Frica de spalatul pe cap si apa sfintita

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cristinuk@ spune:

ce se intampla daca se produce un accident copiii stau la gramada in masina sau cum au microbuz unde mama naibii e biserica asta de le trebuie masina
si aici sunt scoli catolice particulare si subventionate de stat nush cat la suta da si duc copiii la biserica ;;da e biserica in curtea scolii si in fiecare dimineatza incep cursurile cu o rugaciune in rest e program normal si sunt funny orele la biserica adica pentru ei asa daca sunt la gradinita cu cantecele de varsta lor
god!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle-usa spune:

si william cand era pe la 3-4 ani a avut o perioada cand nu-i mai placea apa.am incercat si noi multe:

-cel mai bine e sa-l faci la baie sa incline capul pe spate ca sa nu-i vina apa pe fatza.
-lasa-l pe el sa-si dea cu apa pe cap
-pune-i un fel de cozoroc din plastic sa nu-i vina apa pe fatza.
-debitul de apa sa fie foarte redus.
-sa ia o jucarie cu el in baie si el sa-i faca baie la jucarie.
-bubbles
-muzica
-intra in cada cu el
-si cel mai bine cum mai spunea cineva e sa-l duci la inot.

cat despre acele "vedenii"...care copil de 4 ani nu are prieteni imaginari sau vorbeste non sens...?

probabil si cand l-a linistit cu apa sfintita tot pe cap i-a pus-o si de asta a facut mai rau.

nu te mai gindi la prostii de astea cu copii posedati...astea sunt filme.
ba eu cred ca trebuie sa te iei de ea ori sa-l muti la alta clasa.
eu nu as lasa problema asa, iar copilul sa fie privit cu astfel de ochi.

michelle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dorsilia spune:

as dori doua mici lamuriri:

1. este cumva Matei inscris la o gradinita particulara in regim religios? pt ca si eu era sa-mi inscriu copiii la o gradinita in zona unde mi se parea mie si ieftin si aproape de casa insa la o cercetare mai amanuntita am aflat de la directoare si educatoare ca acolo exista zilnic ore de religie desfasurate o parte in incinta bisericii unde se asculta slujbe dar su cu ore de religie la clasa sustinute de nu stiu ce maici; in aceasta gradinita programul zilnic incepea cu spusul de rugaciuni inainte de micul dejun.
2. toti copiii din grupa lui Matei si toti parintii lor sunt de acord cu aceasta activitate a educatoarei? celelalte educatoare de la celelalte grupe din gradinita practica aceleasi obiceiuri?

si iarasi repet: nu suntem nici noi in casa, cel putin nu eu, atei, insa nu gasesc si nu am gasit nimerit sa-mi pun copiii de mici in gradinita unde se practica program special religios. Suntem ortodocsi si copiii mei merg cu mine la biserica ortodoxa ocazional, stiu ce este o rugaciune, o icoana, vine preotul anual cu ocazia Bobotezei sa ne sfinteasca locuinta si sa vb cu copiii, insa in limite moderate, asa cum e potrivit cu varsta lor

