Frica de spalatul pe cap si apa sfintita
Raspunsuri - Pagina 11
missdarcey spune:
Nu am zis ca ai nostri copii nu petrec la sfarsit de an ,dar o fac altfel. Sambata avem SUMMER FAIR ,unde participa toata suflarea scolii ,copiii au facut desene prin care sa promoveze evenimentul ,care au fost plasticate si prinse pe gardul scolii ,am cumparat bilete la marea tombola ,care are premii date de sponsorii locali ,se aduc carusele ,parintii si copiii isi vand jucarii si hainute pe care nu le mai folosesc .E un spirit extraordinar !si nu lipsesc standurile unde poti sa bei sau sa mananci ceva .Dar totul este organizat de PTA . In legatura cu spalatul pe cap ,noi folosim ochelarii pentru inot si isi lasa capul pe spate cand o clatesc.
Victoria_mami spune:
Citat: |
citat din mesajul lui danielatt Buna dimineata ! Va tin la curent cu cele intamplate, pentru ca aceste lucruri sa ramana scrise si sa poata folosi tuturor..este bine sa putem avea acces la experiente. Dupa discutia de 15 minute puratata cu educatoarea, insa, din pacate neterminata, concluzia mea este ca ea crede cu tarie ca copilul meu are probleme, din cauza faptului ca s-a speriat si plangea si dadea din picioare. Alti copii nu fac asa, doar al meu...dupa un an de gradinita. Degeaba i-am spus ca ea ca pedagog ar trebui sa stie ca fiecare copil are manifestarea proprie a fricii sau a emotiilor, ca poate alti copii fac acasa si ca daca nu s-ar fi intamplat ce s-a intamplat cu fimiu la gradi, nu ar fi stiut ea despre aceasta "sensibilitate" a copilului meu. Nu a stiut nici ca nu este catolic botezat (desi scrie in fisele de incscriere) si desi eu nu m-am opus ca el sa participe la orele de mers la biserica. A, si mi-a spus sus si tare ca nu o pot obliga sa nu mearga la biserica, pentru ca in programa scolara, exista ore de religie. Nu am cum sa verific treaba asta, insa am sa-mi dau silinta sa aflu. In orice caz, pozitia mea a fost ferma si clara, daca nu gasim o cale de mijloc in care toata lumea sa fie fericita, atunci mut copilul si fac reclamatie, moment in care ea a spus ca sigur toate problemele au rezolvare. Bun, acum, Matei nu a vrut sa urce ieri dupa amiaza la grupa, pentru serbare, pana nu ma duc sa vorbesc cu educatoarea sa opreasca televizorul. Am oprit TV-ul si lucrurile au fost OK. ps. serbarea a fost o reusita, am petrecut clipe minunate ! Din pacate, evenimentele au avut loc la sfarsitul anului scolar, din pacate nu am avut loc si timp sa vorbesc cu ea, insa, cu siguranta pe timpul vacantei o voi cauta si nu las lucrurile asa. |
O fi scriind in programa scolara ca exista ora de religie, DAR facuta in incinta gradinitei, nu plimbati copiii la biserica! Eu mi-as scoate urgent copilul de acolo, azi-maine ii face si un exorcism Doamne fereste de asa "educatori"!
_
Mami si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008
Victoria Isabella, Printesa Noastra Perfecta!
Miriluta spune:
E o moda in Romanika sa duca copiii la biserica? Nu inteleg in veci de ce orele de religie sunt obligatorii in Romania, fie la scoala, fie la gradinita. Fie-mea e la scoala catolica si merge zilnic la biserica, insa a fost o alegere constienta. Daca ar merge la o scoala ''normala'' m-as infuria sa fie dusa la biserica vrei-nu vrei, doar pentru ca educatoare vrea asta..
danielatt spune:
Binenteles ca nici vorba de religie in invatamantul pre-scolar.
Ma deranjeaza cand se intampla lucruri cu copilul meu, fara sa fiu instiintata in prealabi.
Am aflat zilele trecute ca i-au dus si nemancati, iar cand copii au inceput sa chiraie de foame , i-a adus la clasa.
Voi lamuri toate aspectele, cu siguranta, la inceputul anului scolar.
In nici un caz nu las treburile asa, vreau sa stiu daca toti parintii stiu de ceea ce se intampla, daca Directoarea stie s.a.m.d.
anya spune:
1. Religia in gradinita.
Din pacate educatoarele incearca sa introduca usurel (sau mai brutal, cum e cazul tau) religia in mintea copiilor. La gradinita unde am eu copilul le spun Tatal nostru la culcare/masa si le spun si ceva notiuni despre Dumnezeu. In conditiile in care noi suntem agnostici, am avut cum sa descopar tot felul de idei in capsorul copilului. La biserica nu-i duce, popi in gradinita n-au fost asa ca pt doua trei idei pe care am grija sa i le explic rational si pentru o poezie invatat nu m-am agitat prea tare.
Celalt copil il am la scoala si exista posibitilatea de retragere de la ora de religie (asta am facut noi). Din pacate nu sunt asigurate alte cursuri in timpul acela, dar copilul poate merge la biblioteca sau sa stea cu invatatoarea.
2. Fumatul
Clar: fumatul in scoli si gradinite este interzis! Aici nu e nimic de interpretat.
Ce ai putea face? Sa ai o discutie clara cu educatoarea. Sa-i spui ca religia nu e obligatorie nici la scoala, cu atat mai putin la gradinita. Sa ii spui clar de fumat ca este interzis in gradinita. In toata discutia asta ii sugerezi ca daca nu va exista o solutionare imediata a situatiei vei apela la conducere (directoare, inspectorat, sanepid).
Partea cu fobia de apa a copilului va trebui sa o rezolvi incetisor. Mergeti la mare anul acesta? Cauta un loc unde e apa linistita, fara valuri. (M-am intos acum din Thassos si in golful in care faceam baie era marea oglinda si te plictiseai pana ajungeai la apa adanca) La baie pune-i apa in cada si lasa-l sa se joace cat vrea, sa stropeasca. Daca mergeti la tara, ia o piscinuta mica sau o cada de plastic (in care le faceam baie cand erau mici) si pune-o afara sa se balaceasca sau initiaza o bataie cu pistoale cu apa, cu furtunul, cu sticle cu dopul gaurit. Incearca prin joaca si distractie sa-l faci sa treaca peste frica de stropit.