Frica de spalatul pe cap si apa sfintita

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns danielatt spune:

Burtocika..voiam sa spun asa ca sa ne mai descretim fruntile..pot sa scot si un ban cinstit !
Ceea ce pune pe ganduri este ca de ani de zile, sunt convinsa ca au mai fost -sunt-si vor mai fi cazuri neinregula in sistemul de invatamant. Le aud zi de zi de la mamici. Unii parinti actioneaza, altii nu - probabil ca sunt resemnati.
NIMIC nu se schimba de atatia ani.
Si din pacate nu numai inacest sistem ci..peste tot in prea frumoasa Romanie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inbox spune:

Citat:
citat din mesajul lui Rufus

Citat:
citat din mesajul lui danielatt

Si da, exact asa am considerat si eu, nu e lucru rau sa mearga la biserica dar daca s-a ajuns pana aici, deja necesita implicare totala.
Repet, voi astepta sa vad emotiile lui Matei fata de tot ceea ce s-a intamplat.

Importanta este reactia celorlalti parinti (si ma refer la majoritate). Daca esti singura (sau printre putinii) care nu inghite mersul la biserica, parerea mea este ca trebuie sa-ti iei copilul si sa-l muti acolo unde consideri ca-i cel mai bine pentru el. Asta inseamna ca, cel putin in acceptiunea acelui colectiv, exagerezi si nu ti se va da dreptate.
Eu nu prea vad cum ar fi implicarea totala, adica cu fapte, nu cu vorbe, asa ca, daca nu incalca vreo lege doamna educatoare, mai bine faci cum iti dicteaza tie constiinta si instinctul.

Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010

"EXPERIENTA este numele pe care-l dam greselilor noastre" Oscar Wilde

Si cu ceilalti copii cum ramane? Eu plec cu al meu, bun, dar cred ca cei care trebuie sa ia masuri pentru integritatea celorlati copii trebuiesc anuntati! Sunt niste copii totusi!

mamica de printesa Maria 15.11.2006 si bebe Mircea -25.09.2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisigri spune:

A, inbox, cu ceilalti copii...nu conteaza.
Cum am patit eu pe topicul cu plingerea la OPC. Ce atita drama? Si daca ti-au dat banii inapoi de ce nu ai retras plingerea?
Daca ne vedem cu sacii in caruta....gata. Este foarte raspindita mentalitatea asta.

Eu as face si plingere, pe linga mutat copilul. Stii de ce? Pentru ca educatoarea aia i-a facut deja un rau copilului meu, si pentru asta trebuie sa plateasca. Si pentru ca l-a pus in situatii de risc de mai multe ori.
Totul in viata vine cu un pret, si daca la faza cu transportatul cu masinile altor mamici ai fost cumva partasa, in sensul ca nu ti-ai exprimat dezacordul atunci cind s-a ridicat prima oara problema, la faza cu agheazma educatorea a gafat rau. O data ca as avea pretentia ca o educatoare sa nu fie desprinsa din filmele horror cu diavoli, posedati si fantome, a doua oara ca iti trebuie oleaca de "abilitati" ca sa reusesti sa "convingi" un baietel care plingea daca NU merge la gradinita, ca nu isi mai doreste sa mearga acolo.

http://pisigri.blogspot.com/

Mami de Ilinca (5.03.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Citat:
citat din mesajul lui inbox

Citat:
citat din mesajul lui Rufus

Citat:

Si da, exact asa am considerat si eu, nu e lucru rau sa mearga la biserica dar daca s-a ajuns pana aici, deja necesita implicare totala.
Repet, voi astepta sa vad emotiile lui Matei fata de tot ceea ce s-a intamplat.

Importanta este reactia celorlalti parinti (si ma refer la majoritate). Daca esti singura (sau printre putinii) care nu inghite mersul la biserica, parerea mea este ca trebuie sa-ti iei copilul si sa-l muti acolo unde consideri ca-i cel mai bine pentru el. Asta inseamna ca, cel putin in acceptiunea acelui colectiv, exagerezi si nu ti se va da dreptate.
Eu nu prea vad cum ar fi implicarea totala, adica cu fapte, nu cu vorbe, asa ca, daca nu incalca vreo lege doamna educatoare, mai bine faci cum iti dicteaza tie constiinta si instinctul.

Si cu ceilalti copii cum ramane? Eu plec cu al meu, bun, dar cred ca cei care trebuie sa ia masuri pentru integritatea celorlati copii trebuiesc anuntati! Sunt niste copii totusi!

Cum sa ramana? Asa cum vor parintii lor. Ca doar n-o sa faca totata lumea ca mine doar pentru ca eu cred ca asa e bine.
Este dreptul oricarui parinte sa faca cum crede ca-i mai bine pentru copilul sau. De asemenea, este dreptul oricarui parinte sa denunte ceea ce el considera un abuz asupra copilului sau.
Iar daca nu este, totusi, un abuz, tot mai poti sa faci cum vrei: il iei de acolo si-l duci unde vrei.
Ar ma fi ceva in plus?

Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010

Mergi la inceput

Da Rufus, sa denunte la cei autorizati sa decida daca e bine sau nu ce se intampla, daca e legal sau nu...nu ma bag peste niciun parinte! Daca e normal sa plece parintii cu copii altora in masini ( stiu ca masinile de transport copii sunt speciale, semnalizate adecvat-poate ma insel)! daca e normal ca educatoarea sa stea la tigare cu aghiasma in mana... in timp ce copii se sperie de la desene si apoi sunt descantati....sa stabileasca daca astea sunt practici pedagogice intr-o gradinita cu program normal autorizat de minister.

mamica de printesa Maria 15.11.2006 si bebe Mircea -25.09.2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cellia78 spune:

Ma scuzati ca mai vin si eu, mai sunt si off-topic, oarecum, uuufff - scuze, Daniela!

