Frica de spalatul pe cap si apa sfintita
Raspunsuri - Pagina 6
lulu77 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui danielatt Sigur, imi pot lua copilul sa-l mut altundeva, pe alti bani probabil. Insa sunt convinsa ca nu voi schimba nimic din comportamentul educatoarei sau a directoarei de la aceasta gradinita de stat. de invatamant ca lumea, controlat si verificat si pus la punct. |
dar vei avea un copil fericit si sanatos!
si vei dormi linistita cu gandul ca DA, AM FACUT CEVA, am asigurat fericirea copilului meu!
Alina, mamica lui LUCA GABRIEL (20.08.2007)
ce mai fac eu
Bibi
David
Bogdan
Mihaita
Ionut
cipcipcip spune:
Intru si eu la subiect sa ma minunez si sa te incurajez sa nu lasi lucrurile asa, vorbea cineva de evul mediu si chiar asa este, ce se intimpla acolo e inacceptabel si cu siguranta nu in conformitate cu programa prescolara.
Stiu ca ia o gramada de energie, dar e vorba de copii, eu m-as adresa inspectoratului si as face mare vilva.
Cum adica sa pui copiii in masini si sa-i duci de 2 ori pe luna la biserica, nu pot sa cred la ce extreme s-a ajuns in Romania de astazi. Mai au un pic si vor speria copiii cu diavolul, am mai citit tot asa un caz pe DC cu ce se intimpa intr-o scoala.
szivarvany spune:
Daniela,
ai zis ca Matei merge cu drag. Apoi ca azi a refuzat sa mearga.
Inseamna ca totusi fiul tau are simturile de autoaparare bine dezvoltate, nu i le anihila
Si eu as face plangere la inspectorat si as cauta alta gradinita.
Iti poti imagina atmosfera de rahat creeata de depresiva, de celelalte mamici obtuze ??? Cam cum sunt acolo bisericutele, cum sunt favorizati unii copii ??
Poate suna a scenaristica, insa intr o gradinita sanatoasa nu se intampla deloc ce ai descris tu :(
Daria & felina fioroasaGIULIA(2004 08 16) cu Sela
Campanie speciala, pentru steluta de mare, DAVID
denizel spune:
citat din mesajul lui danielatt Ce vreau sa descopar este, daca intr-adevar aceste iesiri la biserica dar mai ales episodul de ieri, ii va afecta copilului meu comportamentul precum si imaginea in colectiv. |
Daniela, vizitele la biserica l-au afectat cumva cu siguranta.
Chiar tu ai spus ca ti-a fost oarecum jena, atunci cand in manastire el a inceput sa spuna cu voce tare Tatal Nostru.
Asta nu inseamna ca e rau ca un copil sa spuna o rugaciune, ci inseamna ca el a fost educat spre habotnicie si spre etalare a credintei.
Ma rog, sunt multe persoane care ar fi incantate sa vada ca propriul copil recita cu voce puternica in biserica o rugaciune al carei sens profund e prea mic sa o intelaga. Nu stiu cum vezi tu aceasta manifestare.
Ca sa nu mai vorbim de faptul ca rugaciunea ar trebui sa fie un act intim, nicidecum unul strigat in public, dar chiar si asa cred ca s-ar arata multi admiratori.
Despre episodul de ieri, nu stiu daca desfasurarea lui a afectat sau nu copilul, dar nu-mi imaginez ca o persoana care stropeste oamenii cu apa sfintita si ii considera posedati, ar avea vreo retinere in a le comunica aceasta. "Victimei" sau colegilor "victimei"...
Asa cum am mai spus, eu nu as putea sa stau linistita stiindu-mi copilul in prezenta cuiva care il considera posedat.
OK, faptul ca educatoarea e credincioasa si vrea sa-i duca pe pici la biserica nu e ceva condamnabil.
Condamnabil e faptul ca educatoarea pare ca a pierdut fraiele propriei persoane + ca nu mai face diferenta intre gradinita si ograda proprie, intre cadru didactic si lider spiritual .
P&ANA spune:
Imaginatia mea este limitata in astfel de cazuri , pentru ca nu stiu ccare ar fi pasul urmator. Eu sunt extra/mega socata de gestul ei cu apa sfintita . N-as fi crezut in veci ca s-ar practica asa ceva intr-o gradi , in zilele noastre .
Dar pot sa-ti spun ca din intamplari normale , cum ar fi un pipi scapat in cursul zilei , devine o chestiune foarte amuzanta pentru unii colegi , in timp ce personajul principal sufera si se simte agasat.
Si un sfat de la o mamica cu vreo 10 ani experienta cu gradi/scoli : nu orice profesor dau educator pe care-l intalnim in viata copilului , este de calitate si pregatit pedagogic ! si nu ezita sa iei masuri urgente in asemenea situatii. Copilul tau nu are doua copilarii !
si stai calma ca se adapteaza cel mai repede la alt mediu.
danielatt spune:
Mamagiuliei, da asa este. doar ca l-am intrebat de cine ii este frica si mi-a numit personajele din desene animate. semn ca nu are resentimente fata de educatoare. Cu siguranta voi urmari atent tot ceea ce se intampla cu copilul meu acolo.Totusi ma pot baza pe raspunsurile lui.
Denizel, ce sa spun, noi suntem catolici dar frecventam biserica doar cand simtim nevoia interioara. In rest, nu ma pot lauda cu o frecventa in mersul la biserica. Iti dai seama ca nu mi-a picat bine recitatul rugaciunii cu glas tare in manastire !
Si da, exact asa am considerat si eu, nu e lucru rau sa mearga la biserica dar daca s-a ajuns pana aici, deja necesita implicare totala.
Repet, voi astepta sa vad emotiile lui Matei fata de tot ceea ce s-a intamplat.
ladyJ spune:
citat din mesajul lui danielatt Ideal ar fi fost ca dupa atatia ani de capitalism, sa avem mama naibii un sistem de invatamant ca lumea, controlat si verificat si pus la punct. |
Idealul ar fi ca toate mamele sa ia atitudine cu adevarat cand e vorba despre situatii din astea desprinse parca dintr-un film prost.
Am vaga impresie ca te lasi in bratele sistemului, ii impui sa te scuteasca de probleme, vrei sa preia fraiele fara sa te socilite prea mult nervos. Vestea proasta este ca nu se poate asa ceva. Esti mama copilului, este responsabila nr 1 . Nici un sistem din lume nu poate inlocui disponibilitatea unei mame fata de nevoile copilului ei.
ladyJ spune:
citat din mesajul lui danielatt Repet, voi astepta sa vad emotiile lui Matei fata de tot ceea ce s-a intamplat. |
S-ar putea sa te inseli si sa ´´interpretezi´´ gresit ceea ce spune sau face Matei.Defapt, mai mult ca sigur.
Daca vrei intr-adevar sa vezi care-i problema cu Matei, du-te la un psiholog
denizel spune:
citat din mesajul lui danielatt Repet, voi astepta sa vad emotiile lui Matei fata de tot ceea ce s-a intamplat. |
Draga Daniela, dar pana la urma nu conteaza neaparat ce crede baietelul tau despre asta .
Tot ceea ce conteaza e ca el se afla zilnic timp de cateva ore in compania unei fiinte careia ii lipseste echilibrul.
Matei poate sa o si adore pe educatoare.
Asta nu inseamna ca tu trebuie sa il mai lasi in compania ei.
Poate ca poimaine ii vine ideea sa ii duca pe copii la o manastire unde Matei sa fie exorcizat .