Trombofilia, o cauza a infertilitatii - 59 -

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns tonirro spune:

Buna! Am fost si eu azi la clinica sa-mi fac homocisteina si acidul folic si am luat si rezultatele de la trombofilie - ca aveam doar ce primisem pe mail. Surpriza! MTHFR am nu doar C677T heterozigot ci si A1298C heterozigot ( Factor II G20210A e si el acolo heterozigot) dar nu incapuse rezultatul in pagina. Daca o tin tot asa, pot sa ajung la concluzia ca Clexane 0,4/zi e chiar putin... M-am hotarat, cand ma intorc din concediu am sa fac si PAI si Factor XIII pentru ca vad ca le cam adun. Si oricum, la intoarcere o sa pot face si factor antifXa (nu stiu exact cum se scrie) si poate ma luminez atunci.danezza, angelica, va doresc 9 luni de sarcina linistite si bebei sanatosi!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adyrem spune:

Citat:
citat din mesajul lui danezza

adyrem
parerea mea sa incepi sa iei acidul folic si eventual femibion.

MTHFR C677 Homozigot

Si acid folic si Femibion? Femibionul are 0.4mg acid folic. Elevitul pe care-l iau acum are si el 0.8mg acid folic ...?

gena MTHFR - C677T heterozigota
gena PAI-1 - 675 4G + 844G heterozigote

Mergi la inceput

Referitor la mesajul anterior, nu ar fi trebuit sa-mi dea sa fac Homocisteina? Sau analiza asta se da doar cand ai ambele mutatii MTHFR?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns QiaoBing spune:

adyrem Albu mi-a recomandat doar acid folic 1 la 2 zile si Elevit de pregatire. Tratamentul de la semnatura il am recomandat de dr Uscatescu de la Fundeni. I l-am aratat si si-a dat OK-ul pe el.
Parca fetele care au mers recent la el au primit femibion in loc de Elevit, dar nu imi aduc aminte acum sigur.

---------------------------------------------
MTHFR A1298C, PAI-1 675 4G, PAI-1 844G Heterozigote
sarcini obtinute natural 2000 - extrauterina cu pierdere de trompa, 2007 - chiuretaj terapeutic la recomandarea dr, 2010 - sarcina oprita in evolutie 6-7s, tratament cu Clexane 0,4 1/zi in s6
IA mai 2011 Medlife - nereusita
Tratament actual de pregatire: Femibion1 1/zi, CETEBE+Zn 2/zi, MagneB6 2/zi, Q10 1/zi, Folowise 1/zi, aspenter 2/sapt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns balanta_tm spune:

tonirro, cred ca MTHFR A1298C heterozigot adaugat la mutatiile tale, nu este un motiv ca sa te gandesti ca in momentul asta ai avea nevoie de Clexane >0.4. Pt MTHFR-uri, cred ca f f important este sa iti asiguri B-urile, dar cum iei Acid folic si Femibion, eu cred ca esti acoperita.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui QiaoBing

adyrem Albu mi-a recomandat doar acid folic 1 la 2 zile si Elevit de pregatire. Tratamentul de la semnatura il am recomandat de dr Uscatescu de la Fundeni. I l-am aratat si si-a dat OK-ul pe el.
Parca fetele care au mers recent la el au primit femibion in loc de Elevit, dar nu imi aduc aminte acum sigur.

---------------------------------------------
MTHFR A1298C, PAI-1 675 4G, PAI-1 844G Heterozigote
sarcini obtinute natural 2000 - extrauterina cu pierdere de trompa, 2007 - chiuretaj terapeutic la recomandarea dr, 2010 - sarcina oprita in evolutie 6-7s, tratament cu Clexane 0,4 1/zi in s6
IA mai 2011 Medlife - nereusita
Tratament actual de pregatire: Femibion1 1/zi, CETEBE+Zn 2/zi, MagneB6 2/zi, Q10 1/zi, Folowise 1/zi, aspenter 2/sapt

Off, nu stiu ce sa fac. Ii dau mesaj, poate imi raspunde. Asa-mi trebuie daca am uitat sa intreb ...!
Mult succes Qiao, citesc si subiectul despre FIV, dar inca nu postez acolo pentru ca pana una alta, Albu ne-a recomandat o IA cu 2 proceduri si abia apoi FIV, pe care am sa-l aman pentru anul viitor mai mult ca sigur din lipsa finantelor. Iti tin pumnii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danezza spune:

adyrem

Femibionul il are sub alta forma, sa poata fi mai bine asimilat
chiar daca ai acid folic din mai multe parti, nu-i bai, nu dauneaza
si excesul se elimina prin urina

MTHFR C677 Homozigot

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ileanasi spune:

Danylini, nu m-am ingrasat deloc, de aceea cred eu ca doza actuala e OK, mai ales ca bebeul are avans; oricum ii trimit mail d-nei dr. sa vedem ce zice.

VA pup pe toate

MTHFR 1298 heterozigota, PAI-1 675-4G heterozigota, PAI-1 844G heterozigota, o sarcina oprita in evolutie la 9 saptamani; zilnic Aspenter, acid folic, Vit E, Q10, MgB6, Cetebe, Femibion
INNOHEP 0.35 ml

insarcinata in 10 +

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui danezza

adyrem

Femibionul il are sub alta forma, sa poata fi mai bine asimilat
chiar daca ai acid folic din mai multe parti, nu-i bai, nu dauneaza
si excesul se elimina prin urina

MTHFR C677 Homozigot

Mersi de raspuns.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bettercy spune:

Fetelor, am si eu nevoie de sfatul vostru. Acum locuiesc acum in US.
Am doi copii si am pierdut doua sarcini in ultimii doi ani, mi-au facut analizele genetice( si sotului), hormonale, analiza fizica a uterului si analizele de coagulare a sangelui. Rezultatul e ca am avut un polip pe uter, pe care l-au extirpat, si gena MTHFR - C677T heterozigota. Homocisteina era 10, adica sub 12 limita maxima.Nimic altceva.

Acum doctorul mi-a dat 1400mg de acid folic si vitaminele B6 si B12. El zice ca de luna urmatoare pot sa incerc sa raman din nou gravida si atunci imi va da sa iau si progesteron dupa ovulatie. Chestia e ca mie mi se pare cam putin....el a terminat Harvard-ul si are reputatie buna, dar mi se pare cam putin ce mi-a dat el mie...pot sa incerc sa raman gravida numai dupa o luna de acid folic si celelalte vitamine B?

Este cineva in aceiasi situatie si doctorul i-a prescris ceva diferit?
El zice ca o cauza de avort spontan ar fi putut si polipul care acum nu mai este.

Mergi la inceput