Trombofilia, o cauza a infertilitatii - 59 -

Raspunsuri - Pagina 23

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns MeAlex spune:

Bytzi, asa e, la Fundeni se face doar LA, deci nu ai siguranta ca ai SAFL...mai mult, LA-ul creste in infectii...o carie mica, niste nisip pe care il elimini atunci...eu am patit asta (eram dupa o extractie dentara).
A fost o discutie pe forum despre MTHFR, care este mai complicata, dar nu mai stiu exact.

Din cate am vazut eu, aproximativ toate fetele care au MTHFR, hetero sau homo, iau complex de vitamine B in concentratie mai mare (Medyn sau Femibion), nu doar acid folic.
Asta scrie si pe site-ul Synevo, ca MTHFR este considerat factor trombofilic doar daca este in forma homozigota si se asocieaza cu cresterea secundara a homocisteinei. Dar mai scrie si ca forma heterozigota provoaca pierderi de sarcina. La fel scrie si despre mutatiile genei PAI.
Stiu persoana cu MTHFR homo care au facut heparina, stiu o alta persoana cu MTHFR heteor care a luat aspenter, iar heparina a facut dupa sapt 30...mai stiu o persoana care are PAI hetero si MTHFR hetero si incepe heparina in sapt 36...
Eu am insistat sa imi promita ca imi va da heparina...nu au convins-o pe dr. Uscatescu din prima MTHFR-ul meu hetero si PAI homo...atunci i-am aratat rezultatele de la ex. anatomopatologic (unde scria ca erau zone de necroza si a zis ca asta nu e inregula)...i-am zis ca am luat 5 ani anticonceptionale...ca am probleme in familie: infarct, stop cardiac, accident cerebral si varice...si a zis ca imi da de la inceput...

Ai putea sa ii scrii dr. Uscatescu si sa ii expui frumos problemele tale, cat mai detaliat si sa intrebi ce tratament ti-ar da si daca ar fi bine sa faci analizele si la Fundeni (si sa faci si la Synevo restul analizelor pt mutatii.

Gena MTHFR, mutatia C677T heterozigot, Gena PAI, mutatia 4G/4G homozigot
2 sarcini oprite in evolutie la 7 s, respectiv la 9 s

Tratament pregatire sarcina: Femibion1 1/zi, CETEBE 1 g/zi, MagneB6 2/zi, Q10 1/zi, Folowise 1/zi, aspenter 1 la 2 zile
pentru

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flyhigher77 spune:

bytzi eu am ambele mutatii MTHFR heterozigote si am inceput heparina abia in sapt 28, pana atunci am luat aspenter, femibion, vit c, acifol 5mg, desi am insistat pentru heparina. Din experienta proprie, pot spune ca dr U ajusteaza tratamentul in functie de ce iese la analize la fiecare vizita la Fundeni, precum si in functie de evol. bebelusului, mi-a cerut permanent o echo recenta. Probabil ca daca evol. copilului n-ar fi fost normala, am fi trecut pe heparina.
qiao, mealex, vali, vio absolut toate fetele!

35+ cu

Gena MTHFR mutatia C677T–genotip heterozigot si mutatia A1298C –genotip heterozigot

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MeAlex spune:

Sincer, cred ca mie mi-a zis ca imi da heparina asa...ca eram eu crizata...probabil ca tot cu Aspenter voi incepe sarcina si apoi, in functie de analize si de eco voi face Clexane.

Eu sunt DPO 1...sa speram ca vom vedea liniute duble luna asta...

fetele si sa aveti io un weekend frumos !

Gena MTHFR, mutatia C677T heterozigot, Gena PAI, mutatia 4G/4G homozigot
2 sarcini oprite in evolutie la 7 s, respectiv la 9 s

Tratament pregatire sarcina: Femibion1 1/zi, CETEBE 1 g/zi, MagneB6 2/zi, Q10 1/zi, Folowise 1/zi, aspenter 1 la 2 zile
pentru

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flyhigher77 spune:

MeAlex Doamne ajuta!

