Frica de spalatul pe cap si apa sfintita

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

NU am avut tv in gradinita, de stat, program normal in primii 3 ani
apoi au primit unul dar nu s au mobilizat doamnele sa caute un prelungitor si e de forma acolo
DECI se poate

Daniela, muta copilul din acea gradinita !

Daria & felina fioroasaGIULIA(2004 08 16) cu Sela

Campanie speciala, pentru steluta de mare, DAVID

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

in completare la ce spunea lulu mai sus, doamna educatoare ar trebui sa-si schimbe ocupatia. dar cum asta e aproape imposibil, cel mai bine iei tu masuri rapide.

VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA
Speranta si incredere pentru David
~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danielatt spune:

Cand am unblat sa aleg gradinita, acum un an -doi in urma, in zona unde locuiesc eu, toate gradinitele aveau televizor. Binenteles ca nu-mi convine acest lucru, nu-mi convine nici ca educatoarea rareori vine la orele 08.00 si deci, eu cand aduc copilul la ora 07.30 - 07.45 copii stau singuri la TV. Asta pentru ca, fiind o singura ingrijitoare pe etaj, adica la 3 grupe...nu face fata.De multe ori copii sunt stransi de dimineata intr-o singura clasa si apoi fiecare isi culege puii de acolo. Nu sunt de acord cu multe, acum, analizand la rece, dupa un an experienta in aceasta gradinita.
Problemele au fost discutate la prima sedinta, am spus ca platim noi ingrijitoare insa nu este posibil acest lucru din cazua..legislatiei. Oricum noi platim si paza si protectia si asa mai departe.
Este clar ca nu este ok, am sa caut sa obtin informatii de la alte gradinite din zona in care locuiesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Daniela,
primii ani in colectivitate conteaza enorm, enorm de mult pt sufletul in formare al unui copil !!!
Este esential ca el sa mearga cu drag, sa fie in siguranta, sa-i placa acolo, sa simta ca e iubit, sa fuga dimineata spre gradi !
Suna ideal, dar se poate

Am in anturaj un copil care a suferit 4 ani nefericiti si va avea de tras toata viata pt ca parintii lui nu l au mutat de la o anumita gradinita.

Daria & felina fioroasaGIULIA(2004 08 16) cu Sela

Campanie speciala, pentru steluta de mare, DAVID

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lulu77 spune:

Citat:
citat din mesajul lui danielatt
in zona unde locuiesc eu, toate gradinitele aveau televizor.

ptr siguranta copilului meu, ptr o dezvoltare buna si un start bun in viata, fac orice efort ptr copilul meu, drept dovada, am gradinitza la fix 50 m de casa(a mers aici, am incercat dar doua zile....am renuntat din mult emotive - batut peste mana de educatoare fiind stangaci, TV in clasa, bai neadecvate ptr o gradinitza, etc), dar il duc la o alta gradinitza, in alt cartier, unde necesita un drum cu masina dimineatza si posibilitatea sa intarzii la serviciu, iar la intoarcere de la gradinitza cu bunica prin autobuz 3 statii, DAR merge de drag, vrea sa mearga, nu a plans nici macar o zi iar dna educatoare si dna directoare si ingrijitoarea sunt "prietenele mele".

Alina, mamica lui LUCA GABRIEL (20.08.2007)

ce mai fac eu

Bibi
David
Bogdan
Mihaita
Ionut

Mergi la inceput

Ei, tocmai de aceea nu mi-am facut griji, pentru ca Matei este efectiv atat de atasat de educatoare si de copii incat nu-l pot tine acasa. Ma rog de el uneori sa mai stea si el acasa, sa doarma, sa se joace..nimic nu functioneaza, el vrea sa mearga la alina si la copii.
Din acest motiv am trecut cu vederea anumite lipsuri din organizarea activitatii gradinitei.
Intr-adevar, chestia cu biserica ma deranjeaza si mai ales acum imi dau seama, am fost plecati in week.end la Sinaia si acolo, am vizitat manastirea. S-a apucat sa zica Tatal Nostru cu voce atat de tare si de puternica incat imi era jena de turistii de acolo. Adica ok, bravo lui ca stie sa spuna dar parca cumva am fost jenata, e totusi un copil !Cu siguranta treaba asta am sa o reglez maine la serbare cu dna. educatoare.Am sa intreb si alti parinti daca ei sunt de acord si in functie de asta voi cauta o alta gradinita.

