Frica de spalatul pe cap si apa sfintita
Raspunsuri - Pagina 10
Fania spune:
Personal nu cred ca vei schimba ceva in gradinita, cu "o bucata" reclamatie daca educatoarea are "radacini" bine prinse nu se face mai nimic decat da, sa-ti consumi energia si nervii.
Baiatului meu nu i-a fost niciodata frica de spalatul pe cap, stiu insa ca marea majoritate a copiilor sufera din aceasta cauza si sunt absolut convinsa ca totul se datoreaza parintilor. Daca vei incerca sa transformi totul intr-o joaca cu baloane de sampon, rabdare si zambet sigur si tipetele lui vor lua sfarsit.
Cand incerci sa schimbi ceva in sistemul de invatamant fie ca este gradinita, scoala, liceu, tare mi-e ca te lupti cu morile de vant, nu vorbesc din experienta pentru ca noi am ales varianta invatamantului privat, insa cam rar am auzit de masuri drastice luate de MEC.
danielatt spune:
Buna dimineata !
Va tin la curent cu cele intamplate, pentru ca aceste lucruri sa ramana scrise si sa poata folosi tuturor..este bine sa putem avea acces la experiente.
Dupa discutia de 15 minute puratata cu educatoarea, insa, din pacate neterminata, concluzia mea este ca ea crede cu tarie ca copilul meu are probleme, din cauza faptului ca s-a speriat si plangea si dadea din picioare.
Alti copii nu fac asa, doar al meu...dupa un an de gradinita.
Degeaba i-am spus ca ea ca pedagog ar trebui sa stie ca fiecare copil are manifestarea proprie a fricii sau a emotiilor, ca poate alti copii fac acasa si ca daca nu s-ar fi intamplat ce s-a intamplat cu fimiu la gradi, nu ar fi stiut ea despre aceasta "sensibilitate" a copilului meu.
Nu a stiut nici ca nu este catolic botezat (desi scrie in fisele de incscriere) si desi eu nu m-am opus ca el sa participe la orele de mers la biserica.
A, si mi-a spus sus si tare ca nu o pot obliga sa nu mearga la biserica, pentru ca in programa scolara, exista ore de religie.
Nu am cum sa verific treaba asta, insa am sa-mi dau silinta sa aflu.
In orice caz, pozitia mea a fost ferma si clara, daca nu gasim o cale de mijloc in care toata lumea sa fie fericita, atunci mut copilul si fac reclamatie, moment in care ea a spus ca sigur toate problemele au rezolvare.
Bun, acum, Matei nu a vrut sa urce ieri dupa amiaza la grupa, pentru serbare, pana nu ma duc sa vorbesc cu educatoarea sa opreasca televizorul.
Am oprit TV-ul si lucrurile au fost OK.
ps. serbarea a fost o reusita, am petrecut clipe minunate !
Din pacate, evenimentele au avut loc la sfarsitul anului scolar, din pacate nu am avut loc si timp sa vorbesc cu ea, insa, cu siguranta pe timpul vacantei o voi cauta si nu las lucrurile asa.
inbox spune:
danielatt parerea mea este ca o educatoare care crede ca "copilul are vedenii" si vine cu apa sfintita, are simtul realitatii dus in lumea celor drepti. Am impresia ca parintii de la gradinita respectiva au crezut inofensiva "religiozitatea"asta a educatoarei, ba unora chiar li s-a parut amuzanta(faza cu febra). Adultii stiu ca febra nu trece printr-o rugaciune, insa copii isi pot imagina multe, si cel mai rau este ca cred ca sunt ei in neregula. Ceilalti copii ce au zis de episod? Eu, am avut un episod de "vedenii" in copilarie, auzeam multe povesti de la batrani pe care le intelegeama sa cum credeam eu, intr-o noapte am tinut-o treaza pe bunica-mea ca este diavolul dupa soba, si in ziua de azi imi e frica sa stau singura in intuneric si am senzatia ca este cineva langa mine...
Mie persoanele care "iubesc copii" nu-mi inspira incredere, mai ales cand asta se mai asociaza si cu religia si mai stiu eu ce alte minuni. Oi fi eu dusa, insa chestiile astea nu-mi plac pur si simplu, nu mi se par sanatoase pentru psihicul uni copil. As fi mai linistita cu un educator care respecta copii, care incearca sa ii inteleaga, care ii simpatizeaza...
Sun curioasa, ce fac copii la biserica?
mamica de printesa Maria 15.11.2006 si bebe Mircea -25.09.2010
danielatt spune:
Inbox, cu siguranta toti am trecut prin aceleasi frici in copilarie.
Tocmai de ceea ce spui tu imi este teama, si mai ales pentru faptul ca eu simt ca ea nu empatizeaza cu copii. Ea pur si simplu este mieroasa atat cu noi parintii cat si cu copii. O simt falsa, mai ales ca am ramas masca aseara la serbare cand a fumat tigare de la tigare in fata copiilor. A fost o masa cu tort si sampanie pentru copii, iar ea, lejer..fuma.
