Frica de spalatul pe cap si apa sfintita

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lulu77 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Burtocika

Vad foarte des sfatul asta "muta-l la alta gradinita", de parca ar fi floare la ureche ... E chiar asa de usor sa-ti muti copilul de la o gradinita la alta,

Irina (2006) si 31+ cu
www.goblenpartner.webs.com" target="_blank">mai coase cineva goblen ?
www.dealemele.webs.com" target="_blank">cartile copilariei mele

Mie mi se pare simplu, adik e vb de copilul meu, si nu stau sa cos situatia cu ata, nu poate fi gri.

Asa gandesc eu.

Alina, mamica lui LUCA GABRIEL (20.08.2007)

ce mai fac eu

Bibi
David
Bogdan
Mihaita
Ionut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danielatt spune:

Nu ma simt tarsa de par sau asa ceva, nici decum. Mi-se pare ca discutam constructiv atat pentru noi cat si pentru cei ce ne citesc, cu siguranta multa lume are de invatat din experientele noastre.
Acum, sigura nu voi actiona in functie de alti parinti, ci in functie de nevoile copilului meu, indiferent ce si cat inseamna asta.
Insa, nu as vrea sa-i stric mediul deja creat, daca pot corecta asta. si pentru acest lucru am nevoie sa aflu si parerea celorlati parinti. Stiu sigur ca sunt cateva mamici - gasca care sunt prietene bune cu educatoarea si cu care se fac majoritatea "evenimentelor" in sensul de cumparaturi, biserica, organizari de party, uneori chiar si inlocuiri ale doamne educatoare.
Pe mine ma intereseaza sa vad ce se poate corecta astfel incat sa nu fie afectat afectiv pe mai tarziu.
La aceasta gradinita sa nu va imaginati ca am fost acceptati asa simplu cu cerere si multumiri ca ne-am inscris. Cred ca nu mai este nevoie sa spun mai departe.Am avut grija sa cunosc inainte de inceperrea anului scolar atat educatoarea cat si ingrijitoarele, astfel incat sa fiu sigura ca totul va functiona normal.
Repet, nu as vrea sa schimb gardinita insa daca nu voi avea de ales, am sa o fac fara nici o grija.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Citat:
citat din mesajul lui danielatt

Buna dimineata !
Oh...da, stiu, cititind acum toate postarile sunt convinsa ca am gresit lasand pe mana educatoarei soarta copilului meu chiar si in cele cateva ore pe care le petrece acolo.
Ce sa va spun, am vorbit si cu ea si cu ingrijitoarea azi de dimineata. Matei nu a mai vrut sa mearga la gradi...oarecum previzibil.
s-a intamplat ca matei, are la programul minimax un anumit desen animat de care pur si simplu se sperie, nu suporta personajele - quick si nu mai stiu cum. Ieri dupa masa de pranz,educatoarea a pus televizorul si a plecat in treaba ei. matei, s-a speriat, a inceput sa tipe si cum erau singuri in clasa...a sosit educatoarea si i-a dat cu mir si aghiazma. asta a fost !
acum, rezultatul este ca matei nu mai vrea la gradi !
despre mersul la biserica, cu siguranta am tratat superficial acest fapt, insa voi transa subiectul foarte clar cu educatoarea. problema ar fi ca daca nu se duce cu clasa, ramane cine stie pe unde si cu cine.
Efectiv, este un cerc vicios din care trebuie sa alegi raul cel mai mic. In vara am sa caut si alta gradinita sa vedem ce posibilitati sunt.
Vis-avis de spaltul pe cap, nu sunt panicata si nu-l fortez cu absolut nimic. Vrea sa fie murdar, asa imi spune. Explicatia cu paduchii...vrea sa aibe paduchi.. deci orice metoda as folosi nu functioneaza. Apa magica, zane..spiderman..am incercat. nimic nu functioneaza.
Dar nu asta ar fi problema mea cea mai mare acum ci cum sa fac sa fie cel mai bine pentru copil.
La gradinita unde este acum, este foarte aproape de casa si este cam cea mai buna. Din pacate au personal putin si deci se pot intampla astfel de situatii.

OFFF, mai Daniela, tu daca recitesti ce ai scris mai sus, observi cum ii iei apararea educatoarei in detrimentul lui Matei? Observi?

Intelege ca nu e vorba de confortul tau, adica ar trebui sa-ti fie egal daca e gradinita aproape de casa sau nu, in situatia data! Cum sa fie, mai , gradinita asta cea mai buna, in conditiile in care daca refuzi mersul la biserica copilul tau ramane....pe trotuar? Sau singur in vestiar? Cum adica vine educatoarea si da pe copil cu apa sfintita, dar ce-i copilul tau, diavolul????

Indrazneste si ia atitudine, nu te mai lasa calcata in picioare de prejudecati si nu te mai teme de ´´cei cu uniforma´´. Educatoarea greseste!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui ladyJ
Educatoarea greseste!

--------------------------------------------
´´Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei´´S.F.

Ptr. ca i se permite!

ce mai fac eu

Bibi
David
Bogdan
Mihaita
Ionut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Da Lulu, pentru ca i se permite! Imi si imaginez o mana de habotnice care s-au gasit unele pe altele in gradinita asta.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui ladyJ

Da Lulu, pentru ca i se permite! Imi si imaginez o mana de habotnice care s-au gasit unele pe altele in gradinita asta.

