Nu reusesc sa slabesc!!!!!!!!

Nu reusesc sa slabesc!!!!!!!! | Autor: Isabel79

Link direct la acest mesaj

Salut!
Am nascut acum mai bine de 3 luni,mai exact pe 4 martie,al doilea copil.De atunci,ma tot chinui sa slabesc.Mananc salate,nu mananc prajeli,mancare gen fast food,de multe ori de la gustarea de dupa-amiaza nu mai mananc pana a doua zi.De o luna ma duc si la sala de 3,4 ori pe saptamana cate o ora jumate.In luna asta de cand am inceput sa ma duc la sala am dat jos doar 2 kilograme.Recunosc ca mai cad in pacat cu cate ceva dulce sau inghetata .Ca nu ma pot abtine parca sunt obsedata.Voi cum ati mai facut?Chiar as vrea sa incerc si niste pastile de slabit,ceva gen Xenical ,care stiu ca sunt foarte puternice dar macar sa aiba efect.Ca nici nu va spun cate kile am acum ca mi-e si rusine!!!!!Voi ati luat pastile de slabit?Au avut efect?Eu nu alaptez deci as putea lua orice.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mel_g spune:

Ce ai mancat astazi ?

Imediat dupa ce am nascut ( tin sa-ti preciez ca am alaptat copilul integral pana la 1 an si jumatate) am avut urmatorul regim:
Dimineata: un pahar de lapte in care puneam o lingura de miere si doua linguri de cereale integrale.
Ora 11 : o banana
Pranz: o pulpa de pui cu legume fierte cand era bb mic si crude cand am scapat de colici
Seara: pui sau peste sau legume

Incearca sa nu mananci dulciuri aprox o luna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

Ce faci la sala? Tragi la fiare sau faci cardio? Daca tragi la fiare pui muschi care sunt mai grei decat grasimea. Eu iti recomand cardio, daca au clase, mie imi plac clasele de combat sau boxing, arzi cam 4-600 calorii, sau poti sa alergi.

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chatonel spune:

Suprima piinea, fainoasele de orice fel, grasimile, dulciurile si alcoolul si ai sa slabesti.
Eu nu am facut regim dupa nastere pt ca am alaptat si am slabit natural.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

Citat:
citat

cand esti invatat cu un anume fel de a manca, e destul de greu sa renunti brusc. si nici nu e indicat. pentruca mereu gandul iti va sta la ceva dulce, la mancarea intrezisa.
inceara sa te disciplinezi putin cu ceea ce mananci. poti manca ceva dulce, dar cu masura. asa reduci putin cate putin consumul de dulce. poti inlocui cu fructe.
pastile de slabit in nici un caz. nu te ajta deloc, ba mai rau iti fac. mai sunt subiecte de gen aici. citeste-le.

VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA
Speranta si incredere pentru David
~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Burtocika spune:

Pastile de slabit NUUUUUUU !!! Esti tanara si poti slabi doar cu regim, chiar dac ti se pare ca nimic nu da rezultate deocamdata ...

Eu am slabit 20 kg in 6 luni cu un regim dat de nutritionist (si supravegheat). Dar sa stii ca n-am mancat dulciuri ... mai scapam din cand in cand, dar rar si putin.

Da si tu mai multe detalii despre ce mananci intr-o saptamana, de exemplu, ce-ti place sa faci / sa nu faci (eu de exemplu nu gatesc aproape deloc), ce diete ai mai tinut si cu ce rezultate ... si poate reusim sa te indrumam spre dieta cea mai potrivita pt tine ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alinutza1979 spune:

Citat:
citat din mesajul lui kariguld

Citat:
citat

cand esti invatat cu un anume fel de a manca, e destul de greu sa renunti brusc. si nici nu e indicat. pentruca mereu gandul iti va sta la ceva dulce, la mancarea intrezisa.
inceara sa te disciplinezi putin cu ceea ce mananci. poti manca ceva dulce, dar cu masura. asa reduci putin cate putin consumul de dulce. poti inlocui cu fructe.
pastile de slabit in nici un caz. nu te ajta deloc, ba mai rau iti fac. mai sunt subiecte de gen aici. citeste-le.

foarte corect si total de acord!
Tot ce a scris kariguld mai sus am testat eu! De la inghetata la 500g am trecut la una mai mica pe care o portionam in 2 sau 3!
Un prim pas este sa nu cumparati dulciuri in cantitati industriale, mai bine putin si bun!

