Constipatie la bebe de 5 saptamani???
Raspunsuri - Pagina 2
Sabina spune:
Imi inchipui...las ca se fac ei mari :)
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo
Valentina_D spune:
Ma asteptam sa "aruncati cu pietre", insa decizia de a introduce si LP a venit in urma ranilor pe care le facusm la san si copilul meu tragea sange. Si daca mulgeam, tot sange curgea i9n laptic. Pana si-au mai revenit sanii , trebuia sa il hranesc cu ecva si din acel moment, bebe nu mai iubeste sanul ca inainte. Il iubeste, dar ca sa adorma langa el mai mult. Cand il hranesc, intai il pun la san si il las cat vrea, evident, trage putin si adoarme, insa e mort de foame.
Poate nu am procedat chiar ok, dar acum cam asta este situatia si va mutumesc pentru sfaturi, dar va rog sa nu ma dojeniti.
Ieri i-am pus 1/4 supozitor, s-a linistit, si de aseara ii dau Protectis. Doctorita mi-a spus ca e bun si vad ca si voi l-ati amintit. Oare chiar isi va face efectul?
Mami de Raducu
MTHFR C677T heterozigot, 3 sarcini oprite din evolutie la 5s, 6s si 7s
olympia spune:
Valentina, nu "da nimeni cu pietre", tu faci cum crezi ca-i mai bine pentru tine si copilasul tau. Problema constipatiei la bebelusi din cauza laptelui praf e insa una foarte intalnita. Poti incerca pentru o zi sa-l faci o idee mai slab, mai putin concentrat decat reteta standard, s-ar putea ca asa sa nu-l mai constipe.
Daca tu alaptezi in continuare e minunat. Ranirea sanului e uneori cauzata de tehnica de alaptare gresita in care copilul tine in gurita doar sfarcul si atunci il raneste. Trebuie sa prinda mai mult din areola ca sa poata suge eficient, sa primeasca destul lapte fara sa oboseasca sugand, daca oboseste isi ia o pauza si cere mai tarziu din nou, poate chiar dupa 30 de minute.
Sabina spune:
stiu ce inseamna sa ai astfel de rani, le-am avut 2 luni de zile la primul copil.
E pozitia gresita de alaptare de vina, nu da nimeni cu pietre, nu ti- s-au dat decat sfaturi. E f f clar ca ai lapte, dar tehnica de alaptare nu e buna.
Repet, am trecut prin asta la primul copil si stiu cum e. Numa ca am strans din dinti si am mers mai departe. Insa am avut ajutorul pediatrei. fara ea, nu reuseam. si ajutorul sotului.
daca esti dispusa, poti chema acasa o consultata de lactatie ca sa te ajute sa depasesti momentul lapte praf.
gasesti nr de tel la situl nastecumsimti.org
e pacat , acum inca mai poti intoarce lucrurile, vointa sa ai doar, si ajutor specializat, bineinteles.
Cum mi-am alaptat copiii
adelaideA spune:
Revenind la problema ta, cu constipatia, eu am observat ca daca ii dau sa bea ceai, atunci face si singur. Eu ii dau ceai de fenicul de la Hipp si ceai BabyDrink.
Am citit pe net ca in state se recomanda suc de prune diluat bine in apa. La noi, din pacate, nu se gaseste sau nu stiu eu.
inbox spune:
Mi-am adus aminte Lactana e de la Topfer. Garmastan este bun pentru rani!
Nu dam cu pietre, incercam sa iti spunem si noi din experienta. Eu as fi vrut sa aflu la momentul potrivit cat mai multe pareri, indiferent cum ar fi fost ele.
Sabina spune:
mai ales ca situatia este foarte usor reversibila.
daca nu era, nici nu ziceam ceva la subiect...
Cum mi-am alaptat copiii
tomaca spune:
Eu am folosit MILCHZUCKER de la Humana la reconadarea doctoritie. Ai prospectul mai jos. N-am flosit decta vreo zi - doua, caci apoi s-a reglat tranzitul.
Eu nu am avut voie sa alaptez asa ca a mancat LP de la inceput. Se constipa si Tudor, ma rog facea cam o zi da una nu, si doar daca ii tineam piciorusele cracanate pe burtica. Se invatase asa. Mi-a zis doctorita sa-l las sa faca singur ca se invata asa. Plus sa pun cu 5 ml mai multa apa cand pregatesc laptele.