cat despre baie, eu zic sa il lasi un pic mai lejer o vreme, spalati-l cum puteti la chiuveta sau lighean, unde vrea si nu se streseaza. La baieti e mai simplu, il tundeti f scurt cu marimea cea mai mica la masina de tuns, ca si asa e cald afara, si n-o sa pateasca nimic daca il spalati mai rar pe cap .... si fetita mea a refuzat intratul in cada si spalatul pe cap luni de zile, a prins practic o vara intreaga plus toamna si iarna, asta pe la varsta de 2 ani (noroc ca nu era f pletoasa nici ea la varsta aceea) cand probabil i-a intrat sampon "no tears" in ochi la spalatul pe cap, nu stiu exact daca de aia, dar a venit un moment cand a inceput sa planga numai cand se punea pb de intrat in vana asa ca doar o toaletam la chiuveta, si o spalam pe cap o data la 2 luni cu plansete, intram cu ea in cada la dus, eu o tineam in brate si-o intretineam calma si sotul o dadea usor cu dusul dat la minim, eu o clabucem usor, ea purta un cozoroc special pt spalat pe cap, nu-i mai venea apa pe fata deloc, apoi tot el o clatea si uite asa i-a trecut incet-incet; a mai ajutat-o si faptul ca am inceput sa o lasam sa vada cum se spala in cada fratiorul ei mai mare cu 2 ani jumate decat ea. Pana atunci ii spalam separat, insa ca sa o "ademenim" si pe ea inapoi in cada o tot pofteam sa participe la baia fratiorului unde ii dadeam un paharel sa-i toarne lui apa pe spate, apoi brusc intr-o zi cand l-a vazut pe el jucandu-se in vana cu o barcuta, ii facusem si multe spume in apa, a vrut si ea sa se joace si a cerut sa intre in vana cu el....de atunci fac baie impreuna, ea tot cu cozorocul special, ca nu suporta sa-i intre apa in ochi deloc-deloc. pe fata se spala singura si-si uda si ochii cu palmele ude doar insa nu suporta sa-i siroiasca apa pe fata sau s-o stropeasca apa

bafta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Citat:
citat din mesajul lui danielatt
[este singura pe tura dinc auza concedierilor. atunci cand pleaca la biserica, are ea o gasca de mamici doritoare, incarca copii in masinile personale si asta este.

Si tu ti-ai dat acordul la asa ceva? Pe bune?!!! Si cand se urca in masina mamicilor binevoitoare tu stii cu cine a plecat, daca isi pune centura? Si daca nu-l mai gasesc mamicile binevoitoare si incep sa dea magareata de la una la alta "s-a urcat in masina la dna Ionescu, ba nu la dna Popescu!" tu de unde iti iei copilul?

Toate astea se intampla intr-o gradinita de stat democratic european, adica in capitala? Mda, ce sa zic, o fi cu capul dna educatoare, dar nici parintii nu prea se agita cu gandul la siguranta copiilor lor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adra_bell spune:

Noi am trecut prin frica asta de spalat pe cap, s-a rezolvat pana la urma, cand am convins-o sa lase capul pe spate. Exista cozoroc de protectie, mie nu mi s-a parut prea eficient si mai exista www.mothercare.com/Mothercare-Shampoo-Rinse-Cup-Pink/dp/B001CFLB7S/sr=1-1/qid=1282632607/ref=sr_1_1/276-5069226-1568532?_encoding=UTF8&m=A2LBKNDJ2KZUGQ&n=42764041&mcb=core" target="_blank">aceasta cana, are o parte din cauciuc moale, se muleaza pe capul copilului si poti controla directia in care curge apa. Am inteles ca se gaseste si in Romania, dar e la un pret urias.

Cat despre educatoarea habotnica neaparat sa discuti cu ea. Mie mi se pare inacceptabil dusul asta la biserica, nu mai spun de incarcatul copilasilor prin diverse masini, fara centura, fara scaun de masina, as muri sa stiu ca in loc sa fie la gradi, copilul meu e plimbat prin oras. Daca parintii tin neaparat la dusul asta la biserica n-au decat sa roage un preot sa vina saptamanal, bilunar sau cum o veni, la gradinita desi, repet, mi se pare ca o gradinita/educatoare isi depaseste cu mult atributiile.

blog

asteptandu-l pe Filip (august 2011)

The hand that rocks the cradle is the hand that rules the world

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AB_AC spune:

Citat:
citat din mesajul lui mamagiuliei

Explica i doamnei ca Matei era o perioada in care nu ii place apa pe cap / fata, o au cam toti copiii, btw, mai repede sau mai tarziu

Eu cred ca daca l ai duce la un curs de inot pt copii - ma repet, pt copii , cu multa rabdare ii va trece fobia asta de apa.
Cand am mers noi prima data, majoritatea copiilor in primele 10 sedinte se obisnuiau cu apa, cu balaceala, cu udatul pe ochi, cap, cu scufundatul.

