Mamici de pitici hraniti cu lapte praf

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Littlelight spune:

Si noi am inceput cu formula (Nan1) din maternitate. Ne-am chinuit si eu si ea cam 1 luna si la san (desi n-avea practic ce suge si facea niste crize de colici de plangeai de mila ei). Am renuntat si am mers pe Nan pana la 1 an, apoi a inceput sa-l refuze si am trecut la Milumil. Niciodata n-a mancat mult, rata de luare in greutate a fost de 400 gr/luna in primele 7 luni, apoi a scazut. A acceptat usor diversificare, dar nu in cine stie ce cantitati. Si acum ne chinuim cu mancarea , ca tinem rau de tot la silueta. La 1 an si aproape 4 luni inca folosim biberoane de 120ml. Ajungem totusi la 450-500ml de lapte/zi. A refuzat mancarea solida in vreo 3 episoade (unul este in curs de desfasurare-suntem in plina eruptie dentara, la noi au inceput sa apara la aproape 1 an si 2 luni ), dar nu si laptele cu sau fara cereale in biberon.
In schimb a fost si este foarte sanatoasa si nu are nici un fel de carenta (am facut investigatii amanuntite mai mult pentru linistea psihicului meu, pentru ca semne de intrebare n-au fost niciodata). Nu stie ce-i ala antibiotic. N-a avut rosu in gat niciodata, ci doar vreo 3 episoade lejere de muci, primul la 8 luni, toate pe fondul unor viroze din exterior. E vioaie, topaie toata ziua, e atenta, receptiva si cu o personalitate de speriat, pe care si-o manifesta vehement .

Atunci cand oamenii sunt liberi sa faca ce vor, de obicei se imita unii pe altii...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Burtocika spune:

Sa-mi povestesc si eu experienta:

Am inceput cu san exclusiv, din maternitate; am avut noroc (oarecum) ca in maternitate erau aproape fanatici pe alaptat, in sensul ca mi-au adus-o la san la 2 ore dupa cezariana (desi eu nu ma puteam misca de pe spate si eram varza de dureri) - ceea ce n-a fost foarte bine pt ca nu a prins bine sanul si mi-a facut rani groaznice. Nu i-au dat biberon deloc, dar aduceau copilul la 3 ore la supt, ori copilul meu plangea de se zgaltaiau peretii de foame cu mult inainte de cele 3 ore (daca nu sugea mai nimic de la mine ...). Timp de 3 zile cat am stat in spital am "alaptat-o" la cerere (vorba vine, ca doar o tineam la san, ea nu tragea nimic) si nu intelegeam de ce plange ... Tin minte ca dupa ce statuse o ora la san, peste 30 minute a inceput sa planga iar si eu nu intelegeam de ce , pt ca facusem tot ce-mi spusesera asistentele ...

Bref, am continuat aceasta distractie 3 saptamani dupa ce a majuns acasa, desi pediatra mi-a spus ca nu am lapte si sa o trec pe lapte praf. N-am vrut, m-am incapatanat sa fac tot ce citisem in carti si pe net, am fost la o asistenta care mi-a desfundat canalele dand la pompa (manual) timp de 45 minute la fiecare san etc.
Dupa 3 saptamani in care puneam bb la san 50 minute, apoi scoteam ce mai ramasese cu pompa si ii dadeam completare cu lingurita, iar bb nu crestea DELOC in greutate si plangea mai tot timpul de foame, am cedat si am introdus completarea cu lapte praf - HUMANA

Pana la 4 luni am alimentat mixt, pe urma n-a mai vrut ea sa stea la san, ca oricum nu-i curgea mai nimic si nici eu nu mai scoteam aproape nimic cu pompa.

