Trombofilia, o cauza a infertilitatii - 59 -
Raspunsuri - Pagina 24
lyly_mar spune:
andradam
hai ca am gasit o mutanta de ac calibru cu mine
ma refer la tipul de mutatii..si mie albu mi-a zis ca doza de 0,4 e suficienta..sunt curioasa ce iti zice uschi de doza ..pt ca stiu ca ea nu pune mare pret pe PAI-uri..ca sunt chestii pe care care le are o gramada de lume.. te astept cu vesti
| Citat: |
| citat din mesajul lui andradam Bine v-am gasit! Sunt o proaspata "mutanta", am MTFHR homozigot si cele doua gene PAI heterozigote (exact ca lyly_mar, dinaintea mea). Inca sunt in faza in care citesc si adun informatii, un pic speriata si ametita, dar nu prea am de ales. Nu am mers pana acum decat la dr. Dragos Albu (pentru infertilitate, ma refer) care mi=a recomandat din start mutatiile si rezultatele m-au lovit. Am avut un avort spontan acum 2 ani si acest amanunt l-a condus catre presupunerea ca as putea avea mutatii de trombofilie. Recomandarea lui a fost doar ca in momentul in care raman insarcinata sa fac Clexane 0.4 si pana atunci tratament cu Femibion si acid folic de 0.5. Nu mi-a spus sa fac analize suplimentare, nu mi=a recomandat sa merg la hematolog. Deocamdata diger informatiile si cred ca voi ajunge si la dna Uscatescu sau Avram cat de curand. Ma bucur mult in schimb ca v-am gasit pe voi, cu aceleasi probleme ca si mine, pentru a avea cu cine sa mai schimb informatii. |
andradam spune:
lyly_mar
Cunosc sentimentul, si eu ma invart pe aici de cateva zile, insa mi-am facut curaj sa scriu doar cand am vazut pe cineva cu fix aceleasi probleme.
Deocamdata noi suntem un pic debusolati. Pe la 30 de ani ne-am hotarat pentru bebe, am trecut prin pierderea aceea de sarcina destul de urata (a fost extrem de repede, abia ne dadusem seama, eram in culmea fericirii.. si pe urma pierdere de sarcina, avort incomplet, chiuretaj, tot tacamul). Apoi am luptat cu o rana pe col care a trebuit vaporizata, am tot mers la doc, ca poate trece cu tratament. In fine, anul trecut am rezolvat, apoi prin august ne-a dat liber la bebe. De atunci nu am ramas si am zis sa mergem sa vedem totusi daca nu e ceva in neregula. Iar Albu ne-a dat din prima toate investigatiile de facut...
Nu stiu exact cand o sa pot ajunge la Fundeni, la serviciu e tare greu cu invoitul. In plus, suntem pur si simplu socati, am mai citit si pe un site ca e bine sa ai macar 2 luni de femibion si supliment de acid folic cand ramai, asa ca, pentru prima data dupa aproape un an de cand incercam, aproape ca m-am bucurat cand au venit "musafirii".
balanta_tm spune:
lyly
, eu de la hematologul de la Viena am inteles ca antiXa trebuie sa fie:
- profilactic: intre 0.05 si 0.5
- terapeutic: intre 0.5 si 1
Ca sa avem un rezultat corect, el zicea ca analiza antiXa trebuie facuta la 2-4 ore de la injectia cu Clexane.
Cred ca noi, mutantele care nu am avut TVP ne inacdram la "profilactic".
andradam spune:
S-ar putea sa va stresez un pic pana cand ma lamuresc si eu ce si cum.
Balanta_tm, tu spui ca mutatia genei PAI este o mutatie serioasa ce poate avea efecte de la neimplantarea embrionului. Si ca doctorul ti-a schimbat imediat doza in cea de .6 cand a aflat despre ea. Dar clexane se da in sarcina. Eu am cele 2 PAI-uri heterozigote (plus MTHFR homozigot). Cum o sa ajung la Clexane (adica la sarcina), daca PAI ul nu lasa embrionul sa se implanteze? Ca in cazul meu s-ar cam explica de ce nu raman prin asta, pentru ca la eco de monitorizare a rezultat ca stau foarte bine pe partea de ovulatie...
Exista tratament si pentru implantarea embrionului?
Va 
ciumpilika spune:
Buna fetelor,
Nu stiu daca ma mai tineti minte, am mai scris acum vreo luna cand descoperisem ca sunt posesoarea unei mutatii de MTFHR A1298C homozigoate. Tot atunci va spusesem ca doctorita mea ginecoloaga mi-a spus ca se poate sa mai pierd sarcini, halal incurajare si mi-a recomadat sa iau FOLLOWISE 1 /zi.
Eu de capul meu, am mai luat si aspenter 1/zi :), o fi bine n-o fi vedem ce zice dr Uscatescu( mi-am propus sa ma duc saptamana viitoare sa mai fac ceva analize sa vedem cum stau cu homocisteina).
