Mamici de pitici hraniti cu lapte praf

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns tomaca spune:

Baietelul meu a mancat LP de la inceput caci n-am avut voie sa-l alaptez.
A mancat humana 1 pana la 1 luna si jumatate dupa care l-am schimbat pe humana anti-regurgitare ca avea reflux. Dar manca mult. Ajunsese la o luna sa manance 160 ml. Doctorita a zis ca din cauza de reflux. Asa ca am schimbat pe formula AR cu indicatia sa-i dau exact cat scrie pe cutie pentru varsta lui si sa-i dau din 3 in 3 ore. Asa am facut si dupa o luna de chin, ca dupa 2 ore incepea sa planga iar de foame si il tineam cat puteam pana la 3 ore, n-am mai rezistat si intro seara i-am dat mai mult lapte decat scria pt varsta lui. SI copilul meu s-a intors iar la somn de 6 ore legate noaptea.
CHiar daca i-am dat mai mult lapte (depasea un litru pe zi) nu a mai facut reflux. Eu am fost f multumita de humana, chiar daca toata lumea imi zicea de Nan, am mers pe mana pediatrei.
Tudir a fost un mancacios de la inceput, a luat in trimele 3 luni peste 1 kg pe luna. L-am adus acasa cu 3.6 kg iar la 3 luni avea 7 kg. S-a constipat putin dar am rezolvat repede cu MILCHZUCKER de la Humana, iar de la Humana 2 n-a mai fost nicio problema.
Diversificarea a fost usoara, a mancat orice.
Am inceput cu legume, apoi fructe coapte (din cauza de reflux) caci fiind mai mai voinic nu i-am dat cereale decat spre un an, dar putin in fructe.
Nu este gras, doar zdravan, muschii tonici si tari asa ca de dropie cum se zice in popor, dar nu-i curg burtile. Nici acum nu-i dau paste, dat ii mai dau orez cu lapte. Mi-a zis odata o pediatra sa-i mai dau si cereale ca au si ele rolul lor, sa nu le elimin de tot, asa ca din cand in cand in fructe i-am mai pus.

Mi-a fost teama cu imunitatea ca daca nu a supt niciodata LM, m-am gandit sa nu stea prost cu aniticoprii. Dar pana acum n-a racit niciodata, desi noi ne-am imbolnavit destul de rau asta iarna. El a facut cu alta ocazie putin rosu in gat, dar nu a depasit 38,3 si s-a comportat normal (doar in prima zi nu prea a vrut sa manance solid, cred ca-l durea in gat).

Am avut noroc de copil usor de crescut ca sa scoatem parlealea primelor luni cu tona de biberoane de facut, spalat, sterilizat

Povestea unui Dor
mami tomaca si bebe Tudor Ioan un

Ajutati-l pe Iustin sa ajunga la RMN

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adelaideA spune:

Si noua ne-a recomandat pediatra Humana Milchzucker, dar nu am mai gasit niciunde. Oare se mai produce? Stiti de unde pot comanda?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bebe Beca spune:

Aurelisa, si daca ai incerca sa renunti de tot la laptele praf si sa ii dai numai san? Daca tot te sperie faptul ca se dezvolta in greutate prea repede si spui ca incerci sa mentii lactatia. Laptele tau o sa dispara in curand, in favoarea laptelui praf. Si nu-i pacat?

Adelaide, humana milchzucker am facut in hypermarchet-uri. La Real. Am vazut si in farmacii.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui adelaideA

Si noua ne-a recomandat pediatra Humana Milchzucker, dar nu am mai gasit niciunde. Oare se mai produce? Stiti de unde pot comanda?

poate e doar o perioda cand a disparut din stoc. eu l-am gasit anul trecut in toate farmaciile, supermarkets, dar si pe sites specializate de copii. importstorul este vavian pharma. vezi daca zic ceva de disparitie.

Povestea unui Dor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adelaideA spune:

Am sunat la distribuitor, nu se mai produce. Ce sa ii dau in schimb, oare?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Isabel79 spune:

Citat:
citat din mesajul lui oana_lex82

Doamne...cand aud de bebei care dorm toata noaptea tare va mai invidiez,,al meu are 1 ani si o luna si tot se trezeste de 2-3 ori sa pape..nu prea papa ziua, dar recupereaza noaptea..pt ca bea 400-500 ml lapte pe noapte...Maine ii luam motul si de luni incercam sa nu-l mai hranim noaptea...adica, cand se trezeste va primi doar apa...Sa vedem daca reusim..
Ei,dar la primul nu a fost asa usor sa stii!Adica pana pe la 3 ani n-a dormit o noapte legata.Si nu se trezea ca sa manance,se trezea din somn plangand,pana il calmam noi ii sarea somnul si ne chinuiam sa-l adormim sau avea somnul foarte agitat,se zvarcolea intr-una.Asa ca meritam si noi un puiut mai cuminte,nu???

