UPU pediatrie- unde am ajuns???

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Citat:
citat din mesajul lui Desiree2002

Citat:
citat din mesajul lui Androix

Te fluturi pe altii? Cum adica?
Eu pentru 38 febra nici termometrul nu ma obosesc sa-l caut in sertarul de medicamente. Dapoi sa merg la urgente ca sa stau la coada cu inca 50 de familii, oameni mai mult sau mai putin spalati in toiul verii? Nu, multumesc! Dar daca tie ti s-a parut o modalitate placuta de petrecere a timpului liber, fluturare placuta!

www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux

Niste copii si toti copiii!

Of, Androix, din tot sufletul iti doresc sa nu te 'paleasca' vreodata viata asa cum m-a pleznit pe mine... si totul a venit de la febra de 38, aceeasi febra de 38 pentru care tu nici nu scoti termometrul. Eu doar ii multumesc lui Dumnezeu ca sunt paranoica, asa ca Gabi_K.

_
Mami si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008

Victoria Isabella, Printesa Noastra Perfecta!

Imi pare rau ca te-a palit viata asa cum te-a pleznit pe tine. Ziceai de febra 3 saptamani? Nu mai spun nimic.

Androix Bijoux

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Citat:
citat din mesajul lui codruta_grg

Citat:

Acum fara suparare dar daca jumatate din copiii veniti la UPU erau asa ca al tau, apai sigur, nu e normal ca unul cu febra 40 sa astepte 2 ore, sau unul cu mana rupta. Stii cat doare o fractura? Ce cautati la urgenta cu febra 38??? Deci nu pricep neam.

Androix Bijoux

Se trateaza in locatii diferite o fractura si o febra...

Si noi am fost la urgenta acum vreo 2 saptamani, dupa ce mi-a vomat toata ziua si nu-i scadea temeratura sub 39, cu tot cu algocalmin si era intr-o stare foarte naspa....Am asteptat si noi vreo ora, dar cand am intrat erau vreo 3 rezidenti care povesteau intre ei si infirmierul era cel care ne-a luat temperatura. Cand a venit doctorita de garda intr-un minut ne-a dat verdictul: herpangina....
Nici macar n-au venit rezidentii sa vada cum consulta doctorita, in afara ca erau interesati de cafea nu i-am vazut sa faca altceva...offf ce viitor stralucit va fi prin spitale

Codruta & Petra Alexandra

asa crestem noi

Pai Gabi_K a ovestit in primul ei mesaj ca erau la gramada copii cu 40 febra si cu fracturi.

Androix Bijoux

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns codruta_grg spune:

Da, ai dreptate, a fost mai usor sa dau raspuns la mesajul tau, ca era mai scurt

Si la spitalele de adulti se trateaza in locatii diferite. Sa inteleg ca acuma asa grav s-a ajuns in unele zone incat un ortoped consulta un bolnav cu gastro sau invers???

Editez: de fapt nu stiu de ce ma mir, mai ales ca stiu exact cum intr-o statiune de munte din Romania, daca te accidentezi sambata sau duminica si ai fractura astepti pana luni pentru o radiografie....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Citat:

Dana, eu zic sa mai citesti si tu o data mesajul lui Gabi. Ea se plange nu se cum a fost ea tratata, neaparat, ci de altele. Vezi ca mai e un mesaj unde explica Gabi exact dece se plange.

_
Mami si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008

Am citit si fara suparare,ala e intors din condei,gazetareste!
Primul mesaj a creat subiectul!

Rufus ,nu fi rau si tu,Desire a spus clar ca fetitza ei avea febra 38 de 3 saptamini!Deci nu compara mere cu pere!

AB-AC a spus(inca odata)esentzialul,indiferent ca ne place sau nu!

Dana

www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inbox spune:

Eu am numarul medicului de familie pe care il sun atunci cand ma depaseste situatia atunci cand e vorba de copii. Nu cred ca e obligat sa raspunda insa o face, si mi-a spus sa sun si sa-l consult de cate ori este nevoie. Asa ca we asta l-am sunat fiindca fata avea o eruptie ciudata, cu cateva zile inainte avusese o stare subfebrila si dureri de cap de care nu ne ingrijorasem fiindca au trecut dupa o zi. Am pus toate simptomele din ultima saptamana cap la cap si am sunat medicul de familie care m-a indrumat spre urgente la spitalul de boli infectioase fiindca este epidemie de scarlatina si trebuia sa astept prea mult pana astazi- eu am sunat sambata. Acuma, nu stiu cati medici erau de garda, insa cea care a preluat copilul, mi-a spus sotul ca i-a tratat cu multa seriozitate si rabdare iar diagnosticul a fost rubeola.

