Frica de spalatul pe cap si apa sfintita

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cipcipcip spune:

Haha, esti amuzanta Denizel, auzi, exorcizat!

Eu nu sint de acord nici macar cu dusul copiilor la biserica, asta e treaba parintilor, si mai ales in conditiile astea, in masini personale conduse de parinti?!

Ca sa va povestesc cum e la noi, eu stau acum in Portugalia si fetita mea merge la o gradinita catolica (culmea, si eu si sotul sintem atei iar Julia nici nu e botezata). Dar am ales aceasta gradinita ptr ca este pur si simplu superba, directoarea este calugarita si o femeie cu un suflet extraordinar, asa iubire pentru copii la toate cadrele didactice care lucreaza acolo eu nu am mai vazut.

Copiii sint invatati sa creada in Dumnezeu, dar nu sint dusi la biserica, nu sint spalati la creier, nu ii invata papagaliceste rugaciuni si nici nu umbla nici un preot pe coridoare. Copiii sint invatati respectul pentru ceilalti, pentru natura, li se citeste citeodata povestioare pentru copii religioase si cam atit. Nu-si face nimeni cruce, nu face nimeni parada, rugaciuni in gura mare sau altele de genul asta. Gradinita are productie proprie de zarzavaturi unde si copiii sint dusi si pot participa, are gaini si pui, iepuri, pe care-i taie citeodata etc (asta nu se arata la copii bineinteles).

Sint si eu curioasa daca biserica noastra ortodoxa are vreodata initiative de genul asta (gradinite, case de batrini, cantine publice etc). Mie imi face impresia ca la noi numai se ridica mii de biserici si se face etalare de credinta. Dar asta e deja alt subiect.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mihai33 spune:

Cand am citit despre mersul la biserica in timpul programului de gradinita in frunte cu educatoarea si de stropitul copilului cu apa sfintita pentru linistire (o fi o noua metoda didactica) am crezut ca citesc un scenariu de comedie ceva...este foarte trist ca se intampla asa ceva....in mod cert educatoarea sufera un dezechilibru, poate din cauza problemelor personale pe care le traverseaza......problema este ca nu poti sti ce poate sa mai faca, cum a zis si denizel, poate urmeaza o exorcizare....

Cand am inceput sa predau in invatamantul superior,la masterat, deci intram in contact cu adulti am dat un examen psihologic "pe bune", care a durat vreo 2 ore, din cate am inteles genul asta de test psihologic se cere pentru a putea lucra in invatamant, banuiesc ca pentru invatamantul prescolar testarile sunt (sau ar trebui sa fie) mai riguroase....intereseaza-te daca educatoarea cu pricina a sustinut testul asta , daca l-a trecut, daca nu l-a sustinut trebuie sa-l sustina, ma indoiesc ca va trece. Nu as lasa lucrurile asa in locul tau, cu genul asta de persoana in preajma copiilor situatia poate degenera.

Mihai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Citat:
citat din mesajul lui danielatt

Si da, exact asa am considerat si eu, nu e lucru rau sa mearga la biserica dar daca s-a ajuns pana aici, deja necesita implicare totala.
Repet, voi astepta sa vad emotiile lui Matei fata de tot ceea ce s-a intamplat.

Importanta este reactia celorlalti parinti (si ma refer la majoritate). Daca esti singura (sau printre putinii) care nu inghite mersul la biserica, parerea mea este ca trebuie sa-ti iei copilul si sa-l muti acolo unde consideri ca-i cel mai bine pentru el. Asta inseamna ca, cel putin in acceptiunea acelui colectiv, exagerezi si nu ti se va da dreptate.
Eu nu prea vad cum ar fi implicarea totala, adica cu fapte, nu cu vorbe, asa ca, daca nu incalca vreo lege doamna educatoare, mai bine faci cum iti dicteaza tie constiinta si instinctul.

Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danielatt spune:

LadyJ, este doar o impresie, asa cum ai spus, vaga.
Am spus si o repet: copilul il pot muta si maine la o gradinita privata, cu supraveghere video si gata. Eu mi-am rezolvat problema.
Disponibilitatea mea este nu maxima, mai mult decat maxima, crede-ma.
daca nu as fi fost constienta de toate aceste aspecte, as fi trecut cu vederea si nu am fi discutat acum pe acesata tema. Insa tocmai, pentru ca nu vreau sa iau decizii care sa-mi afecteze copilul, pentru ca el este singura motivatie penru care ma zbat in viata asta, vreau sa ma informez, sa flu si alte
Ce ne facem insa cu sistemul ? Eu asta am incercat sa spun: bun, ma duc, o reclam peste tot. Rezultatul stii care va fi? copilul meu va fi o paria prin acea gradinita si tot el va suferi, si noi pe langa el.
Si ce am rezolvat ? As fi asa o mama mai responsabila ?
Ideal ar fi ca toate aceste cadre didactice sa fie testate, sa fie pregatite pentru meseria asta. Sa se faca inspectii si sa se controleze activitatea zilnica in unitatile de invatamant.
Doar platim taxe si eu cel putin, mai dau bani si extra la gradinita pentru paza si multe altele, pe langa contributia de masa.
Eu asa cred ca ar fi corect.
Fiecare sa-si faca treaba in mod corect si responsabil.