Pana la 6 luni am continuat alimentatia exclusiv cu lapte praf, apoi am inceput diversificarea. A fost greu, am o fata tare mofturoasa Am facut crize de nervi si depresie cand mi-a refuzat TOATE mancarurile, pe rand, pana la urma am ajuns la borcanele. Nu stiu daca are rost sa detaliez ordinea, dar manca relativ cu placere cerealele, piureurile din fructe, iaurtul. Foarte greu o pacaleam cu carnea si legumele, "mascate" cu iaurt sau cu ochii la reclamele de la TV

Probleme de sanatate majore n-am avut, slava Domnului. Pana la intrarea in colectivitate nu s-a imbolnavit aproape deloc, doar ceva mucisori. Pe urma a luat virozele care circulau pe la gradinita, dar asta s-a intamplat cu 90% din copii ... Analizele sunt bune, calciul e un pic sub minim, dar nu alarmant.

De fapt, eu nu prea intele gce urmaresti tu cu acest subiect, ce ai vrea sa afli ... Ca nu sunt 2 copii la fel, ori ca sunt hraniti natural, ori artificial ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Isabel79 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Burtocika

De fapt, eu nu prea intele gce urmaresti tu cu acest subiect, ce ai vrea sa afli ... Ca nu sunt 2 copii la fel, ori ca sunt hraniti natural, ori artificial ...
Sincera sa fiu,nu urmaresc absolut nimic.Era doar pentru a avea o discutie intre mame,mai precis mame de bebei hraniti cu lapte praf,pentru a impartasi experientele,pentru a mai invata cate ceva de la alte mame.Atat si nimic mai mult!
Eu am 2 copii,un baiat de aproape 4 ani si fetita de 3 lunite jumate.Pe amandoi i-am alimentat cu lapte praf.Am incercat cu alaptatul la baiat 2 saptamani si la fetita 3 saptamani,dar in tot acest timp le dadeam completare lapte praf.Dupa acest timp laptele s-a dus incet,incet si i-am hranit doar cu lapte praf.Ne chinuiam prea mult alaptatul,statul la san cate o ora,cand credeam ca e satul il puneam in patut,incepea sa planga iar,il puneam iar la san si tot asa.Mai mult de maxim 3 saptamani la fetita nu am rezistat.Am renuntat pur si simplu si am trecut pe lapte praf dupa care am fost mult mai linistita si eu si ei.Acum fetita mea mananca cam 120 ml lapte praf la 3,4 ore.Mie mi se parea foarte putin dar cand am citit la o mamica mai sus ca manca putin bebelu' si n-a avut probleme m-am mai linistit.Nici a mea nu are probleme,ia bine in greutate,doarme bine noaptea ca ziua deloc,e vioaie,zambareata etc.
Asa!Cu baiatul am inceput diversificarea la 4 luni jumate cu mar ras cum mi-a spus pediatrul.La fetita mi-a dat aceeasi schema de diversificare:la 4 luni jumate cu mar ras si-apoi de la 5 luni prima papita la pranz,zeama de legume cu praf de cereale,o lingurita ulei masline,o lingurita branza parmiggiano(noi locuim in Italia si-aici asa ne spune sa punem in papite) plus o lingurita liofilizat de carne,un fel de praf de carnita foarte usor de digerat pt ei.Ma rog!Eu stiti ce ma facut(stiu ca o sa ma certati ca e prea devreme):de vreo 2 zile am luat mar pasat la borcanas sa-i dau fetitei sa vedem cum reactioneaza.Ii place la nebunie,cand ii luam lingurita de la gurita se agita si plangea iar cand ii dadeam iar molfaia multumita.N-am avut probleme cu scaunul sau altceva de cand i-am dat.Bine ca i-am dat doar 3,4 lingurite.Azi-dimineata,i-am pus si praf de biscuiti fara gluten si a lins jumatate de cescuta.Nici nu stiu daca sa-i mai dau sau nu,sa nu-i fac vreun rau.Ea ar manca si un borcanas odata,dar are doar 3 luni jumate.A!Si lapte praf,eu ii dau Mellin 1,nu stiu daca este marca asta in Romania.Acum 3 ani jumate cand ii dadeam baiatului nu era in Romania si ca sa nu-i schimb laptele baiatului cand am mers in Romania in vizita am carat dupa mine cutii de lapte praf.Baiatul meu chiar daca a fost hranit cu lapte praf nu a fost deloc bolnavicios.Nici nu prea racea pana sa intre la gradinita ca acolo e imposibil sa nu se imbolnaveasca,dar nici asa nu mi-a facut forme grave.Era chiar o mama la gradi si-mi spunea ca baiatul ei a stat mai mult acasa de boli anul asta si i-a facut si 2 cure de imunitate si degeaba,a fost cu el si la urgente etc si l-a alaptat exclusiv 7 luni.Si al meu hranit cu lapte praf daca a stat in total o luna acasa bolnav intr-un an de gradi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adelaideA spune:

