Frica de spalatul pe cap si apa sfintita

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Citat:
citat din mesajul lui danielatt

LadyJ, este doar o impresie, asa cum ai spus, vaga.

Ok, ma bucur.

O sa faci pana la urma reclamatie la Inspectorat, sau nu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

daniela, tu nu trebuie sa te duci "sa discuti" cu educatoarea si directoarea. tu trebuie sa mergi de pe o pozitie care arata ca stii clar ce vrei, cu ce nu esti de acord si ce anume asteptari ai de la gradinita.
pe mine chiar nu m-ar interesa deloc parerea celolalti parinti. ei nu fac parte din familie si e foarte probabil sa nu impartasim aceleasi idei de educatie. cu nici un chip nu as intreba "dv ce parere aveti de mersul la biserica?" NO!
calm si ferm imi spun punctul de vedere. si fac si reclamatie. scrisa si cu nr de inregistrare.
si desigur, as muta copilul. am preferat sa ma stie lumea de razboinica decat inghititoare de nemernicii.

VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA
Speranta si incredere pentru David
~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catrinik spune:

Hai sa zicem ca asta cu mersul la biserica se rezolva: va stringeti mai multi parinti care spuneti ca nu mai sinteti de acord si gata.

Dar esti tu sigura ca nu isi incep fiecare masa/ora/lectie cu un Tatal nostru? Esti sigura ca nu le vobeste aia de diavol, iad si altele? Si ca nu le-o spune ca cei care sint obraznici ajung in iad sau alte bazaconii???
Ii poate creea sechele puternice.

Incearca si un psiholog, pt o simpla evaluare. Vezi ce zice si ala.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle-usa spune:

eu problema mare o vad in faptul ca acesti copii sunt luati de la gradinita si transportati de persoane neautorizate.
Multe se pot intimpla, nu stii cat de buni conducatori auto sunt acesti parinti, cine sunt acesti parinti.
Cine e responsabil in caz ca se intimpla ceva, gradinita, educatoarea...acei parinti?
Daca se pierde vreun copil sau se loveste...
Parintii au dreptul sa refuze , ca copii lor sa fie luati de la gradinita de alte persoane si dusi indiferent unde...

Nu-mi vine sa cred ca parintii sunt asa....si isi lasa copii pe mana oricui.

Aici, ca sa fie dusi in excurie in clasa 1, nu vorbesc de gradinita...am primit scrisoare acasa in care parintii sa-si dea acordul in scris.
Sunt transportati cu mijloace de transport speciale-autobusuri de la scoala.
Parintii voluntari sunt scrisi pe o lista si au avut in prealabil amprentele luate si verificate la politie sa se stie cine sunt.
Sunt multe profesoare si parinti cand pleaca ca sa pot ava grija de ei.

michelle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Citat:
citat din mesajul lui catrinik

Dar esti tu sigura ca nu isi incep fiecare masa/ora/lectie cu un Tatal nostru?

Da...asta produce sechele mari...

Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ami_84 spune:

Citat:
citat din mesajul lui salcia

Mda, am vazut la un moment dat la stiri ca s-a facut un studiu, si conform acestuia peste 25% dintre cadrele didactice din Romania au probleme psihice serioase. Enorm, mai mult de un sfert, si ei se ocupa de copii !

Diriginta mea din liceu avea vizibil probleme cu capul. Cand mergea pe culoar spre clasa, vorbea cu peretii si gesticula din mana sa le explice mai bine... sau vorbea si se "juca" cu cerceii sau inelul, statea la catedra si deodata izbucnea... X citeste textul (e profesoara de engleza), tu nici nu apucai sa ajungi la pagina care spunea si gata! "stai jos! nu stii nimic. ai 2" etc. Tot liceul stia insa nu se lua nicio masura. (Acum ma amuza) Ceilalti profesori ii gaseau drept scuza ca e "domnisoara" la perste 40 de ani. Si preda si in prezent nestingherita...

Irina surioara de Ilinca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Burtocika spune:

Stiti ce mi se pare trist ?

Ca solutia gasita la probleme de genul asta (profesori violenti, educatoare habotnice etc.) este "muta-ti copilul de la gradinita / scoala". Cand normal ar fi sa se mute educatoarea !!! Nu sa scoti copilul din mediul lui, in care inteleg ca alte probleme de adaptare nu are, ca se intelege bine cu colegii, ca se duce cu placere ...