Acum, stau eu si ma intreb, cum se impaca credinta si umilinta propavaduita in religie, cu starea de bine adica sampania si fumatul in fata copiilor pe care se presupune ca trebuie sa le indrumi pasii?
Nu stiu..este profunda problema sau este foarte simpla si superficiala si nu reusesc eu sa ma prind ?!
In orice caz, nu mai tin minte cine spunea - imi cer scuze - am sa-mi ascult instinctintul pentru ca intr-adevar nu sunt lucruri sanatoase pentru psihicul copilului.
inbox spune:
Citat: |
citat din mesajul lui danielatt Inbox, cu siguranta toti am trecut prin aceleasi frici in copilarie. Tocmai de ceea ce spui tu imi este teama, si mai ales pentru faptul ca eu simt ca ea nu empatizeaza cu copii. Ea pur si simplu este mieroasa atat cu noi parintii cat si cu copii. O simt falsa, mai ales ca am ramas masca aseara la serbare cand a fumat tigare de la tigare in fata copiilor. A fost o masa cu tort si sampanie pentru copii, iar ea, lejer..fuma. Acum, stau eu si ma intreb, cum se impaca credinta si umilinta propavaduita in religie, cu starea de bine adica sampania si fumatul in fata copiilor pe care se presupune ca trebuie sa le indrumi pasii? Nu stiu..este profunda problema sau este foarte simpla si superficiala si nu reusesc eu sa ma prind ?! In orice caz, nu mai tin minte cine spunea - imi cer scuze - am sa-mi ascult instinctintul pentru ca intr-adevar nu sunt lucruri sanatoase pentru psihicul copilului. |
cand esti implicat in situatii din astea, e greu, ai senzatia ca tu esti cel care gresesti, te simti vinovat si fata de copil...curaj!
mamica de printesa Maria 15.11.2006 si bebe Mircea -25.09.2010
Burtocika spune:
citat din mesajul lui danielatt Acum, stau eu si ma intreb, cum se impaca credinta si umilinta propavaduita in religie, cu starea de bine adica sampania si fumatul in fata copiilor pe care se presupune ca trebuie sa le indrumi pasii? |
Ooooo, n-ai idee cate persoane care se considera "cu frica lui Dumnezeu" fac din astea ... Adica daca se spovedeste / impartaseste in fiecare duminica, tine posturile si zice Tatal Nostru inainte de fiecare masa, sau se duce toata ziua buna ziua la biserica, are imrpesia ca respecta toate poruncile si toate sunt in regula in relatia cu Dumnezeu ... Am si eu un caz in familie, asa ca stiu ce spun Sunt persoane care respecta mai mult litera religiei, decat spiritul ei.
E bine ca vine vacanta si se mai linistesc apele, vei vedea la toamna ce mai faci ...
Irina (2006) si 32+ cu
www.goblenpartner.webs.com" target="_blank">mai coase cineva goblen ?
www.dealemele.webs.com" target="_blank">cartile copilariei mele
nushulica spune:
citat din mesajul lui AgnesLuca Gradinita cu televizor si in care copiii ramin nesupraveghiati in clasa ; va rog, raspundeti-mi ca nu am inteles eu bine "Copilului mic, da-i radacini adinci, celui mare, aripi sa zboare" (proverb indian) Agnes si Alexa (21.06.2009) |
ai inteles bine din pacate si mai grav se intampla asta si la particularnoi am patit-o...am dat copilul la program scurt la gradi particulara in iasi ca am zis sa fie putini in grupa sa il aiba sub observatie mereu...ma rog...cert e ca "teacher" le punea copiilor la tv mickey mouse clubhouse si dusa era cateva min(ca urmaream pe camere) si vorbesc aici de grupa "pampers" unde era 8 copilasi cu varste sub 3 anisori
si daca ar fi fost doar asta...copilasul meu pt ca a varsat apa dintr-un pahar la ora de pictura,din greseala ca nu imi inchipui ca a facut asta intentionat,a primit una peste cap asa zice copilul si el nu minte,mi-a si aratat cum i-a dat teacher...ea nu recunoaste,directorul o crede pe ea normal asa ca eu mi-am retras copilul
cat despre educatoarea despre care discutam aici e clar ca e dusa rau problema care o vad eu este cum de nu s-a sesizat directorul acestei gradinite,totusi se pune in joc siguranta catorva zeci de copii cu iesirile astea
Mami si 2 printi iubiti: DAVID(24 sept 2008) si STEFAN(24 sept 2010)
SHOPPING
Katya spune:
E o mentalitate tare paguboasa sa consideri ca nu merita sa reclami, ca nu merita sa-ti consumi energia, nervii, timpul, ca nu se face primavara cu o floare etc. Ba merita, sigur ca merita, macar ca te racoresti si tot merita, pai cum sa-ti descarci mai bine nervii decit cerind socoteala celui ce ti i-a provocat si mai ales cind e vorba de copilul tau ?Nici nu stiu ce e mai revoltator in tot ce se intimpla la gradinita asta,de la mersul la biserica in conditii nesecuritare, la indoctrinare religioasa (eu nu as accepta in ruptul capului ca cineva, in afara de mine sau de un prof de religie, calificat, sa-i vb copilului de religie, pt ca n-am incredere in ce bazaconii ii spune, am citit si aici pe forum atitea grozavii spuse copiilor, de la cum moare bunica si sufletul ei se duce la cer, apoi coboara si intra intr-un bebelus),la lasatul copiilor la tv si mai ales nesupravegheati, ca sa nu mai zic ca mi se pare de neimaginat sa ai in grija 30 de copii…o sg educatoare…si culminind cu tigarile in fata copiilor! In incaperea in care se afla copiii!!!!Si vad ca mai multa nedumerire stirneste faptul ca o persoana religioasa fumeaza decit ca o educatoare , religioasa sau nu, fumeaza linga copii, intr-o gradinita! In ziua de azi!Intr-o tara civilizata!
