de mica, am in familie, hipercolesterolemie familiala, sora-mea il are maximul la un om normal, din cauza asta are toate organele invelite intr-un strat de grasime, ficatul ii este praf, inima nu mai functioneaza corect. are depuneri de colesterol pe artere etc. SIngura solutie ar fi fost transplant de ficat cat era copil, acum inima ii e prea afectata, nu ar mai rezista unei operatii. Asaa ca ia cam 12-13 pastile pe zi sa functioneze normal. Eu am fost norocoasa, n-am avut probleme prea mari pana acuma. Adica valoarea era usor ridicata dar nu de medicatie. Desi mananc destul de corect si fara grasimi iata insa ca ereditatea isi spune cuvantul si colesterolul meu a luat-o razna.
Am fost apoi la biblioteca , piticul a vrut in carrier, era foarte interesat de carti, apoi la cumparaturi - aici s-a culcat cum ii sade bine unui barbat care nu prea e interesat de mode, apoi ni s-a facut fomica si-am alaptat pe iarba in parc, piticul a facut cunostinta cu furnicile, m-am topit cand i-am vazut piciorusele goale prin iarba. L-am pus pe o paturica, a stat de vorba cu pasarelele si cu fulgii de plop, mirosea a vara si a soare tot! E prima zi de vara, si tare bine ma mai simt, asta e anotimpul meu. Am revenit putin acasa la o mica forumeala si sa pape mami si apoiu la 5 iar o taiem in parc, cu Patrick si cu Kevin, am devenit experta in iesit cu doi copii dupa mine, Patrickul a inceput sa ma asculte, se tine cumintel de carut si mergem frumos pe strada. Ieri ma compatimea lumea pe strada ca ma vedea cu unul in carut si unul de mana, desi nu inteleg de ce, sa cresti copii mi se pare o binecuvantare, dar nah, fiecare dupa experientele proprii.
maimutzica10 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Laura_Luiza Neata si de la noi. Noi suntem treziti de la 6 dar de abia acum l-am pasat pe pici lui buni. Ca tot ma plangeam aseara la unison cu maimutzica despre copchii mancaciosi si nedormiciosi, am intrat sa declar cu mandrie ca azinoapte dupa baita si supt, a dormit sclifositul 5 ore jumate Cand a dat alarma de trezit nu stiam ce-i cu mine de sunt asa de odihnita, i-am dat un mare si i-am multumit pt asa cadou. In concluzie, asa cum bine spunea si Doloress, las copilu in pace sa pape cand si cat vrea. Punct! Acum ma duc sa bantui pe torrente dupa Limitless, ma facurati curioasa O zi frumoasa! |
salutare,
n-am avut timp sa intru azi pe forum, dar sa stii Luiza ca si a mea a dormit azi noapte de la 20 pana la 2.30. astept si in seara asta cu nerabdare sa vad ce se intampla...
si eu sunt pro alaptat la cerere, dar chiar la o ora jumate noaptea...dupa 8 zile de-astea, simteam ca ma face cu capul.
citesc in continuare ce ati scris azi si revin
Rox mami de maimutzica Marie Lorelei (18.01.2011)
think pink
maimutzica10 spune:
dedicut, la multi ani sanatosi!!
ziki, spor la rezolvat treburile si succes la spus DA raspicat
anduta, asa am facut si eu incursiune la dr, ma gandeam ca e ceva, ca o necajeste oaresce (cred ca la a mea incep dintii). dupa doar o noapte mai buna de-a donsoarei, acu vad viata altfel, desi zic eu ca nu am schimbat nici o variabila. a mea, de exemplu, cat de suparata ar fi, daca ii cant se linisteste.
eram asa innebunita, ca daca nu aveam noaptea de ieri ca si ragaz, cred ca o treceam pe LP inainte de nani, doar ca sa apuc sa inchid ochii. asta pt ca am adus ispita in casa (cutia de LP)
vorba fetelor, du-te la dr, sa fi impacata ca ai eliminat vreo durere de bb.
mami obosita si mult succes! poate reusesti sa o lasi doua ore cu cineva sa fugi la un coafor, o cosmetica, ceva..
somn usor mamici si o noapte linistita tuturor!
think pink
maimutzica10 spune:
madalina, ms pt raspunsul cu crema de protectie solara!
think pink
roxx26 spune:
MAIMUTZICA, si noi ne cremuim - Cu Avene SPF 50+
_
Roxana
Mami fericita de printesa superba Catalina-Victoria 02.01.2011
Scrisoare pentru Catalina
Dedicut spune:
Buna fetelor,
acum am reusit sa citesc si eu. Va multumesc foarte mult tuturor pentru urarile pe care mi le-ati facut si aici si pe FB.
De aniversarea asta chiar ma simt implinita si fericita, simt ca nu-mi mai lipseste nimic.
Nu am facut mare lucru azi dar a venit mama de la Sibiu si am stat impreuna. Pacat ca nu am fost impreuna si cu sora mea geamana dar o sa ne intalnim noi sa ne sarbatorim peste ceva timp. Peste 2 zile e si ziua sotului si am lasat pe joi iesirea la un restaurant - terasa, cu bebe cu tot. Eu nu am cu cine sa-l las pe bebe nici 2 ore ca ai mei sunt toti in Sibiu, ai sotului putini cati sunt prin Germania iar soacra care e aici e cam bolnava si mai mult de 5 minute nu poate sa tina grasunicul de 8 kg in brate. Azi cand l-a luat mama in brate se uita la ea foarte intrebator, gen: tu cine mai esti? Dar s-a obisnuit cu ea in 2 minute dupa ce a cercetat-o bine.
Monika, intrebai de reteta de congelare fructe, eu am folosit-o pe www.lalena.ro/107-reteta-fructe-congelate-cu-zahar.html" target="_blank"> asta pentru congelarea capsunilor. Inca nu am desfacut nicio punga sa vad cum sunt.
Noi suntem tot exclusiv pe LM dar azi mancam o caisa moale, dulce si f buna si i-am dat un varf de lingurita sa vedem daca-i place. Se stramba de parca era lamaie.....oare la legume cum o sa faca....vedem peste o luna.
Copilul meu este atat de frumos...Cum strange-n pumni radacini lungi si coapte de-asteptare.
Alexandru Stefan 18.01.2011