Frica de spalatul pe cap si apa sfintita
Raspunsuri - Pagina 3
Diana_b spune:
Hmmm, la partea cu educatoarea: La noi e mai complicat putintel, in sensul ca educatoarea lui e credincioasa si le-a tot explicat diverse lucruri pe care el le-a crezut, fiind mic. La scoala (tocmai a terminat clasa 1), am vrut sa-l retrag de la religie, dar ni s-a spus ca e "optional obligatoriu" si m-am gandit ca mai mult rau ii fac, asa ca l-am lasat si la religie. Acum, el zice ca e credincios si crede ce i-au spus doamnele "religioase". Ei, eu sunt atee si ii explic lucrurile in felul meu, cum le vad eu, dar ca sa nu fie zapacit de tot, nu i le spun sub forma de "asa e cum spun eu si toti ceilalti gresesc", ci ii zic ca asta cred eu, si ca el poate sa creada ce vrea si sa judece singur ce ii spunem noi.
Deci la faza cu educatoarea, teoretic as da cu ea de pereti, practic m-as duce sa discut cu ea sa-i zic de ce s-a speriat copilul (ca i-a pus apa pe cap), sa-i zic eventual ca nu sunt de acord cu anumite chestii si sa tina cont de ele. In definitiv mama si educatoarea trebuie sa conlucreze astfel incat copilul sa iasa bine din toata chestia. Ei, si daca educatoarea nu vrea sa tina cont de ce discut cu ea, atunci as da cu ea de pereti si practic
Referitor la spalatul pe cap: Timp de cativa ani, nu mai tin minte exact, cred ca pana pe la 4-5 ani, era suficient numai sa-i spun lui Mircea ca il spal pe cap, ca se punea pe niste urlete de ne bateau vecinii in teava, probabil ziceau ca omor copilul. Desi eram cat se poate de grijulie cu el cand il spalam. Ei, si intr-o seara, il iau la dus si ii zic cu cea mai blanda voce posibila:
- Mami, sa stii ca eu te-as spala si pe cap, dar din cauza ca ti-e frica si urli asa tare si eu te iubesc foarte mult, sa stii ca de acum nu te mai spal pe cap.
- Daaaaa!
- Dar trebuie totusi sa-ti spun ca daca nu te mai spal pe cap, parul tau o sa devina atat de murdar incat o sa faci paduchi. Stii cum sunt paduchii?
- Nu.
- Sunt asa niste ganganii (si mi-am facut mana paianjen) care o sa-ti umble prin cap (si i-am pus mana paianjen in cap si miscam degetele) si o sa fie multe, multe si sa stii ca n-o sa-ti placa deloc. Dar nu-i nimic, macar nu te mai spal pe cap, asa ca probabil o sa-ti placa mai mult cu paduchii.
- Nuuu, nu vreau paduchi.
- Pai nici eu nu vreau sa ai, dar nu mai vreau nici sa te spal pe cap, ca vad ca suferi f tare si eu te iubesc f mult si nu mai vreau sa suferi.
- Mami, eu zic ca mai bine ma speli pe cap, nu vreau sa am paduchi.
- Nu nu, nu te mai spal, ca iar o sa incepi sa plangi.
- Ba nu mami, o sa vezi ca o sa fiu curajos"
Ei, si asa s-au terminat crizele de urlat si problemele cu spalatul pe cap. Acum se distreaza facandu-si forme in cap cand are sampon pe par, sau cand il clatesc pe cap, aduna ceva apa in gurita si apoi o scuipa la vreun metru in fata. I se pare f distractiv. Mie nu intotdeauna, ca de obicei ma nimereste pe mine, avand ochii inchisi
Diana si Mircea (2.01.2004)
www.freewebs.com/bbianfeb2004/index.htm" target="_blank">Bebelusi de ian-feb 2004
rall spune:
Citat: |
citat din mesajul lui salcia Mda, am vazut la un moment dat la stiri ca s-a facut un studiu, si conform acestuia peste 25% dintre cadrele didactice din Romania au probleme psihice serioase. |
Ei...
cge spune:
Victor al meu cand il spalam pe cap urla:"Vreauuu sa raman murdar!!"
