UPU pediatrie- unde am ajuns???
Raspunsuri - Pagina 7
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Victoria_mami/Victoria_mami.jpg)
Victoria_mami spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui Androix
Imi pare rau ca te-a palit viata asa cum te-a pleznit pe tine. Ziceai de febra 3 saptamani? Nu mai spun nimic. www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste Androix Bijoux Niste copii si toti copiii! ![]() |
Da, trei sapt., dar daca nu o duceam de n ori la pediatru si la urgenta, nici macar nu ar fi facut nu stiu ce investigatii! La inceput mi-au tooooooot spus ca e virus! Si dupa ce i-am innebunit cu copil cu febra 38 au facut investigatii mai amanuntite. Ce vreau sa spun e ca primele dati ei diagnosticheaza (?) asa, la ureche... virus si gata! Ei bine, dupa trei saptamani s-au convins si ei ca NU e virus. Pentru ca aveau deja in 'dosar' ca am mai fost la urgenta cu febra 38, deci, clar e cazul de alte teste. Uite ca paranoia mea de mama nebuna care-si duce copilul cu 38 la urgenta mi-a salvat copilul. Eu de-asta spun, bazat pe propria-mi experienta ca e ok sa duci copilul cu 38 chiar si la urgenta. Si acum (drept e ca e alta situatia) mi-au spus ca la 38.3 sa-i sun, chiar si-n miez de noapte, ca poate fi semn de infectie si la copii cu leucemie poate fi fatala o febra 'mica' de 38.3 netratata. Desigur, cum am mai spus, e caz special, e copil cu leucemie, sub tratament cu citostatice, cu sistem imunitar compromis, nu un copil sanatos. Eu vreau sa intelegeti ca pe mine (normal) m-a marcat enorm de mult ce ni s-a intamplat noua, de asta insist ca e ok sa fii paranoica, atunci cand e vorba de sanatatea copilului.
_
Mami si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella
![](fetita.gif)
Victoria Isabella, Printesa Noastra Perfecta!
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
eimotto spune:
Eu cand am ajuns la urgente un medic rezident mi-a luat tensiunea, pulsul si mi-a dat si in ce sa dau la boboci. Dupa care s-a dus si a chemat un medic care mi-a mai luat odata tensiunea si pulsul. Infirmierea nu am vazut. Asistenta era 1 la 3 doctori. UPU, Bucuresti, Floreasca.
Cu copilul la pediatrie, intr-adevar asistenta ia temperatura. Nu infirmiera ca nu prinzi asa ceva in camera de garda. Dar am vazut-o si pe aia ca doctorita de garda sa o strige pe asistenta sa vina sa se uite si ea in gatul fetei sa isi dea cu parerea daca "o fi herpangina sau altceva".
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/carmencat/carmencat.jpg)
carmencat spune:
Subscriu. E ok sa fii paranoic cand e vorba de sanatatea copilului, cainelui, cumnatului, etc. E ok sa iti asculti instinctele. Instinctul tau de mama face diferenta intre viata si moarte.
Si o spun cu toata raspunderea.
Nu stiu cum e in afara, ca nu am avut "placerea", dar daca aici, in Romania, te duci pe ultimii 10m, cand viata respectiva atarna de un fir de par, e naspa.
Nu te ingrijora de ceea ce gandesc oamenii, nu li se intampla prea des.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/A_Iulia/A_Iulia.jpg)
A_Iulia spune:
Totusi febra 38 timp de 3 saptamani este ALTCEVA decat febra 38 timp de 3 zile.
Daca s-ar plati consultatiile, probabil ca toata lumea ar fi multumita. Si mama si-ar potoli ingrijorarea, si medicii ar fi oarecum recompensati pentru astfel de cazuri.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/A_Iulia/A_Iulia.jpg)
A_Iulia spune:
Eu nu indraznesc sa sun medicul de familie in week-end. Bine, nici in cursul saptamanii nu mi se pare normal. Ma programez, daca e cazul, la numarul la care raspunde asistenta, si asta e. Mi se pare o intruziune in viata lui privata sa-l sun eu cand nu stiu ce problema mi se pare ca am.
Asta este inca un exemplu ca medicii din RO sunt dedicati, daca stau sa raspunda din timpul lor privat pacientilor, avand in vedere salariile de mizerie pe care le primesc. De curiozitate, medicii din afara raspund la telefonul lor mobil pacientilor in timpul lor privat?
Gabi_K spune:
Desiree multa sanatate puiutului tau!
Andacos acum trebuie sa-mi cer scuze de la tine ca nu am stat 3 zile cuminte acasa sa vad daca scade sau nu febra fiicei mele?
Citeste din nou mesajul initial, se pare ca l-ai citit superficial si ti-a fost mai important sa arunci cu pietre decat sa intelegi esentialul. Am incercat sa-ti mai explic de 2 ori, dar asta e, nu am cui. Tu o sustii pe a ta, asta ar fi ok, avem dreptul la parerile noastre, dar eu (sper) nu te-am luat la misto, de sus.
