FIV Dr. Laura Dracea (12)
Raspunsuri - Pagina 27
claris spune:
Nikoniko spune-mi te rog ce tratament iei pt mutatia care o ai,si eu o am tot pe asta,in rest celelalte analize de trombofilie sunt in parametri buni? Ai avut vreo sarcina pierduta?
nikoniko spune:
Citat: |
citat din mesajul lui claris Nikoniko spune-mi te rog ce tratament iei pt mutatia care o ai,si eu o am tot pe asta,in rest celelalte analize de trombofilie sunt in parametri buni? Ai avut vreo sarcina pierduta? |
Claris, eu nu am avut sarcini pierdute, doar ca in ultimii sase ani nu am mai ramas insarcinata deloc, desi nu m-am protejat, iar in ultimii doi ani chiar am incercat sa raman insarcinata.
Am dus o sarcina 8 luni(destul de greu, cu iminenta de avort permanenta pe tot parcursul sarcinii) dar asta a fost cu 17 ani in urma cand eram tanara-aveam 23 de ani.
Analizele pt trombofilie le-am facut dupa trei embriotransferuri esuate.
Dr Uscatescu mi-a prescris din prima zi de inhibare a acestui fiv(al doilea)
-omega3-1/zi-eu iau 3/zi de vreo doi ani(aveam colesterol 400)
-vitamina C-1gr/zi -luam de acum doi ani 3gr/zi si acum am redus-o la 1 gr/zi pt ca stimuleaza sistemul imunitar si ar putea determina organismul sa "respinga" embrionii
-magneB6-2/zi
-aspenter 1 la doua zile dar eu iau 1/zi de acum doi ani si am ramas la aceeasi doza
-coenzima Q10-1/zi
-femibion1 1/zi
-vitamina E-3/zi
-vitamina B12(sub forma de methylcobalamin) 2gr/zi
-folate 800 mcg/zi(dr mi-a dat acid folic 5gr/zi dar pt mutatia asta este mai bun folatul)
-innohep 0,35/zi
Ideea este ca datorita istoricului familial(tata a avut 4 accidente cerebrale acum doi ani si un infarct de miocard) si INR mare, leucocitoza si colesterol ffffffff mare(desi nu mananc grasimi, tin regim,etc) aveam un tratament "de oarecare protectie" pana sa ajung sa descopar mutatia respectiva.
In rest, analizele ok in afara de fibrinogen care este si el peste limita si are legatura cu coagularea sangelui si proteina C inalt reactiva cu o valoare ce indica risc moderat de infarct miocardic sau accident cerebral.
Eu iti recomand, daca ai mutatia asta, sa faci o vizita la Fundeni la dr Uscatescu.
si sanatate multa
nikoniko spune:
Irip, ma simt putin altfel decat la et trecute. Sanii mi-au ramas tensionati si am dureri de spate si de burta, ca la apropirea CM. In plus, m-am balonat si dimineata ma trezesc umflata ca un balon, fata cat tigaia de umflata, degetele mele seamana cu niste cremwursti, bleah, picioarele umflate. Unde mai pui ca-s la mare incepand de luni si nu ies deloc la plaja pt ca asa mi-a spus dr care mi-a facut sedintele de acupunctura dupa et...Sper sa fie de bine...
Tu, ce faci?
irip spune:
Nikoniko, mai ai ff putin pana pe 19. Unde ai de gand sa mergi sa faci Beta?
Eu, ca sa nu mai pierd vremea (am programare pe 5 septembrie), am repetat astazi unele analize (cele care sunt obligatoriu a nu fi mai vechi de 6 luni). Intre timp, tot informandu-ma, am inceput sa iau Omega 3, Magne B 6 si Aspenter. Si eu, ca si tine, am colesterolul crescut. La mine este ereditar.
nikoniko spune:
Irip, nu am sa fac beta pe 19, pt ca voi fi inca la mare, dar voi face un pp test si fac beta luni.
Iar pt colesterol crescut, ia si coenzima q10-1/zi. Face minuni!
Fumezi? Eu m-am lasat de vreo luna, dupa 21 de ani
Analizele pt trombofilie ti le-ai facut? Ce varsta ai?
irip spune:
Nikoniko, felicitari pentru ca te-ai lasat de fumat. Cum te simti, dupa o luna de zile fara tigari? Eu nu fumez. Am 31 ani. Am facut doar analizele uzuale pentru trombofilii (anticoagulantul lupic, antitrombina, APTT, Factor V leiden, Fibrinogen, Proteina C, S, PT, Timp de coagulare, Timp de sangerare).
claris spune:
Multumesc pt raspuns Nikoniko,nici eu nu am avut nici o sarcina si desi nu avem o problema medicala concreta in aproape 5 ani nu am reusit sa concep niciodata,multi doctori mi-au spus ca puteam sa raman insarcinata in tot acest timp.
I-am trimis email d-nei dr Uscatescu si mai important decat mutatia asta i s-a parut sa raman insarcinata si apoi va stabili un tratament adecvat etapa cu etapa,pana atunci a zis sa i-au femibion si acid folic, si cand voi ramane insarcinata sa merg la ea.
Celelalte analize la mine au iesit ok,nu am facut factor XIII si gena PAI,nu stiu daca sa mai investesc si in astea...vb d-nei dr Uscatescu:sa raman insarcinata ,asta-i mai important!
Mult noroc la testul de pp iar la beta valoare mareeeeee !