Stia toata scara blocului.
Nu are de-a face cu innotul, nu suporta apa pe fata.
Nici acum la 11 ani nu suporta sa fie pictat pe fata, machiat.
Asa e ca poveste lunga, nu trece cu una cu doua.
Noi strangeam din dinti si incercam sa il spalam la viteza luminii.
Nervi tari la toate mamicile cu experiente din astea.
Legat de educatoare, nu am cuvinte.
Ilinca_M. spune:
Aici sunt doua probleme distincte, una mai putin grava, legata de spalatul pe cap (e clar ca multi copii au o faza d-astea, din diverse motive; a mea a avut pe la un an jumate, poate va avea si mai incolo:) si una cu adevarat grava, legata de faptul ca la acea gradinita exista o educatoare cu probleme psihice reflectate nasol in comportament si care in loc sa fie impiedicata daca nu sa ia contact cu copiii, macar sa nu se comporte inadecvat meseriei ei, este incurajata!
Din pacate totul era clar de cand cu dusul copiilor la biserica, acesta nu era un fapt de acceptat nici macar in virtutea "socializarii", din dorinta de a lasa copilul "la toate activitatile colectivitatii". Atunci nebunia educatoarei a fost validata de parinti/directoare si de acolo de la a da cu apa sfintita nu a fost decat un pas...ce ar putea urma, Tanacu 2?!
Sa duci toata trupa de cateva ori pe luna la biserica mi se pare...nu stiu, eu n-am cuvinte pentru asa ceva. Si ce fac copilasii acolo, se uita cum tanti educatoarea cade-n genunchi si se roaga sa i se rezolve problemele in casnicie? In fine...Ingrozitor mi se pare si modul cum se face deplasarea, vin mamicile-voluntare, dragele de ele, si baga copiii in masina. Poti stii daca au inaltatoare/ scaune de masina? Daca sunt suficiente masini pentru cati copii sunt si nu-i inghesuie ca pe sardele? Ai incredere in aptitudinile lor de a shofa? Ai incredere in trafic? Eu as innebuni sa stau in stres ca de cateva ori pe luna copilul meu e supus la niste riscuri groaznice numai fiindca o educatoare e dusa cu pluta!
Asa ca astea sunt problemele majore, nu spalatul pe cap. Sa nu zic ca n-am venit si eu cu o solutie: exista sampoane pentru spalare uscata, din cate stiu. Ar fi o solutie de compromis, sa aiba copilul parul curat fara sa fie atins de apa, cel putin pana-i trece fobia
danielatt spune:
Buna dimineata !
Oh...da, stiu, cititind acum toate postarile sunt convinsa ca am gresit lasand pe mana educatoarei soarta copilului meu chiar si in cele cateva ore pe care le petrece acolo.
Ce sa va spun, am vorbit si cu ea si cu ingrijitoarea azi de dimineata. Matei nu a mai vrut sa mearga la gradi...oarecum previzibil.
s-a intamplat ca matei, are la programul minimax un anumit desen animat de care pur si simplu se sperie, nu suporta personajele - quick si nu mai stiu cum. Ieri dupa masa de pranz,educatoarea a pus televizorul si a plecat in treaba ei. matei, s-a speriat, a inceput sa tipe si cum erau singuri in clasa...a sosit educatoarea si i-a dat cu mir si aghiazma. asta a fost !
acum, rezultatul este ca matei nu mai vrea la gradi !
despre mersul la biserica, cu siguranta am tratat superficial acest fapt, insa voi transa subiectul foarte clar cu educatoarea. problema ar fi ca daca nu se duce cu clasa, ramane cine stie pe unde si cu cine.