Denizel, ai pus punctul pe I, ideea de baza este cum sa stiu ce face aceasta educatoare cu copii sau ceea ce ar mai putea face in plus fata de cat a facut.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lulu77 spune:

Citat:

LadyJ, este doar o impresie, asa cum ai spus, vaga.
Am spus si o repet: copilul il pot muta si maine la o gradinita privata, cu supraveghere video si gata. Eu mi-am rezolvat problema.

oare? doar in asta consta?

Alina, mamica lui LUCA GABRIEL (20.08.2007)

ce mai fac eu

Bibi
David
Bogdan
Mihaita
Ionut

Mergi la inceput

Citat:

Ce ne facem insa cu sistemul ? Eu asta am incercat sa spun: bun, ma duc, o reclam peste tot. Rezultatul stii care va fi? copilul meu va fi o paria prin acea gradinita si tot el va suferi, si noi pe langa el.
Si ce am rezolvat ? As fi asa o mama mai responsabila ?

DA, ptr ca ai facut ceva ptr Matei, si nu trebuie sa te intereseze ce zice lumea. Tu vei face un lucru mic, si poate vei deschide si alti ochii, alte mamici vor realiza ca nu este tocmai normal ce se intampla.
DA , faci tot ce iti sta in putinta sa schimbi totul ptr Matei.
Faci si reclamatie, nu lasi lucrurile asa si schimbi si gradinitza, sa nu traiesti cu teama ca o sa fie considerat un paria in aceea gradinitza.
Omori raul cu tot cu radacina.

stiu ce este in sufletul tau, dar ridica-te si lupta ptr Matei, este cel mai bun lucru care il poti face ptr el si ptr viitorul lui.

ce mai fac eu

Bibi
David
Bogdan
Mihaita
Ionut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danielatt spune:

Iti multumesc Lulu, si tuturor fetelor care si-au spus parerea.

Maine avem serbarea de final de an.

Voi avea o discutie cu educatoarea, directoarea si am sa intreb si ceilalti parinti ce parere au despre mersul la biserica ca sa-mi fie clar pe ce baricade sunt.
Oricum, decizia am luat-o deja sa-l mut de la anul scolar viitor.

Va multumesc inca o data pentru timpul vostru acordat problemei mele.

Mergi la inceput

daniela, iti tin pumni, si asteptam vesti dupa discutia de maine.
petrecere frumoasa maine la serbare

ce mai fac eu

Bibi
David
Bogdan
Mihaita
Ionut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

dap, cele 3 cuvinte folosite de Mihai cred eu ca descriu perfect situatia: "situatia poate degenera" :).
De asta e foarte riscant ca el (sau ea :) sa ramana acolo, pentru ca, date fiind conditiile, nici nu stii la ce ai putea sa te mai astepti...

Daniela, intr-o tara de parinti care isi bat copiii si intr-o tara de parinti care obisnuiesc sa mearga la biserica (sau macar sa primeasca preotul o data pe an acasa. Sau sa declare ca ar trebui sa mearga macar de Paste la biserica. etc) nu vei avea nici o sustinere din partea parintilor:
1) daca baietelul tau va fi agresat fizic de un cadru didactic
2) pentru ca esti deranjata ca copiii sunt plimbati de 2 ori pe luna la biserica si sunt unsi cu mir in timpul sederii la gradi.
(Cred ca vara nu ar fi deranjati parintii nici daca ar fi dusi chiar de 4 ori/luna la biserica).

Cazul 1 e experimentat de mine din pacate
Cazul 2 e mai putin grav (vorbesc strict de plimbatul la biserica, nu si de purificarea cu apa sfintita a copiilor cu vedenii ) si va fi probabil experimentat de tine...

Parinti care il placeau mult de tot pe baietelul meu, parinti care in mod sigur nu isi agreseaza copiii, mi-au spus ca exageram cand am decis sa mutam copilul la alta scoala din cauza ca a fost agresat fizic de o profa .
Citez "e suficient ca ati vorbit cu ea si cu directoarea, fiti siguri ca nu se va repeta, n-are rost sa mutati copilul, sa-l luati dintre prieteni etc"...

Da, sunt sigura ca nu s-ar fi repetat, a fost pentru prima data in viata mea cand am intimidat foarte tare pe cineva. Haha, ma rog, pe o femeie vreau sa zic :)))) :)).
E o tabagioaica tupeista si mincinoasa de vreo 1,80 si 80+ kg , io is cam jumate si un pic si ii vorbeam atat de calm si politicos brutei aleia, ca in sinea mea imi dadeam palme ca nu o strang de gat pentru ce i-a facut baietelului meu .
Am fost sigura ca daca il lasam acolo nu ar mai fi indraznit sa se atinga de el, dar nu l-am lasat. Oricum nu era singura profa violenta de pe-acolo si oricum el nu mai voia nicicum sa ramana.
L-am dus intr-un mediu sigur, unde stiu ca nu e insultat sau batut si consider ca in felul asta l-am ajutat.
De dragul celorlalti copii agresati de aceeasi bruta as fi mers pana departe, dar ar fi fost razboiul meu, ceilalti parinti nu ar fi apreciat lupta aceasta, eventual mi-ar fi demonstrat de cate ori ar fi avut ocazia ca nu am dreptate :(.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beren spune:

Citat:
citat din mesajul lui denizel
E o tabagioaica tupeista si mincinoasa de vreo 1,80 si 80+ kg , io is cam jumate si un pic si ii vorbeam atat de calm si politicos brutei aleia, ca in sinea mea imi dadeam palme ca nu o strang de gat pentru ce i-a facut baietelului meu .

Mergi la inceput