FIV Dr. Laura Dracea (12)
Raspunsuri - Pagina 19
amzulica spune:
Crissa - nu e o regula cu venitul ciclului ... dar tie nu-ti va mai veni - trebuie sa ramai pozitiva. Si daca nu ti se va pozitiva testul in ziua 10 de la ET cel mai tarziu in ziua 14 se va pozitiva
Hai ca d-na dr. are mana buna.
anamariam79 spune:
Buna fetele. Am mai scris eu pe aici cu ceva timp in urma, dar ne-au luat problemele inainte si nu am mai reusit sa tin pasul cu voi. Va spuneam, poate va amintiti, ca vreau sa fac FIV la dna. Dracea, ca am (am avut) o fetita cu o boala genetica foarte grava - Atrofie Musculara Spinala (s-a dus la ingerasi pe 16 iulie), si ca FIV-ul la noi ar presupune Diagnostic Genetic Preimplantare, ca sa nu riscam si bebe 2 sa aiba aceeasi problema ca fetita.
Am sunat astazi la clinica sa vad de programare pt. FIV, mi s-a spus ca la inceputul lunii septembrie sa sun, ca vor fi in concediu o perioada, si trebuie sa ne sincronizam cu CM-ul din luna septembrie, deci o prima intalnire ar fi la inceputul lui septembrie si sa-i sun iar pe 1-2.
M-a luat asa un sentiment de deznadejde, dupa ce mi-am tot spus ca Dumnezeu imi da putere sa trec peste moartea fetitei. Imi doresc mult 2 copii, dar am doar o singura sansa, pentru ca fetita am nascut-o cu cezariana (nu se intorsese, era cumva si alegerea mea, nici nu stiam de boala ei, abia cand avea 6 luni am aflat si la 9-10 ni s-a confirmat). Am fost astazi sa vorbesc cu ginecoloaga mea. Mi-a spus ca in sarcina gemelara e mai greu de facut amniocenteza, ca sunt 2 intepaturi. Nu va fi destul sa facem PGD la FIV, va fi nevoie si de biopsia de vilozitati coriale si de amniocenteza ulterior. Biopsia de vilozitati inca nu m-am lamurit clar daca se face la o sarcina gemelara, pe internet vad ca nu se recomanda. Iar pana la amniocenteza e mult, sarcina e prea mare. Mi-a mai spus ca daca cumva e ceva in neregula doar cu unul din bebei la amniocenteza, trebuie sa "iau drumurile" adica la noi in tara nu se intrerupe selectiv o sarcina gemelara (adica doar unul din copii si celalalt sa ramana in burtica).
Of Doamne, dupa ce ca mi-am pierdut puiul, aflu ca e atat, dar atat de greu la urmatorul/urmatorii. Pe de alta parte trebuie sa-mi pastrez optimismul nu? Ca poate Dumnezeu va compensa si ma va ajuta. Asta era singurul gand care ma tinea pe linia de plutire si ma ajuta sa merg relativ usor inainte, si azi parca mi-a dat cineva cu ceva in cap.
Stiti cumva persoane care au facut biopsie de vilozitati coriale pe sarcina gemelara? Sau sa ma obisnuiesc cu gandul ca daca va reusi FIV-ul va fi doar un copil si atat? Poate ziceti ca m-am tampit, ca ce-mi trebuie sa ma gandesc la 2, ca si unul e bun, dar durerea mea e prea mare dupa fetita ca sa ma impac doar cu gandul la 1, si sa ajung o paranoica, mama care-l corcoleste si-l ras-corcoleste.
Am nevoie de sfaturi si de sustinere, si mai ales de informatii, cazuri similare.
Ana cu bebe Miruna-Andreea
pozici cu Miruna
irip spune:
Draga Ana,
Condoleante pentru fetita ta si incredere si optimism ca lucrurile vor decurge bine la cea de-a doua sarcina.