Si ca sa mai pun putin gaz pe foc:mititica mea de 3 luni jumate aseara a apucat-o o criza de plans pe la 7 de oboseala,am reusit s-o calmam si a adormit.Deci de la 19 pana azi-dimneata la 8 s-a trezit de 2 ori,cam cate un sfert de ora sa pape si-apoi iar somn.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui adelaideA

Am sunat la distribuitor, nu se mai produce. Ce sa ii dau in schimb, oare?

eu stiu ca exista lactoza si la alti producatori. Incearca in farmacii si vezi sub ce forma o gasesti.

Povestea unui Dor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bebe Beca spune:

Adelaide, pe Sara a ajutat-o Duphalac in perioada de bebelusenie cu constipatie (cacareze tari ca de oaie). Se gaseste la farmacie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aurelisa spune:

Bebe Beca, nu ma sperie faptul ca ia mult in greutate, doar vroiam sa stiu daca e bine sau nu, pentruca fiind primul copil nu prea stiu multe si orice nelamurire am, intreb, caut pe net etc... Iar sa ii dau numai san, nu am atata incat sa-l sature, de fapt am f putin...

Adelaide, pediatra nu ne-a zis nimic de greutate iar nici noi n-am intrebat atunci... binenteles ca nu e vorba sa "il pun la cura" ii dau pana se satura ca altfel nu sta linistit, doar ca ma gandeam ca poate ar fi bine sa trec pe laptele praf cu mai putine proteine sau ceva... Inaltimea i-am masurat-o noi( vad ca aici nu il masoara)si are acum cam 60cm.
Dar cum zici, e un puseu de crestere, acum la varsta asta pun ei mai mult si depinde de bebelasi, ca majoritatea bebelusilor de care stiam eu luau cel mult in greutate 800 gr...
Si cred ca in general ca baietii iau mai mult in greutate decat fetitele...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BRAHARUALEXA spune:

Bun subiect, pacat ca nu era pe timpul cand a mea jaguarita avea 1-2 luni. Mica mea Sofia este un jaguar inca din maternitate: urla dupa mancare mai rau decat toate celelalte "sarmalute"-asa ca asistentele au numit-o JAGUAR. Bun,,,in maternitate am incercat s-o alaptez, dar din cauza unor prob fiziologice, nu s-a putut. Ii dadeam laptele praf-Milumil 1 cu lingurita, asa cum ma invatasera asistentele. Cand am ajuns acasa a inceput cosmarul: normal ca mi-o dadusera nemancata si pe drum mi-a tinut o gura. Asa ca am trecut pe ce consideram (si consider si acum- fara suparare, nu fac reclama) cel mai bun - LP HUMANA 1.
Nu mi l-a recomandat nici un pediatru, oricum nu am fost decat o singura data la dr- ai mei parinti fiind asis medicali. A luat foarte bine in greutate, nici mult, nici putin. La 3 luni si jumatate am inceput cu cereale-tot humana, speciale pt 4 luni. La inceput mai putin, iar la 4 luni manca un bib de cereale.
Am incercat si celelalte marci de lp, dar nu mi s-au parut prea consistente: pareau lapte chior-scuze, dar chiar parca era apa colorata in alb. Pe cand humana era mai gros.
Diversificarea adevarata-cu piureuri am inceput-o pe la 4 luni si jumatate-intai cu mar cu scortisoara, legume fierte, suc de morcov cu mar, para si alte fructe.
In toate cartile am citit ca tr intai sa-i dai copilului legumele ca sa se obisnuiasca si sa nu le refuze mai tarziu. Culmea, jaguarul papa legume si nu-i plac fructele.
Pe la 5 luni am bagat carnita - de piept de pui si apoi de curcan. Curcanul este febletea ei. Inca nu am incercat carnea de vita...cred ca totusi vom face si pasul asta
Acum 2 sapt am incercat pestele- file de salau de nil, cumparat de prin Carrefoure. Facut la cuptor cu legume--imi place si mie, eu care nu mananc decat porc. Am uitat sa mentionez ca acum avem 7 luni si jumatate.
Am citit mai sus povesti si cu ceaiul. In cazul jaguaritei, ceaiul este ideal-ba chiar am avut un episod in care refuza laptele pt ceai-era mai usor de baut. Si acum bea cam 2 bib. de cei pe zi, in medie cam 400 ml.
Continuam cu lp humana 2 si mancamm cam 480 ml/zi. Nu stiu daca e mult sau putin, dar celelalte mese sunt cereale, piureuri, borsulete. Deci laptele e doar seara la 10 si dimineata la 6.
Cam asta e povestea nostra cu laptele praf

Mergi la inceput