Efectiv, este un cerc vicios din care trebuie sa alegi raul cel mai mic. In vara am sa caut si alta gradinita sa vedem ce posibilitati sunt.
Vis-avis de spaltul pe cap, nu sunt panicata si nu-l fortez cu absolut nimic. Vrea sa fie murdar, asa imi spune. Explicatia cu paduchii...vrea sa aibe paduchi.. deci orice metoda as folosi nu functioneaza. Apa magica, zane..spiderman..am incercat. nimic nu functioneaza.
Dar nu asta ar fi problema mea cea mai mare acum ci cum sa fac sa fie cel mai bine pentru copil.
La gradinita unde este acum, este foarte aproape de casa si este cam cea mai buna. Din pacate au personal putin si deci se pot intampla astfel de situatii.
AgnesLuca spune:
Gradinita cu televizor si in care copiii ramin nesupraveghiati in clasa ; va rog, raspundeti-mi ca nu am inteles eu bine
Leditia spune:
Aoleu,Daniela ii lasa singuri?pleaca in treaba ei?pai treaba ei nu e sa stea cu copiii?cine-i supravegheaza in acest timp?
E greu,stiu,gradinitele sunt putine,nu ai multe optiuni uneori,insa sincer,astea-s deja compromisuri mult prea mari,e vorba de siguranta copilului tau,de viata lui...si zau ca nu vreau sa par exagerata,dar mie mi-ar fi teama sa-mi las copilul cu nush ce masini,ca sunt convinsa ca nu au scaune de masina,mi-ar fi teama sa-l las sa-i duca la biserica(cine-i supravegheaza cat doamna sta si se roaga in lumea ei?),sa nu mai zic ca as innebuni de griji stiind ca educatoarea pleaca in ''treburile'' ei si copiii raman la tv,nesupravegheati.
POZE CU NOI
de David Christian
Speranta si incredere pentru David
Poti ajuta si tu!Bazar umanitar pt David si alti copilasi speciali!.
cristinuk@ spune:
deci da schimba gradinita e prima data cand aud ca la gradinita se sta la televizor
danielatt spune:
da, Agnes, cam asa se intampla la toate gradinitele de stat.
azi de dimineata mi-a spus ingrijitoarea ca asa s-a intamplat: ea era pe la bucatarie cu vasele, iar educatoarea probabil ca era la fumat...nu mi-a spus decat ca nu era.
Cu dusul la biserica, asa este, am recunoscut ca am tratat superficial: binenteles ca ii inghsuie in cateva masini, fara scaune special..ce sa mai spun. Imi asum neglijenta desi nu stiu, nu ar trebui sa aibe directoarea aceste probleme? da, este copilul meu insa raspunderea pentru orice activitate o au acolo este in sarcina ei.
Problema cu dusul la biserica este nu ca se roaga doamna ci ca se roaga si copii si fimiu deja stie ce canta preotul, am senzatia ca a invatat deja cuvintele de la cantecul care se incheie cu Amin. deja nu mai vreau sa ma gandesc ca-mi vajaie capul..
lulu77 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui danielatt da, Agnes, cam asa se intampla la toate gradinitele de stat. |
imi pare rau ca te contrazic, dar nu asa se intampla in toate gradinitzele de stat, se intampla numai acolo UNDE PARINTII PERMIT asa ceva.
Ptr ce merg copiii la gradinitza?
Televizorul nu are ce cauta in acest peisaj.
gandeste-te ffffffffff bine, si muta copilul URGENT la alta gradinitza.
Pe langa faptul ca nu este absolut deloc normal ce se intampla, mersul la biserica, lasatul nesupravegheat in clasa, mai exista si un TV la care se uita copii in mod constant, la desene care vizibl ii sperie si pana la urma cine este de vina?
Nu parintii?
Alina, mamica lui LUCA GABRIEL (20.08.2007)
ce mai fac eu
Bibi
David
Bogdan
Mihaita
Ionut