In concluzie, un nr. de telefon la care sa poata suna parintii cred ca ar fi de ajutor, macar sa stii ce ai de facut si unde sa te duci. Ca eu daca ar fi fost sa ma duc la spital cu siguranta ma duceam la spitalul de copii, in nici un caz la spitalul de boli infectioase, acolo fi-mea ar fi stat alaturi de alti copii care puteau lua si ei boala. Daca era vorba de ceva mai grav nu mai zic. Eu evit pe cat posibil spitalele ca nu stii cu ce mai pleci de acolo, am fost odata cu pneumonie si am venit si cu rotavisrus acasa.

O solutie ar fi o cat mai buna organizare si cat mai multa informare.

mamica de printesa Maria 15.11.2006 si bebe Mircea -25.09.2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitza2005 spune:

Mie mi se pare f normal sa-mi duc copilul la urgente daca mi se pare ca nu este in regula .
Intr-o zi de sambata s-a trezit fimiu dimineata ca-l mananca picioarele, apoi au mai trecut cateva ore in care se tot vaita , am iesit pe afara si pur si simplu a inceput sa planga si sa sara in sus ca-l mananca - nu am mai rezistat , ne-am dus la urgente si acolo medicul mai intai a ras ca ne ducem ptr atata lucru la el -apoi a pus diagnosticul de boala mana picior gura.

Totul s-a rezolvat cu o banala solutie mentolata data pe picioare -acum ce ar fi trebuit sa las copilul sa se chinuie pana luni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxxy80 spune:

Ramiris, exact asa am patit si eu ca tine sapt trecuta. M-au chemat la gradi sa-l iau pe Matei acasa pt ca zacea. Cand am ajuns acasa el avea 38,5, dar starea lui era f proasta. I-am dat antitermice si, pentur prima data de cand am copii, nu scadea absolut deloc. Termometrul se intepenise la 38,5 iar puiul se simtea f rau. Am incercat cu sosete cu apa si otet, comprese cu apa rece pe frunte. Dupa o jumate de zi si o noapte intreaga cu febra (38,5, adica destul de mica si din punctul meu de vedere)si vazandu-l cat de rau se simtea, am considerat ca e normal sa merg la doctor. Din fericire, pediatra copiilor mei ne-a primit acasa si nu a fost nevoie sa vizitez vreun spital. Dar daca pediatra noastra nu ar fi fost disponibila, sigur ajungeam si eu la spital.
In ianuarie, fetita mea a facut febra 40, dar pe care am reusit sa o scad cu antitermice, deci nici prin cap nu mi-a trecut sa merg la doctor.
Asa ca, mamicilor, cateodata mergem la spital si cu febra 38, daca starea copilului este evident proasta.

Citat:

Dana, am inteles ca 38 n-ar fi febra de urgente. Ce incercam eu sa subliniez e ca urgenta e singurul loc unde poti merge daca ai probleme de sanatate in weekend si nu ai optiunea de a beneficia de asistenta medicala privata.
Inteleg ce spui, ca 38 nu e febra de la care sa te ingrijorezi si sa mergi la medic. Eu una imi cunosc foarte bine copilul de multe ori nu ma panichez la febra 40 care raspunde la antitermice si vad ca de la ora la ora starea copilului se imbunatateste in schimb sunt situatii in care chiar daca febra e mica ma ingrijorez din cauza ca imi vad copilul ca se simte rau.
Cu alte cuvinte o mama stie sa-si citeasca copilul, simte cand e cazul sa e ingrijoreze si cand nu.