Am indraznit si pt ca am vazut ca se discuta si la modul general "situatiile" dificile din gradinite; dupa ce am citit din urma, ma intreb dc nu o fi aceeasi gradinita?
Care va sa zica: ieri pe la 10.30 ma plimbam cu puica mea pe afara; langa blocul nostru e o gradinita; trecand pe langa gradi, fetita mea se opreste, ca de obicei, ca ea vrea la copii, la parcul lor, cu ei; e mica inca, are doi ani, nu e cazul inca ; ei, negociind eu cu ea si explicandu-i a mia oara care e treaba cu acei copii, ma uit mai atenta si eu in parculet; copiii erau la joaca pe afara, in curte; care pe unde; unul hotarat sa urce in copac; cativa aclamau; ma uit mai atenta, ca deja mi-era sa nu pice; ma uit sa inteleg de ce nu se agita doamna educatoare; si ce vad???? Trei doamne, nu stiu care o fi educatoarea, dar femei mature (banuiesc eu ca ar trebui ca ele sa supravegheze copiii), pe banca in acelasi parc, toate trei hlizindu-se si fiind atente la....laptop! Am incercat eu sa strig la acel copil cu urcatul in pom, degeaba, era galagie, a avut cateva incercari, a renuntat. Pe mine una m-a suparat neatentia educatoarei/ ingrijitoarelor, faptul ca nici macar una din ele nu m-a auzit (ca am incercat sa strig si la ele); nu am vazut normala faza; cum adica lasi copiii in voia lor si minute bune nu iti ridici privirea din laptop sa vezi ce e cu copiii???? Esti afara cu copiii, sa-i supraveghezi sau sa te hlizesti cu colegele la laptop???
Plus ca, de fiecare data cand trecem pe langa gradinita, dar absolut de fiecare data, cel putin o educatoare e auzita din strada cum tipa la copii; mi-au auzit urechile inclusiv jigniri; desi gradinita e noua si arata ok din afara, eu nu mi-as lasa copilul acolo; pai as lasa-o ca sa urle la ea? Sa fie facuta "vita incaltata"??? (scuze de cuvintele redate). Intr-o alta zi tot asa plimbandu-ne pe acolo, o educatoare a urlat asa de tare la un copil, incat a tresarit fetita mea in carut , ca deh, geamul deschis acolo, noi in zona; efectiv, de fiecare data cand trecem pe acolo se aude cate un tipat/ urlet de educatoare.
Nici nu stiu exact de ce v-am spus; cred ca din revolta, din cauza ca sunt dezamagita de sistem, pt ca nu mi se pare normal si ma intreb dc nu cumva sunt eu sarita, ca fac caz din "nimicuri"...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pitzinuca spune:

Citat:

da, Agnes, cam asa se intampla la toate gradinitele de stat.
azi de dimineata mi-a spus ingrijitoarea ca asa s-a intamplat: ea era pe la bucatarie cu vasele, iar educatoarea probabil ca era la fumat...

educatoarea asta bisericoasa fumeaza? ntz, ntz...

nici macar nu are voie sa ia copiii si sa ii duca. nu scrie in fisa postului, nu e in programa... ar tb sa spui despre ce gradi si educatoare e vb, si mers mai departe (sorry, nu am citi tot subiectul poate s-a spus)

mami de andi si ilinca
_

traduceri si asistenta

"Fericirea nu are valoare daca nu e impartasita."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

inbox, pai asta a spus si autoarea ca va face: va avea intai o discutie cu educatoarea, astazi dupa cate am inteles; adica, cum spune ea, alege varianta "oarecum diplomatica". Dupa care este pregatita de razbel. Sau si tu crezi ca, pentru inceput, ar trebui sa dea cu ea de pereti?

Cu masinile altor parinti? Se poarta. Am facut de multe ori pe soferul, cu masina mea, la gradinita, la scoala...o fi fost bine, n-o fi fost...mie mi s-a parut ok, la fel si altor parinti. Desigur, daca nu este cineva de acord, nu ia nimeni copilul cu forta. Sau cel putin asa banuiesc.
Ca mergeau la biserica: autoarea spune ca nu o deranjeaza. Are motivele ei, nimic de discutat.
Despre aghiazma...chiar nu am ce sa spun. Sunt multe lucruri de neinteles pentru mine, in toata discutia de aici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sanziana27 spune:

E atat de complicat totul ca sa iasa perfect incat se fac si compromisuri, dar cand acestea vizeaza/lezeaza integritatea, formarea, intimitatea copiilor intr-un cadru pe care fiecare dintre noi il vedem normal, atunci fiecare e liber sa ia masuri de salvare.

La gradinita baietelului meu (cu program prelungit) sunt perceputa oaia neagra....numai eu comentez, atrag atentia, spun....restul susotesc, se revolta pe la colturi, dar cand e sa se voteze raman ..."ca....pe strecura"
Am dus dosarul pt anul viitor la alta gradinita si vom avea o alta experienta, sper sa fie pozitiva de data aceasta.

Mergi la inceput

Rufus, nu zic sa dea cu ea de pereti, dar sa o trimita nitel pe la necuratu :)!

Mergi la inceput