Nu va suparati, dar parintii sint de vina ca tolereaza asa ceva si ca gindesc ca nu merita sa reclami si ca inca incearca sa se adune si sa se puna de acord si sa reclame in grup si ca inca se tem de autoritati, oricare ar fi ele.Si pe urma se pling ca asa-i la noi, ca la noi nu SE schimba nimic, ca nu SE face nimic etc.Pacat de copii.
missdarcey spune:
[quote]citat din mesajul lui danielatt
Inbox, cu siguranta toti am trecut prin aceleasi frici in copilarie.
Tocmai de ceea ce spui tu imi este teama, si mai ales pentru faptul ca eu simt ca ea nu empatizeaza cu copii. Ea pur si simplu este mieroasa atat cu noi parintii cat si cu copii. O simt falsa, mai ales ca am ramas masca aseara la serbare cand a fumat tigare de la tigare in fata copiilor. A fost o masa cu tort si sampanie pentru copii, iar ea, lejer..fuma.
Acum, stau eu si ma intreb, cum se impaca credinta si umilinta propavaduita in religie, cu starea de bine adica sampania si fumatul in fata copiilor pe care se presupune ca trebuie sa le indrumi pasii?
Nu stiu..este profunda problema sau este foarte simpla si superficiala si nu reusesc eu sa ma prind ?!
In orice caz, nu mai tin minte cine spunea - imi cer scuze - am sa-mi ascult instinctintul pentru ca intr-adevar nu sunt lucruri sanatoase pentru psihicul copilului.
Am ramas de-a dreptul socata ,cadru didactic sa fumeze in prezenta copiilor si parintii sa nu spuna nimic! Din cate stiu la scoala la fiimea nu au voie sa fumeze nici macar in curtea scolii fie ea si de 2 hectare.Vad in fiecare zi , un domn asistent ,care fumeaza langa poarta scolii ,in strada. Si te mai miri ca ia copiii si-i duce la biserica cu nu stiu ce masini si nimeni nu riposteaza. Eu cred ca doamna nu e in toate mintile dar what about the parents? Si de ce trebuie copiii sa bea sampanie la gradi ,stiu ca e pt copii ,anyway,adica imitam ca bem alcool ? Si in loc de tigari ce le dati ?La noi nu prea se fac petreceri in scoala ,scoala e pentru altceva ,iar de ziua fetei am avut voie sa duc doar un pachet cu biscuiti simpli ca sa-i serveasca pe copii.Imi pare rau ca ai lasat atata timp lucrurile nespuse ,in defavoarea fiului tau.Eu l-as muta la o alta gradinita.
AB_AC spune:
Eu cred ca doamna nu e in toate mintile dar what about the parents? Si de ce trebuie copiii sa bea sampanie la gradi ,stiu ca e pt copii ,anyway,adica imitam ca bem alcool ? Si in loc de tigari ce le dati ?La noi nu prea se fac petreceri in scoala ,scoala e pentru altceva ,iar de ziua fetei am avut voie sa duc doar un pachet cu biscuiti simpli ca sa-i serveasca pe copii. |
Hai sa nu devenim puritani! E foarte reprobabil ca a fumat langa copii si parintii au tacut. Eu nu las pe nimeni sa fumeze langa ai mei si in plus este interzis in scoala. Tot restul incercarii de discutie este delirant. Eu nu as avea ce sa vorbesc sau sa negociez cu o asemenea persoana. Reclamatie si mutat si basta!
Dar e ok sa se faca petreceri la gradinita sau la scoala. Nu exagerat, dar la sfarsit e absolut ok. Aici se serbeaza Sarbatorile mari gen : Thanksgiving, Sarbatorile de iarna si sfarsitul de an scolar cu parintii si copii: fructe, ceva sandwich-uri si detestabilele cupcakes care vara sunt inlocuite cu inghetata. De baut sunt sucuri si apa. Iar sampania pentru copiii e un suc de fructe care face poc! Si cel mai amuzant si asteptat e pocul si nu imitatul bautului de alcool!