Ce ma bucur ca ai deschis subiectul! Si eu alimentez mixt, desi ne-am chinuit mult de tot cu alaptatul si ma linisteste sa vad ca nu sunt singura care nu poate hrani copilul exclusiv la san, desi stiu ca toate ne dorim asta din suflet. Chiar am avut o depresie urata, ca toate prietenele, inclusiv cele de pe net, imi tot ziceau ce usor e sa alaptezi si ma simteam defecta. Mi-a luat ceva timp sa accept ca e ok daca nu pot alapta cat ii trebuie copilului.

Noi am inceput pe NAN, dar acum mancam Humana, dupa ce se constipase de la NAN. Constipatia nu a trecut de tot si cred ca e posibil ca si eu sa fi citit gresit semnele si sa fi fost doar colicii motivul pentru care bebe se chinuia. Oricum, sunt multumita de Humana si o sa continuam cu el.

Cum ziceam, alimentez mixt. La san il pun noaptea si aproape inainte de fiecare masa. Nu prea are de ce sa apuce si cateodata nu reuseste sa suga suficient. Asa ca ma mulg cat pot de des. Dintr-un san scot 80 ml, din altul 30 ml. Dar pediatra mi-a zis sa ii dau o masa de lapte praf si una de san, deci apuc sa adun 150 ml, cat mananca baietelul meu la o masa. Cateodata nu se satura cu laptele de la san si ii mai fac una-doua masuri de lapte praf. De crescut a crescut bine in greutate si se dezvolta frumos, deci nu imi fac probleme.

Avem doua luni, nu am inceput diversificarea, dar, la indemnul pediatrei, i-am dat cateva lingurite de suc de morcovi, mere sau portocale, cate o lingurita pe zi sau la doua zile. Pot zice ca suculetul de mere l-a baut cu placere, la celelalte nu a fost chiar impresionat.

Cu diversificarea, eu am sa ascult sfatul mamei si al pediatrei, care e mai old-school. Vom incepe diversificarea destul de devreme, dupa 3 luni. Stiu ca mai noi OMS recomanda alimentatie cu lapte pana la 6 luni, dar prefer sa diversificam, daca bebe e de acord si nu va avea probleme cu stomacelul.

Sanatate bebelusilor si cat mai multe zambete!:)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Isabel79 spune:

Citat:
citat din mesajul lui adelaideA

Ce ma bucur ca ai deschis subiectul! Si eu alimentez mixt, desi ne-am chinuit mult de tot cu alaptatul si ma linisteste sa vad ca nu sunt singura care nu poate hrani copilul exclusiv la san, desi stiu ca toate ne dorim asta din suflet. Chiar am avut o depresie urata, ca toate prietenele, inclusiv cele de pe net, imi tot ziceau ce usor e sa alaptezi si ma simteam defecta. Mi-a luat ceva timp sa accept ca e ok daca nu pot alapta cat ii trebuie copilului.
Vezi,tocmai de-aia nu trebuie sa te simti vinovata absolut deloc pentru ca dai in depresie si face rau copilului.Adica ce e mai bine pentru un copil:o mama cu depresie ca nu reuseste sa-si alapteze copilul din diverse motive sau o mama linistita si o burtica satula chiar si cu lapte praf.Mai si eu sunt pro-alaptat dar sa n-o dam in extreme!Merge si se poate bine!Nu,asta e!Cresc copiii frumosi si sanatosi si cu lapte praf.