35+ cu

Gena MTHFR mutatia C677T–genotip heterozigot si mutatia A1298C –genotip heterozigot

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danezza spune:

MeAlex tinem pumnii sa iasa
toate fetele
saptamana viitoare nu stiu cat voi putea intra ca sunt plecata
sa ne auzim cu bine
sa aveti grija de burtici si de bebici

PS: in 7 sapt
Doamne ajuta

MTHFR C677 Homozigot

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flori_m spune:

Citat:
citat din mesajul lui flori_m

Salutari fetelor!

Am primit rezultatul analizelor si se pare ca sunt si eu o mica "mutanta":
- aTPP: 29 ( <40 )
- ac.anticardiolipinici IgG: 2.8 (negativ: <20)
- anticoagulant lupic: negativ
- antitrombina III: 93 ( >80 )
- proteina C: 126 ( 70-130 )
- proteina S: 52 ( 55-140)
- mutatia fact.V Leiden: negativ
- mut. protrombinica (fact.II): negativ
- gena MTHFR: mutatia C677T negativ
mutatia A1298C: genotip homozigot

Nu am facut APCR, INR, homocisteina, mut.factorului XIII si PAI, nu mi-au fost date de dr. si nici nu as mai fi avut acum bani. Analizele au costat 993 lei la Synevo ( profil trombofilie ereditara II -770 lei si restul separat)

Inca nu am ajuns la doctor, abia azi am primit analizele. Ce parere aveti? E ok proteina S mai mica in mutatia prezenta? Ce tratament credeti ca imi este necesar?

tuturor!

May3, multumesc ptr. raspuns. Cred ca la mutatia mea v-a trebui anticoagulant. Eu la ultima sarcina am luat aspenter dar abia cu o sapt. inainte sa o pierd. Voi vedea ce spune si dr. ginecolog dar as vrea sa consult si unul hematolog.

balanta, da-mi te rog un raspuns. Si eventual recomanda-mi un dr. hematolog in Tm.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns balanta_tm spune:

flori, pt deficienta de protiena S + MTHFR A1298C cred ca va fi nevoie de Clexane, nu doar de Aspenter. De asemenea, daca mai poti face un efort financiar, ar fi bine sa faci in ordinea asta: homocisteina, gena PAI, si mutatia factorului XIII (APCR si INR cred ca poti sa le sari).
Hematolog bun in Timisoara eu nu cunosc. Am fost la dr Rodica Mihaecu si la dr Hortensia Ionita si nu am fost multumita. De dr Ionita am fost multumita pana cand a inceput sa ma intrebe inistent: "dar dr de la Viena ce zice, ce doza de Clexane crede ca ai nevoie?" si daca ala zicea 0.6, zicea si ea la fel . Ea este f amabila, insa nu mi se pare ca ar fi specializata pe trombofilii obstericale.
Sa stii insa ca eu am niste standarde f ridicate in privinta medicilor, fiindca m-am invatat cu cei de la Viena si am inceput sa emit pretentii prea mari la cei din TM, asa ca poate nu sunt cea mai potrivita persoana sa iti raspunda la intrebarea cu hematologul.
Cine este ginecologul tau?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns balanta_tm spune:

Citat:
citat din mesajul lui bytzi

Spuneti-mi va rog ,MTHFR C677T heterozigot este mai "grava" decat A1298C hetero ? caci cunosc pe cineva care are doar aceasta mutatie si dr U i-a dat heparina,restul analizelor din pachetul 2 de trombofilie si SALF erau ok.Medicul meu zicea ca pt MTHFR A1298C hetero rec acifol de 5 mg.
Dr Dracea zicea undeva ca MTHFR este considerat factor trombofilic doar daca este in forma homozigota si se asocieaza cu cresterea secundara a homocisteinei si ca PAI 1 este un factor nedovedit.Am observat ca gena PAI este la fel de raspandit in populatie ca gena MTHFR.
Deci nu este nimeni care are aceasta gena prezenta si care face heparina!?Ma gandesc ca daca iese si SALF ok(caci PAI si Factor VIII sigur nu le mai fac caci nu am cu ce)nu cred ca mai are rost sa mai cheltui banii sa ajung la Fundeni.

