Trombofilia, o cauza a infertilitatii - 59 -
Raspunsuri - Pagina 19
adrianaady spune:
Zanica deja sughite bobita
Trebuie sa recunosc ca citesc cu asa multa placere toate aceste lucruri frumoase legate de sarcina, sunteti si tu si Balanta
dovada ca se poate.
balanta_tm spune:
Lasa georgia, ca se invata sa spele si WCul (eu am vrut sa luam femeie la curatenie cand am fost gravi, dar el nu a vrut, ca e prea orgolios). Si al meu ma ajuta, dar avand in vedere ce job solicitant are si cate ore sta la lucru, il mai iert cand sunt negravida
.
Da, a sughitat mazariche 
QiaoBing spune:
pai eu i-am intrebat pe toti dr endocrinologi (din sept pana acum am fost la 4 inclusiv renumitul prof coculescu) daca valoarea asta a tsh influenteaza cu ceva sarcina sau procedura de fiv si toata lumea mi-a zis ca nu, avand in vedere ca toate celelalte sunt in limite. doar Albu de fiecare data cand se uita pe dosar si il vedea ma intreba daca am fost la endocrinolog si ce mi-a zis, dar altceva nu a comentat, cum ca nu mi-ar face IA sau FIV cu el asa.
si cu el asa micut am ramas insarcinata natural in oct (in sept a fost 0.2507)
o sa plec cu sorcova 

---------------------------------------------
MTHFR A1298C, PAI-1 675 4G, PAI-1 844G Heterozigote
sarcini obtinute natural 2000 - extrauterina cu pierdere de trompa, 2007 - chiuretaj terapeutic la recomandarea dr, 2010 - sarcina oprita in evolutie 6-7s, tratament cu Clexane 0,4 1/zi in s6
IA mai 2011 Medlife - nereusita
Tratament actual de pregatire: Femibion1 1/zi, CETEBE+Zn 2/zi, MagneB6 2/zi, Q10 1/zi, Folowise 1/zi, aspenter 2/sapt
balanta_tm spune:
Da, ai ramas insarcinata cu TSHul asta, insa ai pierdut sarcina. Poate fi din cauze cumulate: tiroida + trombofilie.
Pai da, la unii endocrinologi li se pare ca n-are nimica daca ai asa un TSH mic
, ca ei n-au prea citit despre endocrinologia reproductiva.
Dupa ce mi-a reusit FIVul, dr meu mi-a spus clar ca in sarcina TSHul trebuie sa stea in limitele 1-2; m-a pus sa il fac lunar...
Iar despre schimbat dr-ilor, stiu si eu cum este: sunt la ginecologul cu nr 11 in Timisoara...Iar aia celebrii de aici erau sa ma distruga in sensul ca m-au lasat sa cred ca bebe este sanatos. Am ajuns la concluzia ca uneori e bine sa cautam medici mai tineri si mai putin cunoscuti, ca unii din ei isi dau interesul.
simonia spune:
QiaoBing, MEDYN are numai B-uri parca.
cum sa fac sa imi creasca endometrul? are doar 6 mm
LA pozitiv, PS la limita inferioara, Mutatia factor XIII heterozigot, MTHFR-mutatiile C677T si A1298C ambele heterozigote, o sarcina oprita la 10 saptamani, un FIV nereusit
Miha3 spune:
va rog sa-mi spuneti cum le convingeti pe farmaciste sa depaseasca plafonul ala de 300 ron pe o reteta, de exemplu clexane de 0.6. E vreo hartie pe care pot sa o listez de undeva?
Multumesc!
floaredemac spune:
Balanta, tu esti o luptatoare si un exemplu. Am suferit alaturi de tine si de Felix, m-am gandit mult la voi si l-am rugat pe Cel de Sus sa va ajute sa fiti puternice. Sunt convinsa ca va fi bine de data asta si ca vei avea un bebe sanatos, chiar daca Albert va fi totdeauna in sufletul tau.
Noi suntem bine, crestem... mami e un pic paranoica si cauta nod in papura, dar bebelina nu o baga in seama.![]()
Miha, vezi ca in paginile anterioare s-a discutat despre asta, chiar eu am pus un link util. Bafta!
http://salveazavieti.ro/858/doneaza.html
georgia_c spune:
QiaoBing, n-am nimik cu "renumitul" dar zau daca ma incanta cat e el de renumit daca te-a trimis acasa cu asa tsh; pe mine ma seaca pe suflet astia care zic sa vii la control peste 5 ani , ca apoi daca te duci peste 2 luni cu problema agravata sa zica ca ai venit prea tarziu , si ca esti o delasatoare ca nici macar un pap pe an nu faci ..asa ca fugi cat poti de renumiti ca mie din renumiti mi se trag bubele
sa-ti povestesc ca la IA pe care am facut-o in ungaria la TSH marit mi-a zis ca nici nu vrea sa auda de procedura pana nu se normalizeazar TSH...si sa ma duc urgent la endocrinolog in ungaria ...