Asa cum e topic pentru mame care alapteaza aveam si noi nevoie de un subiect pe tema asta.

Dar papam bine bebelu' tau.A mea are 3 luni jumate si de-abia papa 120 ml la o masa cam la 3,4 ore ziua.Noaptea de pe la 9,10 seara se mai trezeste pe la 6 dimineata si-mi zic:"mai,sa-i fac 150 ml ca are o foame mititica de-aseara de la 10!!!!" Da de unde?Dupa 110 ml adoarme dusa si mai doarme pana pe la 9 jumate 10.Dar creste bine,e vioaie,nu-mi fac probleme.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_lex82 spune:

Doamne...cand aud de bebei care dorm toata noaptea tare va mai invidiez,,al meu are 1 ani si o luna si tot se trezeste de 2-3 ori sa pape..nu prea papa ziua, dar recupereaza noaptea..pt ca bea 400-500 ml lapte pe noapte...Maine ii luam motul si de luni incercam sa nu-l mai hranim noaptea...adica, cand se trezeste va primi doar apa...Sa vedem daca reusim..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

Citat:
citat din mesajul lui Burtocika

Sa-mi povestesc si eu experienta:

Am inceput cu san exclusiv, din maternitate; am avut noroc (oarecum) ca in maternitate erau aproape fanatici pe alaptat, in sensul ca mi-au adus-o la san la 2 ore dupa cezariana (desi eu nu ma puteam misca de pe spate si eram varza de dureri) - ceea ce n-a fost foarte bine pt ca nu a prins bine sanul si mi-a facut rani groaznice. Nu i-au dat biberon deloc, dar aduceau copilul la 3 ore la supt, ori copilul meu plangea de se zgaltaiau peretii de foame cu mult inainte de cele 3 ore (daca nu sugea mai nimic de la mine ...). Timp de 3 zile cat am stat in spital am "alaptat-o" la cerere (vorba vine, ca doar o tineam la san, ea nu tragea nimic) si nu intelegeam de ce plange ... Tin minte ca dupa ce statuse o ora la san, peste 30 minute a inceput sa planga iar si eu nu intelegeam de ce , pt ca facusem tot ce-mi spusesera asistentele ...

Bref, am continuat aceasta distractie 3 saptamani dupa ce a majuns acasa, desi pediatra mi-a spus ca nu am lapte si sa o trec pe lapte praf. N-am vrut, m-am incapatanat sa fac tot ce citisem in carti si pe net, am fost la o asistenta care mi-a desfundat canalele dand la pompa (manual) timp de 45 minute la fiecare san etc.
Dupa 3 saptamani in care puneam bb la san 50 minute, apoi scoteam ce mai ramasese cu pompa si ii dadeam completare cu lingurita, iar bb nu crestea DELOC in greutate si plangea mai tot timpul de foame, am cedat si am introdus completarea cu lapte praf - HUMANA

Pana la 4 luni am alimentat mixt, pe urma n-a mai vrut ea sa stea la san, ca oricum nu-i curgea mai nimic si nici eu nu mai scoteam aproape nimic cu pompa.

Pana la 6 luni am continuat alimentatia exclusiv cu lapte praf, apoi am inceput diversificarea. A fost greu, am o fata tare mofturoasa Am facut crize de nervi si depresie cand mi-a refuzat TOATE mancarurile, pe rand, pana la urma am ajuns la borcanele. Nu stiu daca are rost sa detaliez ordinea, dar manca relativ cu placere cerealele, piureurile din fructe, iaurtul. Foarte greu o pacaleam cu carnea si legumele, "mascate" cu iaurt sau cu ochii la reclamele de la TV

Probleme de sanatate majore n-am avut, slava Domnului. Pana la intrarea in colectivitate nu s-a imbolnavit aproape deloc, doar ceva mucisori. Pe urma a luat virozele care circulau pe la gradinita, dar asta s-a intamplat cu 90% din copii ... Analizele sunt bune, calciul e un pic sub minim, dar nu alarmant.