Mamicile cu copii mici au ca scuza copii, insa e bine de stiut ca nici copiilor nu le fac bine dulciurile cu zahar rafinat, margarina si E-uri! Incercati sa inlocuiti dulcele sintetizat cu dulce natural (fructe).
Tin minte ca pe timpul lui Ceasca era criza de ciocolata, se statea la coada ore in sir pentru 1-2 bucati; maicamea imi datea 2 cubulete/zi sa lungeasca din ciocolata aia cat mai mult!
Acum daca avem pe toate drumurile nu trebuie sa mancam in cantitati industriale!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Delidana spune:

Doua kg pe luna e foarte bine, nu inteleg de ce atita panica. Eu as fi fericita sa scap de 2 insa recunosc ca urasc dietele si desi maninc sanatos pe cit posibil mai calc pe alaturi cu ceva dulce.
Sfatul meu e sa mergi in continuare la sala si incet incet se vor duce si kg.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Isabel79 spune:

Multumesc fetelor de raspunsuri.O sa incerc sa raspund cat de cat la toate.Deci,eu o dieta propriu-zis nu tin,doar incerc sa nu mai mananc seara dupa 18.In zilele cand ma duc la sala reusesc si nu mananc nimic,eventual un mar daca ma chinuie stomacul tare,dar cand stau acasa si gatesc pt sot si baiat ma pun la masa cu ei,nu mananc mult dar mananc.Si se pune inapoi tot ce cu greu reusisem sa dau jos mergand la sala.Am incercat sa ma abtin sa ma duc la plimbare cat stau ei la masa etc,dar ma intorcem cu o foame ca de cateva ori ma bagam cu capul in dulapuri sau in frigider si mancam ce-mi pica in mana(SEARA) adica un croissant cu crema de ciocolata ori jeleuri ori chec,dulciuri exact.Porcarii!Apoi ma simteam vinovata de parca as fi facut cine stie ce.Cred ca sufar de mancatul compulsiv,am mai citit pe net,pe undeva de asa-ceva,adica cand imi vine manac ce apuc,ce-mi iese in cale si pana ma satur.In ultimul timp asta mi s-a intamplat destul de rar.De-aia va intrebam de ceva pastile poate cu ele reuseam sa mai suprim nebuneala asta.Chiar dati-mi un link ceva unde s-a mai discutat de pastile.Eu dupa ce am nascut primul copil,la un an,am luat niste pastile chinezesti de ce sa nu recunosc vreo 3 luni si am slabit vreo 6 chile,dar n-am renuntat la nimic,deci mancam dulciuri oricand aveam chef plus ca mergeam si la munca si am o munca destul de grea,munca fizica,muncitoare intr-o fabrica de usi si ferestre in Italia.
Asa!La sala nu trag de fiare,fac cardio si exercitii pt coapse,picioare ,brate,abdomene,mi-a facut instructorul un set de exercitii anume pt mine si pt a slabi dar mi-a spus si el detsul de clar ca daca nu sunt atenta la alimentatie degeaba fac sala.Cred ca cel mai bine ar trebui sa ma duc la un nutritionist sa-mi dea o dieta stricta sa ma tin de ea si sa merg in continuare la sala."Burtocika",felicitari pt cele 20 kg pierdute!Cam atat ar trebui sa dau si eu jos.A fost greu sa tii dieta?
Problema e ca trebuie sa gasesc,nu neaparat timp,ca timp am ca sunt in concediu de maternitate pana in noiembrie,dar cineva cu cine sa las copiii sa ma pot duce la doctor.Noi locuim in Italia si nu avem pe nimeni aici,doar prieteni care lucreaza si toata ziua.La sala ma duc seara cand vine sotul de la munca si sta el cu copiii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Isabel79 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Burtocika

Pastile de slabit NUUUUUUU !!! Esti tanara si poti slabi doar cu regim, chiar dac ti se pare ca nimic nu da rezultate deocamdata ...

