FIV in Ungaria 133
Raspunsuri - Pagina 20
tannoo25 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui carita Alte mamici /burtici pot sa imi zica cam la cate saptamani s-a vazut la ele sacul gestational ? pup |
buna,
la noi sacul si vezica vitelina s-au vazut la 5 saptamani;
cred ca depinde si de medic si de ecograf, asa ca, stai linistita;
martinel spune:
carita, la fel ca tine am avut si eu dureri, poate chiar mai mari, ma trezeam noaptea din somn cu niste dureri de imi venea sa ma urc pe pereti. la mine durerile au fost din cauza hiperstimularii si a ovarului marit, il aveam mai mare ca al tau si noaptea cand dormeam pe o parte mi se rasucea si provoca acele dureri. mi s-au recomandat f multe lichide pe zi ( 4 litri), proteine , ou, ficat de pui, peste, lactate, suc de rosii , fructe, legume, cereale si am facut si niste perfuzii pt a ajuta ovarul sa revina la normal. la mine sacul s-a vazut la 5 sapt si 3 zile, dar nu e o regula, asa ca nu te speria daca nu l-ai vazut inca.pe bb prima data l-am vazut la 5s di 6 z , avea activitate cardiaca si 2.9mm ( azi, la 6 s si 1 zi bb are 4.4 mm ), dar repet, nu e o regula sa se vada fix in zilele astea.
alinuk, ce trece timpul, azi vb cu gyongyi de tine si ii ziceam ca cred ca ai o burtica mare deja....
gyongyi, concediu placut si relaxant!
adc spune:
Martinel, Carita, de curiozitate va intreb voi cum calculati saptamanile de sarcina? Considerati UM ca fiind data punctiei minus 14 zile?
Daca asta e calculul, la mine s-a vazut la 4s+5z un sac mic (4mm), la 5s+5z sacul gestational avea (9,7mm) si se vedea doar vezicula vitelina, dupa care nu m-am ai dus pana dupa 7 saptamani cand embrionul era mai marisor si abia atunci am vazut si activitatea cardiaca.
In perioada respectiva am rasturnat forumul cautand si eu aceleasi informatii, si am tras concluzia ca si daca se cunoaste exact momentul conceptiei pot fi diferente de cateva zile de la o persoana si alta.
Sarcini usoare in continuare va doresc, si fetelor care se pregatesc sa inceapa multa bafta.
martinel spune:
adc, eu calculez de la data UM, fara sa mai scad nik. de ex UM = 20 mai, deci azi am 6 sapt si 2 zile.d-na dr zice aca azi am 6 sapt si 1 zi, dar asta difera, pot aparea mici diferente, nu e batut in cuie.
viotimis spune:
buna fetelor,
am o intrebare, daca stie cineva ...
pot sa fac histeroscopie cu 1 luna inainte de a incepe stimularea FIV ?
exista vreun risc pentru FIV ?
GeorgianaI spune:
Buna dimineata!
Feteleeeeeee, mai intreb inca o data ca sa fiu sigura:
Daca am avut ET pe 26 iunie, pe 7 iulie ar trebui sa fac BHCG?
Ca al meu husband zice ca vineri si m-a bagat in ceata, nu ca nu as fi varza de emotii, de ganduri si toate cele .
Va pup si bafta multa tuturor.
lyly_mar spune:
Pai are dreptate,vineri esti z12 de la ET.Poti sa il faci si mai devreme cu 1 zi.
Bafta multa!
citat din mesajul lui GeorgianaI Buna dimineata! Feteleeeeeee, mai intreb inca o data ca sa fiu sigura: Daca am avut ET pe 26 iunie, pe 7 iulie ar trebui sa fac BHCG? Ca al meu husband zice ca vineri si m-a bagat in ceata, nu ca nu as fi varza de emotii, de ganduri si toate cele . Va pup si bafta multa tuturor. Georgiana |
carita spune:
citat din mesajul lui martinel adc, eu calculez de la data UM, fara sa mai scad nik. de ex UM = 20 mai, deci azi am 6 sapt si 2 zile.d-na dr zice aca azi am 6 sapt si 1 zi, dar asta difera, pot aparea mici diferente, nu e batut in cuie. |
adc , la fel ca si martinel am calculat varsta sarcinii plecand de la ultima menstruatie , respectiv 31 mai
martinel, la tine daca ultima mentruatie a fost pe 20 mai , ieri nu trebuia sa fii avut 6 saptamani si vreo 5 zile ?
carita spune:
citat din mesajul lui viotimis buna fetelor, am o intrebare, daca stie cineva ... pot sa fac histeroscopie cu 1 luna inainte de a incepe stimularea FIV ? exista vreun risc pentru FIV ? |
viotimis , cred ca trebuie sa iti intrebi exact medicul care urmeaza sa iti faca FIV-ul ; am facut si eu histeroscopie dar cam cu 3 luni inainte de FIV 2 ; la mine s-a vazut si un polip uterin si a trebuit sa il scoata; altfel fara aceasta histeroscopie polipul nu se prea vedea la eco transvaginala