Cazul nostru seamana mult cu al tau, Burtocika. Alimentatie mixta de la 1 luna si jumatate pana la 5 luni si jumatate, dupa care exclusiv lapte praf - Nan 1, Nan 2, am 'sarit' peste Nan 3, am trecut la Junior 1+ si acum bem Junior 2+, dimineata 270 de ml si seara 270 de ml, din care 150 de ml sunt lapte de care-o fi, Napolact, Raraul, Covalact, Tnuva, Milli...

Diversificarea am inceput-o la 6 luni. Borcanelele le-a tolerat bine, la fel cerealele, insa pe parcurs au aparut probleme, am trecut, ca si tine, prin crize de nervi si de plans, cand refuza toate mancarurile.

Bine a dormit dintotdeauna.

Mofturoasa este si acum.

Blogul meu - de la noi, pentru ei!

NOU - colectia de martie!

Bazar general - fiecare implicare conteaza!

Daria-Nandini, haiosenii si dragalasenii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

A, si bineinteles ca am primit si eu sfatul: "da-i apa, da-i ceai, ca imposibil sa nu-i fie sete". Nu l-am urmat. Cu diversificarea inainte de 6 luni nu am fost de acord, indiferent cum era alimentata. Oricum nu puteam ghici cum avea sa reactioneze organismul ei, daca l-as fi "socat" sau nu, si decat sa ma iau de cap pe urma si sa umblu din doctor in doctor ca sa repar ce am stricat, am preferat sa astept.

Un bun semn pentru diversificare a fost cel indicat de miereamara, daca nu ma insel: copilasul devine interesat de ce mananca adultii din jurul lui, urmareste cu privirea ce duc adultii la gura. Eu am inceput cu suc de mar si de morcov, dat cu lingurita, a urlat ca din gura de sarpe.

Blogul meu - de la noi, pentru ei!

NOU - colectia de martie!

Bazar general - fiecare implicare conteaza!

Daria-Nandini, haiosenii si dragalasenii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aurelisa spune:

Buna! Tocmai cautam pe net despre acest subiect, si asa am dat de acest form, imi pare bine
Sunt proaspata mamica a unui baietel de o luna jumate. Am inceput sa-i dau completare lapte praf chiar de la inceput, dar acum mai am f putin lapte la sani...tot incerc sa-l mai mentin Suntem in Londra si ii dam lapte praf SMA. Am inceput cu SMA Gold dar pentru-ca bebelusul nost ar fi mancat din ora in ora, si inca destul de mult(nu prea dormea ziua si la fel nici acum) i-am luat lapte praf SMA Extra Hungry care contine mai multe proteine,tot pentru nou-nascuti. Doar ca ingerasul nost la fix o luna si 10 zile(adica acum cateva zile) cantarea 6 kg(s-a nascut cu 3,970 kg)cea ce mi se pare cam mult...desi nu arata "grasan" ci normal... Acum ne-am gandit sa trecem iar pe SMA Gold...ca si asa tot fomila e, indiferent de lapte E sanatos sa ia asa mult in greutate?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adelaideA spune:

Aurelisa, ar trebui sa vorbesti cu pediatrul daca e ok sau nu cresterea. Oricum, daca copilul e mai inaltut, e firesc sa cantareasca mai mult. Si nici nu prea ai cum sa il pui pe copil la cura la varsta asta.

Uite, la mine, spre exemplu, cand era pe Milumil mi-a pus un kg intr-o luna, deci e posibil sa fie si de la lapte praf.

Poate a fost un puseu de crestere si de aia o fi pus mai mult.

Mergi la inceput