Eu inteleg ca mamicile din strainatate vad o similitudine cu sistemul lor de sanatate si ne spun ca asa trebuie sa fie.
Dar credeti-ne, ESTE SINGURA SIMILITUDINE.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxxy80 spune:

Cand citeam postarea ta, mi-am adus aminte ca exact printr-o faza asemanatoare am trecut cu Maria mea. Avea cam 10-11 luni. La fel ca la tine, s-a trezit noaptea urland isteric. Nu am reusit timp de 2 ore sa calmez in niciun fel (pandol, Calgel, cantat, laptic, suzeta, plimbat in brate etc). A mea nu avea nici macar mucusori.
Cand am ajuns la spital era toata un zambet iar dr de garda se uita la mine ca la o nebuna. Mie imi era teama sa nu aiba otita. Ideea e ca nici macar in ziua de azi nu stiu ce a avut. Dupa 2 zile am observat 2 coltisori de dinti, dar nu pot sa bag mana in foc ca de acolo i s-a tras.

Citat:
citat din mesajul lui Fomalhauti

Va pot povesti cum a fost la noi. Pentru unii poate sa para amuzant, altii pot spune ca am abuzat de sistem. Asa m-a dus pe mine capul, la al 7-lea copil. Intr-o noapte cea mica s-a trezit tipand. Nu avea febra, ii curgea foarte putin nasul de doua zile. Gingiile erau albe...dintotdeauna. Parea ca o doare ceva. I-am pus un supozitor cu paracetamol. Fetita a plans in continuare cu disperare. Am incercat sa o alaptez, am plimbat-o in brate, am leganat-o. Tipa, tipa, tipa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Citat:
citat din mesajul lui codruta_grg

Citat:

Acum fara suparare dar daca jumatate din copiii veniti la UPU erau asa ca al tau, apai sigur, nu e normal ca unul cu febra 40 sa astepte 2 ore, sau unul cu mana rupta. Stii cat doare o fractura? Ce cautati la urgenta cu febra 38??? Deci nu pricep neam.

Androix Bijoux

Se trateaza in locatii diferite o fractura si o febra...

Si noi am fost la urgenta acum vreo 2 saptamani, dupa ce mi-a vomat toata ziua si nu-i scadea temeratura sub 39, cu tot cu algocalmin si era intr-o stare foarte naspa....Am asteptat si noi vreo ora, dar cand am intrat erau vreo 3 rezidenti care povesteau intre ei si infirmierul era cel care ne-a luat temperatura. Cand a venit doctorita de garda intr-un minut ne-a dat verdictul: herpangina....
Nici macar n-au venit rezidentii sa vada cum consulta doctorita, in afara ca erau interesati de cafea nu i-am vazut sa faca altceva...offf ce viitor stralucit va fi prin spitale

Codruta & Petra Alexandra

asa crestem noi

Rezidenti sau studenti?
Temperatura, tensiunea arteriala, pulsul, toate astea sunt luate de asistenta/infirmiera, nu de medic.

**Fur is for petting***
http://www.facebook.com/#!/adoptiicaini
www.adoptiipisici.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria_mami spune:

Citat:
citat din mesajul lui Rufus

Citat:
... si totul a venit de la febra de 38, aceeasi febra de 38 pentru care tu nici nu scoti termometrul. Eu doar ii multumesc lui Dumnezeu ca sunt paranoica, asa ca Gabi_K.

Complet offtopic:
Daca nu erai "paranoica" si intarziai alea 3 zile de febra "legala", se intampla ceva (in cazul bolii fetitei tale)? Adica ceva rau...

Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010

"EXPERIENTA este numele pe care-l dam greselilor noastre" Oscar Wilde

Rufus, la momentul ala, probabil paranoia mea a facut diferenta intre tratament si tragedie. Pentru ca, daca pana atunci facea febra (mica, 38) si scadea cu o doza de antitermic si nu mai facea febra cate 2-3 zile, la momentul ala (in 9 iunie anul trecut) deja febra nu mai scadea cu antitermic, deja chiar si eu m-am convins ca NU e virus, cum mi se tot spusese si deja febra devenea tot mai agresiva. Deci, era deja semn de infectii, ea la momentul ala nu mai avea sistem imunitar, era distrus de celulele de leucemie, nu mai putea sa lupte impotriva infectiilor, putea intra in soc septic. Deci, da, la acel moment, era diferenta intre 9 sau 12 iunie. Mare.

_

Mergi la inceput