Eu am slabit 20 kg in 6 luni cu un regim dat de nutritionist (si supravegheat). Dar sa stii ca n-am mancat dulciuri ... mai scapam din cand in cand, dar rar si putin.

Da si tu mai multe detalii despre ce mananci intr-o saptamana, de exemplu, ce-ti place sa faci / sa nu faci (eu de exemplu nu gatesc aproape deloc), ce diete ai mai tinut si cu ce rezultate ... si poate reusim sa te indrumam spre dieta cea mai potrivita pt tine ...
Fain ca nu gatesti,eu m-am saturat de gatit.In fiecare zi pranz,cina,ciorbe,tocanite,paste,pizza ,clatite etc de toate ca am mancaciosi in casa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Burtocika spune:

Sa stii ca mie mi-a fost imposibil sa tin regim cat am stat acasa cu bb ... Eram ca tine, mancam compulsiv si numaa iporcarii, ca daca nu gatesc mancam ce gaseam "de gata" = pizza, shaorma, patiserie, dulciuri, sandvisuri, exact ce nu trebuie ! Sotul manca la servici si venea mancat, asa ca n-aveam grija lui, iar pt copil faceam piureuri sau ii dadeam borcanele, ca altceva nu prea vroia.

Dupa ce am revenit la servici, la un program cat de cat regulat si fara tentatii prin frigider, am reusit sa ma tin de regim. Am incercat si singura, dar nu mi-a reusit prea bine, ma ploictiseam dupa 2-3 saptamani de mancat gratare cu salata ...

Ce a functionat la mine pana la urma:
- mese regulate, la aceleasi ore: 3 mese principale + 2 gustari; nu sari peste mese, poti manca si dupa ora 18 (eu aveam o foame in mine de muream la ora aia, mai ales ca atunci veneam de la servici)
- NU FACI FOAMEA !!! pt ca de foame faci prostii, adica mananci ce-ti pica sub ochi si dupa aia te simti vinovata
- micul dejun + gustarile erau aceleasi toata saptamana
- la micul dejun: 2 felii paine integrala + sunca de pasare slaba / iaurt + cereale / 2 felii paine integrala + o cutie branzica de casa (sau branza de vaci cu 0% grasime)
- gustarea 1 = 2 caise / 2 piersici / 2 mere / 1 banana mica (asta mai tarziu, dupa ce ai mai slabit) / 2 portocale / 2 mandarine / 2 felii pepene galben
- pranz: carne pasare / vita fiarta sau fripta + salata de legume crude / legume la aburi / mancare de fasole verde (dietetica, adica fara slanina sau ulei, maxim o lingura de ulei) / mancare de varza / mancare de mazare (mai tarziu) ; NU morcovi fierti sau cruzi; din 7 zile ale saptamanii, in 2 inlocuiesti carnea cu lactate (branza dietetica, brinzica de casa, telemea 0% etc.) sau peste, daca-ti place.
- gustarea 2 = iaurt / branzica de casa / 1 fruct / 1/2 cana seminte (nuci, alune, migdale)
- cina: mancare de ciuperci + salata rosii / 1-2 cartofi copti sau fierti + salata varza / rosii cu salata de vinete / sufleu de legume (conopida / broccoli / fasole verde) + branza dietetica / gratar + salata varza / salata legume + branza dietetica

Cam asta, in mare. Ideea este sa variezi, ca sa nu te plictisesti si sa-ti asiguri necesarul de vitamine si energie. Si sa ti le pregatesti din timp, ca sa nu te prinda foamea nepregatita si sa dai iama prin frigider, unde nu gasesti decat lucruri "interzise".
La inceput e bine sa fii cat mai stricta, pe urma iti mai poti permite si cate o "abatere" - un croissant, o inghetata, un dulce, ma rog, ce poftesti tu ...

Irina (2006) si 32+ cu
www.goblenpartner.webs.com" target="_blank">mai coase cineva goblen ?
www.dealemele.webs.com" target="_blank">cartile copilariei mele

Mergi la inceput