Mergi la inceput

Da Lulu, asa este, nu ar trebui sa conteze nimic pentru fundatia solida a educatiei si sigurantei copilului. Si as vrea sa cred ca nu am economisit nici un gram de efort sau interes sau bani. De asta sunt sigura. Numai ca, sunt situatii pe care nu le poti controla, le poti doar afla ca si cauza, nici de cum ca si efect. daca as fi putut sa stau mai mult pe langa el, sa-l iau eu la pranz, sa discut cu educatoarea, cu ingrijitoarea, cu antrenorul de karate, de dans..cu siguranta as fi aflat poate mai multe si cu siguranta mai din timp. Asa insa, in viteza dimineata dus la gradi, luata mamaie la pranz si cam atat. Din pacate mama mea este la o varsta atat de respectabila, incat sunt multumita ca mai poate sa-l aduca de la gradi si sunt recunoscatoare.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui danielatt
in functie de asta voi cauta o alta gradinita.

nu in functie de ce zic restul parintilor, in functie de copilul tau cauti o alta gradinitza.

hai, ca nu vreau sa par ca te trag la raspundere sau sunt pusa pe harta,departe de mine gandul asta, dar te rog gandeste la rece, si mult si bine...oare e ok mediul ala ptr Matei? Pe viitor oare nu il va afecta?
nici nu ai idee cat de mult ii pot afecta pe viitor, toate "scaparile" astea pe care le crezi marunte sau nu le obsrvi cand trebuie.

ce mai fac eu

Bibi
David
Bogdan
Mihaita
Ionut

Mergi la inceput

daniela, esti in aceeasi oala cu mine, adik si bunica noastra il ia la pranz, si are o varsta, si e un personaj dificil cand vine vb de scoala, etc( nu e adepta gradinitzei, etc) dar macar odata/sapt plekam mai devreme de acasa sa am timp dimineatza sa stau de vb cu doamna sau cand vb cu Luca si mi se pare ceva suspect in discutiile noastre despre ziua petrecuta la gradinitza o sun imediat pe dna.nu las timpul sa stearga urmele, multumesc lui Dzeu ca nu a fost nevoie de interventii, acolo sunt oameni extraordinari, copilul meu face prostii
prefer sa intarzii la serviciu, sa ma invoiesc si sa pot avea o discutie cu dna.

ce mai fac eu

Bibi
David
Bogdan
Mihaita
Ionut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Burtocika spune:

Vad foarte des sfatul asta "muta-l la alta gradinita", de parca ar fi floare la ureche ... E chiar asa de usor sa-ti muti copilul de la o gradinita la alta, cand stim cu totii ce greu e sa intri intr-una ???
Eu zic ca intai ar trebui epuizate toate celelalte posibilitati si la urma de tot sa te gandesti la mutare ...
Si la noi la gradinita au TV, si la noi mai raman singuri din cand in cand, si la noi se mai comaseaza cateodata 2 grupe cu o singura educatoare ca de, se mai intampla sa se imbolnaveasca educatoarea lor si atunci ce sa faca cu ei ? E o singura ingrijitoare pe tura, la o gradinita cu 2 grupe mici, 2 mijlocii si 2 sau chiar 3 grupe mari, deci va dati seama cum poate face fata ? E o singura educatoare cu copiii pe tura, la grupe de cate 30 de copii ...

Astea sunt conditiile in (unele) gradinite de stat, daca nu-ti convine, ti se spune politicos ca "gradinita nu e obligatorie" si ti se multumeste ca vrei sa-l iei de-acolo ... Poate ca unele aveti norocul de gradinite de stat foarte bune, "model", asa cum ne-am dori cu totii pt copiii nostri, dar nu toti putem beneficia de ele ... Iar sa-ti cari copilul dimineata cateva statii de masina pana-n capatul celalalt al orasului (cand stim cu totii cum e traficul in Bucuresti la ora 8 dimineata) nu e intotdeauna o posibilitate "posibila" (am incercat-o si pe-asta si am renuntat repede).

Eu zic in continuare sa vorbesti cu ceilalti parinti si sa-ti gasesti aliati printre ei, ca sa mergeti mai multi la directoare.

Irina (2006) si 31+ cu
www.goblenpartner.webs.com" target="_blank">mai coase cineva goblen ?
www.dealemele.webs.com" target="_blank">cartile copilariei mele

Mergi la inceput