Hai sa zicem ca peste faza cu mersul la biserica as fi trecut (desi mi se pare periculos si ... nociv, ca ce-i prea mult strica, iar cu biserica ortodoxa romana, in special cu preotii ei, am eu mici rezerve), dar nu-mi revin la faza cu "posedatul" si stropitul cu apa sfintita

Am si eu o habotnica in familie, si destul de apropiata, doar ca nu ortodoxa, si intr-adevar am avut discutii destul de multe referitor la ce-i spune copilului despre subiectul religie ... Discutii oarecum inutile, pana nu am puss piciorul in prag foarte categoric si nu am spus "ori copilul, ori biserica"; asa ca a lasat-o mai moale cu "prozelitismul", subiectul religie a devenit tabu intre noi, si mai ales de fata cu copilul.

Pana la urma cea mai buna solutie mi se pare sa-ti gasesti cativa parinti de partea ta si sa mergeti la directoare.
Daca nu rezolvi nimic si esti hotarata sa-l muti de-acolo, intai ameninta-i cu reclamatii la inspectorat si cu PRO-TV-ul Parca vad titlul reportajului de la stirile de seara : "Educatoare exorcizeaza copil posedat", cred ca ar sari imediat pe subiectul asta !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danielatt spune:

Buna dimineata tuturor !

Sunt mahnita si trista inauntrul meu, dar mult mai linistita pentru
ca stiu ceea ce am de facut.

Din copilul cu care ma luptam, cu plansete si vomitat ca vrea la gradinita, aceasta ...nici nu vreau sa o numesc educatoare, a distrus tot ce am cladit frumos pentru fiul meu in ceea ce priveste mersul la gradi ! Asa, dintr-o sclipire, totul a fost distrus. Matei nu mai vrea la gradinita ! A doua zi consecutiv ! Nu s-a intamplat niciodata, dar niciodata sa vrea el sa stea acasa cu bunicii..ma rog,
Ma bucur ca asa, am aflat pozitia copilului vis-a-vis de tot ceea ce se petrece in gradinita.
Acum, eu ma bucur ca din ceea ce am citit scris in ultimele postari, s-a inteles ca nu este un razboi simplu, fie el cu sistemul, cu educatoarea sau cu parintii.
Poate ca asa si acum s-au risipit parerile cum ca as tine partea sistemlui sau nu am curaj. Credeti-ma ca pentru fiul meu pe care il cresc singura, le daram si gradinita, intr-atat sunt de responsabila.
Probelama mea este daca sa ma iau la tranta cu educatoarea+directoare+sistem si sa cheltuiesc nervi si stres al meu plus al copilului - in cazul in care ma incapatanez sa pun eu treburile la punct in aceea gradinita, adica sa fiu un fel de Don Quiqote, sau, sa fac scandal astfel incat sa avizez si alti parinti - care probabil nu sunt atat de constienti de pericol - si asta as face-o in binele copiilor, iar apoi sa-mi mut copilul in alta parte.Asa cum a procedat Denizel.
Ambele solutii imi sunt la indemana, nu ma impiedica absolut nimic mai ales ca nu duc lipsa absolut deloc de curaj, tupeu si ambitie.
Doar pun in balanta siguranta afectiva a copilului.

Kariguld, spui sa fac reclamatie iar apoi sa mut copilul. Bun, si crezi ca merita consumul de timp si nervi? Crezi ca se va schimba ceva? Nu, de asta sunt sigura. Sunt aceleasi educatoare de cateva generatii...nu se schimba nimic.

Catrinik, exact de asta imi este cel mai teama, ca nu pot cotrola ceea ce se va intampla in activitatea zilnica de anul viitor scolar.

Eu voi discuta cu educatoarea astazi, de pe o pozitie win -eu - loose ea.
Asta categoric.
Sunt insa capabila sa anticipez anumite situatii si comportamente viitoare ale ei. Am sa-mi iau masuri.
Pe de alta parte, nu ma lasa constiinta sa las treburile asa, sa trec pe langa ele fara sa-mi pese. Femeia asta trebuie readusa pe pamant, pentru ca are 28 de copii pe care-i creste zi de zi. Nu pot sa-mi spun ca nu-mi pasa de ei, nu e normal sa procedez asa - asa-mi spune mie constiinta.

Voi incepe razboiul meu cu ea si nu voi ceda, nici nu voi muta copilul pana incepe anul scolar viitor doar pentru ca ea este dusa de acasa cu mintea.
Am sa incerc varianta oarecum diplomatica.
O discutie o voi avea si la inceputul anului viitor, in acelasi mod.
Daca treburile vor continua in acelasi mod, atunci voi arunca artileria grea si nu cred ca-i va placea deloc.

Insa nu am sa las nebuna asta asa sa-mi faca copilul posedat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danielatt spune:

Burtocika...

Mergi la inceput