bytzilinule, da, MTHFR C677T heterozigot este mai grava decat A1298C hetero.
PAI1 o fi nedovedit pt doctorii din Romania, dar pt cei de prin Vest este un motiv de ingrijorare. Eu initial aveam in schema Clexane de 0.4 pt MTHFR C677T + mutatia protrombinica. Apoi am facut si gena PAI1 care a iesit homozigota pt alela 4G/4G; dr m-a trecut instant pe Clexane de 0.6 pt aparitia PAIului, explicandu-mi ca este o mutatie serioasa ce poate avea efecte de la neimplantarea embrionului (din cauza vascularizarii insuficiente a uterului) pana la impiedicarea formarii placentei sau a formarii de cheaguri in placenta (de la caz la caz).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lyly_mar spune:

Hello fetele
Eu am facut FIV la Budapesta -nereusit si dr nu mi-a dat prog injectabil pt ca nu e compatibil cu trombofilia(am MTHFR 677 homo si PAI -amabele heterozigote).Perioada pana beta am stat stresata ca nu e buna doza de clexane :0,4 ,ca e insuficienta...am facut antifaxa in z10 de ET si mi-a iesit 0,32,uschi a zis ca buna si sa continui cu ea...sincer am o indoiala ca a fost buna doza,nu stiu ...dar pt MTHFR 677 homo si 2 PAI-uri hetero(care fac cat un homo),eu nu sunt convinsa ca doza de 0,4 clexane e buna,mai ales cd vad ca voi luati de 0,6.Am intrebat-o si pe dr Avram de la Medcenter,care mi-a zis ca PAI-urile hetero nu sunt o problema,ca o gramada de lume are..si ca pot lua prog injectabil dc am trombofilie,ca estrogenul e problema dc ai trombo...si ca tratmentul cu femibion si aspenter,vit E ,vit C nu se ia tot timpul,doar 10 zile pe luna,ca nu pot lua non-stop!!!doar la stimulare se ia .. .si ca antifxa nu f relevanta pt stbilirea dozei corecte de clexane,ca pt mine doza de 0,4 e corecta,ca se da intre 50-90 de kg(eu am 57 de kg).Hai ca m-a lungit...ideea e ,dc voi credeti ca doza de 0,4 de clexane e buna pt MTHFR 677 homo si ambele PAI-uri hetero ,ca faza cu 10 zile de tratament pe luna ,eu nu cred ...si nu stiu ce analize sa fac, ca vad dc doza de clexane e OK(in afara de antifxa)
si bafta multa la toate fetele!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andradam spune:

Bine v-am gasit! Sunt o proaspata "mutanta", am MTFHR homozigot si cele doua gene PAI heterozigote (exact ca lyly_mar, dinaintea mea).

Inca sunt in faza in care citesc si adun informatii, un pic speriata si ametita, dar nu prea am de ales. Nu am mers pana acum decat la dr. Dragos Albu (pentru infertilitate, ma refer) care mi=a recomandat din start mutatiile si rezultatele m-au lovit. Am avut un avort spontan acum 2 ani si acest amanunt l-a condus catre presupunerea ca as putea avea mutatii de trombofilie.

Recomandarea lui a fost doar ca in momentul in care raman insarcinata sa fac Clexane 0.4 si pana atunci tratament cu Femibion si acid folic de 0.5. Nu mi-a spus sa fac analize suplimentare, nu mi=a recomandat sa merg la hematolog.

Deocamdata diger informatiile si cred ca voi ajunge si la dna Uscatescu sau Avram cat de curand.

Ma bucur mult in schimb ca v-am gasit pe voi, cu aceleasi probleme ca si mine, pentru a avea cu cine sa mai schimb informatii.

Mergi la inceput