Dupa ce i-am dat milchzucker, si-a modificat tranzitul la 3 scaune pe zi.
Acum daca poti trece la LM ar fi mult mai bine pentru multe altele nu neaparat constipatie. Daca ai lapte e pacat. LM nu e intotdeauna o solutie pentru constipatie. Prietena mea a alaptat pana la 4 luni perioada in care bebe a fost foarte constipat. Ajungea sa aiba scaun si la 5 zile lucru care o stresa rau, dar doctorii i-au spus ca e lapte de mama sa nu-si faca griji. Cand a trecut la LP si diversificare, nu a mai fost constipat. Mai cuidat, dar asa a fost.
Solutia naturala pentru constipatie
• Recomandat tuturor grupelor de varsta, inclusiv nou-nascuti dupa prima saptamana de viata si gravide
• Produs 100% natural, obtinut din lapte
• Contine lactoza, un laxativ usor, fiziologic
• NU da dependenta
• Favorizeaza absorbtia calciului
• Stimuleaza dezvoltarea florei intestinale benefice
• Usor de administrat, se dizolva in bauturi sau mancaruri
A nu se folosi in cazul intolerantei la lactoza.
A se tine cont de prezenta produsului in efectuarea calculelor dietei pacientilor cu tulburari ale metabolismului glucidic.
Povestea unui Dor
mami tomaca si bebe Tudor Ioan un
Ajutati-l pe Iustin sa ajunga la RMN
cisi5 spune:
Imi dau si eu cu parerea din proprie experienta - de la nastere bebele meu avea scaun doar cu ajutor(termometru supzitor), si interveneam abia dupa 5 zile. Scaunul era ok, nu era constipat doar ca nu prea avea ce sa elimine deoarece se asimila tot. 2 luni ne-am chinuit(la propriu) si eu si bebele sa-l alaptez exclusiv(nu trecea ora sa nu stea la san), dar in a 2-a luna am cedat deoarece plangea intr-una, punea f. putin in greutate,uda sub 5 scutece pe zi. M-a tinut 2 luni un bax de 74 de pampersi...Dupa vizita de 2 luni la pediatra am hotarat sa-i dau completare si cu ocazia asta a inceput si bebele sa faca scaun singurel,sa ude scutece, sa doarma mai bine.
Sincer,suntem mult mai bine de cand cu completarea, dar sunt foarte fericita ca mananca san in continuare. Intotdeauna intai manaca san si ulterior ii dau completare daca nu se satura. Sunt cazuri in care mananca 2 biberoane pe zi,sau 5,depinde de poftele lui.
La primul copil am alaptat exclusiv si nu-mi imaginam sa nu fie la fel si cu bebe2, dar probabil oboseala si-a pus amprenat si asupra alaptarii.
Legat de protectis,la noi n-a functionat. Scaunul s-a reglat de la sine dupa 2 luni fara ajutor.
oanap85 spune:
sa va spun si eu dar cred ca repet povestea asta..dupa ce am nascut-o pe Anastasia si desi e al 3-lea copil am facut niste rani ingrozitoare la sani si nu pt ca nu stiam eu sa alaptez ci ea nu vroia sa suga decat cum vroia ea ,oricat am incercat sa o invat sa apunce bine sanul nu si nu pana a invatat, insa si acum suge tot apucand doar puitn ...nu am avut lapte din prima ,2 zile in maternitate m-am chinuit sa alaptez.. 15 minute ne plimbam prin salon apoi iar la supt si tot asa am tinut-o o noapte intreaga si insistam pe alaptat fff des si din 10 in 1o minute,copila plangea cum o luam de la san banuiesc ca nu se satura si eu strangeam din dinti de la ranile acelea plus ca atunci cand sugea ma durea si burta ingrozitor ca mi se contracta uterul ,,am incercat si cu pompa elecrica dar nu iesea o picatura dar nici lapte praf nu am aceptat ci am tot pus-o sa suga ,bineinteles ca o noapte am zis ca ma urc pe pereti cand o vedeam cum plange dar a2-a zi am avut lapte pe saturate ...mi-a venit mai greu ce-i drept si ea a vrut sa suga si a tot tras si in sfarsit am reusit ..dar asta pt ca mi-am dorit extrem de mult sa alaptez si acum sper sa-i dau pana la 2 ani