Te-am respectat pana acum, de aceea iti raspund pentru ca aveam impresia ca meriti. Poate m-am inselat.
Gabi+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)
Povestea nasterii: Lili si Robert
Alex@Sara spune:
Feciorasulmeu,cand avea 2 ani si 4 luni ,a facut seara,la culcare febra 38,5.I-am bagat un supozitor Paracetamol(la vremea aia siropelele imi era imposibil sa i le administrez ca vomita instant).Ne-am culcat,m-am terzit peste noapte de 3 ori s ail verific,era ok,adica nu ardea,ca nu l-am mai trezit sa ii pun termometrul.Si pe la 5 dimineata,il aud ca se foieste,avea patutul langa patul nostru,eu eram gravida cu shoricica Sara si imi era mai usor sa il linistesc noaptea daca era ceva.Ma trezesc,si aprind lumina,il vad ca isi da ochisorii peste cap si incepe sa tremure.L-am luat repede,l-am pus pe pat,tremura de numa,si i se albastrisera buzitele,apoi a cazut intr-un somn adaannccc de ne-am speriat,de numai stiam nici cum ma cheam acand am sunat la urgente.
Mi-au zis ca a facut convulsii febrile,sa stau linistita ca e ok acum,e epuizat si sa il las sa doarma cat vrea si apoi sa mergem la o garda undeva(era tot week-end).S-a trezit tot cu febra ,i-am mai bagat un supozitor si am ajuns la garda la IOMC,unde ne-a preluat imediat cand le-am zis ca facuse convulsii.Ne-au tinut 2 ore,timp in care i-am facut impachetari cu scutecele cu apa la temperatura camerei,si abia i-a scazut febra la 38 .....dar nu se stie de la ce afacut puseul acela de febra din care a dat in convulsii,si nici de ce nu-i scadea febra sub 38.I-au mai dat un supozitor dupa aprox 2 ore jumate dupa ce il pusesem eu pe cel de acasa,ne-a dat reteta pt Diazepam Desitin sa il avem in casa in caz de nevoie,si ne-au lasat acasa.Probabil,daca mergeam seara cand am vazut ca are febra,ne trimiteau acasa fara sa discute...Asa,ne-au cam balacarit ca am stat cu copilul cu febra peste noapte acasa,ca uite mi-a facut convulsii .Nici numai sti cand si cum s aapelezi la urgente....ca nicicum nu sunt multumiti.
Si daca tot se pune problema unui singur medic de garda la urgente pediatrie....ce face el daca,Doamne fereste vin 2-3 cazuri extrem de grave odata.Cum se descurca.In toamna,tot la garda la IOMC mergeam cu pitica pt tratament injectabil.a venit salvarea cu un bebe de 2 luni in moarte clinica,apoi la 5 minute o alta cu un copilas de 1 an jumate care cazuse de la inaltime si vomita..alergau medicii si rezidentii pe acolo,de parca erau MIG-uri,daca era doar unul singur..pe care il lasa deoparte,de care se ocupa mai intai ?
Am fost si la Budimex la urgente,dar trimisi de pediatrul nostru,si nu am asteptat nici 2 minute pana sa intram,avea fata pneumonie(nedepistata la GR Alexandrescu,cu tot cu radiografia facuta la ei ),dar erau mai multi medici de garda si mergea totul ca pe roate.Acum ,nustiu cum o mai fi nici la IOMC nici la Budimex,dar nici nu imi doresc sa aflu
Luminita,mami de 3 nazdravani:
tero Stefan-Alexandru 02.09.2005
shoricica Sara-Maria 30.05.2008
trompetzica Daria-Ioana 03 08 2009
...
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/cristoiu/cristoiu.jpg)
cristoiu spune:
Citat: |
citat din mesajul lui A_Iulia Eu nu indraznesc sa sun medicul de familie in week-end. Bine, nici in cursul saptamanii nu mi se pare normal. Ma programez, daca e cazul, la numarul la care raspunde asistenta, si asta e. Mi se pare o intruziune in viata lui privata sa-l sun eu cand nu stiu ce problema mi se pare ca am. Asta este inca un exemplu ca medicii din RO sunt dedicati, daca stau sa raspunda din timpul lor privat pacientilor, avand in vedere salariile de mizerie pe care le primesc. De curiozitate, medicii din afara raspund la telefonul lor mobil pacientilor in timpul lor privat? |
Glumesti? Pai cine le stie numarul privat?
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/kariguld/kariguld.jpg)
kariguld spune:
f f trist ce se intampla in Romania cu sistemul medical.
pacat ca cei mai multi platesc un pret nedrept.
VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA
Speranta si incredere pentru David
~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*