pei ce tratament sa-ti dea albu micuta , ca doar el nu e endocrinolog , doar se mira si ..din pacate cam atat..
sa-ti spun ca drita mea mi-a vazut TSH de acum care era de 3.42 si mi-a zis e mare pt sarcina
deci relax, nu te duce cu capul ca nu asta e interesul .. rezolva problema 
flaoredemac , desi poate stii , felix e in "recuperare" , sa zic ca e oarescum mai binisor
fetele scuze pt off topicul cu endocrinologia , dar zau ca mi-au sarit penele de pe mine , caci tiroida e una din of-urile mele
Coincidenta este felul lui Dumnezeu de a ramane anonim
Albert Einstein
Ruxandrada spune:
Va pup pe toate, mutante dragi! Chiar daca nu am mai reusit sa scriu, v-am citit cu constiinciozitate si cu dor...
Va tin din suflet pumnii tuturor si ma bucur pentru toate burticile carese inmultesc pe-aici, slava Domnului! Si sunt tare fericita pentru luptatoarele care gasesc puterea sa o ia de la capat! ( Balanta, 
)
Sper sa nu se supere nimeni ca raspund aici chestiunilor legate de endocrinologie, dar eu sunt Stan PAtitul, asa ca nu m-am putut abtine! Am mai scris si la PCOS, si aici, anul trecut cred, sunt , din pacate, "veche" in ale evidentelor endocrinologilor, ca si multe dintre voi, am bajbait mult pana am gasit un endocrinolog bun, dar mi s-a subliniat de fiecare data ca tiroida are un maaare rol in sarcina . Eu am fost victima unui tratament eronat in urma caruia m-am ales cu Hashimoto ( la ultimul control din 23 mai mi s-a dat vestea cea mare- tioida mea a ramas cu un lob, si acela stafidit, probabil ca o sa dispara cu timpul), iar asta a gravat situatia, pentru ca TSH-ul trebuia tinut strict sub control, avand in vedere ca variatiile de valoare afecteaza fatul. Eu l-am tinut in jur de 1,2-1,3 cu Euthyrox 100 1/zi, o doza destul de mare, dar mi s-a atras atentia ca era singura sansa de a putea duce lucrurile la bun sfarsit. Imediat dupa nastere am reluat , la indicatia dr. Albu , tratamentul pentru tiroida , fiindca e importanta doza si in cursul alaptarii. Corelat cu analiza TSH, am facut de fiecare data ATPO ( titrul de anticorpi), in egala masura important pentru bunul mers al sarcinii. Dupa primele doua pierderi de sarcina mi s-a spus ca unul dintre motive a fost si faptul ca nu s-a ajustat tratamentul in functie de "noua stare" a organismului. Complicatiile au derivat din PCOS si trombofilie...
Din fericire, dr.Albu a fost extrem de atent cu valorile TSH (mi-a cerut sa fac dozarea la 2 saptamani in primul trimestru, apoi lunar).
Le cer scuze fetelor pentru off-topic, dar m-am gandit ca poate le sunt de folos celor pe care le intereseaza subiectul.
Va imbratisez pe toate din tot sufletul!

stefy13 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui QiaoBing fetele, am si eu o problema. am fost ieri la endocrinolog pt ca tsh-ul meu a scazut la jumatate, el fiind oricum sub limita. dr mi-a zis sa ma uit daca ceva din ce iau are iod si sa elimin. singurul cu iod este femibionul. aveti idee cu ce il pot inlocui si sa aiba si metafolin ? ![]() --------------------------------------------- MTHFR A1298C, PAI-1 675 4G, PAI-1 844G Heterozigote sarcini obtinute natural 2000 - extrauterina cu pierdere de trompa, 2007 - chiuretaj terapeutic la recomandarea dr, 2010 - sarcina oprita in evolutie 6-7s, tratament cu Clexane 0,4 1/zi in s6 IA mai 2011 Medlife - nereusita Tratament actual de pregatire: Femibion1 1/zi, CETEBE+Zn 2/zi, MagneB6 2/zi, Q10 1/zi, Folowise 1/zi, aspenter 2/sapt |
QiaoBing exista Femibion fara iod .... vezi aici http://www.femibion.de/schwangerschaft-1-ohne-jod.html
Mutatia protrombinica G20210A - genotip heterozigot
Factor antinuclear pozitiv
OATS girl
FIV 1 +ICSI la Kinderwunschzentrum Mittelrhein Neuwied Germany, martie 2009 nereusit
FIV 2+IMSI Germany, feb 2010 nereusit, hiperstimulare severa
FET mai 2010 nereusit
sarcina obtinuta natural
+ 28