Nu sunt in masura raspund la intrebarile tale, insa cred ca doamna doctor Dracea te va ajuta cu aceste informatii si poate chiar mai mult decat dumneaei un genetician. Pana la intalnirea cu doamna doctor din luna septembrie, incearca sa iei legatura cu un laborator de genetica si intreaba-i in ce masura te pot ajuta cu analizele de depistare.
Curaj
Ella2010 spune:
Niko, asa si asa, nu prea am cu ce sa ma laud.
Tu ce ai mai facut?
Anamariam, condoleante si Bunul Dumnezeu sa iti indrume calea!
mrg spune:
Anamariam,nu dispera!Eu am o cunostinta care a pierdut vreo 3 sarcini pn a facut cel de-al doilea copil,si la una dintre sarcini a fost o cauza genetica si a trebuit sa renunte la bebe pe la vreo 3 luni...acum are un baietel dragut de un an,sanatos si frumos!!!
In legatura cu reductia de embrioni am auzit ca ar mai face dr Herghelegiu...mi-a povestit o tipa de o colega de-a ei care a fc fiindca ramasese insarcinata cu 3 si nu voia decat 2.
Multa bafta si sigur vei gasi un suport din partea d-nei dr Dracea care e un om extraordinar inainte de a fi medic!
CAMELIA28 spune:
Draga Ana condoleante! E asa de trist ce s-a intamplat, te imbratisez cu drag.
Eu am citit aici pe DC cred ca la Odisee scrisese cineva ceva de genul "Pt gravidute"!, imi pare rau ca nu l-am salvat, poate rogi moderatorii
sa recuperezi subiectul cu un caz de intrerupere la unul din gemeni la 20 si ceva de saptamani, deci dupa morfologie si amniocenteza dar undeva in Belgia, si erau monozigoti!! adica e mai greu decat la biamniotica cum e de obicei sarcina gemelara din FIV.
Eu am nascut gemeni in mai , am intrebat-o la un moment dat pe dr Grigore daca se face amniocenteza la gemeni si mi-a zis ca da, imi iesise un pliu nucal de 2.5 si eram un pic speriata.
Te pup si va doresc sanatate si mult noroc!
anamariam79 spune:
Mi-a mai venit inima la loc. Intre timp multe mamici mi-au spus ca stiu cazuri cu 3 cezariene, am aflat ca amniocenteza la gemeni se face si e ok, doar ca mai scumpa iar riscul e cu 1-2% mai mare decat o sarcina obisnuita, intreruperea selectiva dupa amniocenteza iarasi e posibila in Europa, bani sa ai, mai ramane sa aflu cum e cu biopsia la gemeni (se face la Medlife, nu stiu daca si cand sunt 2, o sa aflu), si sa iasa FIV-ul cu bebei fara SMA (Amiotrofie Spinala). Parca sunt dupa principiul: am gasit o potcoava, imi mai trebuie 3 si calul
Ana cu bebe Miruna-Andreea
pozici cu Miruna
CRISA1980 spune:
Sunt mai stresata ca la birou in mini concediu,,,astazi este ziua cand tb sa fac bhcg si cum am plecat din Buc si nu am unde sa il fac m-a cuprins panica dupa noile simptome,,,o durere zdravana de sani,,,nici nu ii mai pot atinge sa nu mai zic de sutien,,,si pe langa aceasta durere a inceput si burtica putin cate putin,,,astazi mai tare,,,am sunat a clinica sa intreb daca sunt simptome de menstra, sa stiu sa scurtez perioada de asteptare.Nici nu a confirmat nici infirmat, tb sa fac analiza daca intre timp nu vine CM,maine ajung in Sibiu si vroiam sa stiu daca imi puteti spune o clinica unde as putea face analiza si cu rezultat la urgente.
Exista simptome de sarcina???Stiu ca e penibila intrebarea dar asteptarea ma omoara...
Va imbratisez pe toate si multumesc mult de incurajari,