Ntzz nu merge:)) Al meu in piscina se baga cu capul la fund fara probleme. Spalatul pe cap e si acum la (ah intr-o saptamana 6 ani) o tragedie. Avem algoritm: Eu il anunt: barbia in piept si apleaca-te, el trage aer in piept si barbat infrunta dusul Nu mai miorlaie, dar zici ca-i lansare de racheta spatiala atat o pregatim

In rest asta cu mersul in grup ldupa apa sfintita de la gradi mi se pare SF. Nu pot sa o admit sub nici o forma. Religia e treaba familiei si nu a scolii.

Si ce spui tu cu posedarea e aiurea mey. Copiii mei merg duminica la scoala religioasa cateva ore. Fetita inca are un calut prieten imaginar. Face tot soiul de chestii calutul asta, mai varsa o cana de lapte la micul dejun si o scapa pe ea de mustrarea nemuta a tatalui. Pune cate o piedica si se mai rup niste fuste, ciorapi. Asta ca sa pricepi in ce context "vedeniile" astea is foarte active
Si baietul el e numai ... cu spalatul pe cap. Asta cu posedatul lasati-o pentru ceva filmne sa le vedeti asa colegial cu pruncii de 16-18 ani.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Citat:
ma voi informa mai indeaproape si daca este cazul da, cu siguranta il voi muta.

Daca mai e cazul???
Adica, tu crezi ca baietelul tau e in siguranta langa o individa care crede ca el are vedenii si care il stropeste cu apa sfintita?? Of!

Si, nu, copilul nu trebuie mutat in colectiv. Educatroarea trebuie mutata la vandut lumanari in biserica. I s-ar potrivi mult mai bine aceasta responsabilitate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Leditia spune:

Daniela,copilul meu de 2 ani jumate face extrem de urat la spalatul pe cap,face baie in fiecare zi,dar nu si pe cap.E un chin pt el si am incercat sa-l calmez,sa-i acopar ochii,se sperie groaznic.Insa asa cu spasme,se invinesteste de plans si nu mai respira..si e groaznic zau.
Nu vad nimic in neregula cu asta,asa a fost de mic,la fel cum nu vad nimic in neregula cu copilul tau,dar vad multe in neregula cu educatoarea.
Ceea ce crede ea,ceea ce simte ea,pe unde-si gaseste ea linistea este treaba ei..nu a copiilor.Treaba ei e de a educa copii,nu inteleg de ce-i duce la biserica,face parte din programa?Nu cred!Si mai mult cum isi permite sa afirme asa ceva la adresa copilului si sa-l dea cu apa sfintita.Eu m-as simti extrem de aiurea,serios!
Da, copilul tremura,se sperie de ceva,sper din suflet ca nu le baga in cap tampenii despre iad si alte minuni care i-ar putea speria.Religia nu trebuie sa fie bagata pe gat copiilor si nu intra in atributiile ei oricum,insa ceea ce ea a facut nu se numeste religie zau..
Ah,uite,iti zic o faza care pe mine m-a lasat masca..Avem o pereche de pantaloni scurti,bleumarin.Fii-miu este pur si simplu terorizat de ei,au cazut din dulap intr-o seara,i-a vazut si efectiv a plans in ultimul hal,a vomat laptele si nu-l puteam calma orice faceam,ori ii ziceam..Tremura intr-un hal in care nu-l vazusem in viata mea,iar mie imi venea sa-i arunc pe geam sa vada copilul ca au plecat pa si n-o sa mai vina in veci.Doua zile am stat cu el sa-l adorm,el care se culca singur,ca-i era teama,desi i-am scos toate hainele si i-am aratat ca nu mai sunt.Acum ce sa zic,ca-i posedat?Sau pantalonii is posedati?
Doamne de aiureli pot spune unii..si mai sunt si cadre didactice.