--------------------------------------------
´´Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei´´S.F.

pe langa asta, si lasa...ca asa este peste tot.
de aceea nu ne mai facem noi bine

ce mai fac eu

Bibi
David
Bogdan
Mihaita
Ionut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns P&ANA spune:

Citat:
citat din mesajul lui danielatt

Nu ma simt tarsa de par sau asa ceva, nici decum. Mi-se pare ca discutam constructiv atat pentru noi cat si pentru cei ce ne citesc, cu siguranta multa lume are de invatat din experientele noastre.
Acum, sigura nu voi actiona in functie de alti parinti, ci in functie de nevoile copilului meu, indiferent ce si cat inseamna asta.
Insa, nu as vrea sa-i stric mediul deja creat, daca pot corecta asta. si pentru acest lucru am nevoie sa aflu si parerea celorlati parinti. Stiu sigur ca sunt cateva mamici - gasca care sunt prietene bune cu educatoarea si cu care se fac majoritatea "evenimentelor" in sensul de cumparaturi, biserica, organizari de party, uneori chiar si inlocuiri ale doamne educatoare. Pe mine ma intereseaza sa vad ce se poate corecta astfel incat sa nu fie afectat afectiv pe mai tarziu.
La aceasta gradinita sa nu va imaginati ca am fost acceptati asa simplu cu cerere si multumiri ca ne-am inscris. Cred ca nu mai este nevoie sa spun mai departe.Am avut grija sa cunosc inainte de inceperrea anului scolar atat educatoarea cat si ingrijitoarele, astfel incat sa fiu sigura ca totul va functiona normal.
Repet, nu as vrea sa schimb gardinita insa daca nu voi avea de ales, am sa o fac fara nici o grija.

E strigator la cer ! Ce fel de gradinita e asta ? Directoarea pe ce pereti se uita ?

Sper ca esti constienta , ca cel putin grupul de mamici voluntare , cunosc parerea habotnicei educatoare , care deja ti-a etichetat baietelul cum ca ar fi posedat , si ca va fi oarecum izolat !

Ce-as face eu ? Reclamatie la direcoarea gradinitei si inspectorat . In aceeasi zi ! Asta daca nu cumva gasesc comportamentul educatoarei ,unul normal ( ca din posturile tale cam asta reiese , no offence).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Asta nu mai e de plangere la directoare ci direct la inspectorat. Directoarea deja stie ca acei copii parasesc gradinita sa mearga la biserica intr-un mod nesigur (in masinile unor mamici ca sardelele), stie ca o inlocuiesc alte mamici cand educatoarea are zi de rugaciune, banuiesc ca stie si ca Matei e "posedat" ca doar a auzit tipetele daca era in gradinita.

Direct la inspectorat trebuie plangere, asa ceva e de domeniul SF-ului.

Mergi la inceput

Daca se intelege ca iau apararea educatoarei, probabil din cauza ca pur si simplu refuz sa cred ca un cadru pedagogic ar putea izola un copilas pentru ca ea, il considera poasedat.
Nici prin cap nu-mi trece sa las treburile asa, probabil ca scriind pe un forum, incerc sa ma exprim un pic mai voalat fata de consumul nervos si stresul prin care trec acum.
Ce vreau sa descopar este, daca intr-adevar aceste iesiri la biserica dar mai ales episodul de ieri, ii va afecta copilului meu comportamentul precum si imaginea in colectiv.
Mi-as fi dorit sa am timp sa citesc mai multe despre psihologia copilului si etc ca sa pot analiza mai in amanunt.
Masurile care vor fi luate, cu siguranta..nu as dori nimanui sa fie in locul celor de la gradinita pentru ca sunt atat de rea cand vine vorba de copilul meu incat sunt in stare sa le bat acolo.
Ma cunosc destul de bine si chiar nu vreau sa actionez la suparare, as vrea sa inteleg mai mult si sa actionez in consecinta.

Mergi la inceput

Si mai vreau sa adaug ceva, vis-a-vis de "lasa ca merge asa".Din experienta proprie si personala pot sa afirm ca atunci cand am actionat pentru a incerca sa schimb cvea sau sa iau atitudine, nu numai ca am actionat singura, in cele mai multe cazuri rezultatul a fost consumul nervos propriu si alergatura plus pierdere de timp. Pentru ca in rest s-a spus..ei si ce, a plecat sau..s-a retras sa ma rog, adica nici o reactie de tip constructiv.
Cel mai recent exemplu a fost ieri cand am coborat sa-mi iau o inghetata, 2 vanzataoare scoteau inghetata din cutii pentru ca primeau marfa si mi-au spus nonsalant ca nu ma pot servi ca primesc marfa, desi mare branza nu era sa-mi dea una si sa-i dau banii. Mai ales ca erau doua. M-am dus imediat la buticul urmator, mi-am luat si ce credeti? Alte persoane asteptau la coada pana ele ar fi terminat de scos din cutii. Incredibil ! mi-am spus.
Deci? concluzia care este? cu o floare nu se face primavara, degeaba incerc eu sa ma bat singura cu un sistem. La urma, ma gandesc daca a meritat tot efortul masurat in nervi, timp, bani etc.
Sigur, imi pot lua copilul sa-l mut altundeva, pe alti bani probabil.
Insa sunt convinsa ca nu voi schimba nimic din comportamentul educatoarei sau a directoarei de la aceasta gradinita de stat.
Ideal ar fi fost ca dupa atatia ani de capitalism, sa avem mama naibii un sistem de invatamant ca lumea, controlat si verificat si pus la punct.

Mergi la inceput