Intrebarea mea pentru voi este : la ce medici ginecologi mergeti, in Bucuresti, eu sunt decisa sa imi schimb medicul pt ca nu prea mai am incredere in ea si va rog sa imi spuneti din experienta voastra care medici ginecologi sunt pregatiti pentru urmarirea unei sarcini in cazul riscului de trombofilie asa cum suntem noi ?
Sunt decisa sa mai fac o incercare de a face un al doilea copil, incepand de luna asta dau unda verde.
Doamne ajuta.
Va multumesc frumos
Claudia mami de
David Alexandru 28.01.2008
http://community.webshots.com/album/574024412GQxPWZ
balanta_tm spune:
andradam, eu nu pot concepe natural, ci doar prin FIV. La FIV1 (care a fost unul reusit), am avut Clexane din Z1 de stimulare ovariana; deci cand embrionul s-a implantat, eram sub Clexane de mai bine de 2 saptamani.
In cazul sarcinilor obtinute natural, sunt fete care iau Clexane de la ovulatie incolo sau chiar incep injectiile cu cateva zile inainte de ovulatie. Depinde mult insa de medic, cum considera.
andradam spune:
Balanta_tm, multumesc
!
Uite ca problema clexanului dupa ovulatie nu mi-am pus-o si nici doctorul nu mi-a spus asa ceva. Mi-a spus doar ca stau foarte bine ecografic, am ovulatie si rezerva ovariana si daca nu raman 2 menstre el propune IA. A, si mai am de facut HSG inainte de care imi e cam frica...
Intreba cineva mai sus despre un doctor bun, eu merg la Dragos Albu de la Medlife si mi s-a parut OK pana acum, raspunde la toate intrebarile (cele pe care le pui!), dar nu m-am hotarat inca daca continui sau nu la el (am vazut ca rata de succes pentru FIV / IA e destul de mica la Medlife si, in plus, avand in vedere ca istoricul meu de infertilitate e oarecum scurt - respectiv 8 luni de incercat, ma rog, e adevarat si ca am 33 de ani - nu inteleg de ce nu mi-a adus macar o informatie in plus pentru a putea ramane natural)
anioana2002 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui andradam S-ar putea sa va stresez un pic pana cand ma lamuresc si eu ce si cum. Balanta_tm, tu spui ca mutatia genei PAI este o mutatie serioasa ce poate avea efecte de la neimplantarea embrionului. Si ca doctorul ti-a schimbat imediat doza in cea de .6 cand a aflat despre ea. Dar clexane se da in sarcina. Eu am cele 2 PAI-uri heterozigote (plus MTHFR homozigot). Cum o sa ajung la Clexane (adica la sarcina), daca PAI ul nu lasa embrionul sa se implanteze? Ca in cazul meu s-ar cam explica de ce nu raman prin asta, pentru ca la eco de monitorizare a rezultat ca stau foarte bine pe partea de ovulatie... Exista tratament si pentru implantarea embrionului? Va ![]() |
aceasi problema o am si eu...si ma intreb exact ca si tine daca din cauza neimplantarii embrionului nu raman...la mine in septembrie se fac deja 2 ani de incercari
si o sa incep cu inseminarile din toamna.inainte sa incep o sa ma duc la fundeni sa vad ce imi recomanda doamna doctor dar trebuie sa vb si cu ginecologul ca inca nu am ajuns la el de cand am descoperit mutatiile...
Beatrice1982 spune:
fetelor iar va stresez.........
luna asta nu a luat sister anticonceptionale si chiar daca au vut grija si contace din an in paste, a ramas gravida, cred, are o liniutza pala................acu ce sa si facem?
a zis Kovacs, ca sa ia utrogestan vaginal 2x200mg, si aspenter 80-100mg/zi...
a asteptat ciclul ca sa poata incepe analizele si nici un cilcu nu a venit....
intrebarea mea este:
care este cea mai importnta analiza pe care o poate face sa vada daca are trombofilie sau nu...
tre sa caut mesajul anterior in care am scris ce i-a recomandat Kovacs...dintre ele pica histeroscopia, an. hormonale si nu stiu mai ce....caut si revin cu lista.......
si daca stiti si imi puteti spune ce sa faca urgent, sa vada ce si cum...........pleaseeeeeeeeeeeeeeeeeeee

Bea, mamica fericita de
Ivan(14.01.2010) si
18+ cu
Adam
Doamne ajuta!
Beatrice1982 spune:
-intre ziua 2-4 al ciclului menstrual, sa faceti FSH,LH, estradiol, TSH, PRL.
-anticorpi/antitest anti TPO, HbAc1
-histeroscopie
-cariotipul la ambii soti
-factor V Leiden, Prototrombina, mutatii MTHFR, anticorpi anticardiolipinici si anticorp lupic
astea sunt
Bea, mamica fericita de
Ivan(14.01.2010) si
18+ cu
Adam
Doamne ajuta!