POZE CU NOI
de David Christian

Speranta si incredere pentru David
Poti ajuta si tu!Bazar umanitar pt David si alti copilasi speciali!.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Burtocika spune:

Legat de spalatul pe cap - sunt de acord cu ce ti-au sugerat fetele pana acum; si noi am avut o perioada mai dificila, pana cand am luat-o "cu binisorul" si i-am aratat ca intelegem frica ei de a nu-i intra apa in ochi, i-am pus mana pe frunte ca sa nu-i mai curga apa pe fata, am invatat-o sa lase capul pe spate tare de tot cand o clatesc, jetul slab, ca sa nu o stropeasca in ochi ... La inceput spalata mai mult "cu mana", nu cu dusul (adica o mangaiam pe cap cu mana uda sau cu un burete, ca sa o clatesc, pana s-a obisnuit cu miscarea si cu pozitia capului), chit ca mai ramanea clabuc pe par, il luam la spalarea de a doua zi Acum ,la 5 ani, suntem ok (avem alta fobie cu baia, e obsedata sa nu faca pipi in cada, asa ca facem baie pe olita dar asta e alta treaba, lucram la aspectul asta)

Legat de educatoare - inteleg ca ceilalti parinti sunt ok cu comportamentul ei ? Ca asa-mi explic de ce unele mamici sunt asa saritoare cu dusul cu masina la biserica ... Si tu ti-ai dat acordul pt asta ? Nu ti s-a parut ciudat / periculos / prea mult ? Eu zic ca in primul rand ar trebui sa vorbesti cu parintii si sa-ti gasesti niste aliati, apoi sa mergeti sa vorbiti cu educatoarea si sa-i spuneti ca nu mai sunteti de acord cu practica asta, si abia pe urma, daca nu ai succes, sa mergeti la directoare. Dar tot asa, inm grup, altfel singura nu prea-ti dau sorti de izbanda (iti spun din proprie experienta, risti sa te pui rau cu educatoarea si directoarea daca nu sunteti mai multi cu aceeasi parere).

Despre stropitul cu apa sfintita si copilul care are vedenii ... OH MY GOD !!! Am cautat un emoticon care sa-mi exprime starea de soc / stupoare / nedumerire, ceva cu ochii mari si bulbucati, si nu l-am gasit decat pe asta Cum Doamne iarta-ma poate un cadru didactic in anul 2011 sa spuna / faca asta, serios vorbind ??? E dusa rau cu capul, saraca ... Pur si simplu no comment !

Irina (2006) si 31+ cu
www.goblenpartner.webs.com" target="_blank">mai coase cineva goblen ?
www.dealemele.webs.com" target="_blank">cartile copilariei mele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns salcia spune:

Mda, am vazut la un moment dat la stiri ca s-a facut un studiu, si conform acestuia peste 25% dintre cadrele didactice din Romania au probleme psihice serioase. Enorm, mai mult de un sfert, si ei se ocupa de copii ! Probabil educatoarea face parte din acest procent... Eu stiu ce inseamna habotnicia, am o persoana foarte apropiata care a devenit complet habotnica, si am impresia ca pentru ei e important sa "raspandeasca" ideile si credintele lor (eventual chiar sa le impuna, daca pot). Din pacate, in cazul asta e si mai grav, pentru ca e vorba despre copii, deci ceva trebuie facut. Sunt surprinsa totusi ca institutiile tolereaza asa ceva, intr-un stat laic.

Cat despre spalatul pe cap, si noi avem aceasta problema cu nepotul de 2 ani, nu are nimic impotriva sa faca baie, ii place apa, dar nu suporta dusul, si fiind atat de mic nu prea intelege sa-si lase capul pe spate etc. Deocamdata nu am gasit o solutie, si avand in vedere ca acum e vara, se joaca in nisip, transpira etc., chiar trebuie spalat pe cap mai des.

Mergi la inceput